Konstant nedladdning från internet

Permalänk
Inaktiv

Konstant nedladdning från internet

Har nyligen vänt tillbaka till PC-världen efter att i några år ha kört Mac. Känner mig lite som bambi på hal is igen men börjar väl komma in i det. Nu har jag stött på ett litet problem dock. Jag använder DUMeter för att övervaka trafik över nätverket och för några dagar sedan uppstod ett problem där datorn konstant ligger och laddar hem i 250-400kB/sek från internet. Trodde först att det var något lokalt men drog ut DSL-kabeln och då dog trafiken. Har inte lyckats lokalisera det till någon särskild anslutning och ett brandväggsprogram som blockerar alla anslutningar tar inte död på trafiken. Misstänker att jag lyckats få in något virus eller någon form av malware i datorn i samband med att laddat hem något program. Är inte den som laddar hem massa skräp dock utan bara betrodda program så kan inte riktigt förstå vad det skulle vara. Tänkte därför att jag ställer en fråga här eftersom det kanske är någon som stött på liknande problem tidigare.

Om ni har några tips på hur jag skulle kunna felsöka problemet vore det också uppskattat. Blir helt galen snart eftersom jag känner att jag inte är i kontroll över detta. Är inte särskilt sugen på att installera om systemet heller då det är en två veckor gammal installation.

Tack på förhand!

[edit]Kan tillägga att jag nu lyckats luska ut vad det är för IP och port som nedladdningen sker från. 194.22.194.163 på port 5555. Sökte lite på det och Telia har tydligen sänt IPTV via denna port. Dock inte på detta IP. Jag har Telias Digital-TV. Kan det vara något sådant och att Windows 7 detectar min router och börjar strömma något? Låter långsökt.[/edit]