Permalänk
Medlem

Fråga om nätagg!

Hej Experter

Jag har en fråga om modifiering av fläktarna i ett nätagg..

Har fått ett enermax 431W (EG465P-VE(FC) Whisper Series, trodde det skulle vara tystare än mitt gamla 350w NoName nätagg men icke, det väsnas som bara den (jag är rätt ljudkänslig..)

Jag har aldrig sysslat med modifiering av nätagg tidigare annat än att jag vet hur det ser ut innuti med kontakter osv..

Min fråga är kort & gott om jag kan plocka ut de 2 befintliga fläktarna och ersätta dom med 1-2 st PAPST, kontakterna var visserligen inte desamma men det går väl att köpa ngn form av converter eller något?

Nån som har något annat tips på hur jag kan gå tillväga?
Nätagget får inte bli för varmt, har väl ett halvkrävande system (p4 2,0, 3 st HDD, ATI radeon 9700 PRO) CPU och GFX körs fläktlöst just nu. Allt instoppat i en Noisecontrol Bigtower med whisperbox.

Tips till hjälp o få tyst på åbäket mycket välkommet

Mvh

Micke

Visa signatur

2500K @ 4.6<> 16Gb RAM <> Gigabyte Radeon 6970 OC <> 2*OCZ Vertex 3 120Gb

Permalänk
Medlem

Gör som jag, jag seriekopplade med 7V-motstånd från nätagget (vars fläkt jag tog ur (klippte av sladden )) till en 3-pinne på moterkortet. Funkar helt perfekt fast nätagget är lite varmt, men tyst är det. Problemet är när det blir tystare och tystare är att man blir galen för minsta lilla, lilla, lilla ljud från datorn.