Inlägg

Inlägg som rofl har skrivit i forumet
Av rofl

Notepad++ är väldigt enkelt och litet. Visual Studio har jag däremot aldrig använt mig av men är intresserad av att prova på det. Tänkte programmera i C++. Vad jag förstått är det förutom att vara en editor även en kompilator? Måste man på något sätt sammankoppla Visual Studio till Cygwin som man måste i Eclipse/C++ eller går det att kompilera och köra programmen direkt i Visual Studio utan krånglet med att länka till Cygwins bin-mapp bland path i miljövariablerna? Vilka är för- och nackdelarna med Visual Studio och varför är det så få som använder sig av det när det tydligen verkar vara väldigt stort omfattande?

Tack på förhand!

EDIT: Vilka är skillnaderna mellan Visual Studio och Visual C++? Ingår Visual C++, C# och Java i Visual Studio så att det på något sätt är ett "biprogram" om man inte vill ha C#/Java-editor och kompilator?

Av rofl

Hjälp med "bygge" av gammal dator

Har fått tag på en gammal ErgoPro M (http://browse.geekbench.ca/geekbench2/view/23494), gratis, som stått i flickvännens garderob de senaste två åren. Behöver först och främst ett nätverkskort men vet inte vilken typ eller modell det ska vara, så det är det första jag behöver hjälp med.

Sedan har jag en 3.5" HDD på 320 GB/7200 rpm liggandes hemma men frågan är om datorn stödjer en så pass "ny" HDD?

Tredje frågeställningen är hur jag ska installera ett OS på den då jag inte har tillgång till en skärm. Kan jag på något sätt sköta installationen av datorn via min laptop? Att jag alltså enbart utnyttjar laptopens skärm?

Hur mycket RAM stöder den ErgoPro:n och vilken typ av sticka ska köpas till den?

Det var de frågor jag kunde komma på på rak arm. Fortsättning följer...

Av rofl

Priset på X61s har sjunkit något rejält sedan lanseringen av X200/X200s. Kan vara värd att kika på...

Av rofl

Kan vara så att du även måste ta bort vissa registreringsnycklar som tillhör det avinstallerade programmet.

CTRL+R -> regedit, klicka på Den här datorn och sedan F3. Ange programmets namn och ta sedan bort samtliga registreringsnycklar som tillhör programmet.

Finns antagligen ett och annat program som sköter ovanstående åt dig.

Av rofl

Tack för en trevlig recension! Hög tid att uppdatera din signatur.

EDIT: Enligt "Kingstons minneskonfigurator" stödjer inte min X61s DDR3-minnen. Kan det vara för att minneskonfiguratorn är något out-of-date och inte uppdaterats än eller är det som den säger?
Följdfråga: hur pass stor skillnad (prestandamässigt eller kanske vad gäller annat?) är det egentligen mellan DDR2- och DDR3-minnen?

Av rofl

X200 C2D 2.26 2GB/250 för 12 995 kr är inte alls fy och skam. 4k billigare än på Dustin inkl. studentrabatten (17 086 kr).

Lite OT men Samsungs Q210 verkar ha dykt upp lite här och var. 10k är en liten peng att betala för en 12''-are med någorlunda hyffsat grafikkort och HDMI-utgång. Snygg liten rackare!

Av rofl

En massa bilder på X200t från en användare på NBR:
http://www.flickr.com/photos/19179304@N04/sets/72157608543237...

Av rofl

Ja, själv har man upplösningen 1024x768 och jag känner mig inte det minsta besvärad med det. Det är snarare en vanesak. Har man haft en viss upplösning ett tag och vant sig vid den kan det vara svårt att tänka sig en lägre sådan, eller högre för den delen.

Av rofl
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kapten Kanalje
Exakt. Ett 6 cells skulle man ändå klara sig med och det skulle även vara ett bra komplement till 9 cells. 4 cells är endast för hembruk.

