Ipad – Apples nya surfplatta

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av wfps_105
Vilken förra gång snackar du om?

Det är skillnad på definitionen av telefoner och tablets, och apple-fantaster tycker att det är en otroligt smidig och bra tablet, som egentligen inte kan göra mycket mer än en iPhone. Det jag menar är att om iPaden ska marknadsföras som en tablet, får de också se till att göra det... iPad är en förvuxen iPod i dagsläget, i det skick vi har fått se den hittills.

Anledningen till att iPhone blev en sådan succé var att man inte har samma krav på en mobiltelefon som en dator. Där KAN man leva utan flash, kan man inte leva med att vara utan multitasking jailbreakar man och det är klart.

Ptja, vad är skillnaden mellan en laptop och en netbook egentligen? Klart du kan göra saker på en iPad som blir betydligt mer bökiga på en iPhone exempelvis. Så knepigt kan det ju inte vara att tänka bara på vad storleken gör?

Kombinationen iMac, iPad, iPhone samt Mobile Me är inte helt dum. Det krävs inte speciellt mycket fantasi för att se det. Det innebär nu inte att den lösningen passar eller intresserar alla, men tänk lite utanför er egen box för en gång skull.

Det är som netbook, jag ser inte hur en sådan skulle passa mig (eller MacBook Air för den delen) men jag kan förstå hur de fyller behov hos andra. Eller Spotify, personligen så tycker jag det är kasst (det täcker upp på tok för litet av musiken som finns, samt att jag inte kan spela upp min egen musik i spelaren så jag måste ha två spelare igång, nej tack) men jag vet att extremt många andra gillar Spotify som fan. Anser jag att de är korkade? Nej, inte alls. Spotify fyller ett behov hos dem, good.

Jaja, det är så mycket egocentrism i sådana här debatter, trist.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hakkenarsk

Jag kan se var iPad fyller behov, men det tillgodoser inte mitt. Är jag besviken? Knappast, varför skulle jag vara det? Jag gillar Apples produkter, men jag ser inte att jag måste köpa och/eller vara lyrisk över allt de släpper. Det känns som att folks besvikelse över detta är klart överdriven. Varför vara besviken? Vad hade ni väntat er? Det är Apple, de har inte gjort sig kända för att vara hemmapularens bästa vän, vare sig på datorer, mediaspelare, telefoner eller mjukvara.

Jag tycker bara det är lite synd, hoppades att Apple återigen skulle göra något banbrytande som skulle kunna förändra marknaden. Apples multitouch är ju perfekt att använda på en större skärm, tyvärr tycker jag inte iPhone OS är det. Har svårt att se att många kommer släpa med sig en så stor sak som inte gör mer saker än deras iPhone/iPod Touch. Det jag skulle vilja sett var att denna iPad skulle vara ett alternativ till datorn, du kör en sorts OS X och kan installera allt. Kanske en USB port och en digital videoutgång?

Någon tillverkare kommer ju lansera en enhet som har ett riktigt operativsystem där du inte är låst, jag hade dock hoppats det var iPaden som kom först med det (för well, OS X är ju ganska optimalt).

Visa signatur

Spel: Dell U2412M -:::- Intel i5 2500k, Corsair XMS3 16 GB 1600 MHz Ram, Samsung 830 256 GB, Asus P8P67-M B3, MSI GTX 660 Ti OC
Laptop: 2012 Macbook Air 13"

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kimmeh
Andra tablets kör ju faktiskt ett operativsystem som är "full size" eller vad man ska säga. Hade gärna sett att man kunde välja Win7, OSX, Iphone OS och kanske även WinXP. Kanske några Usb portar?

Och andra tablets säljer som smör i solsken eller? Jag menar att det är precis det som är felet med alla andra tablets, att de kör ett OS som är byggt för att användas med tangentbord och mus och är onödigt resurskrävande.

Däremot så verkar den tableten som någon läkade till som körde Android helt klart intressant, men jag tror Apple har en fördel med sin formfaktor och design.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hakkenarsk
(Nu vet jag att du inte är en av dem som beskrivs nedan, utan jag ger mig mer på företeelser här )

Mnja, kanske inte ordagrant. Men "argument" som designbögar, hjärntvättade, tekniskt okunniga, macibaner och så vidare. De var de enda som skulle köpa iPhone (eller någon Apple-produkt för den delen). Det är ganska lustigt, antingen är det bara reklambyråfolk som köper Apple-produkter och de är ju såklart metrosexuella. Och är det fler som köper en av Apples produkter, ja, då är de hjärntvättade och lättlurade minsann. Eller varför inte fjortisar. Statussökare.

Alltså, i 16 år har jag använt Apple-produkter av olika slag och jag har under dessa 16 år fått försvara mitt val av dator, musikspelare, telefon, operativ eller vad som om och om igen. Numera orkar jag inte ge mig in i diskussioner så mycket. Det känns som att skaran som hetsigt ska dumförklara folk för att de köper en produkt är betydligt större än de som hetsigt försvarar nämnda produkt.

