Permalänk
Medlem

Konditionsträning i VR

Konditionsträning är en så stor del av vad som är tilltalande med VR för mig (inte helt olikt smartklockor) att jag tänkte att det kunde vara värdigt en egen tråd. Till exempel för att tipsa om olika spel eller tillbehör.
Den stora fördelen med att köra träningen i VR är att man (i alla fall med rätt spel) inte tänker så mycket på att man får träning under tiden man spelar. I de mer intensiva spelen kan min puls vara uppe i över 170 och svettpölar bildas på golvet, så jag tvivlar inte på själva träningseffekten.

Generella tips:

- Skaffa ett överdrag, silikon eller PU-läder. Då går det att torka bort svetten efteråt. Kika på till exempel Amazon eller VRCover.
- Vill man kunna dricka under tiden är det vettigt att ha en vattenflaska med pip.
- En stol eller pall som man vet var den finns i sin spelyta kan vara trevligt, likaså en handduk.
- Rumstemperatur på max 20 grader om man har lyxen att välja, eller kanske en rejäl fläkt som blåser på en. Luftiga kläder eller inga alls (inom anständighetens gränser).
- Pulsklocka är trevligt. Jag kör med Apple Watch och en tillhörande app som heter Zones, den ger statistik enligt den grova indelningen Peak/Cardio/Fat burn/Warmup, där det går att se hur mycket tid som lades på respektive intensitet.
- I spel med mycket hukande, stå bredbent och pressa knäna utåt för att skona ryggen.
- I spel med mycket slag, värm upp och undvik handledsvikter och dylikt för att skona axlarna.

Speltips:

Högintensiva (enkelt att komma upp i >150 i puls):

- Thrill of the Fight (https://store.steampowered.com/app/494150/The_Thrill_of_the_F...). Billigt och simpelt boxningsspel, men antagligen det bästa på att få upp pulsen. Vill man simulera hur det är, så testa att mata slag i luften i flera minuter och se vad som händer med din puls. Har sett flera professionella kampsportare nämna att dom använder detta spelet också, så det är väl någon slags kvalitetsstämpel.

- Blaston (https://store.steampowered.com/app/1427890/Blaston/). Svenskutvecklat (och billigt) spel där man står på varsin plattform och skjuter på varandra med olika vapen som man låser upp, vilket innebär en hel del kutande och hukande, vilket drar upp pulsen. Den stora fördelen är att man möter riktiga människor i duellerna. Jag är inget fan av AI:n så personligen har jag inaktiverat funktionen med botmatcher under tiden som matchmaking pågår, istället brukar jag gå runt på plattformen eller göra lite utfall. Kan även lägga till att själva spelet är betydligt roligare än vad klippen ger sken av.

- Pistol Whip (https://store.steampowered.com/app/1079800/Pistol_Whip/). Inget favoritspel för egen del, men speciellt på de svårare svårighetsgraderna får man huka sig konstant vilket drar upp pulsen (och känns i benen). Kampanjen har en bana (andra i ordningen, har jag för mig) där skjutvapen är inaktiverat så att man enbart hukar.

Medelintensiva eller lågintensiva:

- Beat Saber (https://store.steampowered.com/app/620980/Beat_Saber/). Beror väldigt mycket på svårighetsgraden och vilka låtar man kör. Sweet spot verkar vara någonstans runt Hard/Expert, Expert+ förlitar sig mer på handledsrörelser. För träningseffekt får man gärna överdriva slagen en del och dansa lite med musiken. Har man svårt för att ta sig i genom banorna på den svårighetsgraden går det att slå på No Fail-modifiern. Att sideloada custom-låtar kan vara trevligt för att slippa den inkluderade musiken.

- Eleven Table Tennis (https://store.steampowered.com/app/488310/Eleven_Table_Tennis...). Beror rätt mycket på ens egen skicklighet och vem man möter. Ibland, med bollar hitom och ditom, så kan jag svettas en del. Andra gånger inget alls. Kul spel dock eftersom man möter andra människor och får pingisträning på köpet.

