Inlägg

Inlägg som Spindelmannen har skrivit i forumet
Av Spindelmannen
Skrivet av Axel95:

Jag tycker det ser lite tveksamt ut med ljudkortet på sidan. Jag rekommenderar att du ringer till asus direkt och frågar om det.

Nu är det ju inget ljudkort dock Jag tror inte Asus har koll på allt som passar på alla deras moderkort faktiskt :/

Skrivet av infigo:

kylaren får plats i noden men frågan är om den fungerar med moderkortets placering men då den ser ut att ha samma som mitt mobo (se sign) så borde det vara lungt

Ajjemän, i Noden passar den, men som du säger så verkar moderkorten vara väldigt lika, så det bör nog gå!
Tack för svaren

Av Spindelmannen
Skrivet av Axel95:

Moderkortet är bra. Men jag skulle rekommendera att du köper ett bitfenix prodigy. Du har större chans att kylaren får plats och det är bättre bygg kvalitet.

Frågan är ju dock om cpukylaren passar på det moderkortet, med tanke på GPU och faserna.
Chassiet skall duga fint i övrigt

Skickades från m.sweclockers.com

Av Spindelmannen

Passar Hyper 212 i denna kombo?

Hallå gubbs

Jo, det är så att jag tänkte kanske fixa ett litet mindre bygge, men behöver lite efarenhet av vissa komponenters passform.
Tänkte använda Cooler Master Hyper 212 Evo tillsammans med ett mITX moderkort i ett Fractal Design Node 304.

Moderkortet i fråga är detta:
http://www.inet.se/produkt/1902516/asus-z87i-pro-mitx

Kommer detta att passa med Hyper 212 "riktad" bakåt? Med tänke på att jag ska ha ett fullstort grafikkort
Annars tas gärna tips emot på mITX moderkort där denna kombo funkar!

Tack på förhand!

Av Spindelmannen
Skrivet av KeyPakt:

Skärmar med högre Hz än 60 har ju på sistone blivit ganska upphosat. Först var det 120 Hz som gällde och nu uppåt 144 Hz. Det mänskliga ögat ska enligt vetenskapen ha en begränsning vid 60 Hz +/- någon Hz hit och dit men det är ju inte alltid vetenskapen säger allt, speciellt inte om man läser vad vissa användare säger om sin upplevelse med en 120 Hz skärm.

Ögat opererar inte i Hertz.

Ögat ritar inte upp en ny bild X antal gånger per sekund utan "läser av" ljus och färg i olika områden som då hjärnan tar emot som en annan signal.
Simplifierat så klart

Edit: Bra läsning angående allt med ögat och FPS/Hz: http://www.100fps.com/how_many_frames_can_humans_see.htm

Av Spindelmannen

Redovisningen från tortyrtestet i Sweclockers test ger dock inte 840 rättvisa, då 840 bara tar lite längre tid på sig att återställa allt till normala. Även om man kör TRIM så är det väl upp till enheten att utföra det när den "vill".

Av Spindelmannen

alexander_s
Jag har skrivit till dig i PM angående din mail

Av Spindelmannen

Tar gärna emot en key, ska strax på LAN, så om man nu får key från varje "join", så kan vi ge dig alla resterande

Av Spindelmannen

So it seems

Av Spindelmannen

Det har löst sig nu, vi fick tag i ett batteri

Tack för hjälpen iaf!

Av Spindelmannen
Skrivet av SM-LoD:

Låter som ren bullshit att dem inte skall kunna "rädda" innehållet på datorn. Är det som det låder, så enkelt som en felaktig nätdel i datorn är det inte ens i närheten av att påverka hdd'n. Allt dem behöver göra är att ta ut HDD'n innan dem börjar och när dem är klara sätta i den igen, så jag skulle gå tillbaka och ge dem en ordentlig en

EDIT. Skulle inte butiken bara kunna låna ut ett laddat batteri till er, så ni kan starta datorn, föra över filerna och sen, tjoff, problemet löst?

