Inlägg

Inlägg som Fetskaft har skrivit i forumet
Av Fetskaft

Spelar inte spel med iem's men Simgot EM6L dyker alltid upp som förslag när folk frågor om iem runt $100 för gaming. Tyvärr är de svåra att hitta i Sverige för runt 1000 kr, ligger på 1644 kr på Amazon, men import eller vid kampanj så.. Många som verkar vara nöjda med Simgot EA500 LM. Gamla hederliga Truthear Hexa är fortfarande populära.

Av Fetskaft

Venom 3, kommer man kunna se den utan att skratta?

Jag tror det blir svårt när Venoms ärkefiende i denna film är "Knull - the god of symbiots". Annars verkar filmen bli bra. 😄

https://www.moviezine.se/nyheter/ny-trailer-venom-the-last-da...

Av Fetskaft
Av Fetskaft

Håller på med musikproduktion så har en del olika lurar och mikrofoner. Spelar spel på samma rigg. Sitter oftast med Sennheiser HD650 på huvudet och en MXL 990 mikrofon. De enda "allt-i-ett" lösningarna jag har är iem's med mikrofon på kabeln när jag lyssnar på musik genom telefonen när jag är ute. Sonen har haft ett par "gaming headsets" när han var mindre men de har alltid gått sönder ganska snabbt så nu sitter han med ett bra ljudinterface, Sennheiser HD555 och en bra kondensatormikrofon sedan några år tillbaka och allt är bättre. Och det håller!

Av Fetskaft
Skrivet av MegaMuztek:

Aldrig haft några trådade som överlevt mer än några månader, sen börjar sladden glappa för den fastnat i allt, brukar ha den under tröjan men räcker inte eftersom man har talefonen i en ficka

Visst kan det hända att kabeln blir misshandlad men då har man iaf möjligheten att bara köpa ny kabel för ett par hundra istället för att kasta bort lurarna. Men som jag skrev, är det bekvämlighet som är prio så är det trådlöst som gäller men är det bästa ljudkvalitet så är det trådat. Jag kör usb-c på mina iem just nu för att det är så smidigt till telefonen, men jag kan ju enkelt byta till 2,5, 3,5 eller 4,4 mm om jag ska koppla in i en enhet som inte har usb-c.

Personligen så använder jag både trådlösa och trådade beroende på situation. Båda sätten har sin plats i vardagen.

Av Fetskaft

Tänk på att oavsett vilka lurar (tws) du skaffar så kommer batterierna i lurarna vara kassa efter ett par års användning och det är bara att slänga i sopporna. Det tar emot en del när man betalat tusenlappar. Spelar ljudkvalitet störst roll så borde du kolla på någon iem med kabel. Mina Moondrop May som kostade 650 kr slår lätt mina LG T90S som kostar över 2k när det gäller ljudkvalitet. Och mina iem kan leva vidare i många många år så länge jag sköter om dem, men mina tws vet jag att jag kommer få slänga i sopporna när batteriet dör. Med kablad iem så får man så klart inte anc men de blockar ut ljud väldigt bra ändå. Bästa ljudkvalitet = trådat, mest bekvämligt = trådlöst. Bara lite tankar du kan ha med dig. 🙂

Av Fetskaft

Värde på gammal dator

Saknas hårddisk så första frågan, är det värt att köpa en disk och installera Win 10 för att sälja en komplett dator? Sälja den som den är eller plocka ner och sälja delar? Jag gissar att ovanstående val beror på om jag säljer till entusiaster här eller på typ Facebook marketplace.

Chassi: Fractal Design ? (kommer inte ihåg modell, se bild) (fläktar: 2st Fractal och en Noctua NF-A14 PWM)
Nätagg: Cooler Master V700
Moderkort: Asus Z170 Pro Gaming
CPU: I5 6600K (Kylare: be quiet! shadow rock slim)
Minne: Corsair Vengeance 16GB (2x8) 3000MHz
GPU: Palit GTX 1080

Av Fetskaft

Har Telia 100/10 inbakat i avgiften till vår brf och betalar 199 kr extra för 250/250. Nu förhandlade föreningen om avtalet så från september får alla en höjning med 24 kr på avgiften och 1000/1000. Jag klagar inte.

Av Fetskaft

Varit lite sugen på att testa flip och fold men lutar åt att jag i så fall hellre testar Xiaomi än Samsung. Xiaomi Mix Flip och Mix Fold 4 ser ut att slå Samsung på det mesta.

Av Fetskaft
Skrivet av talonmas:

Jag har sonys over ear-lurar istället och samma codecs där. Men jag väljer alltid ldac framför aptx. Kör mest spotify och jag upplever att jag hör skillnad. Aldrig upplevt latency-problem, o andra sidan går det väl knappt att uppleva vid endast musiklyssning?

