Biometrisk(fingeravtryck) inloggning i Windows?

Permalänk

Biometrisk(fingeravtryck) inloggning i Windows?

Hej!

Satt precis på och funderade på ifall det fanns någon typ av fingeravtrycksläsare med USB(lik den som finns inbyggd på vissa laptops). Mycket riktigt finns dessa på eBay för en icke orimlig peng..
Jag är riktigt sugen på att beställa en, men har några frågor till någon med lite mer erfarenhet. Har googlat en stund, det finns ju information, men är fortfarande osäker på om vilken skit-läsare som helst från eBay fungerar?

1. Min bror har en HP dator(laptop) med inbyggt avläsare. Då finns det något program som heter HP Security Manager som sköter allt med inloggning till Windows etc, men finns det något tredje-parts alternativ som kan komplettera Windows inloggningen. Eller är denna en "låst" inbyggt funktion i Windows?

2. Finns det ev. någon Password Manager(för att logga in på webbsidor) som kan användas med fingeravtryck, alltså att låsa upp en automatisk inloggning med fingeravtryck?

Tror detta skulle kunna bli riktigt coolt när det väl fungerar!

Tack på förhand!

Visa signatur

Dator: Mobo: MSI Z390 MPG Cpu: Intel Core i7 9700K --- CoolerMaster Hyper 212 EVO GFX-card: Asus Geforce RTX 2070 8GB Dual PSU: Corsair CV 650W RAM: 32 Gb(8GbX4) @ 2666Mhz.
Telefon: Oneplus 7T