Väldigt konstigt ljudglapp

Permalänk
Medlem

Väldigt konstigt ljudglapp

Jag vet inte om den här tråden är på rätt del nu men jag tyckte den passade bäst här.

Det är så att jag har fått ett väldigt underligt glapp problem med mitt headset (koss sb45) om jag har kontakten helt itryck i uttaget så blir ljudet helt konstigt. Det blir för det första lägre och endel frekvenser verkar försvinna, tex om jag lyssnar på en låt så hör jag knappt sångaren alls. Men om jag drar ut kontakten ett snäpp så att den inte sitter helt i så fungerar ljudet som det ska :S Jag har testat med ett annat headset och då fungerar ljudet som det ska så det är inte porten det är fel på. Jag har undersökt kontakten på koss sb45:an och vad jag kan se så är det inget fel på den. Nån som förstår sig på det här?

Permalänk
Medlem

Antagligen så är kabeln klämd någonstans så att ledarna till höger och vänster ljudkanal har kortslutits

EDIT: Om du har en multimeter kan du kolla om det är kortslutning genom att mäta motståndet på stereopluggen. Fråga någon kompis som kan med en multimeter

Visa signatur

Live for speed, Ventrilo, DC hub och Folding@sweclockers server @ bergkvara.no-ip.org

Permalänk
Medlem

Hmm menar du en sånhär som man kan ställa in på volt,ampere och en massa saker, isf har jag en Om det är en sån, vad ska jag ställa in den på och vars ska jag mäta, på kontakten till headsetet antar jag.

Permalänk
Medlem

Det är ganska enkelt. Du tar och ställer in multimetern så att den mäter motstånd. (Ohm) Sedan tar du då och sätter vilken kabel som helst från multimetern på kontakt 1 och den andra på kontakt 2 sedan flyttar du till kontakt 3 sedan håller du en kabel på kontakt 3 och den andra på kontakt 2. Det ska inte pipa från multimetern (beror på vilken du har) Om det skulle pipa så är kabeln klämd eller så är det dåliga lödningar i kontakten.

Visa signatur

Live for speed, Ventrilo, DC hub och Folding@sweclockers server @ bergkvara.no-ip.org