Permalänk
Medlem

Hjälp!!!!

Panik!!
Lade på en image på ett SD kort, trodde jag, men imagen hamnade på familjens USB anslutna 500GB backupdisk med en hoper bilder på. Går det att återställa innehållet på disken på något sätt?? Har blivit en 100Mb FAT disk av den nu...

Permalänk
Medlem

Förutsatt att du sitter på Windows så finns det en hel del gratis program du kan ladda hem. Första resultatet på Google tog mig hit, det andra resultatet här. Ladda hem det du tror är bäst. Installera, kör och håll tummarna att du inte förlorat allt för många bilder.

En vanlig (snabb) formateringen skriver inte över all data på hårddisken, den skriver bara om/över en liten del av hårddisken som innehåller information om vilken typ av filsystem som finns på disken, samt på vilka minnesadresser som filerna finns på. Om inte heller SD-kort avbilden var allt för stor så har du goda chanser att återställa en stor del av de gamla filerna, men räkna inte med att få tillbaka allt. Vad du än gör, skriv inte något mer till disken, förrän du gjort vad du kunnat för att återställa de gamla filerna.

Permalänk
Medlem

Scannar disken nu med file scavenger, verkar hitta filerna, men det tar tid...

Permalänk
Legendarisk
Citat:

§ 3.1 Trådrubriker ska tydligt visa vad tråden handlar om.

http://www.sweclockers.com/forum/regler

* Låst *