Inlägg

Inlägg som infinity08 har skrivit i forumet
Av infinity08
Skrivet av iXam:

Att inte ha ett lager mellan appen och databasservern är fatalt. Det innebär ju att vem som helst kan skicka in vad som helst till din server och mao kan sabba så mycket som databasanvändaren är tillåten att göra.

Inte nödvändigtvis, räcker med att sätta ett lösenord/checksumma eller liknande som ligger hårdkodat i appen. Inte tillräcklig säkerhet för en bankapp precis men duger åt det mesta.

Av infinity08

Det enda som skiljer verkar ju vara 2600K istället för 2500K, och sen att det är Arc Mini istället för vanliga Arc. Så om du tror att du kommer ha glädje av en 2600K, dvs om du kommer jobba med CPU-intensiva saker som filmredigering, 3D-modellering eller liknande kan det ju vara värt de extra 500 kronorna.

Av infinity08
Skrivet av DanneManne88:

inte mer än 1000kr ska jag lägga ut på den
gäran att man kan sätta den på väggen
NETGEAR RangeMax Dual Band Wireless-N och Asus RT-N56U Gigabit Dualband ser dock rätt nice ut

Kör på Asus:en. Bytte själv upp mig till den och kan lätt säga att det är den bästa router jag haft. Allt bara fungerar klockrent, och skillnaden vid vanligt nätsurfande är direkt märkbar (trots att min förra, en belkin också skulle klara samma hastigheter). H

Har också BBB 100Mbit.

Av infinity08
Skrivet av juckeyy:

Spelar ju dock inte så stor roll då dom flesta grafikkorten har HDMI ingång?

Tänk om man vill ha sin receiver, TV och två andra skärmar inkopplade samtidigt då?

Av infinity08
Skrivet av BlueEyes:

Ännu en som inte förstår poängen. Det är väldigt konstigt alltså.

Klart jag fattar vad han vill göra, men förstår inte syftet med det eller ens att det skulle vara kul.

Den åsikten ger jag, och ni andra som kritiserar mig förstår helt enkelt inte.

Jag är varken tråkig, humorlös eller har "vedträn" i arslet för detta.

Utan anser att detta är trams.

Min åsikt det får ni acceptera.

Ge era tips istället för att klaga på min åsikt.

Moral lektioner är det inte frågan om heller men jag börjar inse att det finns en hel del användare på Swec som behöver ha lite mognad.

Tror nog att alla har förstått din åsikt nu. Och du får acceptera att andra har åsikten att du är en torr och tråkig person.

Av infinity08
Skrivet av Tzond:

Oj, har ingen aning om hur lång tid det skulle ta osv, förutsagt att micken inte skulle sitta där den satt har jag ingenting emot bakvända.

Förmodligen ett par dagar. Om ens det. Hjärnan lär sig fort

Av infinity08
Skrivet av Tzond:

Hade ett par lurar med uppfällbar mick, som man kunde fälla ned åt båda håll. Tänkte inte så mycket på ljudet när jag började spela, det viktigaste var att panga då.

Hur skulle det vara om du vänjer om dig istället? Eller ska du köra med bakvända lurar i resten av livet?

Av infinity08
Skrivet av KimTjik:

Inte för att vara spydig, men i förhållande till vad "växer [WP] snabbare än vad både Android och iOS någonsin gjort"? Vad jag kan se av statistiken för våren har WP:s andel sjunkit något globalt, men gått upp något i t ex Kina.

Även om smartphone marknaden kommer att explodera i fattigare länder, vilken modell av WP är tänkt för den? Nokia har i alla fall ingen direkt kandidat för den marknaden just nu.

Jag syftade framför allt på antalet appar då, vet inte hur användarstatistiken ser ut i jämförelse. Enligt denna artikel tex. så nådde WP 50000 appar på ca 12 månader, något som det tog 19 månader för android att uppnå.

Gällande low-end windows phone så är det också en av dess stora fördelar, OS:et kräver inte alls mycket av hårdvaran för att flyta på fint ändå. Det gör att man kan tillverka väldigt billiga telefoner utan att tumma så mycket på upplevelsen. Se tex. denna modell från Nokia som engadget recenserade igår:
http://www.engadget.com/2012/06/13/nokia-lumia-610-review/

Nu kanske jag låter som en WP-fanboy men jag har absolut inget emot android eller andra plattformar, blir bara så irriterad på när folk sågar WP och Nokia innan de fått en ordentlig chans, ofta har den som uttalar sig inte ens testat det själv.