- Racket: NX (https://store.steampowered.com/app/428080/Racket_Nx/). Squashliknande, fast 360 grader och med extrafinesser. Värm upp innan, jag lyckades få ont i axeln nån gång.

Övriga nämnvärda (men inte nödvändigtvis spelvärda):

- BoxVR/FitXR (https://store.steampowered.com/app/641960/BOXVR/). PC-versionen heter BoxVR, Questversionen FitXR. Skiljer sig en del åt men är i grunden samma spel. Det funkar som träning och det går att få upp pulsen ganska mycket med rätt låtar, men personligen gillar jag det inte just för att det känns som träning. Grundmekaniken är inte rolig eller distraherande så det är inget jag ser fram emot att köra utan känns mer som ett måste. Sen tycker jag hitboxarna är kass vilket skapar en del frustration.

- Knockout League (https://store.steampowered.com/app/488920/Knockout_League__Ar...). Grundspelet är som Punch-Out i VR, men jag har enbart använt det för träningsläget. Reflex Alley och Heavy Bag kan båda användas för att få upp pulsen. Nackdelen är att det blir ganska monotont jämfört med alternativen. Vill man köra det kan det hjälpa att lyssna på musik under tiden.

- Creed: Rise to Glory (https://store.steampowered.com/app/804490/Creed_Rise_to_Glory...). Har inte kört det själv, men har hört att det har en in-game stamina som gör att du inte kan slå när din karaktär blir trött (snarare än när du själv blir trött), vilket inte är så lysande ur träningssynpunkt. Spelet har också ett träningsläge, vet inte om det är något att ha men skulle tro att det är likt det för Knockout League ovan.

- Synth Riders (https://store.steampowered.com/app/885000/Synth_Riders/). Ser folk tipsa om detta ibland och jag har gett det flera försök, men jag tycker inte det är roligt eller ger någon träningseffekt. Har testat båda det vanliga läget och slagläget, men jag begriper inte vad andra ser i det.

Ordet är fritt.

Permalänk
Medlem

Kul tråd Har själv spelat många timmar Beat Saber men la ner efter att jag började få ont i axellederna. Det blir en hel del onaturliga rörelser plus att det blir extremt mycket rörelse för lederna på kort tid. Lite rädd för att det kan ge förslitningsskador på sikt.

Precis som du nämner så gäller det snarare att "dansa" och aktivt tänka på att träna, men då faller mycket av spelupplevelsen bort för mig och blir snabbt uttråkad. Det roliga låg i att att utmana sig och klara snabbare och snabbare låtar. När man väl nått Expert/Expert+ blir det nästan omöjligt att gå ner i svårighetsnivå igen för det känns som slow motion. Går till viss del att kompensera med låtar som har väldigt mycket hinder så att man får röra sig / göra squats men inte helt.

Testade att gå över till Synth Riders men blev inte heller imponerad. Det var dock i ett ganska tidigt stadie av Early Access har jag för mig och det fanns nästan inga customlåtar. Kanske är bättre idag, men själva spelmekaniken kändes inte alls lika engagerande som Beat Saber.

BoxVR tyckte jag hade potential, men det kändes alldeles för oinspirerat och den (i mitt tycke) tråkiga, generiska musiken gjorde det ännu värre. Annars är det väldigt chill och konceptet hade jag gärna sett i bättre format.

Creed: Rise to Glory blev det inte så många minuter i, blev refund. Vill minnas att fighterna bara kändes stressiga och visuellt röriga. Inte min grej alls. Träningsmomentet var enformigt och oinspirerat. Mycket mer ett renodlat spel än träningsform.

Personligen hade jag gärna sett något nytt rytmspel som var lite mer fitnessinriktat med goa visuals och mer blandade moment. Inte bara en spelmekanik utan flera, t.ex. boxning, "flowrörelser", benböj m.m. Gärna med moddstöd inbyggt från början så chanserna för att det snappas upp av moddcommunityn ökar.

