Inlägg

Inlägg som Mikkel Öhrman har skrivit i forumet
Av Mikkel Öhrman
Skrivet av DrUtvald:

Vill att den ska starta ur viloläge bara man vrider på nyckeln, men om jag kopplar powerknappen på tändningen kommer ju kretsen vara sluten hela tiden, vilket medför att datorn kommer stängas av efter 4 sekunder. Satt och funderade på tidsstyrt relä, men de kostade typ 400kr på elfa. Finns det någon annan smidig lösning som bryter strömmen efter ca en sekund?

Skulle inte koppla powerknappen till tändningen. Däremot finns det ju en uppsjö av från-(till) strömbrytare som löser ditt problem halvvägs, datorn sätts fortfarande inte på av att du startar motorn. Eventuellt får du ansluta den till samma krets som någon varningslampa (tänds ju i starten av bilen för att kontrollera om lampan fungerar och slocknar senare.. dock lär du bli förvånad när datorn stänger av sig och motorn kokar över samtidigt.)

Av Mikkel Öhrman

Har du kanske bara brännt skivavbilden på skivan? (alltså, bara bränt .iso filen till cd-skivan?)

En .iso fil är en avbild av en cd/dvd - skiva, så om du bara bränner den till skivan så får du en cd-skiva med en skivavbild på, det är inte vad du är ute efter.

Du kan använda ett (gratis) program som t ex imgburn (http://www.imgburn.com/) för att kopiera avbilden till en skiva.

Av Mikkel Öhrman

Ska vi åtala google för att små barn kan komma åt naken bilder?

Patetiskt är ett bra ord.

Av Mikkel Öhrman

Skulle dödens dö av allt ljus, men det är bara jag..

Rent är det, vilket jag beundrar.. ^^

Av Mikkel Öhrman

En "märkesdator" syftar på en dator du inte byggt själv utan köpt från en återförsäljare, t e x Aopen, så chanserna är ytterst små att du kommer kunna överklocka din dator. Tyvärr.

Av Mikkel Öhrman

Lappningen verkade ju fungera, och som den förre talaren påpekade, det är inte självklart att man sänker temperaturen med större summor än ju 2-3 grader.. Har du lappat både cpu och cpu-kylaren? ^^

Av Mikkel Öhrman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DAfud

Vad menar du med "shroud"?

http://www.chilledpc.co.uk/shop/product_info.php?products_id=...

Detta ett "shroud" alltså, de fördelar lufttrycket över hela radiatorn och inte bara precis där fläktarn "fläktar"

Hm, okej, tycker iofs att båda är ganska så läckra, men du har nog rätt, apogee tar priset.. men jag är ute efter maximalprestanda/pris

Edit: Fan, nu var jag riktigt klantig, två gånger.

Av Mikkel Öhrman

pa1983, det låter som du har samma erfarenheter som jag, jag planerar inte ens att köpa ett fysikkort, jag är mest intresserad om det blev någonting av det, förutom att användas i några få få spel..? Gillar 3d'rendering, därav tog jag det som ett tillexempel då man räknar mycket på just det, förutom när man räknar på skuggor, ljus, fotoner och dyl..

Av Mikkel Öhrman

Jo, jag känner till vad fysik är pa1983, studerar inom ämnet själv.

Jag var väll mest ute och fiskade efter om man kunde få använding av ett fyiskkort och hur mycket använding man kan få när man t e x jobbar med att ställa upp olika scener och sedan utsätta dessa för "normal" fysik, som ditt utmärkta exempel, visst borde jag få en viss prestanda vinst om jag gjorde detta?

Av Mikkel Öhrman

En enkel missuppfattning, jo, visst används grafikkortet till att granska de du just har renderat, men jag har nu ändrat inställning, borde det inte hjälpa under "ihoppsättning" av scener?

Är inte fysik kortet till för att just beräkna fysik, krafter alltså?

(Ghosty, du behöver inte citera inlägget "ovanför")

Av Mikkel Öhrman

Hah, måste fråga, att ha luftkylaren kan ju inte låta mer än vattnet? Du har ju två fläktar på radiatorn, och där trycker du också luft igenom flänsar.. ^^

Snyggt, funderar på en väldigt lik setup men med D-TEK FuZion med Nozzle pack. ^^

Ser att du använder dig utav "pull" teknik, hur fungerar det? Ser inte riktigt på bilderna med har du ett "shroud"?

