Inlägg

Inlägg som TeliaKundservice har skrivit i forumet
Av TeliaKundservice

Hej @MixeR_staveN!

Precis som @cenorida skriver så behöver du kontakta vår support via chat, epost eller telefon för att få hjälp med att brygga din router. Det görs då på distans och efter bryggningen är genomförd så kommer routern fungera mer som ett regelrätt modem där port 4 levererar ditt bredband samtidigt som du kan köra din telefoni genom din Telia router som vanligt.

@Fragwolf är även korrekt i att vi kan inaktivera störskydd(interleave) vilket populärt men lite missvisande brukar kallas pingfilter. Det är dock något vi i det längsta undviker att göra eftersom att orsaken till att interleave finns är för att undvika eventuella störningar i ljud och videoströmmar. Som tex Bredbandstelefoni och DigitalTV. Detta betyder att accesser med TV har ett något högre störskydd än accesser utan TV. Störskyddet på accesser med TV ger max 24 ms ökning av ping samt att det på övriga accesser utan TV ger max 12 ms ökning av ping. Så interleaves effekt på ping överdrivs en aning på vissa nätforum. Störskydd är endast aktiverat på våra ADSL abonnemang. Fiber har således inte störskydd aktiverat. Ett undantag är Bredband 30 där störskydd endast är aktiverat om man även har TV via sitt bredband.

Önskar du ta en diskussion runt störskydd(interleave) för just din access så är det även där vår support du kontaktar. Du når oss via www.telia.se/kontakt.

Ha en fortsatt skön dag!

//Andreas
Telia Kundservice

Av TeliaKundservice

@japp112:

Hej Japp112!

Det stämmer som det skrivs i tråden att Telia sedan januari 2014 inte längre säljer operatörslåsta telefoner. Före detta datum var det under lång tid endast Apples telefoner som var operatörslåsta. Är det så att man har en telefon som är operatörslåst så kan man låsa upp dessa i närmsta Teliabutik mot en kostnad av 300kr. Det finns dessvärre ingen möjlighet i dagsläget att sköta upplåsningar online.

_______________
Andreas
Telia Kundservice

Av TeliaKundservice

@JacL @waxinator @Creatooz:

Hej!

Vi har fått in flertalet kunder som rapporterat problem med att komma åt Avast uppdateringsservrar eller hemsida under dagen idag. Främst från Skåne och Västernorrland. Vi har felanmält detta till nättekniker som kommer söka en lösning så snart som möjligt. Jag vågar inte lova att det löses under dagen idag då det är storhelg men de söker lösning på problemet idag så långt det är möjligt.

Ha en fortsatt trevlig helg!

//Andreas
Telia Kundservice

Av TeliaKundservice

Hej på er!

Som ni redan noterat i tråden så genomförde Telia den 2 juni en förändring i det sätt som mobilnätet hanterar datamängder för våra abonnemang. Detta med anledning att möjligheten att surfa vidare på en mycket låg hastighet har skapat missnöje och förvirring bland många kunder som trott att det är något fel med mobilen, internetuppkopplingen eller tjänsten de använt. Det har resulterat i irriterade kunder som vänt sig till kundtjänst och butik.

Att surfa vidare med låg hastighet är aldrig något som vi garanterat i de allmänna villkoren. Vi har dock varit alldeles för dåliga på att informera om att denna möjlighet inte är en del av tjänsten, utan något vi tillhandahållit extra.

Som ni så korrekt noterat så har vi beslutat att fortsätta låta våra kunder surfa på en mycket låg hastighet när deras surfpott är slut. Förändringen gäller alla kunder, befintliga och nya. Det gäller både mobilabonnemang (för privatkunder) och kontantkort. Det återstår en del tekniska utmaningar innan vi har återställt funktionaliteten till hur det såg ut före 2 Juni så det kommer ta några dagar innan det är färdigställt.

Vi har inte informerat våra kunder om den här förändringen på ett bra sätt från start och det har påverkat kundupplevelsen mer negativt än vad vi räknat med. Vi beklagar den ilska och irritation som detta skapat och vi kommer naturligtvis ta lärdom av detta inför nästa planerade lansering.

Vi planerar fortfarande att göra den här förändringen men vi har inte bestämt när. Det är viktigt att vi gör det under ordnade förhållande och det kommer endast gälla nya kunder eller kunder som väljer att byter från ett gammalt till nytt abonnemang. Vi ska då säkerställa tydlig information och kommunikation i samtliga våra säljkanaler, från kundtjänst till butik. Alla kunder ska en tydlig bild om vad som gäller. När potten är slut så kan man köpa till mer surf via t.ex. sms och webben. Annars får man vänta tills månadsskiftet när potten fylls på per automatik.