Permalänk
Medlem

Brukar spela en del pistol whip och Beat saber.
Thrill of the fight också men blir väldigt svettig av det spelet så spelar enbart för träning typ

Creed Rise to glory kan man börja svettas i men som sagt spelet är väldigt mycket mer "speligt" med stamina osv är thrill of the fight.

Blaston har jag i biblioteket men inte spelat än ska ta och köra det.

Var sjuk i Corona för 1 månad sen och mår inte riktigt helt 100 ännu så tar det lugnt med jobbiga spel.

Permalänk
Medlem
Skrivet av fragande:

Kul tråd Har själv spelat många timmar Beat Saber men la ner efter att jag började få ont i axellederna. Det blir en hel del onaturliga rörelser plus att det blir extremt mycket rörelse för lederna på kort tid. Lite rädd för att det kan ge förslitningsskador på sikt.

Det kräver helt klart medvetenhet, speciellt alla slag ovanför huvudet. Kan hjälpa att undvika vissa låtar och uppvärmning är som sagt vettigt. Exempel:

Permalänk
Medlem

Ett tips för Beat saber om man kör kontroller likt Oculus är att hålla "claw" greppet.
Skonsammare mot handleder.
Man sticker in 2 eller 3 fingrar genom ringen och håller ovan kontrollerna.
Svärden blir mer en förlängning av armen.

Permalänk
Medlem

Boxningspelen är sjukt jobbiga även om man bara "slår luft", nästan jobbigare att skuggboxas än om man slår på en säck.

Permalänk
Medlem

Bra initiativ! Vad ska man ha för headset om man köper något idag? Finns det något fristående som mäktar med för en bra upplevelse?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Halldin:

Högintensiva (enkelt att komma upp i >150 i puls):

Du rekommenderade exakt samma tre spel som jag hade gjort! Vad gäller Pistol Whip så tyckte jag inte om det i standardläge, men med "Vengeance"-modifiern, som i princip får ens skott att studsa tillbaka mot en så att man måste ducka och röra sig konstant, så är det riktigt kul. Fast efter 2-3 banor på Hard mode och Vengeance modifier så tar jag paus för att inte slita ut mina knän.

Skrivet av sockfan:

Vad ska man ha för headset om man köper något idag? Finns det något fristående som mäktar med för en bra upplevelse?

Letar man efter ett fristående så är det bara Oculus Quest 2 som är något att ha just nu.

Permalänk
Medlem
Skrivet av sockfan:

Bra initiativ! Vad ska man ha för headset om man köper något idag? Finns det något fristående som mäktar med för en bra upplevelse?

Quest 2
Index
HP Reverb G2

Jag rekomenderar alla nyblrjar Quest 2.
Det är som sagt fristående och det är väll en fördel speciellt om man ska köra cardio VR

Permalänk
Medlem
Skrivet av sockfan:

Bra initiativ! Vad ska man ha för headset om man köper något idag? Finns det något fristående som mäktar med för en bra upplevelse?

Jag skrev medvetet inget i trådstarten om detta, men Oculus Quest 2 känns givet för syftet. Du behöver inte ha någon PC i närheten och du slipper sladdar, lätt att ta med sig till andra platser etc.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ureet:

Letar man efter ett fristående så är det bara Oculus Quest 2 som är något att ha just nu.

Skrivet av Molotov:

Quest 2
Index
HP Reverb G2

Jag rekomenderar alla nyblrjar Quest 2.
Det är som sagt fristående och det är väll en fördel speciellt om man ska köra cardio VR

Skrivet av Halldin:

Jag skrev medvetet inget i trådstarten om detta, men Oculus Quest 2 känns givet för syftet. Du behöver inte ha någon PC i närheten och du slipper sladdar, lätt att ta med sig till andra platser etc.

