Inlägg

Inlägg som TeliaKundservice har skrivit i forumet
Av TeliaKundservice

Den där felanalysen indikerar inte att du har "låg" uppkopplingshastighet mellan ditt modem och telestationen. Har du provat starta om modemet?

Det faktum att den skriver att du inte har någon IP-adress är nog att något blev fel vid analysen.

Du kan skicka ditt telefonnummer till mig så kan jag titta på det om det inte hjälper.

Markus Johansson
Telia Kundservice

Av TeliaKundservice

Anledningen till att du inte själv kan konfigurera gatewayen till att använda voip anslutningar genom de telefonuttag som sitter på gatewayen är för att vi själva gör det när du köper voip tjänsten av oss.
Förhoppningsvis förstår du varför en tjänsteleverantör inte vill att utrustningen man skickar ut till kunder ska användas till att leverera tjänst från annan leverantör.
Thomson gatewayen hyr du av oss tillsammans med tjänsten smart.

Mvh
Johan Hedlund
Telia Kundservice

Av TeliaKundservice
Citat:

[...]
Edit: Läste nu att du har telefon, är det fast telefoni eller iptelefoni?. Är det fast kan du även be kundtjänst göra en FA mätning (Test av ledning) för att se vilken kvalite dina kablar fram till lägenheten håller, och se ifall det är några eventuella fel. [/B]

Jag har gjort en mätning av ledningarna (FA mätning) och ser inget fel där.

Mvh,
Simon Brännström
Telia Kundservice

Av TeliaKundservice

Anledningen till att det inte fungerade för din syster när hon kopplade in sin dator direkt i modemet är att det ligger ett mac lås som gör att du måste vänta i 20 minuter innan det börjar fungera varje gång du byter enhet som är kopplad till modemet.
Det är bara i port 1 på modemet du kan få datorer att fungera.

Mvh
Johan Hedlund
Telia Kundservice

Av TeliaKundservice

Ingen auto refresh men efter 20 minuter görs en ny ip förhandling om ingen manuell sådan gjorts.
Kontakta mig via den länk jag skrivit ovan så ska jag kika på hur din uppkoppling ser ut.
Se till att allt är inkopplat och påslaget bara och glöm inte att skriva att det är jag som bett dig kontakta oss på telia kundservice.

Mvh
Johan Hedlund
Telia Kundservice

Av TeliaKundservice

Hej!
Du ser ut att ha bra koll på felsökningen själv så jag behöver nog inte säga så mycket där. Det enda som jag tänkte på var att om du nu ska byta modem, tänk på att du behöver ett modem från oss om du har fler tjänster än surf (IPTV / bredbandstelefoni).
Har du bara surftjänsten fungerar vilket modem som helst.

Om du vill kan du använda följande länk och ange kontoinformation så kan jag kika på vad modemet säger att det har för hastighet och om det är några störningar:

http://proof.telia.se/enkatpoll.asp?ProofID=15515

Mvh,
Simon Brännström
Telia Kundservice

Av TeliaKundservice
Citat:

Ursprungligen inskrivet av oskarfdsa
För några dagar sen har mitt internet börja spöka och sega, jättejobbigt! När jag ska spela spel så har jag runt 10ms och det går sedan upp till 300-400ms bort emellanåt, oerhört irreterande!! Jag är den enda som sitter på internetet just nu och har bara en dator igång som är så tom den kan bli. Men ändå så är det så förbannat segt och det vill inte bli bättre... Jag börjar misstänka att någon av mina grannar sitter och snor mitt internet eftersom det är väldigt tätt emellan alla här, ungefär 10 meter!
Men innan jag börjar luska vidare på om det är någon som håller på och är inne på mitt så undrar jag om någon mer med Telia internet upplevt samma sak under dom senaste dagarna? Har varit inne på Telias hemsida och kollat efter driftinfo men det stod inget om där jag bor.