Man tycker ju det! Men det är mycket av hennes liv i den så hon tänker inte ta några som helst risker
Butiken hade inget batteri på "lager" så att säga, tyvärr.

Skrivet av Arginj:

Tjo,

Bor också i Borås samt är studerande. Ska höra mig för om någon jag känner har ett liknande batteri så kan vi eventuellt mötas någonstans så ni kan låna batteriet och föra över era filer. Jag lovar inget dock, och just nu är jag mitt uppe i tentaperiod, så kikar på det när tentorna är gjorda i så fall.

Det hade varit så jävla schyst alltså! Vi håller på att leta efter vänner eller bekanta som har det också, men om du får tag i någon så hör gärna av dig

Skrivet av slackr:

Se om ni inte kan hitta någon som har en likadan/liknande dator att ladda batteriet i/med alt. låna deras batteri.

Det skulle ju kunna vara så att felet är i nät-transformatorn (lådan i laddkabeln), prova köpa en "generell" laddare på Kjell med rätt laddspänning och prova? (öppet köp?)

Om det inte går så skit i garantin, skruva ur disken och rädda datan genom att koppla in disken i din stationära och kopiera över filerna.

Detta skall eventuellt prövas! tack för tipset
Jo, sista utvägen är just det

Skrivet av Alle22:

Har samma dator som er dvs asus 1005HA-M, min dator krånglade och kontaktade asus och de sa att en reperatör kommer att komma inom en vecka och fixa problemet. Vad jag tycker är att du ska också höra av dig till asus kundtjänst.

Ah, okej, vi ska kontakta dem imorn och se om dem inte kan fixa till det på något vis får hoppas att det ordnar sig

Av Spindelmannen

Aa, men jag tänkte typ eftersom att det antagligen är i kontakt med moderkort osv, så kanske dem skiter i att "reparera" och bara skickar en ny för bekvämlighets skull.

Vi pratade med en från Siba (stället där datorn är köpt) och dem sa att det inte gick att garantera att datan ej kommer bli "rensad" oavsett.

Redzo:
Grejjen är att det inte finns någon HDD lucka som på många bärbara datorer, och för att nå hårddisken måste jag alltså skruva upp hela skiten. Vi vill väldigt gärna att reparationen skall gå på garanti eftersom vi är studenter.

Av Spindelmannen

Ah, glömde nämna att jag prövat utan batteri med tyvärr :/

Jo, grejjen var att när första "symptomen" visade sig var det 2 veckor kvar tills dess att hon fyllde år, och jag hade redan köpt en extern HDD för att hon skulle kunna ta backup. Tyvärr "dog" den innan hon fyllde år

EDIT: Skulle alltså ge henne hårddisken som en present

Av Spindelmannen

EeePC går ej att ladda, innehåller viktig data

Hej!

För cirka ett år sedan fick min flickvän en EeePC 1005HA som födelsedagspresent. Nu, ett år efter har vi fått ett stort problem, nämligen att den ej går att ladda.
Batteriet är urladdat, och av någon anledning laddas den inte upp när man ansluter nätkabeln. Det krånglade lite innan detta, man var tvungen att antingen trycka in kabeln väldigt hårt, eller lägga den i en viss position för att datorn skulle börja laddas upp, men nu funkar alltså inget.

Detta får mig att anta att det har något med själva jacket i datorn att göra?

Nu till problemet, hon har nämligen väldigt många år av bilder och egna låtar som hon har gjort, som hon absolut inte kan bli av med. Supporten kan ej garantera att datan finns kvar, och om jag fysiskt skulle skruva upp datorn så ryker garantin.

Vet ni något sätt man kan ladda upp batteriet utan att det går via datorn, eller något annat som kan hjälpa oss i denna situation? Vi letar just nu efter vänner med samma typ av batteri, så att vi bara kan föra över allt viktigt, innan vi skickar till reparation.

