Permalänk

Projekt: P1 [Av:Gramps Makarov]

Tjena alla människor, här kommer en liten presentation av mitt första projekt P1 av lite mer seriös moddning.

Introduktion:
Nu var det tid för mig att sätta igång ett projekt efter många års datorbyggande i grunden. Har vid tidigare datorer byggt efter färgscheman och lagt till några extra fläkt håll i mina chassin.
Men nu är det på tiden att jag tar och sätter igång mitt första riktiga projekt efter jag hittade ett otroligt vackert chassi men som inte är byggt för mina enda mål, (high end komponenter).
Datorn kommer användas från allt till film streaming till tyngre spel.

Hårdvaran: Osäkert
Chassi: Cooltek UMX1
Moderkort: ?
CPU: ?
GPU: ?
RAM: ?
PSU: ?
SSD/HDD: ?
Kylning: ?

Men nu drar vi igång:
Lite bilder på chassiet

Nedmontering

Som ni nu har sätt så finns det bara plats för en 120mm fläkt i toppen och en 80mm vilket inte kommer fungera för min sida, så nu är det tid att lösa detta problem och göra chassiet redo för tre stycken 120mm och gå ner från Atx nättag till Sfx.
Detta kommer göras för att få mer plats i chassiet till sleevade kablar och två ssd:s.

Montering i botten för två extra 120mm fläktar:

Ny montering för SFX-Psu:

Hur jag för att få raka snygga kanter

Sedan vikar jag kanterna men har inga verktyg för det så jag slippar först ett rakt spår, sedan tar jag bara en träbit och slår lätt på hammaren.

Ja, detta var väl egentligen allt jag hade för tillfälligt.
Uppdateringar kommer variera i tiden beroende på mycket arbete jag har och hur pengarna kommer.

Mvh
Gramps

Permalänk
Medlem

Mycket trevligt chassi!
Vad har du för moddar planerade, förutom det som du redan visat såklart ?

Visa signatur

Mina projekt: Airvolv | W2AX (Cootek W2)
Social: Facebook | Instagram

Björn showed us what kind of level one can achieve with a keen eye for detail and a sense for style. - SM i PC moddning 2015

Permalänk
Skrivet av Nizr:

Mycket trevligt chassi!
Vad har du för moddar planerade, förutom det som du redan visat såklart ?

Det blir ny hårddiskbur för ssd:s, custom kablar och sleeve, någon typ av kabelhållare för att hålla allt snyggt och rent och sedan blir det lite led ljus är tanken än så länge.
Sen kommer man ju säkert på mer idéer under projektet.

//Gramps

Permalänk
Medlem

Låter alla tiders! Kommer följa detta, kör hårt

Visa signatur

Mina projekt: Airvolv | W2AX (Cootek W2)
Social: Facebook | Instagram

Björn showed us what kind of level one can achieve with a keen eye for detail and a sense for style. - SM i PC moddning 2015

Permalänk

Tänkte bara meddela att jag igår drömde om hur jag kunde lösa en annan typ av Nätaggs hållare, trodde aldrig att det skulle fungera som i drömmen.
Men efter att jag nu har suttit i ett tag och mätt och skissat kommit på en helt ny lösning för att binda ihop Nätag, kabeldragning och ssd i ett.
Det är på en nivå som jag själv är osäker om jag har färdigheter för men är väl egentligen bara att testa och kämpa till det fungerar.

Med vänlig hälsning,
Gramps

Permalänk
Proffsmobbare

Mycket fin precision i ditt handarbete, ser kanon ut! Lycka till med drömmen, jag tror du kan genomföra det!

Permalänk
Skrivet av Laine:

Mycket fin precision i ditt handarbete, ser kanon ut! Lycka till med drömmen, jag tror du kan genomföra det!

tack för stödet,
tog några försök att få rätt (3) gånger men skam den som ger sig, men hade planerat lite dåligt så nu när jag var färdig så passar inte I/O panelen fram.
Så nu har jag skissat om underdelen på nätaggshållaren och kör på igen.

//Gramps

Permalänk

Uppdatering

Tjena alla människor,

Nu har jag ordnat en ny design som fungerar, men tänkte för omväxlingens skull vissa er min första ide som tyvärr inte gick hela vägen och min sovrums dator som nu plockas isär varannan dag för att se om allting passar:

Sovrums datorn är helt ljudlös och fungerar riktigt bra till surf, film och streaming. I datorns sitter en amd 6300 6C 4.2@, asus pci express wifi, 8gb ram och Adata 256gb ssd.