Ha en fortsatt trevlig kväll!

//Andreas
Telia Kundservice

Av TeliaKundservice

Hej på er!

Det finns dessvärre en hel del missuppfattningar i denna tråd.

Vi sparar ingenting längre enligt EU:s datalagringsdirektiv. Vi följer Lagen om elektronisk kommunikation (LEK), och sparar olika typer av information för egenverksamhet (t ex för fakturering och som underlag om vi får frågor från våra kunder). Exempelvis måste faktureringsunderlag sparas tre år för privatpersoner och tio år för företag enligt preskriptionslagen.

Vi lagrar inte våra kunders sms, e-post eller vilka webbadresser våra kunder har besökt. Vi tittar inte efter enskilda kunders position utan efter mönster i användandet. Detta för att kunna optimera täckning och kapacitet runt om i landet – för att våra kunder ska få en så bra tjänst som möjligt.

Vi tycker domen är bra eftersom den syftar till att skydda våra kunders integritet. Vi avbrutit den lagring som vi var ålagda att göra enligt Datalagringsbestämmelserna tills vi vet vad som gäller enligt svenskt rättsväsende och vi har raderat de uppgifter som vi sparade enligt datalagringsdirektivet.

Vi skriver mer om vårt integritetsarbete på vår hemsida.

Ha en fortsatt trevlig dag!

//Andreas
Telia Kundservice

Av TeliaKundservice
Skrivet av Petterk:

Det är underhåll, http://www.telia.se/privat/driftinformation/2014/Maj/Underh-l...

Så det drabbar alla.

Har inte orkat kolla (ringa/kontakta) om eventuell lösning på mailfrågan själv. Har dock inte fått någon information, även fast de skickat ut räkning för dagar sedan. Till 31 Aug gällde den. Men vi har ju ingen aning om när de säger upp kunder, och jag vet ännu inte vilka "mobilt bredband" abonnemang som gäller förutom att start, bas och plus inte gäller. Här har vi som betalat dyra pengar genom åren inte fått någon lösning eller någon information att tala om. 99kr/mån är ju uteslutet.

Hej Petterk!

Ett fåtal av våra kunder upplever just nu störningar i E-post tjänsten efter det underhållsarbete som genomfördes i helgen. Du kan läsa mer om detta och lösningar via http://www.telia.se/privat/driftinformation/2014/Maj/Problem-....

Måndag 12/5 började det gå ut brev till de kunder som har uppringt internet där vi talar om att vi avvecklar Uppringt Internet den 30/9. Kunderna har även e-post kopplat till sitt uppringda abonnemang och vi talar i brevet om hur de kan flytta över det till ett Bredbandsabonnemang från Telia, antingen fast eller mobilt. Flytten bör genomföras före 30/9 för att bevara e-post adressen. Det är den lösning som vi har att erbjuda då e-post hos oss ligger som tjänster kopplat mot ett abonnemang och därmed inte kan ligga fristående.

De mobila bredband som inte kan bära ett e-postkonto är Mobilt bredband kontant, mobilt bredband bas, mobilt bredband start samt mobilt bredband plus. Resten fungerar alldeles utmärkt.

Du hittar de mobila bredbanden via http://www.telia.se/privat/bredband/abonnemang-kontantkort/pr....

//Andreas
Telia Kundservice

Av TeliaKundservice

Hej Jonas heter jag och jobbar på Telia.

Det stämmer att man kan brygga port 4 och koppla sin router där. Detta gör vår support via chatt eller telefon på www.telia.se/kontakt

Det man bör tänka på är att Spotify via digitalboxen inte kommer att fungera och inte heller vår Zappa app om man använder denna.

Ha det gött nu.

Med vänlig hälsning
Jonas, Telia Kundservice

Av TeliaKundservice

Hej Jonas heter jag och jobbar på Telia.

Som "Sir. Haxalot" skriver så är det mycket i hemmen som stör just detta och bor man i lägenhet så stör även alla grannars utrustning det trådlösa.

Testa i första hand att byta kanal på det trådlösa genom att följa denna guide http://www.telia.se/privat/support/teliasmart/bytkanalrgw
Testa alla de olika 13 kanalerna tills du hittar den som fungerar bäst för just dig.

Hjälper inte detta heller så finns ju alltid alternativet att koppla in en egen router då är det bara att kontakta oss på www.telia.se/kontakt så bryggar vi modemet.

Det finns ju även access punkter man kan sätta ut i bostaden dessa säljer eller supporterar dock inte vi så kolla med en datorbutik om detta skulle vara av intresse.