All hjälp uppskattas, tack

Av Spindelmannen

Verkligen inte top-of-the-line dator, men du kan börja med att uppge budget

Av Spindelmannen

Jag har nu fått igång laptopen via recovery mode med alternativet för enkel grafik osv

Annars så stängde den bara av sig efter att ha gett mig länken

Jag har fixat drivrutinen till b43 (WLAN adapter) men datorn vägrar fortfarande starta? (Går endast i recoveryskiten)

Ubuntu-logon visas men därefter blir skärmen svart och inget händer

Någon som vet vad som kan vara problemet?

Av Spindelmannen

Boot problem med Ubuntu+gammal laptop

Hej!

Jo, jag har precis installerat Ubuntu 10.04 på en gammal laptop, och när den skall starta så står den och tickar ett tag för att sedan klaga på en drivrutin för laptopens trådlösa nätverkskort. Den skriver en länk där drivrutinen finns, men efter det stängs datorn av. Min fråga är nu hur jag skall kunna installera drivrutinen utan att ens logga in?

Länken:
b43 - Linux Wireless
(eventuellt bf43legacy)

Tack i förväg

/Spindelmannen

Av Spindelmannen

Jag ringde Inet och de sa bara att jag skulle kontakta det ställe där jag hämtade varan så att de skulle kunna "utreda" och då ge mig ett "utredningsnummer" som jag sedan skulle ange i Felanmälan på deras hemsida. Väl där visade det sig dock att det inte var dem som skulle ta hand om det utan istället postens reklamationstjänst.
Men jag förstår dock ej att det står på Inets hemsida att man bara skall ringa och ange ordernummer och fakturanummer eller hur det nu var och då få en retursedel, men det går apparently not.

Värt att nämnas är att själva lådan inte är skadad överhuvudtaget, vad jag kan se endast chassi.

Och Shimonu, angående vem jag skulle kontakta så har jag ju snart nu kontaktat tre olika "alternativ", så frågan var kanske inte helt ofogad (:

Av Spindelmannen

Söndrigt R2 chassi vid leverans

Hej

Hämtade nyss ut ett R2 chassi från Inet, som var sönder vid leverans, hela vänstra översta hörnet av chassit är helt sönderklämt.
Vem är det man skall kontakta och tror ni det går bra att montera datorn redan nu, och kanske få en frontpanel endast skickad till en? Så vi kan börja montaget redan nu?

tacksam för svar!

Här är bild på chassiet:

http://data.fuskbugg.se/skogsturken/DSC00010.jpg

Av Spindelmannen

Alltså det är en fiberanslutning med RJ45 uttag rakt i väggen. Alltså en fiberkonverterare i huset. DHCP osv sköts av BBB via anslutningen, och man får 5 IPs per kund.

Finns inget modem (:

Vi har en switch som funkar (alltså låter BBB sköta DHCP av datorer, inte routern).

När däremot routern ansluter till BBB så tappar den efter 1-2min anslutningen igen.

Av Spindelmannen

WNDR3700 förlorar anslutning till Internet

Hej

Jo det är såhär att för cirka 3 veckor sedan köpte jag och min flickvän en WNDR3700 från Netgear som vi kopplade upp till hennes internet-anslutning (100/10 från BBB).
Den har funkat riktigt bra och var väldigt stabil...tills några dagar sedan.

Helt plötsligt försvinner internetåtkomsten och den annars gröna dioden för WAN porten börjar blinka i orange färg. Jag undrar ju såklart vad fan det är som händer och jag testar starta om routern. Det funkar...för cirka en minut. Sedan återkommer samma problem.

Själva routern funkar och jag kan nå "admin" sidan. Väl däri kollar jag lite på dess status och alla WAN-"inställningar" står på 0.0.0.0, vilket jag antar tyder på att den saknar anslutning.
Routern uppger även att den inte har någon länk på WAN-porten.

För att få igång internet via routern måste den stå av cirka en halvtimme, men varje gång så försvinner internet efter ganska exakt 1-2 min.

Kabeln funkar fint och routern är inställd på att hämta IP, DNS osv automatiskt från ISP:n (vilket som sagt är Bredbandsbolaget).

Någon som har haft liknande problem och eventuell lösning på det? :/ börjar bli riktigt jobbigt.