Permalänk
Avstängd

Kan kylpasta bli gammal?

Hejsan,

2003-01-23, köpte jag en arctic silver3 tub som jag andvände,

Sedan dess har den inte förvarats kallt alla gånger, utan blivit utsatt för värme medellånga tider.

Nu är pastan nästan klumpig och segtuggummi-aktig.
Jag kanske inbillar mig,

men kan Kylpasta bli gammal eller dålig med tiden?
Hur ska man förvara kylpasta?

Visa signatur

Att kalla en moderator för nazist var en mindre intelligent sak jag gjort

Permalänk
Medlem

Man ska ju ha locket på.. Jag köpte min Arctic Silver kylpasta någongång i år 2001 och den är fortfarande helt normal.. Dock har jag hört att kylpasta som sitter på processorer kan bli dåliga..

Permalänk
Avstängd

ok,
Men blir pastan dålig om den förvaras varm då?

Jag bör väl ej andvända min pasta heller va?
då den ser ut som den gör.

Visa signatur

Att kalla en moderator för nazist var en mindre intelligent sak jag gjort

Permalänk

Antar att den fortfarnade ledervärme lika bra som förr... Det som hänt är kanske att den förlorat lite vätska eller nåt.

Men så länge det går att kleta ut den över kärnan som är det nog lungt.

Visa signatur

MSI GT663-486eu

Permalänk
Medlem

det är väl främst silvret i pastan som leder (och lite av dom andra kemikalierna antar jag) men det är väl knappast så att det har förångats så om du bara kan jämna ut pastan så att du inte får en stor klump mitt på coren så ska det väl inte vara några problem?

Permalänk
Avstängd

ok,
Då håller jag fast vid min pasta ett tag till^^
Tack för alla svar!!!

Visa signatur

Att kalla en moderator för nazist var en mindre intelligent sak jag gjort

Permalänk
Medlem

Så kylpasta är evig*?

* = 2-3 år

Visa signatur

- aKoDaK!
pronounced "aK-da-aK" by some... :)

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av aKy1700+
Så kylpasta är evig*?

* = 2-3 år

Efter ett tag torkar den ju, så att den blir svårare att få den utsmetad bra. Annars förändras inget. Så länge du inte förvarar all din kylpasta i en öppen burk är det lugnt, eftersom AS3-tuben är väldigt tät.

Visa signatur

Väskan: Apple PowerBook 12" 1,33GHz 768Mb RAM 80GB HDD
Skrivbordet: P4 2,4GHz, 768 Mb RAM, 120GB HDD, Radeon 9600
Jeansfickan: iPod Mini - SonyEricsson T68i

Permalänk
Medlem

Jag har pasta som är 30 år som jag använder och den fungerar utmärkt.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bmb
Efter ett tag torkar den ju, så att den blir svårare att få den utsmetad bra. Annars förändras inget. Så länge du inte förvarar all din kylpasta i en öppen burk är det lugnt, eftersom AS3-tuben är väldigt tät.

Jo visst, men jag menade kylpasta PÅ prollen.

Visa signatur

- aKoDaK!
pronounced "aK-da-aK" by some... :)

Permalänk
Medlem

så man bör alltså byta pastan på prollen efter ca 1-3 år lr?

Köpte en P4 förra året o pastan (kyl-tejp so satt på original-flänsen) e lite stel....bör ja byta?

Visa signatur

| 4 Wheels Move Your Body, 2 Wheels Move Your Soul |

Permalänk
Medlem

Buffer_Overrun: Inte så länge du inte får högre temperatur på processorn eller att datorn börjar bli dålig och ostabil pga tempen. Hysterin över kylpasta är egentligen överdriven. Man ska alltid använda kylpasta men det enda den gör är att överföra värme bra där processor-kärnan och kylaren inte ligger jämt emot. Det är alltid vädligt små ytor och det fungerar lika bra med en thermal-pad som det kallas, är jag för mig. (Ser ut som tejp ungefär) Bli inte onödigt kräsna och alltid försöka använda den bästa kylpastan, det ger inte så mycket.