Inlägg

Inlägg som Gainsgoblin har skrivit i forumet
Av Gainsgoblin
Skrivet av Squallie:

Var är alla som inte för så länge sedan hävdade att räntan aldrig skulle nå 5-6% igen?

Som att det fanns en magisk gräns under det som inte gick att passera.

Vi är fortfarande långt ifrån 5-6% om man kollar på räntorna som faktiskt är viktiga, alltså snitträntor. Inte listräntor.

Av Gainsgoblin

Nope, min 5900X rullar på fint. Ett nytt grafikkort hade varit välbehövligt men svårt att motivera priserna när man inte spelar så mycket.

Av Gainsgoblin
Skrivet av Björn Endre:

Ni som tidigare fått klimatbonusen för era bilar, hur lång tid tog det efter de obligatoriska 6 månader innan de betalade ut pengarna? Såg någonstans de skrev det kunde ta 1-2 veckor men lite nyfiken hur det funkat tidigare. Lite över 2 veckor sen det var 6 månader sedan vi fick bilen så man hoppas lite att de kommer kunna betala ut om inte allt för lång tid ...

Fick min utbetalning 18e november och bilen registrerades på mig den 4e maj så exakt två veckor efter 6 månader för mig.
Har du fått bekräftat att dom mottagit er anmälan?

Av Gainsgoblin
Skrivet av ztenlund:

Knappast, eftersom priserna är väldigt snarlika och eventuella rabatter förhållandevis små i Sverige. Laddning är däremot Vilda västern. Jag säger inte att det gör det lätt, men behovet är minst sagt större om man inte nästan bara laddar hemma.

Min poäng är snarare att om jag börjar lista tex ionity stationer i södra sverige så är det helt irrelevant för han om han bor i norra sverige. Har han ett abonnemang? Frågan är bara helt vilse och har så många variabler så vi kan skriva en bok och den är irrelevant imorgon. Bensinpriset rör sig dagligen därav min liknelse.

Av Gainsgoblin

Det är som att du skulle be någon lista alla bensinmackar och priser på dessa.

Av Gainsgoblin
Skrivet av KingCobra:

kan vara så. Det konstigaste är att jag köpte de första 2/2 2023 utan problem. Kollade hur mycket jag skulle handla för i förrgår och då var det heller inga problem att förköpa. Det var igår som knappen hade "slocknat". Så irriterande!
Det är ju en riktigt bra månadsutdelare

Oxford Lane Capital Corp klassas som en sluten fondstruktur.

Enligt EU-regler så behöver alla så kallade packaged retail investment and insurance products (PRIIPs) ha ett faktablad.

Då Oxford Lane Capital Corp inte inkommit med något faktablad så kan vi enligt EU-regler inte erbjuda kunder köp i värdepappret för tillfället.

Av Gainsgoblin

Hur vet du att Webhallen inte haft en dialog med postnord? Hur vet du att dom inte gjort en anmälan förrän den 13e?

Tycker det är mycket gnälltrådar på sweclockers på sistone där man skyller på butiker när det verkar vara speditörer som gjort fel.
Själv har jag inte handlat från webhallen på flera år men skulle inte tveka om dom hade något jag behövde till rätt pris.

Av Gainsgoblin
Skrivet av ztenlund:

De kan bara ta ett fall till HD om HD beviljar prövningstillstånd, men det kan förstås försöka.

Självklart, men domen är så kontroversiell så det är nog omöjligt att inte ta ett till fall framöver i tiden.

Av Gainsgoblin

Bankerna kommer ta nästa fall till HD och försöka få praxis ändrad istället. Att personer praktiskt taget kan ge någon hemnyckeln och bilnyckeln och sen kräva att försäkringen ersätter det är en galen praxis från HD som är svår att få ihop.
Det går inte att införa funktioner som skyddar mot idioter om man vill ha funktionerna användbara.

Av Gainsgoblin
Skrivet av Lazarevic:

Kollar banker upp om man har barn? och civilstånd?

Eller går det enbart på det man säger till banken?

Vad händer om det framkommer att man skaffat barn senare och inte meddelat sin bank alternativt inte givit korrekt information vid ansökan?

Det kommer upp vilka du är vårdnadshavare för.