Trevliga temps då de är överklockade ganska så mycket.. ^^

Av Mikkel Öhrman

Hm, det är väll kanske inte renderingen utan fysiken då? Det finns ju fysik i både Maya och 3DS.. Detta borde väll underlätta?

Ghosty, grafikkortet belastas nästan inte överhuvudtaget under rendering.. nästan enbart processor jobb..

Av Mikkel Öhrman

Varför Tuniq Tower? Det är väll Thermalright Ultra-120 Extreme som ligger på topp just nu? Där kan du också välja fläkt.. (Ekonomin kanske? fast det känns ju underligt, kan inte skilja mer än 200kr..)

Annars är det ett trevligt bygge, hur upplever du att moderkortet fungerar, har funderat på att likadant.. ^^(klockning, funktioner m.m)

Av Mikkel Öhrman

Fysikkort i 3D applikationer.

Om man använder sig av t e x Blender, 3Ds Max eller Maya. Då borde man väll tjäna på att ha ett fysikkort? läste denna tråd om just användingen av fysikkort, vad jag har förstått hjälper det inte grafikkortet utan processorn och därmed ger fler arbetsuppgifter till grafikkortet, detta måste väll ändå man tjäna på om man renderar film eller bilder i ett av programmen ovan? (Om de har stöd för fysikkort)

(När man renderar använder man sig ju väldigt lite utav grafikkortet, det är där jag tycker fysikkortet skulle kunna hjälpa till..)

Av Mikkel Öhrman

En teori kan ju vara att när du kände på nordbryggan kanske du inte var jordad? = Statisk elektricitet..

Gick verkligen processor och moderkort sönder? känns lite väl som worst case scenario.. =/

Av Mikkel Öhrman

Snygg kabeldragning.. ^^

Det är kul att Noctua förgyller fler och fler chassin med sin tystnad! Dock känns det dyrt att betala ett till chassi pris för att få 6st fläktar..

Bra val av chassi, även fast alla säger att det börjar bli tråkigt, det är klart att folk använder någonting som presterar utmärkt!

Av Mikkel Öhrman

Du bör definitivt skaffa bättre in / ut blås på datorn så du tjänar tillbaka dina 5°C..

Vad dina fläktar förflyttar för luft mängd vet jag inte, borde stå någonstans (på förpackningarna dem kom med t e x) hur många CFM de förflyttar.. Cubicfot / min (mer är bättre, fast ju mer luft som förflyttas ju mer kommer det att låta..)

Sedan borde du fundera på att kanske lappa kylaren, det är inte svårt men det tar tid (har ingen egen erfarenhet) Lycka till!

Av Mikkel Öhrman

Mockasin, jag har hört det det som DAfud pratar om.. (sen jag fick förslaget har jag kollat runt lite) 2-5 grader verkar det vara..

------

Det med "lapping" verkar vara värt sina pengar.. även det ska sänka med några grader..

------

Har funderat lite på om det går att använda sig utav någon sorts olja, funderar lite på transmission olja, det leder ju absolut ingen ström, flyter t o m lättare än (batterivatten) och det ska ha högra värme-konduktivitet.. Stämmer detta?

Av Mikkel Öhrman

Thewli: Tack så mycket, men nu han ju Arkade före.. ^^ Av ren nyfikenhet, vad är det du ska beställa för delar (om det är vattenkylning vill säga..)

Glöm inte att du inte ska citera det senaste inlägget, tar onödig plats
------------

Arkade, Jag antar att du har beställt från Chilled PC? Vad är dina erfaranheter? Kundservice? Leverans? Hastighet? Tack för dina snabba svar.. ^^

-----------

15£ är inte alls en hemsk siffra, nu när pundet är relativt lågt också.. Det gör det definitivt värt att beställa från Chilled PC.. ^^

(sparar några hundralappar man kan lägga på modifikationer!)

Av Mikkel Öhrman

Tack ännu en gång Arkade!
Jo, PA-serien verkar mycket bra..
CoolerKit verkar ha en bra samling recensioner!

Vet någon vad frakt priset går på från UK? (t ex Chilled PC)?