Jag kan se var iPad fyller behov, men det tillgodoser inte mitt. Är jag besviken? Knappast, varför skulle jag vara det? Jag gillar Apples produkter, men jag ser inte att jag måste köpa och/eller vara lyrisk över allt de släpper. Det känns som att folks besvikelse över detta är klart överdriven. Varför vara besviken? Vad hade ni väntat er? Det är Apple, de har inte gjort sig kända för att vara hemmapularens bästa vän, vare sig på datorer, mediaspelare, telefoner eller mjukvara.

Jasså?
Tycker det är tvärtom, om man använder Windows och någon som älskar Mac och dess OSx, då får man skydda Windows till fullo och stå där och lyssna på kommentarer fulla av okunskap samt akta sig för att bita i tungan för att inte såra personen...
Så har det varit för mig det senaste åren, innan mac blev någon konstig sekt. Tidigare var Mac en Mac. Hörde varken illa om mac eller något annat, dem fanns bara där och var ett alternativ till HP, Compaq, Fujitsu, mfl. samt användes mycket av reklambyrån samt dagstidningar. Men kring 2003-2004 så började allt fler köpa Mac.
Inget mig emot, trevlig tycker jag då det öppnar för mer konkurrens på marknaden, bara plus. Men många av dessa köpare förespråkar Mac som en religion.
Allt som har med Microsoft är djävulen själv. "Djävulen" som förövrigt räddade "gud" i slutet av 90-talet och glömts bort av många.
Men det är denna sekt som jag inte alls tål! Jag är ingen Microsoft förespråkare, jag är inte själv förtjust i deras metoder men jag kan inte klaga på deras operativsystem, fungerar bra för mig. Visst kan det dyka upp en konflikt någon gång men så vitt jag vet är det inte Microsoft fel för att någon tredjepars tillverkare tillverkar en dålig drivrutin?
Jag kan inte komma ihåg senast självaste Windows krascha utan något bakomliggande fel som t.ex. hårdvara eller drivrutin. Eller att jag själv gått och lekt för mycket i systemmappen.

Min mor sa alltid till mig när jag var yngre, "felet sitter oftast mellan tangentbordet och stolen". Jag blev arg varje gång hon sa det men insåg även att det var sant.
Min mor hade aldrig problem med sina datorer medan jag fullständigt hatade Windows, har gjort det sedan Windows 95 (3.11 fungerade dock väldigt bra för mig. ) tills den dagen jag insåg var felen sitter. 90% är mitt fel, ungefär 9% av resterande fel är hårdvara, t.ex. hårddisk som får klusterfel, grafikkort vars minneskretsar håller på att ge upp, processor som går för varmt för att det är damm i kylaren, osv.
1% av dessa fel är mjukvara. Det är inte ofta jag har haft problem med självaste mjukvaran om det inte då varit något crack jag laddat ner och gett mig någon trojan eller liknande. Men då är det inte fel på Windows, eller t.ex. spelet utan fel på mig som inte är tillräckligt försiktig och laddar ner en massa skit.

Redan i denna tråd har jag märkt av sådana som avskyr Microsoft. Den riktigt tunna Sony datorn som någon länkade till. Riktigt läcker pryl som jag såg på Mediamarkt i Umeå, där är det vill-ha-faktor, fast den är för dyr och skulle aldrig betala 15.000kr+ för den, inte en chans... Lägger hellre 15.000 kr på annat och köper en billigare dator som fyller samma funktion.

Men då svarar Sahlstrom:

"Sonyn verkar iofs trevlig, bara det att den kör ett hemskt OS.".

Jag tippar på att Herr Sahlstrom knappt suttit vid Windows 7?
Om du svarar ja och säger att det kraschade hela tiden så får du gärna förklara när det kraschade, hur och om du vet vad problemet var.

Av någon konstig orsak skyddar Mac älskarna sina produkter till max. Svårt och erkänna att även dessa produkter kan gå sönder och har problem. Det är som att många lever i förnekelsestadiet.
Och det är där nu iPad kommer in i bilden.
Har sett sådana kommentarer om att denna produkt som att den skulle vara skapad av gud och den kan bara inte ha några brister.
Jappe1 säger:

"hur kan man såg en MASKIN så jävla hårt innan den ens finns att köpa, innan man ens har skapat sig ett första intryck IRL?".

Tyvärr, den har brister. Dessa brister påpekas av många och det är dessa brister som får denna produkt och bara vara en onödig dyr pryl.
Jag skulle aldrig falla mig i och betala minst 6000kr (lär förövrigt säkert kosta mer i Sverige) för en produkt som inte alls fyller mina krav. Därför är jag kritisk till produkten. Inte för att det är en Mac, den är helt enkelt meningslös i mitt hem. Jag vill ha en tabletPC, jag är en sådan prylbög så jag vill ha en massa prylar med en massa "lull-lull".
Men jag vill ha en som kan multitaska, har usb portar, har högre upplösning, bättre prestanda samt iaf en hdmi-ut port. Jag vill gärna kunna ställa den upp som en skärm och ha den i t.ex. köket som köksTV, samt i bilen som GPS och media uppspelare. Men jag vill inte behöva köpa extra tillbehör för att göra allt detta. Okej, om jag ska ha den i bilen så förstår jag att jag måste köpa en hållare men allt annat anser jag vara en grundregel för vad som ska finnas.

