Vill du vara del av diskussionerna i forumet, ställa frågor eller hjälpa andra? Registrera dig här!

Forumdelen sponsras av

Får ej ut maxhastighet, från router

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2016

Får ej ut maxhastighet, från router

Tjena jo det är så att jag har nyligen uppgraderat mig från 100/100 till 500/500 leverantören är Bahnhof men det är så att jag ej kommer upp i dom hastigheterna , har pratat med kundservice då vi gjorde lite felsökning men kom inte fram till något har köpt ny router och nya kablar får ut direkt från fibern till datan cirka 480/500mb men så fort jag kopplar inte cat6e sladden till routern hamnar jag på samma ruta då jag får ut 80/100 ungefär har testat med 2 olika routern och det e bara jag som e ansluten med min telefon och datan som e uppkopplad ingen annan.

Gaming-router AC Netgear XR500 Nighthawk

Asus RT-AC2900U trådlös router

(all hjälp uppskattas )

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2019

Hej ,
Kör du endast med cat 6 kablar ?

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Växjö
Registrerad
Jan 2012

Vad har du för dator? Specs? Nätverkskort 1Gbps?

Mobilen? Vad får den ut på Wifi över 5Ghz nätet? över 100?

I7 8700K, Asus GTX 1080TI, Acer Predator XB270HU 1440p 144hz G-sync och annat smått o gott.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2002
Skrivet av mille5055:

Tjena jo det är så att jag har nyligen uppgraderat mig från 100/100 till 500/500 leverantören är Bahnhof men det är så att jag ej kommer upp i dom hastigheterna , har pratat med kundservice då vi gjorde lite felsökning men kom inte fram till något har köpt ny router och nya kablar får ut direkt från fibern till datan cirka 480/500mb men så fort jag kopplar inte cat6e sladden till routern hamnar jag på samma ruta då jag får ut 80/100 ungefär har testat med 2 olika routern och det e bara jag som e ansluten med min telefon och datan som e uppkopplad ingen annan.

Gaming-router AC Netgear XR500 Nighthawk

Asus RT-AC2900U trådlös router

(all hjälp uppskattas )

1. Förutsätter du har startat om routern en gång.

2. Jag skulle ha nollställt routern så det inte ligger något och stör. Om det inte hjälper så kolla om det är något funktion typ DPI/IDS aktiverat. Det kommer begränsa din hastighet markant. Min gissning då det är en "gamingrouter" att det är typ QOS inställt för att "förbättra (läses försämra)" din upplevelse. Så inaktivera sånt skräp och se om det hjälper.

3. Du skriver att du har testat 2 olika routern = routrar? Samma fel på båda isf?

4. Ingen VPN aktivt?

6. Börja med det

[size="1"]*signatur raderad*, referrallänkar behöver vi inte gömma i signaturer (§8 marknadsföring)[/size] Till MOD: Ditt smartskafft, man gömmer inte något som är helt synligt!

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

Skiljer sig hastigheten om du mäter med telefon eller dator ? Hastigheten kan påverkas av säkerhetsprogram.

Ryzen 5 2400G, Asus ROG STRIX B350-F Gaming, 500GB Samsung 970EVO NVMe M.2 och en väldig massa masslagring. Seasonic Focus+ Gold 650W, Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K
Främre ljudkanalerna återges via Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop, mätmikrofon och en Colorimeter.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2016

@mrqaffe: får exakt samma om man säger så även när jag kopplar bort telefonen

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2016
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Vad har du för dator? Specs? Nätverkskort 1Gbps?

Mobilen? Vad får den ut på Wifi över 5Ghz nätet? över 100?

ligger exakt samma mellan 80-100 med 5g på mobilen får även exakt samma på datorn när jag kopplar bort telefonen nätvärkskortet klarar 1gbp jag får ut 500/500 från fibern uttagen problemet är att när jag kopplar in cat6e kablen till routern då sjunker det till 100/100 helt plötsligt

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2016

@rrehn: yes helt rätt

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009
Skrivet av mille5055:

ligger exakt samma mellan 80-100 med 5g på mobilen får även exakt samma på datorn när jag kopplar bort telefonen nätvärkskortet klarar 1gbp jag får ut 500/500 från fibern uttagen problemet är att när jag kopplar in cat6e kablen till routern då sjunker det till 100/100 helt plötsligt

Har du gjort en återställning av routern ?

