Vilket grafikkort rekommenderar ni?

Permalänk
Medlem

Vilket grafikkort rekommenderar ni?

Tja!
Jag har funderat lite på tre olika grafikkort men vet inte vilket jag ska välja. Dom tre grafikkorten är AMD Radeon R9 290,AMD Radeon R9 390 8GB och GTX 970. Vilken får man mest prestanda för pengarna?

-Gregor

Permalänk
Moderator

290 om du kan hitta ett ger ju mest för pengarna, både i prestanda och värmeutveckling.
970 vinner över 390 i 1080p har jag för mig, i högre upplösning går 390 om men det skiljer inte mycket nånstans. I framtiden kanske 390 går om tack vare mer minne men det är det ingen som vet. Köp det du hittar billigast och med bäst kylare tycker jag.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Enligt rykten kommer nästa generations grafikkort (Polaris och Pascal (slutet av maj/juni)) till sommaren. Förutsättningarna finns för att det kan bli stora förbättringar av prestandan hos de nya korten. Även pris/prestanda bör gå ner jämfört med dagens grafikkort.

Permalänk
Medlem

Den viktigaste frågan har du inte besvarat själv: Vad sitter du på i dagens läge?

Jag har precis uppgraderat från ett 280X till ett 390X och jag kan säga att jag märker stor skillnad gällande kvalitet och prestanda i spel. Sitter du på exempelvis ett GF GTX760 eller liknande, så kommer du nog att märka stor skillnad oavsett vilket du väljer. Har du en tight budget väljer du ett 290 och känner du att du behöver den där lilla extra knuffen och har budgeten för det, så kör du på ett 390 eller GF 970.
Eftersom 390 generellt sett är lite billigare än 970, så får man nog mest "Bang for the buck" om du köper ett 390. De presterar rätt så jämnt över lag. Det går ju inte att komma ifrån att 290 är ju ett riktigt bra pris/prestandakort i dagens läge.

Permalänk
Medlem

@Rocky_MediuM: Just nu har jag ett GTX 960 men vill ha något bättre och som gärna klarar VR

Permalänk
Medlem
Skrivet av GregorNisse:

@Rocky_MediuM: Just nu har jag ett GTX 960 men vill ha något bättre och som gärna klarar VR

Vänta för Guds skull på Pascal/Polaris. Kommer om bara drygt två månader enligt rykten. Köper du ett grafikkort nu så finns det stor risk att du kommer att ångra dig grovt när de nya grafikkorten kommer eftersom du då förmodligen skulle kunna få något mycket bättre för pengarna.

Permalänk
Medlem

@fantomsmurfen: Ok, tack för tipset! Ska vänta och se vad det blir för priser på dom.