Hur mycket kommer inte dockningsstationen kosta? dem extra kablarna för att få en eller två USB portar? HDMI ut?
Jag ser inte riktigt vad det jag isf skulle betala för? Vad är det som kostar 6000kr+ ?
Ska jag betala 6000 kr för en produkt som egentligen redan finns på marknaden och är inte revolutionerande så ska den fan ge mig något väldigt extra för att dessa pengar ska vara värda mödan.

Den kommer säljas för många förespråkare älskar allt som har ett vitt äpple på och söker bara det positiva och glömmer det negativa. Många förespråkare hittar ett användningsområde för så är det med fantaster.

Detta gäller inte bara hos dem som älskar Mac. Det gäller även andra fanatiker, som t.ex. Volvo, BMW, Samsung, Sony osv.
Jag måste säga att jag verkligen hatar fanatiker! Dessa har trippel skygglappar framför sina ögon och vägrar ens lyssna på vad andra tycker och tänker!

Kan som jämföra där jag äger en BMW men finner inte denna bil skapad av någon gud. Dock så har jag diskuterat med många BMW älskare om att det är den bästa märket som finns och allt annat är skit. Speciellt japanare...
Så är det samma visa där, fast bara inom en annan kategori...

Jag själv skulle kunna äga en Apple produkt men jag betalar inte mer pengar för t.ex. en dator som har ett annat skal. Det är inte logiskt för mig.

Nu får det för den delen räcka, skulle ju nästan kunna skriva en bok...

P.S. Ja jag vet vad du skrev i andra stycket men jag hade sådant "flow" så fortsatte skriva vad jag tycker, inte menat till dig utan rakt ut till alla andra.

Visa signatur

"Wise men say, 'Forgiveness is divine, but never pay full price for a late pizza'."

Permalänk
Medlem

Jag vet inte vart vissa har fått det ifrån att Apple var först med att göra "tablet-pc". Kommer ihåg när Fujitsu släppte sin första, de var 2007.
Dell, HP, Lenovo, Samsung, Panasonic, armor etc. har släppt några redan och de flesta har mer prestanda än Apples nya =P.

Visa signatur

Utvecklare (Technical Director) / Delägare - Björnmamman

Permalänk
Medlem

Den första tabletten va Grid Pad med MS-DOS i botten. Apple hade en prototyp i början av 80 talet men många företag innan dess hade prototyper.

HP var först med Touch på tablets tror jag (rätta mig om jag har fel)

Visa signatur

- Hon är säkert nåt monster.
- Men vadå? Hon har ju armar och ben och pratar normalt, det gör väl inte monster inte?
- Vi får väl se när vi slår ner henne.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av lundstrom.emil
Kollade upp lite med, jag jämförde Tegra 2 och A4 kanske lite för snabbt. Båda använder sig av ARM Cortex -A9, men Tegra 2 har så mycket mer att ge jämfört med de uppgifter som kommer från apple.
Dem har ju strypt hårdvaran förut i deras iphone/touch och sedan låst upp under HW uppgraderingarna så de kan ha gjort det igen???

Skönt att höra att du har mycket på fötterna (NOT!).
Det är ju ofta så at tde mest högljudda är de som har minst aning om hur det är...

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Derox
Jag tycker bara det är lite synd, hoppades att Apple återigen skulle göra något banbrytande som skulle kunna förändra marknaden.

Fast tittar man vad folk skriver och tycker är dåligt så jämför de hela tiden med så som de skulle vilja ha det av det som fanns för ett tag sedan (USB, video out, fult OS osv. osv.). Jag är lite tveksam till att dessa personer ens skull känna igen något "banbrytande" om man så satte det rakt under näsan på dem.
Så vem vet. iPad kanske är banbrytande, men vi begriper det inte ännu...
(iPhone var banbrytande, men inte som telefon tekniskt sett. iPod var banbrytande, men inte som MP3-spealare tekniskt sett. Macintosh Plus var banbrytande som desktopdator, fast den inte ens hade tangentbord som standard. osv.)

Visa signatur

Me fail english, thats unpossible!

Permalänk
Medlem

Ser ut som en smurf som håller i en Iphone.

Permalänk
Medlem

ckghagen (#9832192) slog huvudet på spiken.

Många vill ha en tablet-mac och fick istället en tablet-iphone. Det enda banbrytande med apples tablet är det genomslag den fått i media. Ge mig exposé och apps som Quicksilver i en mac-tablet och allt vad multitasking heter, så jag kommer att köpa den till vilket pris som helst. Ipad, i dess nuvarande form, är inte en fullvärdig ersättare till min laptop. Power-users som vill ha en masking till allt kommer att få vänta bra många år på ett bärbart alternativ för en laptop. 5 år? Möjligt.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pato

Men då svarar Sahlstrom:

"Sonyn verkar iofs trevlig, bara det att den kör ett hemskt OS.".