Hoppas du får ordning på det nu GodisÄrGott.

Med vänlig hälsning
Jonas, Telia kundservice

Av TeliaKundservice
Skrivet av madtop:

Var på hemsidan kan man läsa att "Vi ser således ett Mobilt bredband som ett komplement till ett fast bredband och inte som en ersättning av ett sådant i dagsläget" ?

Det faktum att ni säljer mobilt bredband bundlat med en stationär router visar snarast att ni tycker det är OK att ha det som "fast bredband". Eller för att citera er hemsida: "En stationär router passar dig som vill använda bredbandet på en fast plats.". Ovan tolkar i alla fall jag som en ersättning för fast bredband.
http://www.telia.se/privat/bredband/abonnemang-kontantkort/pr....

Nu är Telia på intet sett ensam om att marknadsföra mobilt bredband som en ersättare för t.ex xdsl.
Så jag antar att ni bara följer strömmen...

Det är tråkigt att du gör den tolkningen. Det är då just en tolkning du väljer att göra för du kan heller inte hitta någonstans på vår hemsida där det står att det skulle vara en ersättning för ett fast bredband. Om du hittar ett sådant ställe så vill jag veta det så vi kan korrigera texten. Var du än väljer att använda ditt mobila bredband så är det av definition en plats. Oavsett om det är i skogen, på en bergstopp, i sommarstugan eller i ditt garage. Så vi har valt att kalla det "plats" i våra texter. Till exempel "Huawei B593s Stationär 4G-router för dig som vill ha maximal prestanda för flera användare på en plats."

Den router du tar som exempel i din länk, Huawei B593, har inkluderats i vårt sortiment på grund av att den efterfrågats av våra kunder. Det har efterfrågats en router som både har tillgång till anslutningar för nätverkskabel samt har möjlighet att ansluta extern antenn för bättre mottagning på ställen där det kan vara svårare. Till exempel sommarstugan. Det har även efterfrågats en router med bättre räckvidd och signalstyrka på WiFi. B593 uppfyller samtliga dessa krav. Den har anslutningar för nätverkskabel, den är nätansluten vilket möjliggör en kraftfullare sändare för WiFI och den har dubbla anslutningar för externa antenner för mottagning från 4G nätet. Det hänger med ett par rejälare antenner paketet om man inte själv har tillgång till en extern antenn sedan tidigare. Länk till produkten: http://www.telia.se/privat/bredband/produkter-tillbehor/produ...

//Andreas
Telia Kundservice

Av TeliaKundservice

Hej Kvizten.
Jonas heter jag och jobbar på Telia.

Jag har kollat på ditt telefonnummer och jag kan se att du bor en bra bit från stationen, skulle du vända dig till en annan operatör så ändrar detta dessvärre inte dina möjligheter då avståndet kommer vara det samma.

Ser att vi inte har fiber du kan beställa så som det ser ut nu så är vårt "Bredband 8" det bästa du kan ha om inget förändras (tex. indragning av fiber eller liknande).

Hoppas ni i tråden får en bra dag nu.

Med vänlig hälsning.
Jonas, Telia kundservice

Av TeliaKundservice

Hej ehskha.
Jag heter Jonas och jobbar på Telias support.

Vi har inga begränsningar vad gäller torrent eller liknande tjänster. Exakt vad som är orsaken i ditt fall kan jag dock inte svara på men skulle gissa att det är någon inställning eller liknande. Får du inte ordning på det har vi ju alltid vår Premiumsupport som kan hjälpa till med det mesta. Dessa når du på www.telia.se/premium

Med vänlig hälsning.
Jonas, Telia kundservice

Av TeliaKundservice
Skrivet av mrqaffe:

Så är det ju alltid, men Telia är inte sämre än andra isper och 3-4g är rena bluffen när man marknadsför det som om det kan ersätta en fast uppkoppling.

Hej Mrgaffe!

Hushållen blir nu allt mer uppkopplade och använder allt mer krävande tjänster. Det handlar om allt från övervakning och larm till tv:n som behöver en permanent internetanslutning. Man tittar också alltmer på tv via internet. Därför tror vi att de flesta hushåll behöver en fast internetuppkoppling i hemmet via xdsl eller fiber. När kunderna är på väg så har de mobilt bredband med 4G. Det tror vi bidrar till bäst kundupplevelse.

Vi ser således ett Mobilt bredband som ett komplement till ett fast bredband och inte som en ersättning av ett sådant i dagsläget.

