Permalänk

Komponenter för Retro Nes burk

Tja.

Jag har ett gammalt grått Nintendo som är paj (kretskortet har brunnit)

Dock så skulle jag vilja ta och sätta in en liten dator där i och koppla till tv'n och köra lite gammal spel.

Vad behöver man för grejor och var köper man det ? Hade gärna köpt från Sverige men antar att det är svårt? Finns väl några här på forumet som byggt en så.

//Martin

EDIT:

verkade hitta lite i en gammal tråd på forumet av

Skrivet av Jochitko:

Fick mail av keyzone där ha nundrade om jag kan maila en liten guide på hur man ska gå tillväga... mailet blev mkt längre än jag trodde jag nånsin skulle orka skriva så tänkte posta det här så andra med kan ta del av det:

Hej Keyzone

Jag använder inga superspeciella emulatorer till spelen, det är bara så att de emulatorerna jag använder är dolda och dörför inte syns... För att förklara bättre: Datorn startar programmet maximus arcade (layouten) som sen i sin tur startar de olika emulatorerna direkt med spelen laddade när man väljer spel

Det var ett halvår sen nu men jag ska försöka skriva ihop en liten guide på hur man bör gå tillväga

1. Skaffa en dator som har helt ok specifikationer, om du inte tänker spela PS2 spel (vilka i nuläget ändå inte fungerar i de flesta fallen + ma (maximus arcade) stödjer dem inte än) så räcker det med de specifikationerna jag hade på min box, lite overkill till och med tror jag (iaf ram). Köp handkontroller, gärna med sladd faktiskt (då är alla alltid på).

2. Installera windows xp och se till att datorn är ren (nyinstallerad, installera inga program som inte behövs för arbetet med MA)

3. Ladda ner maximus arcade här: Maximus Arcade: The Seamless Arcade Interface och installera. Köp en reggnyckel på siten och regga inom 30 dagar.

4. Ladda ner alla emulatorer du kan tänkas behöva här: The Emulator Zone - Nintendo NES Emulators
Jag använde följande emulatorer:
Atari 2600: MESS
Atari 5200: MESS
Atari Lynx: Handy
Coleco Vision: Mess
Mame: Mame32 Plus +
Nintendo Entertainment System: Jnes
Super Nintendo Entertainment System: Zsnes
Nintendo 64: Project 64
Gameboy: Playguy
Gameboy Color: Playguy
Sega Genesis (Mega Drive): Fusion
Sega 32X: Fusion
Sega Master System: Fusion
Sega Game Gear: Fusion
Playstation: Epsxe
Alla emulatorer fungerar inte tsm med ma, de vill t.ex. inte starta spelen i fullskärm, starta med spel i sig (vill starta egen meny) osv... Men dessa har jag då iaf fått igång (vissa kan ha varit lite problematiska).

5. Fixa alla spel du vill ha, man kan kopiera in från originalen osv

6. Sortera spelen, ta bort dubletter, döp om osv. För att döpa om alla tusentals spel kan du använda program såsom flash renamer, så slipper du sitta med det i flera veckor

7. Hooka upp kontrollerna på spelen till handkontrollerna. Tänk på att t.ex. i n64 emulatorn så nollställs kontrollinställningarna om du startar ett n64 spel utan en handkontroll i, så de måste alla alltid vara i konsollen.

Ett tips är att du fixar en konsoll i taget, fixar emulator, får den att funka med MA, tankar alla spelen, sorterar, döper om rätt osv. Om du försöker fixa alla samtidigt blir det skitrörigt!!!

8. Skapa ett eget skin till ditt Ma (en creator följer med ma) eller använd ett av de som finns att hämta på MAs hemsida. Lägg in ett bakrundsljud som låter som en arkadhall i menyn om du känner för det

9. Följ denna guide för att få Ma att starta automatiskt istället för explorer på datorn:
http://forums.maximusarcade.com/viewtopic.php?f=1&t=506

10. Enjoy

Där fick du en liten guide Viktigt dock!: Tänk på att detta tar ett tag, se till att du har tid att göra detta projekt, en vecka iaf om du inte vill jobba hela dagen varje dag. Eller jobba på kvällarna i ett par veckor lite lungt. Det kommer bli mkt trial & error och om du råkar vilja göra det ännu bättre (finns folk som har en bild som visas för varje spel osv, kolla på ma hemsidan o youtube) så kommer deta bli ett låååångt projekt Jag var ju tvungen att ha med konsoller som strulade (atari 2800) trotts att ajg aldrig spelat dem eller haft dem förr ens det la jag många timmar på :/

Ett tips är att hänga här lite också, finns många svar där: Maximus Arcade: Forums • Information

Ett till tips: Zsnes sparar inte ditt spel om du låter MA avsluta det. (MA avslutar emulatorn med en execute när du vill byta spel) Jag t.ex. trycker in båda spakarna för att återgå till välja spel menyn. För att Zsnes ska spara spelet har jag i Zsnes meny ställt in så att det stängs av om man trycker på den högra spaken (om Zsnes stängs av självt så sparar det spelet). Så när jag trycker in båda sparakna sammtidigt nu så sparar Zsnes spelet innan MA hinner avsluta det. Tog ett tag för mig att lista ut, hoppas jag sparade ltie trial&error för dig