Tack för snabba svar! Quest 2 har ju en betydligt mer lockande prislapp och dessutom slippa släpa ut datorn i vardagsrummet

Permalänk
Medlem

Om man vill ha ännu bättre konditionsträning och kan tänka sig att investera i en trainer (+ ev. cykel även om de flesta är ok)
Och kan nöja sig med AR. Så kan man köra zwift, Bkool, Rouvy eller Road grand tours

Vill man tävla så behövs en smart trainer och pulsband. Finns en svensk cup på zwift.
Enda nackdelen med zwift är att de är dyra. En eller flera fläktar rekommenderas
https://scf.se/e-cycling/

https://www.zwift.com/eu
https://www.bkool.com/en
https://rouvy.com
https://www.rgtcycling.com/

Permalänk
Medlem
Skrivet av Halldin:

Det kräver helt klart medvetenhet, speciellt alla slag ovanför huvudet. Kan hjälpa att undvika vissa låtar och uppvärmning är som sagt vettigt.

Ja uppvärmning är helt nödvändigt upptäckte man rätt snabbt. Tror dock inte det helt tar bort riskerna, men det är bara baserat på magkänsla. Better safe than sorry, helt enkelt. Spelar fortfarande ett par timmar i veckan men som daglig aktivitet har jag lagt ner det. Som du säger så är vissa låtar mycket värre än andra, en del kände man direkt tog väldigt hårt på axlarna eftersom rörelserna var så onaturliga.

Har inte heller disciplinen att ta det lugnt och vara medveten om rörelserna. Eftersom det inte upplevs som träning så har jag personligen väldigt lätt att dras in i det och bara kötta på alldeles för hårt samtidigt som jag står och "dansar" som en idiot till musiken. Det är för kul helt enkelt

Skrivet av Herr Kantarell:

Om man vill ha ännu bättre konditionsträning och kan tänka sig att investera i en trainer (+ ev. cykel även om de flesta är ok)
Och kan nöja sig med AR. Så kan man köra zwift, Bkool, Rouvy eller Road grand tours

...

Åh fy fan, lägenheten kan ju inte lukta tårta Du kör detta själv antar jag? Kan tyvärr inte sitta på en cykelsadel av medicinska skäl. Virtuell rodd vore något, det kanske finns? Får kolla upp det.

Permalänk
Medlem
Skrivet av fragande:

Ja uppvärmning är helt nödvändigt upptäckte man rätt snabbt. Tror dock inte det helt tar bort riskerna, men det är bara baserat på magkänsla. Better safe than sorry, helt enkelt. Spelar fortfarande ett par timmar i veckan men som daglig aktivitet har jag lagt ner det. Som du säger så är vissa låtar mycket värre än andra, en del kände man direkt tog väldigt hårt på axlarna eftersom rörelserna var så onaturliga.

Har inte heller disciplinen att ta det lugnt och vara medveten om rörelserna. Eftersom det inte upplevs som träning så har jag personligen väldigt lätt att dras in i det och bara kötta på alldeles för hårt samtidigt som jag står och "dansar" som en idiot till musiken. Det är för kul helt enkelt

Åh fy fan, lägenheten kan ju inte lukta tårta Du kör detta själv antar jag? Kan tyvärr inte sitta på en cykelsadel av medicinska skäl. Virtuell rodd vore något, det kanske finns? Får kolla upp det.

Jag har en svettsäker matta under trainern och cykel ett pannband och en svetthandduk så inte så farligt faktiskt

Lustigt att du nämner det, det är något av det senaste de lagt till Misstänker att Concept 2 rowern är dyr dock.

https://zwiftinsider.com/rowing-on-zwift/

Permalänk
Medlem
Skrivet av Herr Kantarell:

Jag har en svettsäker matta under trainern och cykel ett pannband och en svetthandduk så inte så farligt faktiskt

Lustigt att du nämner det, det är något av det senaste de lagt till Misstänker att Concept 2 rowern är dyr dock.

https://zwiftinsider.com/rowing-on-zwift/

Har rätt dålig ventilation här och liten lägenhet så det kan bli lite "mustigt" bara av längre pass Beat Saber eller liknande, men planerar att flytta

Heh, har faktiskt kollat på en Concept 2 och funderade starkt på att köpa en efter flytt till större bostad då jag diggar rodd som träningsform. De kostar ju en del ja, men med tanke på att de ofta står på gym borde de hålla rätt hög kvalitet. Vore ju helt perfekt om man kunde kombinera det med VR för betydligt roligare atmosfär. Blir definitivt något att hålla ögonen på, tack för tipset.