Jag tippar på att Herr Sahlstrom knappt suttit vid Windows 7?
Om du svarar ja och säger att det kraschade hela tiden så får du gärna förklara när det kraschade, hur och om du vet vad problemet var.

Är definitionen på ett hemskt OS hur ofta det krachar? Isf har jag ett vedervärdigt system...

Om man ser hemskt som en subjektiv värdering av hur något fungerar så faller väldigt många system in under hemskt:

- Linux
- Windows
- Mac OSX

När jag sitter vid min EEE med Ubuntu så saknar jag min iPod Touch, som är än mer begränsad inom allt. Men den är ändå bättre!
Windows tycker jag är knasigt uppbyggt. Det använder jag enbart för att jag måste, inte för att det är effektivt.
OSX är det som enligt mig fungerar bäst i dag. Det innebär inte att det är bäst för all framtid. Och det finns många brister i OSX där jag tycker att min iPod hanterar det hela bättre.

iPadens OS känns så lovande och inspirerande att jag knappt har hunnit komma in i normal andning ännu... Det här har jag väntat på i 3 år.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pato
Jasså?
Tycker det är tvärtom, om man använder Windows och någon som älskar Mac och dess OSx, då får man skydda Windows till fullo och stå där och lyssna på kommentarer fulla av okunskap samt akta sig för att bita i tungan för att inte såra personen...
Så har det varit för mig det senaste åren, innan mac blev någon konstig sekt. Tidigare var Mac en Mac. Hörde varken illa om mac eller något annat, dem fanns bara där och var ett alternativ till HP, Compaq, Fujitsu, mfl. samt användes mycket av reklambyrån samt dagstidningar. Men kring 2003-2004 så började allt fler köpa Mac.
Inget mig emot, trevlig tycker jag då det öppnar för mer konkurrens på marknaden, bara plus. Men många av dessa köpare förespråkar Mac som en religion.
Allt som har med Microsoft är djävulen själv. "Djävulen" som förövrigt räddade "gud" i slutet av 90-talet och glömts bort av många.
Men det är denna sekt som jag inte alls tål! Jag är ingen Microsoft förespråkare, jag är inte själv förtjust i deras metoder men jag kan inte klaga på deras operativsystem, fungerar bra för mig. Visst kan det dyka upp en konflikt någon gång men så vitt jag vet är det inte Microsoft fel för att någon tredjepars tillverkare tillverkar en dålig drivrutin?
Jag kan inte komma ihåg senast självaste Windows krascha utan något bakomliggande fel som t.ex. hårdvara eller drivrutin. Eller att jag själv gått och lekt för mycket i systemmappen.

Min mor sa alltid till mig när jag var yngre, "felet sitter oftast mellan tangentbordet och stolen". Jag blev arg varje gång hon sa det men insåg även att det var sant.
Min mor hade aldrig problem med sina datorer medan jag fullständigt hatade Windows, har gjort det sedan Windows 95 (3.11 fungerade dock väldigt bra för mig. ) tills den dagen jag insåg var felen sitter. 90% är mitt fel, ungefär 9% av resterande fel är hårdvara, t.ex. hårddisk som får klusterfel, grafikkort vars minneskretsar håller på att ge upp, processor som går för varmt för att det är damm i kylaren, osv.
1% av dessa fel är mjukvara. Det är inte ofta jag har haft problem med självaste mjukvaran om det inte då varit något crack jag laddat ner och gett mig någon trojan eller liknande. Men då är det inte fel på Windows, eller t.ex. spelet utan fel på mig som inte är tillräckligt försiktig och laddar ner en massa skit.

Redan i denna tråd har jag märkt av sådana som avskyr Microsoft. Den riktigt tunna Sony datorn som någon länkade till. Riktigt läcker pryl som jag såg på Mediamarkt i Umeå, där är det vill-ha-faktor, fast den är för dyr och skulle aldrig betala 15.000kr+ för den, inte en chans... Lägger hellre 15.000 kr på annat och köper en billigare dator som fyller samma funktion.

Erhm, Mac-användare har varit ganska trogna varumärket väldigt länge, så de epiteten är knappast nya. Det finns ju anledningar till att Steve Jobs varit (är?) i det närmaste kultförklarad tillsammans med Steve Wozniak. Visst finns det de som går till överdrift, precis som det finns de som använder andra operativ/produkter som också går till överdrift, men jag tycker allt att trådar om Apples produkter snabbt fylls av folk som kommer med osakliga och knappt genomtänkta kommentarer. Och samtidigt en drös med kommentarer som enbart är till för att racka ner på andra människor. Jag har då aldrig hört/läst epitet som Windowsibaner, Microsoft-bögar och så vidare. Eller att det bara är fjortisar som köper Creatives MP3-spelare, eller att man är hjärntvättad om man köper den senaste DELL-datorn. Har du?

