Köpa nytt grafikkort!

Permalänk
Medlem

Köpa nytt grafikkort!

Ska köpa ett nytt grafikkort till min burk tänkte jag. Men jag vill ha något som har bra prestanda och som det är bra pris på!

Tänkte spela lite Far Cry Primal, Overwatch och Dying Light och liknande spel. De delarna som sitter i min dator nu är följande-

CPU-i3 4160

Minnen- Kingston HyperX 8GB 1600Mhz

SSD-Samsung 850 EVO 250GB

GPU- Gainward GTX 570

MOBO- ASUS B85M-G

Det går att spela spelen men vill åt bättre grafik så min tanke är att uppgradera GPUn först? och vid ett senare tillfälle köpa ny CPU.

Vad rekommenderar ni?

Tack på förhand.

Permalänk
Moderator

Vad är "bra pris" enligt dig? Har du en konkret budget?

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

@Andreaz1: Mellan 2000kr- 3500kr

Permalänk
Avstängd

Dom flesta säger nog invänta ny kommande korten men vill man inte det och med tanke på dina övriga prylar så är nått mellankort att föredra och dom jag hade tittat på är
http://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/212514-asus_g...

eller https://www.dustinhome.se/product/5010943948/xlr8-oc-gaming?s... lite billigare lite strömsnålare

https://www.komplett.se/product/847396/datorutrustning/grafik... den kanske

men av dom 3 hade jag siktat på 960 som är strix som har trevlig kylning dom andra vet jag inte ljudniåvn på och jag avskyr kort som låter som dammsugare men tror även 950 kan vara riktigt tyst som är strömsnåla och alla 3 dom klarar dom spelen men beror på budget och krav med

Permalänk
Medlem

@lord_vasagos: Tack! Men vill nog ha lite dyrare. Fast jag hade GTX 960 4GB i min förra dator.. men jag sålde hela kittet och köpte konsol istället men insåg att det är roligare med PC. Hade problem med coil whine med 960 dock .. Det var tråkigt att höra på det dära "Tjut Ljudet"

Permalänk
Medlem

Funderar på detta-

https://www.komplett.se/cart

Permalänk
Avstängd

En ny generation grafikkort landar inom den närmaste månaden. För gudars skull, ha lite is i magen. Nvidias nya lär komma först, men i begränsad omfattning och utom räckhåll för din budget. Om du vill ha grafikkort fort som faen så håll utkik efter ett begagnat Radeon 390 /X, Fury /X eller GTX 980 /Ti.

Annars råder jag dig att gå ut och njuta av solen ett tag nu istället. Kring juli landar AMD:s nya i butikhyllorna, och dessa kommer passa din budget perfekt

Alla prissegment lanseras inte samtidigt. Nvidia börjar med prestandaklassen (över 3500) medan AMD går på mellanklassen (din budget) och budget/laptop Till hösten kommer AMD:s prestandaklass och Nvidias mellanklass.

Permalänk
Medlem

Måste du köpa idag så tror jag att jag såg ett 380 4GB för 1700kr vilket är helt okey.

Men kan du vänta(vilket jag gjort med ditt kort) så kommer där bl.a polaris kort. kan du vänta lite längre så kommer nvidias ut.

Beror helt och hållet på vad du vill ha, märke osv.

Permalänk
Medlem

Måste inte jämt köpa ett idag men GTX 570 får gå en stund till Har alltid haft Nvidia kort men skulle vilja prova ett AMD faktiskt.

EDIT. beställde detta nu https://www.inet.se/kundvagn/visa/9418728/