Lyssnar man bara på musik så spelar så klart inte latency någon roll.

Av Fetskaft
Skrivet av rytterstedt:

Hade redan kokat ner mitt val till Sonys WF-1000XM5 eller Sennheiser Momentum True Wireless 4. Sony har LDAC men Sennheiser har inte det utan kör på aptx. Är det någon enorm skillnad mellan aptx och LDAC som gör att man ska välja det ena före det andra?

LDAC är på pappret mycket bättre men mycket beror på källan du lyssnar på. Streamar du "normalt" material från någon streamingtjänst så märks ingen skillnad i ljudkvalitet, oavsett om du kör LDAC, aptX, SBC eller AAC. Kör du någon form av lossless material så kan skillnader däremot höras, om du har bra öron också dvs. Latency kan skilja en del, till nackdel för LDAC enligt de flesta som testat. Dessutom så kan LDAC dra mycket mer batteri.
Om jag, som kör uteslutande normal streaming, skulle välja så skulle det bli Sennheiser och köra på aptX.

EDIT
Ska tillägas också att resultat kan bero en hel del på telefontillverkarens implementeringen av codecs. Inte helt lätt detta. :\

Av Fetskaft
Skrivet av Zeroastic:

Herman Miller kör sommarrea med 20%.

16k för en Embody i valfri färg samt 8.3k för Vantum (Osäker hur bra dessa är).

Ganska sugen att uppgradera min Mirra 2, frågan är väl vad man kan tänkas få för den i andrahandsvärde 🤔

Frågan är om det ens blir en uppgradering? Jag tycker Mirra 2 är bästa stolen från Herman Miller. Men alla är vi olika.

Av Fetskaft
Skrivet av Chris_Kadaver:

Finns det några bra spel då? Jag kollade snabbt vad som skulle komma och insåg att det inte var nåt av intresse. Men har ingen koll på vad som finns i utbudet i övrig?

Poängen med prime är att du ska inbilla dig att du har gratis frakt och expressleverans och således sparar pengar fastän det med största sannolikhet händer att det går någon/några månader per år när du faktiskt inte beställer något men ändå betalar den månatliga avgiften om 59 kr. Gratisfrakten blir således sjukt dyr i slutendan för de allra flesta innehavare av primemedlemskap samtidigt som medlemmarna inbillar sig att amazon skulle vara billigt alternativ till koncentionella butiker. Det händer väl att de gör kortsiktiga förlustavffärer för att locka in folk i den här jättescamen. Jag själv och min farsa är levande exempel på folk som blivit scammade på detta sätt. Har nog inte beställt något sedan maj. Och farsan har nog glömt bort att avsluta sitt prime sedan förra primedays typ.

Nu fär du allt lugna ner dig. 🙂 Jättescam? 59 kr per månad för deras streamingtjänst är riktigt bra pris. Finns det någon billigare streamingtjänst idag? Sedan får man godbitar ifrån prime gaming också. Om man skaffar prime bara på grund av fraktkostnader och sedan knappt handlar något så tänker man nog lite fel. Gratis frakt och prime days ser jag som bonus.

Av Fetskaft

Har precis varit i samma situation och jag har också en S24 Ultra. Det du kan ha i åtanke är att Samsung inte ger stöd åt något annat HD-ljud än LDAC och sin egna SSC. När det gäller aptX så finns bara stöd för den gamla aptX och ingen av de nyare som Adaptive, HD eller Low Latency. Otroligt dåligt för att vara en telefon som ska vara "flaggskepp". Enda anledningen är väl för att pusha försäljning av sina egna lurar. Var länge inne på att skaffa en Xiaomi 14 Ultra och just nu ångrar jag att jag inte gjorde det. Gillar S24 Ultra på många punkter men av anledning av Samsungs försök att tvinga in användare i deras produkter så blir detta min första och absolut sista telefon från Samsung.

Det stora problemet med earbuds innan man provat är passform. Vad som passar en person perfekt kan vara sämsta möjliga för någon annan, och dessvärre så finns det ju inget annat sätt än att prova.

Ytterst personlig smak, men av de du kollat på där så skulle jag kolla extra på Sony, för att de kan ljud och du får stöd för LDAC, eller Sennheiser bara för att jag älskar deras produkter och ljud, även om du inte får stöd för något HD-ljud. Jag tittade på Jabra men nu när de gått ut med att de slutar tillverka produkter för konsumentmarknaden så kan man ju undra hur det blir med uppdateringar osv.