Permalänk
Medlem

Jag brukar ta en timma eller två Blade and Sorcery på kvällarna och kan rekommendera det starkt!
Blir riktigt svettigt efter ett tag i endless mode.

Försöker blanda mellan 2h/svärd & sköld samt dual wielding för att använda båda armarna ungefär lika mycket.

Kan också rekommendera moden "The Outer Rim" som lägger till light labers! Blir ett litet högre tempo med light sabers har jag märkt.

Kör det trådlöst på Q2 vilket låter mig hålla ett högt tempo och flänga med armarna fritt utan rädslan av att fastna i något. Använder också ett Silikonöverdrag till faceplaten som stoppar all svett från att rinna in i headsetet, det droppar ner på lilla VR-mattan i stället.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Exydia:

Jag brukar ta en timma eller två Blade and Sorcery på kvällarna och kan rekommendera det starkt!
Blir riktigt svettigt efter ett tag i endless mode.

Försöker blanda mellan 2h/svärd & sköld samt dual wielding för att använda båda armarna ungefär lika mycket.

Kan också rekommendera moden "The Outer Rim" som lägger till light labers! Blir ett litet högre tempo med light sabers har jag märkt.

Kör det trådlöst på Q2 vilket låter mig hålla ett högt tempo och flänga med armarna fritt utan rädslan av att fastna i något. Använder också ett Silikonöverdrag till faceplaten som stoppar all svett från att rinna in i headsetet, det droppar ner på lilla VR-mattan i stället.

Spanade in det lite, två funderingar: 1) hur är variationen (mål/achievments/miljöer/fiender etc.), 2) har du mätt din puls under tiden du kör?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Halldin:

Spanade in det lite, två funderingar: 1) hur är variationen (mål/achievments/miljöer/fiender etc.), 2) har du mätt din puls under tiden du kör?

Just nu finns det inga speciella mål med spelet förutom att möta fiender i waves i olika arenor.
Variationen på fiender och miljöer är helt okej! Det finns totalt 5 banor i grundspelet som kan utökas med mods.
Vad gäller fiender finns det en handfull olika typer med olika sorters rustningar och vapen, finns även fiender som kan skjuta magi och pilar.

När man väljer en bana så finns det en bok på banan där du kan välja spawna olika vapen och vad för motstånd du vill möta, melee & ranged i form av banditer i 20 vågor.. Knights som endast utövar närstrid i oändlighet, 1 mot 1 eller att det kommer flera åt gången, osv.

För mig som redan tränar i övrigt är det schysst med något som håller en aktiv utan att vara tränings fokuserat.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Exydia:

Jag brukar ta en timma eller två Blade and Sorcery på kvällarna och kan rekommendera det starkt!
Blir riktigt svettigt efter ett tag i endless mode.

Försöker blanda mellan 2h/svärd & sköld samt dual wielding för att använda båda armarna ungefär lika mycket.

Kan också rekommendera moden "The Outer Rim" som lägger till light labers! Blir ett litet högre tempo med light sabers har jag märkt.

Kör det trådlöst på Q2 vilket låter mig hålla ett högt tempo och flänga med armarna fritt utan rädslan av att fastna i något. Använder också ett Silikonöverdrag till faceplaten som stoppar all svett från att rinna in i headsetet, det droppar ner på lilla VR-mattan i stället.

Har detta i mitt bibliotek men har haft otroligt svårt att komma in i det. Det känns så clunky och vapnen fastnar/hakar fast i fienden stup i kvarten. Man får liksom hjälpa spelet på traven hela tiden känns det som och det blir mer som någon slags stel koreograferad dans än spelmoment. Känns bara som att man håller på och petar på fienden med svärd t.ex.

Sen är det vissa taktiker som känns för OP som man aktivt får påminna sig om att inte använda, typ svepa ben med tvåhandsvapen. Var dock ett tag sedan jag spelade sist.

