Inlägg

Inlägg som Ramsam har skrivit i forumet
Av Ramsam
Skrivet av stalbergf:

Mjo, men kan man se vilka typer av format som har spelats upp? Har prövat vissa format på filer som inte har fungerat.

Skickades från m.sweclockers.com

Mjo, du kan ju spela upp filer som du vet fungerar, just för att testa virusteorin?

Vilka format din tv kan spela upp vet väl inte jag och eftersom du ansåg att du inte behövde manualen & därför slängde den så återstår ju bara att googla på exakt tv namn & se vad du hittar, det får du dock göra själv.

nej, jag tvivlar på att det finns någon räknare för hur många olika filformat som spelats upp totalt. Skulle det finnas så hade det garanterat stått i den kastade manualen, det är jag däremot helsäker på.

Av Ramsam
Skrivet av morxy49:

jo, jag tycker ju det känns lite skumt att det bli overload av bara ett par kondensatorer. så mycket kan dom väl inte dra?
somsagt så fungerar systemet sålänge som hårddiskburen inte är ikopplad. det som är ikopplat då är moderkort(med cpu), ram, samt fläktar.

har inte vågat sätta in hårddiskarna ännu, då det känns som de kanske kan ta skada.

Ja, det är tillochmed mycket skumt att det blir overload av kondensatorer, inte en chans.

Då är troligtvis agget & systemet ok med andra ord. har du monterat ihop hddburen själv? kan du se några brännmärken eller att kretskortet ligger imot chassiplåten någonstans? Nån kontakt som är vänd åt fel håll lr liknande? vad händer exakt när du kopplar in buren, hur vet du att det blir overload?

klart som korvspad är att det är nått med buren, frågan är ju vad.. Att låta diskarna vila en stund till är nog riktigt smart tillochmed

Av Ramsam
Skrivet av boffzorr:

om det är HDD som gått sönder, kan man rädda filerna på något sätt?

troligtvis inte, men du måste hursom få igång windows för att kunna testa själv.

Är det viktiga grejjer på som du kan tänka dig hosta upp x antal tusenlappar för att få tillbaks så kan det gå att skruva ur disken & lämna in till en firma som gör detta, men det kostar flis som sagt.

Det bästa för stunden är nog att stoppa in en windowsskiva med samma version som du har på datorn & se om det går att återställa, annars följ min post över ^^

Av Ramsam

Låter som ett tapp i golvet kan ha inträffat? HDD i en laptop är alltid utsatt som sagt, tappad eller inte.

Som ovan, kommer du in i bios & ser disken kan det kanske hjälpa med en ominstallation, annars kan disken ha gett upp helt & behöva bytas ELLER så har moderkort & HDD gett upp/gått av, det är svårt att säga.

men som sagt, lite praktisk hjälp;

1. se om HDD hittas i bios.

2. Stoppa in en windowsskiva av rätt version som redan finns på datorn (win7, win8 osv)

3. går det att rädda filer via programmet så gör det/kör nån form av reparation lr liknande.

4. installera om windows med skivan, i ett sista försök att rädda filer, välj att behålla gammla windows & filer med hjälp av valet i början.

5. installera om windows från början.

Finns viktiga filer på datorn så är det olyckligt & en påminnelse om att ta backup på viktiga filer INNAN sånt här händer.

Stegen ovan beskriver vilken ordning som du bör utföra sakerna i, dvs störst chansatt behålla filer med nummer 1. som sagt så bygger steg 2 & neråt på att någoting händer när du stoppar i windowsskivan i läsaren. händer inget så är det inte mkt mer att göra, man kan byta hdisk lite på chansning men det är långtifrån säkert att det kommer funka, kan vara mer som är paj.

Av Ramsam
Skrivet av morxy49:

Uppdaterat med full spec.
Det är även en NAS vi snackar om, så inget windows

och om du läser igen, så ser du att det händer även när ingen disk är inkopplad, utan bara själva "".

aha, my bad kompis! Till mitt försvar så får väl sägas att det är tydligare nu med mer info

Vad är kopplat samtidigt som curcuit boarden, systemet med antar jag? Det borde ju det där agget driva utan problem, så det kan ju vara kortis nånstans i brädan eller i övriga systemet, även om det låter osannolikt.

Har du ett annat agg att testa med, kanske var DOA? (fast du skrev ju i brevet att det funkar utan curcuit boarden, så agget bör ju vara ok... Hmm, ja kanske kortis i brädan som sagt, annat kan det ju inte vara?

Av Ramsam

ta en kofot & bryt loss panelen för att verkligen vara säker på att inget smygit in och lagt sig mellan skärmpanelen & kretskorten

nej, det är jag helt övertygad om din tv inte har virus, men för att vara helt säker:

rensa en usb-sticka HELT (formatera, hela skiten) lägg över en film som du scannar innan. Scanna hela usb-stickan med virusprog innan du tar bort den ur datorn. Nu är den 100 % ren. Stoppa i tvn & spela upp filmen som vanligt i 15-30 min. Stoppa filmen, ta ur usbn & stoppa in i datorn & sök igenom den det första du gör.