Hej!
Om du använder följande länk och anger dina kontouppgifter kan jag kika på anslutningen till modemet för att se om det är något fel där;

http://proof.telia.se/enkatpoll.asp?ProofID=15515

Mvh,
Simon Brännström
Telia Kundservice

Av TeliaKundservice
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zynd
Har du någon aning om hur man ska gå till väga för att fixa detta?

Prova annan dator eller koppla in/ur routern.

Men då får du tänka på MAC låset som är 20 minuter innan internet fungerar igen.

Markus Johansson
Telia Kundservice

Av TeliaKundservice
Citat:

Ursprungligen inskrivet av emigrating12
Går det att ändra på detta? Jag börjar bli lite trött på att se en massa DHCPAcks i min firewalls systemlog

Kort svar: Nej.

Tekniskt svar: Rent tekniskt kan man han längre "lease" tider för DHCP, men man har gjort ett avvägande pga det blir det som kalals "mac lås" som är dubbla "lease" tiden.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av emigrating12

Samtidigt undrar jag om du har någon tillgång till evnt. fiberkartor och information om man som fastighetsägare kan koppla sig in på erat fibernät till ett överkommligt pris. Har redan försökt kontakta Telia direkt angående detta, men so far utan vidare framgång.

Varför vill du ha detta? Fiberparen är normalt märkta i vid switchen och det finns motsvarande utag i varje lägenhet.

Markus Johansson
Telia Kundservice

Av TeliaKundservice

Det är inget fel på din ADSL uppkoppling iaf, den synkar upp som den ska. Därimot är det något strul med din router/dator för den släpper din ipadress helt och håller flera gånger per minut och förnyar den hela tiden.

macadressen som får ip indikerar att det är en dator då den börjar på 00:0e:a6 som tillhör asus och inte en router men du kan iofs ha ändrat adressen i routern. Sen säger den att den heter Bxxxxx så jag gissar att det är din dator jag ser.

IP-adressen ska normalt bara förnyas var 10:e minut och inte släppas helt innan den förnyar den.

Markus Johansson
Telia Kundservice

Av TeliaKundservice
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Juckpuck
Man behöver inte bo i telestationen föratt få ut bra hastigheter där ja bodde förut så hade ja telia 24/2.5 och hade exakt 1km via ledningen till telestationen och fick ut vid tptest 23.5/2.4Mbit enligt telia så synkade mitt modem i ungefär samma hastighet så det där om man behöver bo i telestationen är struntprat.

Du som startade tråden det låter som om flaskhalsen finns i telestationen händer ju ibland att modemet eller stationen sänker hastigheten vid högt brus i telefonledningen.

Kan väl som jämförelse säga att jag titta på en kund med drygt 500 meter till stationen, synkade i 25/1.2 mbit.

Flaskhalsen sitter sällan i telestationen utan nästan alltid mellan telestationen och kundens utrustning

Markus Johansson
Telia Kundservice

Av TeliaKundservice

...och för att kunna utala oss mer om vad just ditt fel är behöver vi som tidigare personer sagt ytterligare information. beskriv din uppkoppling och vad som går fel?

Du får gärna skicka ett PM med ditt telefonnummer/personnummer kan jag titta lite snabbt på din uppkoppling.

Markus Johansson
Telia Kundservice

Av TeliaKundservice
Citat:

Ursprungligen inskrivet av danneman91
Tja, jag märkte i fredags förra veckan att jag inte fick ut mer än halva min hastighet när jag laddade ner ett program.

Så jag tog tag i det och kollade på tptest.se och fick riktigt dåliga resultat tror det vet runt 3.11 mb/s ner och 0.77 mb/s upp och då har jag 6-8 mbit's uppkoppling från telia.

Efter det kontaktade jag telia och de föreslog att jag skulle testa utan router,reseta modemet, testa någon annans modem och inget gjorde några större förbättringar så de sa tillslut att de inte såg någon annan lösning på det än att skicka ut en tekniker på det som då skulle gå på 1000 kr ifall inte felet låg hos dem.

Så jag tänkte att jag skulle kolla en sista sak med er och se om ni har något mer att tillägga ?