Några tips för hur man kommer in i det bättre?

Permalänk
Medlem
Skrivet av fragande:

Har detta i mitt bibliotek men har haft otroligt svårt att komma in i det. Det känns så clunky och vapnen fastnar/hakar fast i fienden stup i kvarten. Man får liksom hjälpa spelet på traven hela tiden känns det som och det blir mer som någon slags stel koreograferad dans än spelmoment. Känns bara som att man håller på och petar på fienden med svärd t.ex.

Sen är det vissa taktiker som känns för OP som man aktivt får påminna sig om att inte använda, typ svepa ben med tvåhandsvapen. Var dock ett tag sedan jag spelade sist.

Några tips för hur man kommer in i det bättre?

Hmm okej, visst får man 'låtsas' lite att det är vikt i vapnen, precis som i Boneworks och inte vifta helt fritt annars blir det inte helt OK alltid med fysiken. För mig kändes vapenhanteringen bra från första början, men då hade jag också klarat ut Boneworks innan dess så det kanske har med det att göra.

Jag har ganska bra inlevelse också när jag kör, så när jag viftar och har mig så använder jag hela kroppen mer eller mindre.

Det finns mods som tar bort vikten på vapnen, det kanske skulle kunna vara något? Light sabers i tidigare nämnda moden är tämligen viktlösa - vilket skulle kunna förklara varför det känns som ett högre tempo när man slåss med såna.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Exydia:

Hmm okej, visst får man 'låtsas' lite att det är vikt i vapnen, precis som i Boneworks och inte vifta helt fritt annars blir det inte helt OK alltid med fysiken. För mig kändes vapenhanteringen bra från första början, men då hade jag också klarat ut Boneworks innan dess så det kanske har med det att göra.

Jag har ganska bra inlevelse också när jag kör, så när jag viftar och har mig så använder jag hela kroppen mer eller mindre.

Det finns mods som tar bort vikten på vapnen, det kanske skulle kunna vara något? Light sabers i tidigare nämnda moden är tämligen viktlösa - vilket skulle kunna förklara varför det känns som ett högre tempo när man slåss med såna.

Brukar aktivera viktlösa vapen modden ibland.
Blir rejäla flygturer för fienderna

Permalänk
Medlem

Thrill of the Fight är riktigt skön träning. Första spelomgången på ca en timma gav mig träningsvärk i axlarna.
Beat Saber är bra när man lär sig röra sig mer till låtarna och inte bara viftar med armarna.

Permalänk
Medlem

Jag kan starkt rekommender VRocker och Natural Locomotion VR. De är 2 billiga appar som omvandlar fysiskt aktivitet som t.ex. att gå på stället till att gå inne i spelen. I princip alla spel som har joystick-förflyttning stöds. Det gör att det känns mycket mer verklighetstroget att förflytta sig i spelen och alla spel där man går (vilket man typ gör i alla spel) blir till bra träningstillfällen. De här 2 apparna är bland det värdefullaste köpen jag har gjort för VR!

Permalänk
Medlem

Kan väll lägga till Ragnarock som ett alternativ till beat saber, brukar få upp värmen rätt bra där när jag kör på högre svårighetsgrader. Sen är det lite mer nisch av musik så passar inte alla.

Permalänk
Medlem
Skrivet av hundenmarvin:

Jag kan starkt rekommender VRocker och Natural Locomotion VR. De är 2 billiga appar som omvandlar fysiskt aktivitet som t.ex. att gå på stället till att gå inne i spelen. I princip alla spel som har joystick-förflyttning stöds. Det gör att det känns mycket mer verklighetstroget att förflytta sig i spelen och alla spel där man går (vilket man typ gör i alla spel) blir till bra träningstillfällen. De här 2 apparna är bland det värdefullaste köpen jag har gjort för VR!

Hur kommer det sig att du kör med båda två, olika bra på olika spel? Om man är snål och bara ska köra på en, vilken föredrar du?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Halldin:

Hur kommer det sig att du kör med båda två, olika bra på olika spel? Om man är snål och bara ska köra på en, vilken föredrar du?