Av Gainsgoblin

Lär inte funka med tanke på Spotifys förkärlek för att trycka in sjuttioelva covers av olika låtar i ens discover weekly

Av Gainsgoblin
Skrivet av Undesired_hero:

Sen när har bank ID ett GPS krav? Det var nytt för mig.

Blockerar du tillgång till plats kommer det inte gå att logga in nej. Sist bank-ID frågade mig om plats var 51 minuter sen och det var då jag loggade in på avanza. Funnits i många år just för att minska risken för idioter som du ser eftersom mitt inlägg är från 2019 och tror det implementerades under 2018.

https://www.reddit.com/r/sweden/comments/8fj2cr/bankid_fr%C3%...

https://support.bankid.com/sv/fragor-svar/mobiltbankid/varfor...

Av Gainsgoblin
Skrivet av Purgatory:

Det låter mindre roligt. Den var en del snö på vägarna men ingen katastrof, den ville slänga in mig både i mitträcket och ut i diket fler gånger och blev pep när jag inte ville. Sen klagar den på distraherad förare när jag kollar efter bilar för att byta fil. Kul bil.

Det låter som en väldigt konstig bil. Skulle testa en annan istället

Av Gainsgoblin
Skrivet av Purgatory:

Mycket viktig fråga om era elbilar: Går det att permanent stänga av lane assist, driver monitoring och andra liknande funktioner permanent i era bilar? Jag har kört en Mazda i veckan som återställer dessa varje start och mer distraherande och irriterande bilkörning har jag aldrig upplevt.

Annan viktig fråga: Går passagerarsätet att fälla framåt likt baksätena?

Har fått för mig det är EU lagstiftning som kräver att dessa startas när man startar om bilen. Inte utforskat, stör mig inte nämnvärt. Min bil gnäller bara om jag inte blinkar när jag byter fil och blinka bör man ju även om jag kör BMW, särskilt när jag valt blinkerspaketet

Av Gainsgoblin
Skrivet av anon132576:

Tänkte iofs inte på europeiska lastbilar, då Tesla Semi inte säljs här (ännu.) Det sa jag ju iofs inte, så fy på mig.

Volvo och Scanialastbilar i USA är klart mer aerodynamiska än europeiska diton just pga att lagstiftningen tillåter det.
EU lagstiftningen har ändrats men det tar självklart tid att göra om för en hel kontinent som har anpassat sig efter kortare.

https://trans.info/en/longer-more-aerodynamic-truck-cabins-ap...

Av Gainsgoblin

Desto mer begränsningar det blir desto mer verkar det som att man lämnar all streaming och återgår till andra tjänster.

Av Gainsgoblin
Skrivet av kibatronic:

Åkte ner till närmaste Netonnet i Västerås och och föklarade för personen vid disken vad som hade hänt. Han erbjöd mig direkt en ny vara. Så tyvärr är det inte klarlagt om detta är deras officiella process eller om jag bara råkade ha tur. Jag vill tacka alla som kommit med råd. Det är detta som gör det här forumet så värdefullt.

Dom har gjort så i Umeå vid problem med fyndvaror också, brukar oftast vara så dom löser

Av Gainsgoblin
Skrivet av blunden:

Rabatten på listräntan kan du förmodligen förhandla redan nu. Den faktiska räntan sätts ju dock när lånet sätts om, så det är inte säkert att du vinner något på att göra det redan nu.

Hann vill sätta räntan innan riksbankens räntebesked nu den 9e men det lär nog inte banken gå med på.

Av Gainsgoblin
Skrivet av bjan_84:

Kortare sammanfattning av mitt tidigare svar. 30-40% högre förbrukning vid -10 jmf med +10 samt 60-70% längre laddtid. Medför väldigt många laddstopp vilket blir grymt segt på en lång resa som är nog seg som den är.

Oj, ja nog för att EQB inte är ett mirakel av effektivitet men du måste haft en väldigt tung fot för en förbrukning på 3,5.
25% högre förbrukning än björns test i 120 även om det bara var vid -2 men så mycket mer drar det inte iväg vid kyla från min erfarenhet här i Umeå med -30 som mest och landsvägskörning med moms.

Av Gainsgoblin

Som någon som bor ännu längre norrut och kör ganska långa sträckor blir jag förvånad och vill också höra mer @bjan_84