Glömde skriva att de ligger på första jacket.

Daniel.

Hej!

Om du använder följande länk och fyller i dina uppgifter så kan jag kika på vad ditt modem har för hastighet mot stationen.

http://proof.telia.se/enkatpoll.asp?ProofID=15515

Mvh,
Simon Brännström
Telia Kundservice.

Av TeliaKundservice

Försäljningen har tagit oss med storm i form av ett fantastiskt kundintresse. Helst av allt hade vi velat förse alla med telefoner på en gång och vi beklagar väntetiden. Nya telefoner kommer de närmaste veckorna och vi betar av de köer som finns allt eftersom så att alla våra kunder ska kunna få sina telefoner så snabbt som möjligt. När vi startade vår förhandsförsäljning på www.telia.se den 17 juli informerade vi om att telefonerna skulle börja levereras vid försäljningsstart men när vi såg det enorma intresset ändrade vi omgående leveranstiden till tre veckor. Vi gör allt vi kan för att alla ska få sina telefoner så fort det bara går.
Med vänlig hälsning
Karin Nordlund, Informationsansvarig Telia Kundrelationer

Av TeliaKundservice

Hej!
Mitt namn är Liza Öfverström och jag jobbar inom Telias kundservice.
När det gäller det erbjudande vi har gällande våra paketpriser på bredband (adsl) så är det så att om man kan ha digitaltv så måste man teckna detta abonnemang. Samma sak gäller smart. Denna tjänst är en del av den typen av abonnemang som man beställer.
I vissa fall så kan man som kund inte ha digitaltv, då man bor för långt från telestationen. I dem fall så kan vi leverera iptelefoni och breband utan digitaltv. Det är dock samma pris som det skulle ha varit om man tog det med tv. Det som man inte betalar när man inte har iptv är ju kortavgiften på 249 kronor som tillkommer varje halvår.
Vill man vara utan tv (fast vi egentligen kan leverera detta) så får man i så fall ta bredband och traditionell telefon. Då kan man själv avgöra om man vill ha Telia smart eller inte.

Den här länken kan vara bra att gå in på om det är några fler frågetecken:
http://www.telia.se/privat/produkter_tjanster/fasttelefoni/ko...

Med vänlig hälsning
Liza Öfverström
Telia Kundservice

Av TeliaKundservice

Hej igen.

Jag har mailat dig darknessviking!

Mvh,
Simon Brännström
Telia Kundservice

Av TeliaKundservice

Jag skulle tänka såhär, Fungerar det med dator är det inget som är fel i modemet.

Markus Johansson
Telia Kundservice

Av TeliaKundservice

Nu har telia ingen support på routrar men det är mycket vanligt att kunderna ställer in routern fel. Du ska inte använda PPPoE eller PPPoA i routern, du ska ställa in den på att köra med DHCP klient bara och således få IP från telia.

Markus Johnasson
Telia Kundservice

Av TeliaKundservice

Hej darknessviking,

Som devour säger så verkar det vara något mellan dator och router om nätverkssymbolen slocknar (eller får ett kryss på sig).

Om du vill så kan jag dock kika på hur anslutningen ser ut från våran sida och om jag kan se något klart fel.
Går isådannafall så att du skickar ett pm till mig med ditt telefonnummer/kundnummer/personnummer på abonnemanget, eller fyll i information på följande sida:
http://proof.telia.se/enkatpoll.asp?ProofID=15515

Mvh,
Simon Brännström
Telia Kundservice

Av TeliaKundservice

Hej Zynd,

Skriv in din kontaktinformation på följande sida:
http://proof.telia.se/enkatpoll.asp?ProofID=15515
eller skicka ett pm till mig så kan jag se över hur din anslutning ser ut för tillfället.

Om det har varit en driftstörningar där du bor så kan den eventuellt fortfarande gälla. Kan också vara som Shike säger att det har något med routern att göra.

Men som sagt, jag kan kika på din anslutning om du skickar över dina uppgifter.

Mvh,
Simon Brännström
Telia Kundservice