Vi satsar dessutom mångmiljardbelopp på att bygga ut både vårt mobila nät och vårt fasta nät i Sverige. Ni kan läsa mer om detta på vår blogg Smartare vardag samt på vår hemsida.

Med detta önskar jag er en fortsatt trevlig dag!

/Andreas
Telia Kundservice

Av TeliaKundservice

Hej alla!

Vi har samlat in information från de kunderna som fortfarande har problem med YouTube. Informationen har vi vidarebefordrat i rätt riktning, i det här fallet direkt till Google.

Det är Googles server som bestämmer mot vilken server som du som kund ska styras, detta baserat på vilken IP-adress som du har. För vissa kunder skickas trafiken från Google, via en överlastad fiber i Köpenhamn, istället för via fibern i Sverige som har mycket kapacitet kvar.

När man surfar till http://bit.ly/ytredir så ser man att Google styr de som har problem via cph1 (Danmark) och inte via ARN1 (Sverige). Vi kan också se att det är mer än 20 Gbit/s som inte används i Googles 40 Gbit/s-uppkoppling som de har mot Telia i Sverige.

Men som vi har sagt tidigare så är vi medvetna om problemet. Och även om det inte syns utåt så jobbar vi på att lösa problemet. Det har vi gjort sedan det först uppmärksammades.

Jag hoppas att mitt svar ger er lite klarhet. Ha det gott!

Med vänliga hälsningar
Sara, Telia Kundservice

Av TeliaKundservice
Skrivet av erjosefsson:

Hej alla Sweclockers!

En släkting till mig ska senare i sommar inhandla en iPad 3 (om man nu får kalla den så ). När han ska använda den hemma kommer vi inte ha några problem då vi helt enkelt bara köper en wifi-router till honom så att han kan surfa. Problem uppstår dock då han kommer vilja ta med sig paddan till sommarstugan. Självklart vill han kunna surfa där ute också. Min frågeställning är då hur man löser detta på bästa, billigaste och framför allt stabilaste sätt. Problemet med, den tillsynes uppenbara, lösningen, att välja en iPad med mobilsurf, är att det är oerhört dålig täckning ute vid sommarstugan. Om man exempelvis ska använda sin mobil måste man gå till vissa platser på tomten där man med lite tur kan hitta täckning.

Jag undrar därmed om man på något sätt skulle kunna förstärka 3G signalen på något sätt för att skapa en stabil och hyfsat snabb anslutning. Hastigheten är inte det allra viktigaste, mycket viktigare att det är stabilt. Han ska dock kunna titta på exempelvis youtube eller SVT-play med godkänd kvalitet och utan lagg.

Tack på förhand

Hej!

Eftersom du beskriver att täckningen inte är speciellt bra i dagsläget så kommer nog inte uppkopplingen med en iPad att fungera så bra heller.

En lösning skulle kunna vara att du skaffar ett mobilt bredband med en router som har en extern antenn. På det viset kan du försöka få så god hastighet som möjligt och sedan dela ut signalen via wifi till din iPad.

Ett annat alternativ är att skaffa en repeater. En repeater kan dock vara en ganska dyr lösning men om du vill läsa mer om det kan du göra det här:
http://www.pts.se/sv/Bransch/Radio/Radiotillstand/Ovriga-till...

Om du vill kontrollera möjligheten att teckna fast bredband på adressen kan du kontakta vår kundtjänst så kan vi undersöka det. Du når oss via 90200 eller via e-post på www.telia.se/kontakt

Med vänliga hälsningar
Susanne Boström
Telia Kundservice

Av TeliaKundservice

Hej!
Johnny heter jag och jobbar på Telias Kundservice.
Först och främst ber jag om ursäkt för att vissa upplever att vår kundservice inte fungerat tillfredställande. Givetvis ska inte våra medarbetare lägga på luren eller strunta i att ringa upp, jag kan bara beklaga för det. Det är verkligen inte så vi ska jobba och jag förstår självklart frustrationen om så skett. Jag tar detta vidare till ansvariga för vår kundtjänst/support.

Vad gäller Smart håller just vi nu på att se över bryggningen av modemet. En lösning är på gång inom kort, den ska därefter testas och om funktionen fungerar som den ska, till slut lanseras. Vi vet också att många har synpunkter på fraktavgiften så jag har även tagit detta vidare.

Till sist vill jag passa på att tacka för alla åsikter och förslag. Konstruktiv kritik hjälper oss bli bättre.

Med vänlig hälsning
Johnny Nilsson
Telia kundservice

Av TeliaKundservice

Hej!

