Permalänk

CDM startas ej [ARCH LINUX]

Jag har nyligen installerat Arch Linux med XFCE4 och installerat CDM login-programmet från AUR. Problemet är att det inte startar när jag startar systemet, utan jag måste själv logga in och skriva "startxfce4". Jag vet inte vad som orsakar problemet men det kan vara relevant att nämna att "startx" inte heller funkar för mig. Några tankar? Tack på förhand!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Samuel_Karlsson:

Jag har nyligen installerat Arch Linux med XFCE4 och installerat CDM login-programmet från AUR. Problemet är att det inte startar när jag startar systemet, utan jag måste själv logga in och skriva "startxfce4". Jag vet inte vad som orsakar problemet men det kan vara relevant att nämna att "startx" inte heller funkar för mig. Några tankar? Tack på förhand!

Tj aa!

Du har kikat på Wikin eller?

Permalänk
Skrivet av GLaDER:

Tj aa!

Du har kikat på Wikin eller?

Jodå, jag har kollat Wikin och xorg är installerat som det ska.

Permalänk

UPPDATERING: Nu kommer det upp en process precis efter att jag loggat in i tty1 som lyder:

* cdm-xlaunch: waiting for ConsoleKit to register X session. * cdm-xlaunch: ConsoleKit registration timed out. cdm: 'cdm-xlaunch' exited unsuccessfully

Jag har googlat problemet och ändrat om lite i configen, men det hjälper inte.

Permalänk

CDM har väl inte fungerat ordentligt sedan Arch bytte till systemd, med tanke på att det inte uppdaterats på 2 år.

Men det verkar som att någon har forkat för fortsatt funktionsduglighet.
Testa versionen härifrån istället för den i AUR: https://github.com/pale3/cdm

Att startx inte funkar beror på att ~/.xinitrc inte är korrekt konfigurerat. https://wiki.archlinux.org/index.php/Xinitrc

Permalänk
Skrivet av Baba Tong:

CDM har väl inte fungerat ordentligt sedan Arch bytte till systemd, med tanke på att det inte uppdaterats på 2 år.

Men det verkar som att någon har forkat för fortsatt funktionsduglighet.
Testa versionen härifrån istället för den i AUR: https://github.com/pale3/cdm

Att startx inte funkar beror på att ~/.xinitrc inte är korrekt konfigurerat. https://wiki.archlinux.org/index.php/Xinitrc

Jag valde att gå vidare med GDM istället, har tagit det i en annan tråd. Men det där med startx är konstigt, jag har följt direktiven i xorg guiden, ändå funkar det inte. Får upp något om att den inte hittar "xterm target" när jag försöker.

Permalänk

@Samuel_Karlsson:

Om du lägger upp exakta felmeddelanden är det enklare att hjälpa.

Permalänk
Skrivet av Baba Tong:

@Samuel_Karlsson:

Om du lägger upp exakta felmeddelanden är det enklare att hjälpa.

Här är hela felmeddelandet, kan inte kopiera eftersom det är i prompten innan boot: http://i.imgur.com/543l6lr.jpg

Permalänk

@Kioskvältaren:

Ok, då är det helt klart fel på din .xinitrc fil. Skulle radera den och skapa en ny i enlighet med wikin jag länkade till tidigare.
Dessutom ytterst konstigt att din .xinitrc fil har så många rader.