Nu tillbaka till projektet men tiden för att vissa vad som händer när man inte tänker på allting i förväg:

Här började problemen för mig,

Efter detta försökte jag laga det med epoxi lim:

Här är den lilla lådan jag hade tänkte gömma kablarna i och ha en ssd på utsidan:

Allting färdigt trodde jag och var jätte nöjd men när jag fick in det i chassiet så insåg jag att den lilla lådan inte skulle fungera på grund av ljud, usb och startknappen fram som jag helt hade glömt och ha med i tankarna.

Satte mig igen vid ritbordet och började helt om från start idag och har nu fått lite gjort:

Satte dessa L-profiler för att senare kunna skriva fast den nedre delen av Psu, ssd och kabel gömmare

Har även fixat lite med min fläkthållare
Det började med att jag hade en soppkorg under min datorbänk som hade riktigt trevligt mönster och passade som andra lager,

Detta blev resultatet:

Detta var allting jag hade för dagen, återkommer så snabbt jag har något nytt att vissa upp för er.

Mvh
Gramps

Permalänk

Tid för uppdatering!

Tjena alla Sweclockare!

Som ni säkert märker går inte detta projektet i någon raket fart.
Jag jobbar just nu för att göra ett projekt som jag blir stolt över och som är i slutändan skall bli lätt att sätta ihop och ta ner för att senare i tiden kunna byta delar och uppdatera hårdvaran.

Jag lär mig hela tiden saker som jag inte tidigare tänkt på när jag gjort designen på olika saker, men det är bara bita i det sura äpplet och göra om.
Men det finns ju alltid positiva saker när man gör om, och det är att man blivit lite säkrare på handen och att det oftast slutar i en stiligare och lättare ner montering av sakerna.

Nu till lite bilder så ni kan få se vad som har gjort om för tredje gången och denna gången känner jag mig nöjd med resultatet.
Här är min (tredje) nya Psu-cover och chassiet är ihop monterat med fläktgaller och någon random fläkt för att se resultatet av fläktgallret

Här ser ni vart SSD i projektet kommer att hamna, kommer köpa en ny större disk som skall användas som lagring, den kommer moddas på ett sätt som passar in med projektet.

Nu vet ni ju att projektet inte har dött helt och hållet iallafall, håller samtidigt på och kollar ut lite hårdvara som jag kommer att behöva inom snart framtid.
Om ni har några tips på en bra SFX-PSU eller mITX-moderkort 1151 så får ni gärna säga till och en lite åsikt varför.

Tack för mig denna gången så ses vi snart i framtiden!
//Gramps

Permalänk

Uppdatering 2015-11-26

Tjena alla sweclockare!

Jag har nu denna veckan haft lite ledig tid från frugan som har gjort att jag har kunnat jobba med mitt projekt och att jag slipper städa undan varje dag efter mig då jag har min lilla verkstad i vardagsrummet och det skvätter aluminium damm och spån över allt.

Hade tyvärr missödet att min trogna dremel dog i början av veckan så har fått jobba med sticksågen och feinen istället vilket gjort att det tagit lite mer tid för vissa saker.

Började även veckan med att åka iväg och inhandla lite delar till projektet, det blev en 600 watts Sfx Psu från silverstone och tre EK-fläktar som jag har en förhoppning skall vara lika bra som mina gamla trogna Scythe 120mm Gentle Typhoon.

Började med att plocka upp min nya Psu för att mäta och för att göra en vanliga psu hållare till en Sfx-storlek:

Insåg då att jag var tvungen att fixa ett håll i täckplåten för PSUn så varmluften kan komma ut och till fläkten i toppen,

Kommer att använda samma mesh som jag har på fläktgallret så det inte är ett håll rakt igenom men det kommer senare i projektet.

Jag har även testat att sätta lite färg på mitt fläktgaller som jag är väldigt nöjd med och som jag i många år velat använda inom just ett projekt och tyckte nu att det passar för att få in lite bling och sätta en egen still på projektet:

Fläktarnas rammar kommer att lackas svarta för att inte sticka ut så mycket och för att hålla ner de vita färginslagen lite.
Har även gjort ordning min SSD hållare som bara är två L-profiler och sänkt in SSD i linje med aluminiumet.

Detta var allting som jag har hunnit med denna veckan, men hoppas jag får lite mer tid över så jag kan fortsätta med projektet snart.
Sen undrar jag om det finns någon kunnig som har tips på hur jag kan fylla i gliporna där SSD skall sitta jag vill nämligen att det skall vara så tätt om det bara går.

//Gramps

Permalänk

Ser ut som att det går att klämma in ett mATX moderkort i detta chassi även om det är menat för mITX, inget som du har intresserat dig för?

Permalänk
Skrivet av WildFlyingTurtle:

Ser ut som att det går att klämma in ett mATX moderkort i detta chassi även om det är menat för mITX, inget som du har intresserat dig för?

Skulle nog bli väldigt trångt osäker på om höjden räcker.
Om du vill kan jag ta lite mått och se, hade kunnat bli ett kul projekt