Av infinity08
Skrivet av Fidel Castro:

Va fan...ännu coolare med en USB-sticka på 2TB:D

http://img688.imageshack.us/img688/1127/usb2tb.jpg

Mja, då tycker jag nog att det är coolare med 2TB på ett microSD som är på g.

http://av.watch.impress.co.jp/docs/20090111/ces13_02.jpg

Av infinity08
Skrivet av klk:

Vad pekar på att spiralen skall vända uppåt? Som det är så går det bara snabbare och snabbare ner i källarn

Det mesta. WP växer snabbare än vad både Android och iOS någonsin gjort, de har en fantastiskt snygg och välbyggd mobil-serie med Lumia och marknaden för smartphones i allmänhet håller på att explodera även i fattigare länder.

Av infinity08
Skrivet av klastro:

Och efter ca 30 minuter slog datorn av

Du har ju uteslutit minnena och SSD:n, återstår gör moderkort, cpu, psu och dvd-läsare. Testa installera från usb-minne istället om du inte redan gjort. Funkar inte det, testa byta en del i taget, börja med det enklaste/det du har till hands.

Av infinity08
Skrivet av ozo64:

Flash i ett nötskal. Det kraschar minst 5-10 gånger om dagen för mig i chrome. Adobe DÖÖÖÖ!

Inte för att jag gillar flash speciellt, men inte är det flash i ett nötskal att krascha 5-10 gånger om dagen. Kan inte minnas att det kraschat någonsin för mig, så du måste ha något annat problem med din dator.

Av infinity08
Skrivet av Juggernawt:

Vilken upplösning hade du tänkt dig? 5760x1080? Antar att du kör 64-bitars Win7 redan? Du kan ju alltid stoppa in ett 6970 till och köra Crossfire om dit nätagg/moderkort passar men det löser inte eventuella minnesproblem plus att du får massa stutteringproblem.

Det är ju långt ifrån säkert att han får stutteringproblem. Många märker inte ens av det. Själv kör jag 2st 6950 CF och har aldrig sett skymten av något microstuttering.

Av infinity08

Tror inte alls att det är en scam, däremot var det ju fruktansvärt irriterande att de bara tillåter Webhallen som inköpsställe. Köpte en 240GB för ca en månad sen, men på komplett..

Av infinity08
Skrivet av Theunit:

Självklart, fast jag tror inte att det är liksom så att "ah men jag köper en ny dator, shiit 700kr mer! ääh då får jag skita i det" get my point ? 700kr liksom, och du får då ett bättre val, för mig är det självklart men som sagt finns dom som har det sämre ställt än mig, men då kanske man inte köper en dator i huvetaget?

Tänk så här istället - varför ska man lägga 700 kronor på något man förmodligen aldrig kommer använda eller märka av? Om man nu har de 700 kronorna, varför inte lägga dem på ett schysstare grafikkort, mer minne eller en SSD som han faktiskt har användning för när han spelar?

Av infinity08
Skrivet av Theunit:

"välj en i5 om det är för spel" varför ?? visst den är billigare men den har väl fortfarande samma prestanda som en i7 ?? jag hade kört i7, känns B och köpa i5 tycker jag.. man vill ju som sagt vara framtidssäker osv.

Självklart är i7 en bättre processor, men frågan var ju om det var värt den extra kostnaden i TS fall. För normalt användande och alla typer av spel är i5 fullt tillräcklig, även i framtiden (fram tills det är dags att uppgradera resten av datorn). Man väljer inte efter vad som "känns B" eller ej, man väljer efter sina behov och sin ekonomi.

Men visst, är man ekonomiskt oberoende finns det ju ingen poäng i att välja något annat än det bästa.

Av infinity08
Skrivet av leog523:

Tack för tipset! Men jag gör redan detta med jämna mellanrum. Kan det vara för att jag har fyllt hela startsidorna med appar och widgets tro?

Många ikoner och widgets gör definitivt gränssnittet slöare. När jag hade SGS2 körde jag LauncherPro istället för Samsungs stock-launcher, och det flöt på avsevärt bättre även med fyllda homescreens. Nu kanske inte launcherpro är den bästa launchern för ICS men testa ett par olika och hitta din favorit

Av infinity08

Kan också varmt rekommendera ASUS. Stabil som fan, it just works. Uppgraderade från en Belkin som även den var helt ok, men det är verkligen en märkbar skillnad i hastighet trots att jag bara har 100mbit internet.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=765738

Av infinity08

http://cdon.se/hemelektronik/oem_extern_h%C3%A5rddisk_1tb_mod...

Gillar att det är "ultra hastighet" på dem, låter väldigt fort.

Av infinity08
Skrivet av WardonE:

Är det inte meningen att fläktarna ska blåsa ut luften inifrån? Ganska ologiskt om den ska dra in varm luft i chassit xd

Som jag skrev, ja det pajar luftflödet lite för övriga komponenter men processorn får ju kallare luft så den får lägre temperatur om man tar luft utifrån.