Men nu gick vi OT. Så, för att komma tillbaks till det vi egentligen diskuterar:

Jag kan förstå att många tycker att iPad är något som inte passar dem (inklusive mig som min maskinpark ser ut i dagsläget). Men det innebär inte att det är en flopp eller så. Det var många som sågade iPhone totalt, men uppenbarligen så är många nöjda med telefonen. Jag tror att iPad kommer att finna sin plats i Apples produktportfölj utan att för den delen bli en sådan försäljningssuccé som iPod/iPhone.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sahlstrom
Är definitionen på ett hemskt OS hur ofta det krachar? Isf har jag ett vedervärdigt system...

Om man ser hemskt som en subjektiv värdering av hur något fungerar så faller väldigt många system in under hemskt:

- Linux
- Windows
- Mac OSX

När jag sitter vid min EEE med Ubuntu så saknar jag min iPod Touch, som är än mer begränsad inom allt. Men den är ändå bättre!
Windows tycker jag är knasigt uppbyggt. Det använder jag enbart för att jag måste, inte för att det är effektivt.
OSX är det som enligt mig fungerar bäst i dag. Det innebär inte att det är bäst för all framtid. Och det finns många brister i OSX där jag tycker att min iPod hanterar det hela bättre.

iPadens OS känns så lovande och inspirerande att jag knappt har hunnit komma in i normal andning ännu... Det här har jag väntat på i 3 år.

Jag sa aldrig att det är en definition, men det är något som hörs konstant från anti Windows typer.

Jag skrev: Om du svarar ja och säger att det kraschade hela tiden så får du gärna förklara när det kraschade, hur och om du vet vad problemet var.

Jag kan inte uttala mig om OSX då jag inte suttit mycket med det. Men har funderar på att installera det i min HP och testa det för skojskull. Har man lite mer kött på benen.
Själv är jag van Windows användare, varit det i 17 år så i mina ögon är det inte knasigt uppbyggt. Men det är nog min vana med Windows.
Tycker själv att Windows 7 var ett stort lyft från XP och Vista.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hakkenarsk
Erhm, Mac-användare har varit ganska trogna varumärket väldigt länge, så de epiteten är knappast nya. Det finns ju anledningar till att Steve Jobs varit (är?) i det närmaste kultförklarad tillsammans med Steve Wozniak. Visst finns det de som går till överdrift, precis som det finns de som använder andra operativ/produkter som också går till överdrift, men jag tycker allt att trådar om Apples produkter snabbt fylls av folk som kommer med osakliga och knappt genomtänkta kommentarer. Och samtidigt en drös med kommentarer som enbart är till för att racka ner på andra människor. Jag har då aldrig hört/läst epitet som Windowsibaner, Microsoft-bögar och så vidare. Eller att det bara är fjortisar som köper Creatives MP3-spelare, eller att man är hjärntvättad om man köper den senaste DELL-datorn. Har du?

Men nu är vi OT.

Håller inte med om att Mac-användare har varit ganska trogna länge, visst, dem som haft dem ett tag men efter att iPod dök upp på marknaden började fler öppna ögonen för Mac. Många i min vänkrets har köpt Mac, eller snarare, bytt till Mac. Dem har den defintionen att allt med "PC" suger (dem avskiljer Mac från PC) och Mac regerar...

Visst har jag hört, men det var ett tag sen sist. Dock inte av Mac anhängare, dem brukar däremot komma fram till en när man sitter i Windows och säga negativa saker om operativsystemet, inget jag bryr mig om. Deras åsikt. Bara kul när man egentligen vet varför deras Windows burk betedde sig underligt.
Men jag har hört negativa ord från Linux anhängare så länge jag kan minnas...

Däremot ser man mer på forumet där både Mac och Linux folk går in på Microsoft forumet och svarar när någon har problem:
"Köp en mac så slipper du problem", "Kör *unix så slipper du problem". osv.
Nu vet jag dock inte hur vanligt detta är på linux samt mac delen av forumet då jag aldrig besöker dessa sektioner.

Visa signatur

"Wise men say, 'Forgiveness is divine, but never pay full price for a late pizza'."

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hakkenarsk
Jag kan förstå att många tycker att iPad är något som inte passar dem (inklusive mig som min maskinpark ser ut i dagsläget). Men det innebär inte att det är en flopp eller så. Det var många som sågade iPhone totalt, men uppenbarligen så är många nöjda med telefonen. Jag tror att iPad kommer att finna sin plats i Apples produktportfölj utan att för den delen bli en sådan försäljningssuccé som iPod/iPhone.

Bra sagt, precis min mening. Det var många som sågade iPhone (ingen 3g, ingen GPS, inget stöd för tredjepartsprogram, endast med AT&T, för dyr osv.), iPod (CmdrTaco:s klassiska kommentar: "No wireless. Less space than a nomad. Lame."). Och varje gång Apple släpper nya produkter gnäller man över samma saker, "Hur kan de släppa en laptop utan HDMI?", "hur kan de använda Intel GMA900" osv.

Men uppenbarligen går det rätt bra och det är förmodligen för att Apple är bra på att väga olika fördelar och nackdelar med hårdvaran så att det passar för en rätt stor målgrupp.

