Noterar dock att eftermiddagsskiftet likt nattskiftet tappade bollen på liknande sätt.
Jag förstår vad du menar. Dock har jag refererat till ett par sidnummer i Livsmedelverkets studie som verkade väsentliga, men informationen är skriven på en nivå som inte jag fullt ut kan utreda. Myndighetens rapport viktar dock emot Wallgren Klang verk, som plant beskriver att enbart 45C vatten kan utföra ett gott resultat på disken i diskmaskinen, särskilt påträffande var resultatet då försöket granskades efter en tidsperiod på 24h i maskinen.
Å andra sidan belyser Livsmedelverket att en vattentemperatur på 50-60C är i det flesta fall tillräckligt, för att nacka såsom E.coli, men komplicerar helheten med att kärlets materialegenskaper är en viktig faktor om rengöringen kan ske mer skyndsamt eller inte. Rostfritt rengörs på minst tid, medan stengods ligger emellan rostfritt och plaster enligt utsago. Om dessa rekommendationer beror på materialets porositet eller värmeledande egenskaper, det vete tusan.
Jag uppfattar att Livsmedelverket stryker på argumentation att vattentemperaturen är viktig i sammanhanget då man vill få disken fri från mikroorganismer. Ett ECO-program som kör på 50C är sannolikt inte tillräckligt, fast det sparar några få slantar i kWh, men är det rimligt med tanke på vattenmängden som diskmaskinen förbrukar? Wallgren Klang tudelade siffror att en normal körning krävde totalt 1,2kWh(? eller <2,0kWh).
En energimängd, i mitt tycke, som försäkrar hushållet mot en sjukdag och en otrevlig historia på muggen.
Detta är kontexten ur källmaterialet, som jag minns den.