För mig blev det lite av ett impulsköp då jag via Benify såg att man fick 50% på LG Tone Free T90S. Säljs visserligen för ca 1700 kr på Amazon så jag ger inte så mycket för att det är 50% på 2499kr vilket verkar vara riktpriset. Har funnits på begränsad marknad i några månader men verkar ha släppts på lite fler ställen nu. Jag har inte fått hem dem än så kan inte uttala mig om hur det låter. Finns några reviews på tyska och koreanska på tuben.

Av Fetskaft

Batteriet i min brandvarnare höll i 10 år och eftersom rekommendationen är att man byter brandvarnare efter 8-10 år så behöver/ska man aldrig byta batteri i en brandvarnare.

Av Fetskaft
Skrivet av Agamemnon_71:

Det är inte bara för att man ska gunga i stolen utan för att man ska kunna luta sig tillbaks. Rätt inställt motstånd gör att om man lutar sig tillbaks "gungar" stolen bakåt. En inställning jag skulle vilja se på stolar är för max vinkel på lutningen. Mig veterligen finns det inte på nån stol.

Jodå! Den funktionen finns på min Herman Miller Mirra 2. Går att ställa maxvinkel i 3 olika lägen.

Av Fetskaft

Originalbatteriet är 5000 mAh men är uppbyggt av 2 x 2500 mAh så det kanske kan förklara en del träffar? När jag söker på "11T pro battery" så dyker ändå många 5000 mAh upp på många ställen.

Av Fetskaft
Skrivet av AdrWel:

Jag hittade en "Presonus Studio 26C", jag tycker den ser riktigt bra ut, men jag är inget proffs på detta, duger den för mitt eller inte? Den har direkt TRS istället för 3.5mm och har Midi.

Det var kortet jag tänkte rekommendera först och främst.

https://www.gear4music.se/sv/Inspelning-and-datorer/Presonus-...

Riktigt bra kort och kostar normalt från ca 1600 kr och uppåt en bit så 1105 kr är riktigt bra. Du får med Studio One Artist som är en riktigt bra DAW och en hel del annat också.

Andra kort som är bra är t ex Arturia MiniFuse 1, Universal Audio Volt 1 eller Scarlett 2i2 som redan nämnts, eller Scarlett Solo som räcker om du inte ska spela in flera instrument live samtidigt. Alla ovan ger dig tillräckligt med mjukvara för att komma igång bra. Bäst deal just nu är absolut Presonus Studio 26C.

Av Fetskaft
Skrivet av AdrWel:

Jag har ett Gigabyte B560m Aorus pro, har det inte tillräckligt bra ljudkort? Jag tänker hålla på med EDM kortfattat och Rap

Ljudkortet duger hur bra som helst för uppspelning av ljud. Vid musikproduktion så kommer det däremot bli ganska mycket fördröjning (latency). Windows drivruntiner är inte direkt det bästa när man ser till fördröjning. Anpassade ljudkort använder drivrutiner som stödjer ASIO vilket ger närapå noll fördröjning, iaf så låg fördröjning att man inte märker av den. Sitter du bara med midi och klickar in ljudet med mus så spelar det mindre roll, men även då så kommer du märka att ljudet kommer sent. Ska du sitta med någon form av midikontroller så kommer du märka det även där. Spelar du in live till ett spår du lyssnar på så kommer inte spåren bli synkade. Går så klart att ordna i efterhand men känns drygt.

Vilka programvaror använder, eller ska du använda? Som jag nämnde tidigare, många ljudkort kommer med bra mjukvara för att skapa musik.

Av Fetskaft
Skrivet av AdrWel:

Hej, jag har köpt två stycken JBL 305p som jag försöker koppla till min PC. Jag har TRS till 3.5MM på båda, inkopplade till Line-out direkt till moderkortet och andra på Line-out på chassit. Detta gör ju att de är två helt olika ljudkällor så jag kan bara använda en åt gången. Jag hittar ingen 2-TRS till en 3.5mm adapter. Jag vill använda dessa till musik producering. Hur ska jag lösa detta?

3,5mm stereo från antingen moderkortet eller chassit och sedan splitta till 2st mono trs(ts). Om jag var du skulle jag dock investera i ett externt ljudkort avsett för musikproduktion. Det behöver inte kosta skjortan och du kommer få mycket bättre resultat.

Säg till om du vill ha tips på ljudkort. En stor grej med ljudkorten är mjukvaran som följer med, vilket skiljer mycket beroende på kort. Vilket som passar bäst beror på hur och vad du ska producera.

Skrivet av woostie:

6.3mm input på högtalarna är väl ts och inte trs då de bara tar in en signal?
Den här borde ju funka om du vill ha stereo från en 3.5mm trs till 2st 6.3mm ts.

De tar trs då man kan köra balanserat till högtalarna. Men i detta fall är det strunt samma när det blir från 3,5mm.