Hittar du inget skulle jag nog säga att det är lugnt

Av Ramsam

The problem i have is that when i start the pc without power to the harddrives connected, it's all fine.

låt mig gissa, bortsett från att det lång tid för windows att ladda?

Kör du 8 diskar verkligen? Händer detta med enbart 1 disk inkopplad?

Troligtvis är det som du misstänker, att agget blir överlastat på 12v-linnan, men omöjligt att veta utan övriga systemet. (dock tar OC en hel del på 12-linan oxå)

Av Ramsam

Vill minnas att HD-redy bara är 720p, men det är sent & mitt minne har svikit förr.

Att tänka på är att om du drar igång tvn & tittar på något & sen placerar ögonen vid det avstånd du tänkt ha huvudet när du sitter framför skärmen som om det vore en datorskärm så märker du nog av att pixeltätheten är glesare jämfört med en ren datorskärm. En tv tittar man i vanliga fall på ett par meters avstånd, en skärm runt 60 cm från huvudet. Om det kommer bli ett problem är helt upp till dig, en del kan leva med det, andra inte. Det jag vet av erfarenhet är att det kan vara svårt/jobbigt att läsa text och liknande, men ska du mest spela eller glo film bör det funka, men som sagt, helt upp till dig. lite luddigt förklarat kanske, skyller på den sena timmen

Det borde gå kolla hdmi -> hdmi, mig veterligen är det inga problem däremellan, inget som inte går att lösa iaf.

men dra igång tvn som sagt & titta nära, 50 cm ifrån typ, så bör du se vad jag menar

Av Ramsam

Orkar inte dra allt igen, så jag citerar mig själv i en liknande tråd. SSD vs HDD vinner SSD alla dagar i veckan, oavsett om den går i 3gbs eller 6gbs. (även om 6 självklart är bättre, i dubbel bemärkelse )

Skrivet av Ramsam:

Stirra er inte blinda på testpoängen, så länge ni inte märker nån negativ skillnad i verkligheten, vad spelar det för roll? Skillnad om man får problem/upplever saker, annars är ju allt okej?

Minns att jag läste här på forumet (ej säker på sanningshalt) att SSDn kan ta skada av att göra såna där tester alltför ofta/mycket, om har benchat den 10000000000 miljoner dvs, så kan det påverka negativt.

Sen är ju "antagligen" era tester märkta som "när disken var ny" samma sak som nyinstallerat windows med enbart senaste drivisar, i stort sett tomma diskar osv? Sånt speglar ju självklart in vid testning, för att repetera "ny-testet" korrekt måste ni ju återskapa de faktiskt omständigheterna så bra som möjligt? Frågan då är ju om det är värt krånglet, men det avgör ni ju själva.

Av Ramsam

högre klock på CPUn kanske kan ge några fler fps som sagt & om memtest säger att minnena är okej så är det väl så xD

avaktivera om du har grafikkrets på mobo, men det känns väääldigt otroligt om det skulle ha med det att göra (men man vet ju aldrig)

Av Ramsam

du öppnar webbläsaren & skriver in 192.168.1.1 (alt 192.168.0.1) och loggar in, då är du "inne" i routern, där kan du göra diverse inställningar.

Men som sagt, fan har du så bra hastighet som du har, så köp en ny router jäkel. Dom man får med är allt annat än bra, tyvärr. Det är det du borde göra, har du sen problem så återkom så fixar vi med inställningar då, men jag tvivlar på att det ens kommer behövas med ny router.

att frugans macbook, oavsett vad hon gör, skulle påverka din ping/hastighet vid gaming är absurt, helt befängt med tanke på vilket internet du har.

Av Ramsam
Skrivet av semtecs10:

Precis jag menar MB inte Mb

Yes nu har jag kommit fram till vad felet är, dock inte vad det beror på.
Från vardagsrum till patchpanel är det gigabit länk. Från patchpanel till sovrum är det inte det.
Jag har mailat min hyresvärd så får de komma och kolla på det.

Tack för hjälpen.

Men då borde ju problemet ligga antingen i väggen eller i kontrakteringen i uttaget i sovrummet?

Har du 2 uttag i sovrummet men bara ett uttag i patchpanelen märkt "sovrum" typ?
Då är ju problemet att dom har tagit 1 kabel till 2 uttag, 2 par per uttag helt enkelt? Det är det enda jag kan tänka mig iaf såhär på rak arm, vilket absoult inte ger Gb-hastighet.

Av Ramsam

haha mjo hade samma problem med telia, vet inte hur vi löste det men på min faktura därefter står det "säker surf 49kr" sen under typ "säker surf -49kr" så jag vet inte vad hon jag pratade med gjorde, men jag betalar inte för det iaf.