Permalänk
Medlem

Snälla. Vänta tills ni har testat iPaden i verkligheten och ger därefter ett korrekt omdöme, det blir mycket enklare då.

Folk var rejält neggo mot iPhone då den lanserades, och de flesta är ju överens om att denna manick numera är något utöver det vanliga. iPhonen toppar samtliga listor hos operatörerna och säljer som aldrig förr. Vodafone i UK fick rättigheter för iPhone för några veckor sedan och under dessa veckor aktiverades 100 000 exemplar, jämför detta med Googles vapen, Nexus One som i sin lansering sålde 20000 exemplar wordwide.

Samma sak med iPod för nio år sedan. Läs här: http://garry.posterous.com/what-people-said-about-the-ipod-9-... <-- och se vad som har blivit av denna manick. 250 000 000 sålda ex för några veckor sedan.

Inte för att iPad kommer uppleva det som iPod har gjort, men snälla - vänta och kritisera den så jävla hårt innan ni själv har fått testat den i rätt miljö.

Permalänk
Medlem

det där är nog snarare ett bevis på Apple otroligt bra marknadsföringsavdelning
där dom lyckades skapa: "har du ingen ipod va ute du är"

De såg även till att den exponerades i filmer tv serier och bars av "rätt" personer in samband med lanseringen

Visa signatur

MB: Gigabyte Z690 Gaming X DDR4 | CPU: 13700K | RAM: DDR4-3200 64 GB
GPU: GIGABYTE Radeon RX 6900 XT Ultimate Xtreme WaterFo Skärm: Acer Predator 4K 27" XB273KGP
DYSLEKTIKER Kan innehålla spår av språkfel

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ckghagen
det där är nog snarare ett bevis på Apple otroligt bra marknadsföringsavdelning
där dom lyckades skapa: "har du ingen ipod va ute du är"

De såg även till att den exponerades i filmer tv serier och bars av "rätt" personer in samband med lanseringen

Oavsett hur bra marknadsföring som Apple har (bäst i världen?) så är det ändå coolt att lyckas sälja 250 MILJONER enheter. det är mycket, det.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jappe1
Snälla. Vänta tills ni har testat iPaden i verkligheten och ger därefter ett korrekt omdöme, det blir mycket enklare då.

Folk var rejält neggo mot iPhone då den lanserades, och de flesta är ju överens om att denna manick numera är något utöver det vanliga. iPhonen toppar samtliga listor hos operatörerna och säljer som aldrig förr. Vodafone i UK fick rättigheter för iPhone för några veckor sedan och under dessa veckor aktiverades 100 000 exemplar, jämför detta med Googles vapen, Nexus One som i sin lansering sålde 20000 exemplar wordwide.

Samma sak med iPod för nio år sedan. Läs här: http://garry.posterous.com/what-people-said-about-the-ipod-9-... <-- och se vad som har blivit av denna manick. 250 000 000 sålda ex för några veckor sedan.

Inte för att iPad kommer uppleva det som iPod har gjort, men snälla - vänta och kritisera den så jävla hårt innan ni själv har fått testat den i rätt miljö.

Men herregud pöjk, du måste förstå att folk har rätten och kritisera om så vill och som i detta fall. Den är dyr och saknar VIKTIGA saker som fyller folks behov.
Marknad styrs av behov, enkel matematik.
Jag kritiserar INTE självaste dess funktioner utan snarare VAD den saknar för att jag ska anse den vara prisvärd.
Hur som helst anser jag även att 6000 kr är alldeles för mycket för denna sorts pryl.
Jag bryr mig väldigt lite om vad det är för mjukvara i prylarna jag köper, så länge dem fungerar och fyller mina behov är jag nöjd.

Kan dra ett exempel. Är otroligt sugen på att köpa en Nokia N900, det är en telefon som verkligen faller mig i smak, en egentligen mini-dator som man kan ringa med. Perfekt.
Ett 80% öppet linux (Maemo 5) operativsystem, riktigt bra! Kul och kunna leka och se vad man kan göra med telefonen. Plus att detta OS kommer troligtvis utvecklas mycket med tiden vilket är bara ett stort plus.
Denna produkt kostar strax över 5000 kr vilket jag anser vara rimligt. Dock så är det en sak som har fått mig och avvakta för ett köp, det är batteritiden samt att den saknar MMS. Om den inte förbättras genom mjukvara uppdateringar så vet jag inte om jag kommer köpa telefonen för den fyller inte mina behov. Inte för det priset iaf.
Men för mig spelar det ingen roll om det hade varit ett Linux, android, Microsoft mobile os i mobilen, så länge den fungerar bra!

Visa signatur

"Wise men say, 'Forgiveness is divine, but never pay full price for a late pizza'."

Permalänk
Medlem

Ända skillnaden från en iphone det är att det inte går att ringa/smsa och den är större klumpigare. säkert väldigt känslig mot stötar kommer lätt gå sönder. känns som en väldigt onödig "pryl". kommer aldrig införskaffas.

