Permalänk
Medlem

Ingen bild efter uppgradering

(såg nu att det fanns ett forum som passade mitt problem aningen bättre, så om någon moderator skulle villja vara snäll och flytta tråden så skulle det vara uppskattat)

Hejsan!

Jo det var så att nätaggregatet dog i förra veckan till min gamla dator. Jag fick då helt plötsligt för mig att inte bara köpa nytt nätagg, utan jag uppgraderade hela datorn istället (nästan hela).

Det jag sparade från min gamla dator (som jag naturligvis testade så att de inte hade rykt med när nätagget gick) var mitt grafikkort (7800gtx) och hårddiskarna.

Idag fick jag hem mina nya delar, och jag satte ihop datorn på nytt. Dock när jag nu startar datorn så får jag ingen bild på skärmen.

Ingen av delarna avger något ljud eller ljus-signal för att indikera att något inte sitter i ordentligt, saknar ström, eller att något skulle vara trasigt, därav tycker jag att detta är ett märkligt fenomen.

Denna hårdvara har jag nu:
-------
Processor: Intel Core i7 920
Moderkort: XFX X58i
Minne: Corsair XMS3 DDR3 1333MHz (3x2GB)
Nätagg: OCZ ModXStream Pro 600W
Grafikkort: Nvidia GeForce 7800GTX
-------

Alla förslag och idéer välkommnas varmt!

Visa signatur

"Allt du säger skall vara sant, men du behöver inte säga allt som är sant" - Göran Persson

Permalänk
Avstängd

(För att be en mod flytta tråden kan du helt enkelt rapportera den och skriva varför där.)

Vad jag har förstått är det ganska mycket som kan orsaka saknad bild. Jag erfarade nyligen själv att jag inte fick någon bild efter att jag byggt ihop mitt i7-system. I mitt fall var det så att ena minnessocketen på moderkortet (Asus P6T Deluxe) var defekt. Du skulle kunna testa olika minneskombinationer samt att testa att bara starta med en minnesmodul och se ifall detta hjälper (kontrollera även så att det inte är minnet det är fel på).

Visa signatur

Desktop:NZXT H440 Black/Blue - MSI X99S SLI Plus - i7 5820k @ 4.5Ghz - Noctua NH-D15 - Crucial 32GB @ 2400 CL14 - Asus GTX 780 Ti - Asus GTX 470 - Lycom Firewire 400 LP kort - 2x Samsung 850 Pro 1TB - Seasonic 1200w 80+ Platinum Laptop: Macbook Pro Retina (Late 2013) - 1TB SSD - 16GB RAM - 2.6Ghz Intel i7 - nVidia 750 GT