Båda har sina fördelar och nackdelar.

NaLo (Natural Locomotion) har gå-på-stället eller svinga med armarna som förflyttnings metod. Svinga med armarna kräver ingen extra hårdvara men nackdelen är att armarna är upptagna när du behöver använda händerna för att tex skjuta med ett vapen. Men med lite träning skall det nog gå att göra båda sakerna samtidigt. NaLo:s gå-på-stället metod är mer verklighetstrogen men kräver extra spårningshårdvara som du fäster på fötterna. Appen har stöd för många olika spårningshårdvaror, både billiga och dyra. Den hårdvara som fortfarande är billig men ändå är väldigt bra är en telefon i fickan plus 2 joy con (kontroller) på fötterna. Sånna kan du nog hitta begagnat för en väldigt billig peng.

VRocker, till skillnad från Nalo, kräver ingen extra hårdvara. Den utgår enbart från dina huvudrörelser och listar därifrån ut vad du försöker göra med resten av kroppen. Dess huvudsakliga förflyttningsmetod är också gå-på-stället. Till skillnad från NaLo får man då guppa lite mer när man går för att appen skall uppfatta det men det funkar faktiskt förvånansvärt bra. Grejjen med VRocker är också att det är väldigt mycket upp till dig själv hur du vill välja att röra dig. Man kan gunga med kroppen i sidled, dansa eller göra vad som hellst typ. Faktum är att all typ av fysisk rörelse, även om det inte är just steg, känns mycket mer verklighetstroget än att bara stå still och trycka styrspaken frammåt för att gå.

Jag har svårt att bestämma mig vilken app jag gillar bäst. Jag har spårning på fötterna och just nu alternerar jag fram och tillbaka mellan NaLo och VRocker i ett och samma spel. VRocker har lite bättre precision för man kan göra finare justeringar med styrspaken i kombination med stegen. Så när jag befinner mig i ett stort utrymme i spelet så kör jag NaLo men så fort jag kommer nära bänkar, bord eller föremål jag skall interagera med så trycker jag på en knapp som växlar över till VRocker:s system.

Jag skulle nog rekommendera dig att börja med VRocker men jag tycker alla borde ha båda apparna med tanke på hur mycket värde man får för en sån billig peng. Sen har båda apparna väääldigt många inställningar så det finns väldigt stort utrymme att konfigurera dem precis så som du vill. Jag rekommenderar mycket experimentering över lång tid för att hitta just den metod du gillar bäst.

Permalänk
Officiell representant
Skrivet av Herr Kantarell:

Jag har en svettsäker matta under trainern och cykel ett pannband och en svetthandduk så inte så farligt faktiskt

Lustigt att du nämner det, det är något av det senaste de lagt till Misstänker att Concept 2 rowern är dyr dock.

https://zwiftinsider.com/rowing-on-zwift/

Ja, Concept 2 med rätt dator kostar en modig slant. Det ska visst fungera med Water rower också, men jag måste i så fall uppgradera min till senaste datorn med bluetoothstöd. Bara det går loss på 2500:-, men å andra sidan är rodd så tråkigt att det hade blivit mycket mer användning av maskinen med en sån här grej.

Jag ska börja testa lite träningsspel till veckan när Quest 2:an kommer, så får jag se om det känns motiverbart att uppdatera roddmaskinen.

Någon som har tips på bra/billigt silikonskydd? Eller är alla ungefär lika bra?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Samsung:

Någon som har tips på bra/billigt silikonskydd? Eller är alla ungefär lika bra?

Alla silicon är stort sett samma

Permalänk
Officiell representant
Skrivet av Molotov:

Alla silicon är stort sett samma

Kanon, jag slog till på den här tvåpacksvarianten för 130:- om någon annan letar. https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B08MX83W3W/ref=ox_sc_ac...

Permalänk
Officiell representant

Thrill of the fight ska tydligen vara gratis i Oculus store just nu. Jag får min i morgon, så jag har inte kollat själv, men en kompis tipsade.