Ryzen 5 2400G, Asus ROG STRIX B350-F Gaming, 500GB Samsung 970EVO NVMe M.2 och en väldig massa masslagring. Seasonic Focus+ Gold 650W, Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K
Främre ljudkanalerna återges via Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop, mätmikrofon och en Colorimeter.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jan 2011

Känns ju som att det lokala nätet (din burk och router) synkar på 100Mb ist för Gb.
Kan du kolla vad den visar?
Kolla även i routern att den länkar Gb till fibern (CPE:n)

WS: 4770K, 16GB, 1TB SSD, GTX 1070, Acer XB271HU+Asus PB278Q.
FS: Supermicro X9SCM/CSE-743TQ, Xeon 1230, 28TB
HP MS G8 Xeon 1265L. Qnap TS453A 12TB, Intel NUC, HP Elitebook, Aruba AP:s, HP Poe switch, Fortigate 60D

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2006

@mille5055: När du testar utan router och får bra hastigheter, använder du samma kabel från fiberuttaget som du använder till routern?

Asus ROG Maximus XI Extreme • Intel Core i9 9900K • Noctua NH-D15
Corsair Vengeance LPX Black DDR4 3200MHz 2x8GB • Asus GeForce GTX 1070 Dual OC
Phanteks Eclipse P600S White • Be Quiet SP E9 CM 580W • Dell UltraSharp U2515H

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2016

@Basse: yes det gör jag

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2006

@mille5055: Ok, min misstanke var just kabeln, men då föll den teorin. Ställer då samma fråga som @mrqaffe har du återställt routern till fabriksinställningar?

Asus ROG Maximus XI Extreme • Intel Core i9 9900K • Noctua NH-D15
Corsair Vengeance LPX Black DDR4 3200MHz 2x8GB • Asus GeForce GTX 1070 Dual OC
Phanteks Eclipse P600S White • Be Quiet SP E9 CM 580W • Dell UltraSharp U2515H

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2016

@Basse: yea allt de e gjort stängt av massa skit osså på inställningarna

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2002
Skrivet av mille5055:

@Basse: yea allt de e gjort stängt av massa skit osså på inställningarna

Kolla igenom en gång till så du har stängt av allt som har med "gamercrap" att göra. Även något QoS, om det är separat.

Ingen ny fw att ladda hem? Finns det någon meny där du kan se ram/cpu användning? Om Ja kan du kolla det samtidigt som du gör ett test?

[size="1"]*signatur raderad*, referrallänkar behöver vi inte gömma i signaturer (§8 marknadsföring)[/size] Till MOD: Ditt smartskafft, man gömmer inte något som är helt synligt!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Flen
Registrerad
Jul 2001

Fattas lite information.

Länkar routern mot CPE/switch med 1 Gigabit/s? Länkar routern och datorn mot varandra med 1 Gigabit/s?

Just 80-100 låter som länken fysiskt är 100 Mbit/s.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Oskarshamn
Registrerad
Mar 2006

vet inte hur det ser ut i någon av ovan nämnda router men på min router (D-link) kan jag välja vilken hastighet jag vill ha på Wan porten.

WAN Port Speed:
Auto
10Mbit/s
100Mbit/s
1000Mbit/s

kolla om du har något liknande om den står på Auto ställ den till 1000Mbit/s och se om det gör någon skillnad.

Asus Z97-A, I7 4790K @4.8GHz 1.29V, 24Gb ram, MSI GTX 1070ti gaming oc@ 1909Mhz/8996Mhz.
[Lista] De bästa gratisprogrammen