Telias bild kvarstår: Problemet berör kunder, operatörer och hårdvaruleverantörer över hela världen. Vi är dock väldigt angelägna att bidra till en lösning och vi arbetar både med dataspelsföretag och med hårdvaruleverantören för att åstadkomma detta.

Vi jobbar på en lösning och som ett led i testandet vill vi gärna ha kontakt med cirka 15 Telia-kunder som också är online-spelare och som upplever problem med WoW.

Fyll i uppgifterna via länken om du är intresserad så väljer vi ut vilka som får hjälpa till att testa: http://goo.gl/KnK20.

Tack på förhand och vänliga hälsningar
Christoffer Svensson
Telia Kundservice

Av TeliaKundservice

Hej alla!

Många digital-tv kunder berördes av avbrott i samband med en teknisk uppdatering av SVTs regionala kanaler under gårdagskvällen.

I tv-tjänsten finns sedan tidigare 14 regionala kanaler från SVT.
Igår tillkom ytterligare sex kanaler: Halland, Blekinge, Dalarna, Sörmland, Västmanland och Uppland.

För att kunderna skulle kunna ta del av de nya kanalerna krävdes en omstart av digital-tv boxen och detta informerades kunderna om genom en rullande text på samtliga kanaler strax innan de regionala sändingarna klockan 18:15. I och med att väldigt många kunder då startade om sina boxar samtidigt fick servrarna som sköter inloggningen problem.

Detta fick till följd att det tog mycket lång tid innan alla som startat om boxen åter kunde se på tv. För de flesta kunder innebar det många försök till omstart. Den rullande texten var planerad att ligga ute endast i fem minuter innan 18:15 sändningen men blev pga fel liggande fram till ca 20:00 vilket bidrog till problemet. Tjänsten var återställd vid 22-tiden.

Mer information om detta ska komma upp under dagen på telia.se

Mvh,
Simon Brännström
Telia Kundservice

Av TeliaKundservice
Skrivet av Grillmeister:

Hej!

Jag kan återkomma när jag har fått mina nya värdehandlingar, den 4e oktober om det går bra för dig. Har installerat Thomson TG784 nu idag och den fungerar ypperligt. Fick även bättre mätresultat mot min förra apparat, även den från Telia, ZyXEL P-660H Triple Play, dock på tok för lågt fortfarande:

http://www.speedtest.net/result/974272229.png

Trevlig helg!

Hej igen,
Det är bara att höra av dig när du har din TG784 inkopplad så kontrollerar jag mätresultaten.
Mvh,
Simon

Av TeliaKundservice
Skrivet av Grillmeister:

Hej!

Har flyttat in i ett nytt boende och även flyttat över mitt Telia bredbandsabonnemang till den nya adressen. Kopplat i allt som det var i gamla bostaden, och visst, jag kan surfa osv. och spela online (dock ej tillfredsställande som tidigare). Det är Telia "upp till 24 Mbit/s" ADSL som jag har. Har inte gjort en enda förändring i nätverksapparaturen. Det är 4 datorer i hemmet och två spelkonsoler och alla maskiner är kabelanslutna precis som tidigare.

Jag får (med Bredbandskollen TP test och speedtest.net) max 1,8 Mbit/s och på pingtest.net får jag runt 150 ms i ping till Stockholm (från Täby) mot 25 ms från tidigare. Telia säger att "allt ser bra ut från deras sida" och att "det inte är fel på ledningarna". Nu har jag dock avtalat om att få telefonin genom bredbandet också, och igår fick jag en Thomson gateway på posten. Dock är det 10 dagar kvar tills jag får värdehandlingen och kan konfigurera den apparaten. Kan detta hjälpa mina problem?

Mvh
Alexander

Hej Alexander. Det låter märkligt att du får så väldigt låga resultat på Bredbandskollen. Om du vill så kan du skicka ett PM till mig med dina abonnemangsuppgifter (telefonnummer/personnummer/kontonummer) så dubbelkollar jag vad du har för mätresultat från ditt modem.

Mvh,
Simon Brännström
Telia Kundservice

Av TeliaKundservice

Hej!
Har svarat på ditt PM då jag trodde det var fast telefoni. Men efter ha läst denna tråden förstår jag nu att det är mobiltelefoni det gäller.

Det är som =JoNaZ= skriver. Beloppsgränsen på din fasta eller mobiltelefon kan du ändra via Mina Sidor.
Där kan du även välja att få en sms-indikation på att du börjar närma dig beloppsgränsen. Tillskillnad från minimumbeloppet på fast telefoni om 1000kr så ligger mobiltelefonens minimumbelopp på 500kr.

Med vänliga hälsningar
Daniel Leuschner, Telia kundservice