Visa signatur

Amd x4 940be @3300Mhz. Asus M4N72-E mobo. Corsair pc-6400minnen.Gtx 260 216pipes. 320gb sata HDD. allt i ett Haf 922. Benq 1080p 24"tum. Deathadder.
Nya macbook 13"tum :P

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Wilhelmo
Ända skillnaden från en iphone det är att det inte går att ringa/smsa och den är större klumpigare. säkert väldigt känslig mot stötar kommer lätt gå sönder. känns som en väldigt onödig "pryl". kommer aldrig införskaffas.

Onödigt? Finns det inget behov så kommer Apple att skapa det med iPad. Nu väntar vi bara på HP, Dell etc börjar släppa liknande produkter fast sämre. Kommer troligen ta ett tag tills Apple skapat behovet vi inte trodde behöva.

Visa signatur

iMac 27" 5K - i5 3.5Ghz - Radeon Pro 575 - 8GB
Corsair Crystal 460X RGB|Intel Core i7-8086K Limited Edition|Corsair Hydro Series H100i v2|MSI Z370 Gaming Pro Carbon|Ballistix Sport LT DDR4 16GB|Samsung PM981 SSD 512GB M.2 PCIe SSD|ASUS GeForce GTX 1080 Ti Turbo|

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tjarven
Onödigt? Finns det inget behov så kommer Apple att skapa det med iPad. Nu väntar vi bara på HP, Dell etc börjar släppa liknande produkter fast sämre. Kommer troligen ta ett tag tills Apple skapat behovet vi inte trodde behöva.

Du kanske inte har hängt med, men det finns redan över 150 olika modeller på tablett datorer ute redan
Men de har extremt mycket mer prestanda. Sen så är de datorer och du kan göra vad du vill och flera saker samtidigt med dem.. och du är inte lika låst...

Visa signatur

Utvecklare (Technical Director) / Delägare - Björnmamman

Permalänk
Hedersmedlem

Otroligt kul produkt självklart måste man ha den för att leka med.
OS 4.0 snackas det en del om multitasking så man vet aldrig annars är det som en stor ipod touch i 4:3

Visa signatur

Gammal är gubbe

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gameresource
Du kanske inte har hängt med, men det finns redan över 150 olika modeller på tablett datorer ute redan
Men de har extremt mycket mer prestanda. Sen så är de datorer och du kan göra vad du vill och flera saker samtidigt med dem.. och du är inte lika låst...

Och hur bra säljer de?

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Knashatt
Observera att jag INTE är något Appla-fanboy, tvärtom!!! Tycker OSX är rätt jobbigt OS på många sätt. Speciellt vid felsökning är det hemskt dåligt och inte anpassat för att lekmän ska kunna laga systemet.

Hmm... Där är andra operativsystem bättre menar du?
Förklara gärna.

Visa signatur

• Fractal Design North | ASUS ROG Strix B650E-F | Ryzen 7 7800X3D | Radeon RX 7900 GRE | 64 GB RAM | Windows 11
• Mac Pro (Mid 2010) | 6-Core Intel Xeon ”Westmere” | Radeon RX 5700 XT | 32 GB RAM | macOS 12 Monterey | Windows 10
• MacBook Pro 14" | M2 Max | 96 GB RAM | macOS 14 Sonoma

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av belga
Det är knappast en nörd-åsikt. Inte mer än att "se tjusningen" med ipad är det.

Vissa människor vill kunna fippla med inställninga både kors och tvärs för att få det som de vill ha det. Andra vill ha att man packar upp det ur lådan, trycker ON och sen fungerar det så pass bra att de är nöjda. Det är ingenting fel i något av det, så länge man har vett nog att inse att inget av det är bättre än det andra.

Jag själv gillar saker som bara fungerar, under förutsättning att jag kan bestämma hur det är dem ska fungera i en acceptabel utsträckning. En Ipad hade vart riktigt trevligt att ha, men jag vet att jag kommer störa skiten ur mig på bristen av multitasking och alltså blir det inget. Så där har PoS-mentaliteten gått för långt. Men det betyder inte att jag har någonting emot det hela, så länge ingen försöker övertyga mig om att det på något sätt skulle vara bättre, för det är det inte.

Annorlunda, men inte bättre.

Jag vet inte vad ordet nörd innebär för dig, men för mig innebär det bl. a. en person som kan vara rätt insnöad på det han/hon håller på med och har svårt att se saker från ett annat perspektiv än sitt eget.

I detta fall handlade det om nörd i bemärkelse ”datornörd”.

Att se tjusningen i en iPad som den är nu är väl mindre nördigt än att exempelvis vara förbannad på att den inte kör ett ”fullt” operativsystem. Håller du inte med?

Att tycka att man måste kunna komma åt sin musik i en filbläddrare är mer nördig än att bara vilka kunna lyssna på sin musik på ett tilltalande sätt.

Vissa saker tilltalar nördarna (en minoritet) mer än resten. iPad tilltalar nog ”resten” ganska mycket.