Faktum kvarstår - LED är attraktivt. Kan de inte plocka in en LED-modell också? Testade 1440*900 på en polares 14" och det var hur bra som helst.
Ju mer jag funderar på det skulle jag nog köpa Dustins x200s om den hade LED-skärm. Övriga specar (batteri undantaget då) uppfyller mina krav, och det kan man faktiskt köpa till månaden efter (tack CSN ) Nu ser jag "Dockningsmöjlighet Ja, Ultrabase-docka medföljer"! Så man får med en docka med displayport för 16,4k? Hoppla.

Syftade självklart på det medföljande 6-cellsbatteriet och inte 4-cells (som f ö var det batteri jag fick vid köp av min X61s).

En dockningsstation medföljer... *suck* Själv fick man punga ut 1,8k för X6 UltraBase så att jag kunde få lite ordning och reda på sladdarna jag hela tiden var tvungen att koppla in och ur (VGA-omvandlare, extern hdd, m.m.) och de extra utgångarna dockan erbjuder. Optisk läsare ingår inte == ytterligare en utgift.

Av rofl
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kapten Kanalje
Jag såg det jag med. Priset är högt men inte omöjligt, men det är bara den vanliga 1280*800 skärmen och 4 cells batteri. Jag vill verkligen ha den högre upplösningen och LED samt att 4 celler inte räcker särskilt långt. En liknande setup med LED-skärmen och ett 6 cells batteri skulle jag köpa på studs, men då blir väl priset något helt annat... Man kan alltid köpa ett 9 cells någon månad senare.

+ 1823 kr, men det verkar inte finnas något datum angivet för när de får in det.
http://www.dustinhome.se/pd_5010191823.aspx

22 kr billigare än 8-cells batteriet jag köpte för min X61s (:P) men det är verkligen värt pengarna om batteritiden är högprioriterat. 4-cellsbatteriet kopplar man in så fort man kommit hem så slipper man slita ut det för att sedan byta ut det mot 8-cellsbatteriet när man ska till skolan/åka bort o.d.

Av rofl

Dustin verkar få in X200s inom 1-2 dagar. 16 401 kr för studenter.

Av rofl

Ett litet tillägg bara: X200 och X200s borde nog ligga under menyn "ultraportabla" och inte "professionella".

Av rofl

Automatisk nedsänkning av laptopens ljusstyrka efter en tids inaktivitet

Vet att det är möjligt i Linux men kan man på något sätt få en sänkt ljusstyrka per automatik efter, låt säga, 1 minuts inaktivitet i XP?

Av rofl

Fy satan vad det kommer svida i plånboken!! Nu har jag iallafall beställt dockan från Dustin för 1800 lite drygt med studentrabatt. Främst för att få lite ordning och reda på alla sladdar jag jämt och ständigt måste slita lös från datorn (VGA till TV omvandlare, mikrofonsladd kopplad till stereon samt extern hårddisk datorn). Får bli att man väntar med inköpet av DVD-brännaren samt en ny laddare.

Av rofl

Nu var det helt plötsligt väldigt dyrt... Det är alltså en vanlig CD/DVD-läsare i X6 (inte heller CD-brännare?).

Finns det inga billigare slim drive som stöder DVD-bränning till ett lägre pris som inte är av Lenovos egna märke?

Av rofl

Är det en DVD-brännare i X6 UltraBase?

http://www.dustinhome.se/pd_5010093062.aspx

Av rofl

Kort fråga gällande VGA --> SCART

Min laptop har en VGA-utgång och TV:n en SCART och följande:

http://img138.imagevenue.com/img.php?image=76454_image-upload...

Enda sättet att kunna koppla datorn till TV:n (bortsett från att man kan fixa och trixa och göra en egen kabel) torde väl vara att köpa denna?

http://www.kjell.com/?item=38107&path=

Av rofl

X200s verkar ha dykt upp på Dustins hemsida.

THINKPAD X200S C2D 1.86 2GB/250 12.1#VB
18 369 kr

Är man registrerad som student behöver man dock "bara" betala 17 769 kr.

http://www.dustinhome.se/productdetails.aspx?prodid=501018533...

Av rofl

En liten fotnot är att X61s kommer att vara den sista paddan med en 4:3 skärm.

Av rofl

Om du minns det exakta datumet när uppdaterade till SP3 borde en vanlig systemåterställning vara en lösning till problemet.