Har för mig att jag fick till svar att man var tvungen att ha "säker surf" men eftersom jag inte accepterade detta så gick det tydligen att lösa, även om jag blev tvungen att bli lite irriterad i telefon.

mitt råd är att ringa in & ifrågasätta, var bestämd & förklara att du inte behöver skiten, samt att inte ge dig när dom säger att man "måste" ha det.

Av Ramsam
Skrivet av carlus:

hej

jag har samma problem.

jag har INGEN router eller modem. jag har lina från väg uttag till datorn. har snabbaste som etanet här i norrtälje erbjuder.

har provat både skype för desktop och den som finns i win 8.
men mitt skype samtal avbryts hela tiden...

1) vad kan jag göra för att fixa detta?

2) vet ni ngt bra program som kan spela in skype video samtal ?

carlus

Jag skulle aldrig våga surfa utan router sådär direkt i väggen, det gör att din dators ip blir synlig & risken att bli utsatt för attacker ökar rejält. Bakom en router blir du mycket bättre skyddad, googla lite på detta & se vad du hittar. Det är liksom inte helt "safe" utan, så det är min rekommendation.

Du har aldrig upplevt nått konstigt med datorn, typ program hoppar igång & stängs av, hemsidor som öppnas självmant, fått känslan "jag har virus" typ osv?

Varför fick du inte med en router eller liknande när du beställde bredbandet, ingår väl typ i alla abonnemang? Vad är det för kabel du kör med, du har ju "snabbaste internet i byn", så den bör vara cat 5e eller ännu hellre cat6 för att vara säker på att det inte är typ el störningar som håller på, står på kabeln. (Kabeln mellan dator -> uttag asså.)

2. nopp, använder inte skype

Av Ramsam
Skrivet av furuliden:

Det är bättre att datorn ligger ned, ja. Men det är fortfarande inte helt säkert. För det blir fortfarande vibrationer som kan skada grafikkortet.
Mitt grafikkort gick faktiskt sönder när jag hade monterat det i ett mini chassi, som jag hade lagt ned på sidan. Så att moderkortet låg horisontellt.

Men läs vad han skriver ffs!

Lägger du datorn med fel långsida neråt, så hamnar mobo upp & ner, vilket han har sagt att man ska undvika. Horisontellt ligger det ju i båda fallen hursom, hur fan ser din låda ut egentligen? Du har förmodligen 2 långsidor, varken mer eller mindre, mao 50% chans att få det åt fel håll om man inte tittar.

helt säker kan du inte ens vara om du ställer din dator i en glasmonter på en trätron, spärrar av med taggtråd 300 meter runt omkring & ställer ut vakter var sjunde centimeter. Det handlar om att minska onödiga risker, det går aldrig eliminera dom!

Av Ramsam
Skrivet av Melinho2895:

http://forumbilder.se/DBS3J/20131230-015734-1.jpg?width=150

Nu blev det en suddig bild, men vad ska man göra mobilkamera...

aja, sånt händer tydligen (?). Bit i det sura äpplet & köp nytt kort & se detta som läropengar. Life goes on.

OT: aboooo, har du fotat med en 3310 samtidigt som du fick ett slaganfall eller? Att du ens lägger upp den...

Av Ramsam

1 kontroll _kanske_ går utan extern ström, men med det avståndet & flera kontroller?

- aldrig, det skulle jag bli grymt förvånad över om det fungerade, tyvärr.

Sen har jag för mig att det är runt +5m som det rekommenderas att köra med aktiv kabel, 10 lät långt. Finns väl mer info om det på google.

Av Ramsam

svårt att säga, men det kan vara tecken på att hårddisken är påväg att ge upp. Ladda hem nån hårddisk-program (tappat namnet just nu såklart) & se statusen på den. Antar att du har disken som en partrion, dvs ~930 gig som C:/. Är den mer eller mindre full, så kan problemet ligga där.

Upplever du andra symptom, bortsett från detta med uppstart? Längre tid än vanligt att starta program, ladda spel eller liknande?

Skulle hårddisken vara okej, kan det ha något med ramminnen att göra, ladda hem memtest86 & kör några test, brukar visa sig rätt fort (+3H)

Av Ramsam
Skrivet av Rydisen:

Ändra om i boot-ordningen i BIOS, sätt DVD efter disken du bootar från.

^this (kan vara drygt om man skall installera om windows dock, men det går ju att ändra tillbaka)

TS: Nästan 100 på att du har en skiva i när det blir så, testa att ta ut den, borde bli skillnad på uppstarten & du "slipper" ändra i bios...

Av Ramsam

Har du tappat datorn från balkongen, kastat ut den under färd på E4:an eller haft den som majbrasa? Något (eller alla) ovan är också möjliga felorsaker!

Ge mer info.