”Jag själv gillar saker som bara fungerar, under förutsättning att jag kan bestämma hur det är dem ska fungera i en acceptabel utsträckning.”

Frågan är ju var denna gräns går.
Är övertygad om att Apples produkter är mer tillräckligt för de allra flesta.

Visa signatur

• Fractal Design North | ASUS ROG Strix B650E-F | Ryzen 7 7800X3D | Radeon RX 7900 GRE | 64 GB RAM | Windows 11
• Mac Pro (Mid 2010) | 6-Core Intel Xeon ”Westmere” | Radeon RX 5700 XT | 32 GB RAM | macOS 12 Monterey | Windows 10
• MacBook Pro 14" | M2 Max | 96 GB RAM | macOS 14 Sonoma

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av star-affinity
Jag vet inte vad ordet nörd innebär för dig, men för mig innebär det bl. a. en person som kan vara rätt insnöad på det han/hon håller på med och har svårt att se saker från ett annat perspektiv än sitt eget.

Vilket skulle göra i stort sett varenda mac-användare jag någonsin träffat med mer än 50 timmar användningstid under bältet till en nörd. Av alla olika typer av datoranvändare som det finns så är nog apple-isterna de som har svårast att se saker från något annat perspektiv än sitt eget.

Inte sagt att alla är så, bara att det är hur jag hittills uppfattat dem.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av star-affinity
I detta fall handlade det om nörd i bemärkelse ”datornörd”.

Att se tjusningen i en iPad som den är nu är väl mindre nördigt än att exempelvis vara förbannad på att den inte kör ett ”fullt” operativsystem. Håller du inte med?

Att tycka att man måste kunna komma åt sin musik i en filbläddrare är mer nördig än att bara vilka kunna lyssna på sin musik på ett tilltalande sätt.

Vissa saker tilltalar nördarna (en minoritet) mer än resten. iPad tilltalar nog ”resten” ganska mycket.

”Jag själv gillar saker som bara fungerar, under förutsättning att jag kan bestämma hur det är dem ska fungera i en acceptabel utsträckning.”

Frågan är ju var denna gräns går.
Är övertygad om att Apples produkter är mer tillräckligt för de allra flesta.

Nej, att "se tjusningen" i en ipad nu är inte mindre nördigt. Att apple presenterat någonting de kallar för revelutionärt och magiskt betyder inte att det per automatik är det. Att utan tvekan hoppa på tåget är ju att se saker bara ur sitt eget perspektiv minst lika mycket som det är att utan tvekan vägra hoppa på det.

Det enda som inte skulle vara nördigt om det är trångsynthet vi använder som definition skulle vara att tänka igenom det hela riktigt ordentligt och sedan forma en uppfattning baserat på vad man kommer fram till. Det vill säga objektivitet, vilket jag finner är i litet förråd hos både fantasterna och de som tvärvägrar direkt.

Jag är vidare också övertygad om att apples produkter är tillräckliga för de flesta, jag är bara inte dum nog att tro på att det skulle göra sakerna till bättre för det, vilket många verkar vilja få det till. Att ha inställningsmöjligheter, möjligheten att gå djupare och själv bestämma är bara dåliga saker om de åtföljs av ett krav på att göra just dessa saker. Ett bra och genomtänkt system tillåter både och. Så Apples prylar är inte bättre. De är som sagt annorlunda, ett passande alternativ till PoS-folk och populära, men inte bättre.

Visa signatur

Xbox Live - Firaphex
Jag har inte alltid rätt, men jag utgår från det tills jag ser bevis på annat. Citera för svar
2008-06-18, Dagen då integriteten ställdes tå mot tå med maktmissbruket och förlorade.

Permalänk
Sötast

Kände bara att jag var tvungen.. haha

Permalänk
Medlem

@Allexz, du glömde en:

Visa signatur

Intel core i5 750 @ 3.0Ghz | 4GB Corsair DOMINATOR @1600Mhz | ATi PowerColor HD5870 PCS+ 1GB | Corsair PS 750W HX | SSD - Intel 320 160GB
Canon EOS 450D + 18-55/3,5-5,6 + Canon EF 50/1,8 II

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jnk3
Och hur bra säljer de?

Har du legat i ide?

Visa signatur

Utvecklare (Technical Director) / Delägare - Björnmamman

Permalänk
Sötast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av wfps_105
@Allexz, du glömde en:

http://iphonehelp.in/content/uploads/2010/01/apple-evolution....

HAHAHAHAHAHA

Garvade riktigt gott åt den! Inte sett förut, mycket bättre än mina två

Permalänk
Medlem

Känner verkligen som denna snubben just nu.

Visa signatur

iMac 27" 5K - i5 3.5Ghz - Radeon Pro 575 - 8GB
Corsair Crystal 460X RGB|Intel Core i7-8086K Limited Edition|Corsair Hydro Series H100i v2|MSI Z370 Gaming Pro Carbon|Ballistix Sport LT DDR4 16GB|Samsung PM981 SSD 512GB M.2 PCIe SSD|ASUS GeForce GTX 1080 Ti Turbo|