Inlägg

Inlägg som TeliaKundservice har skrivit i forumet
Av TeliaKundservice

Hejsan igen!

Nu är jag tillbaks från min julledighet så jag tänkte jag skulle gå igenom några av dom frågor som jag får ofta här från forumet.
Som Lojje skrivit här ovan är problemen som varit med MW2 och Telia Smart lösta sedan ett tag tillbaks.
Det som är viktigt är att göra rätt portforward i gatewayen så att steam portarna är öppna samt inställningen som Lojje länkat till.
Jag skriver portarna man måste öppna i gatewayen till MW2 nedan.

Thomson TG787 portforwarding Cod modernwarfare2:
any 1500 1500 to 1500 any
any 3005 3005 to 3005 any
any 3101 3101 to 3101 any
any 27000 27000 to 27050 any
any 28960 28960 to 28960 any
any 4380 4380 to 4380 any

Naturligtvis är det samma sak som måste göras till alla andra spel som får fel som NAT restricted och liknande och det gäller generellt för alla routrar som inte autodetectar kopplingarna.

Jag har oxå fått många frågor om hur man gör för att få mediadelning att fungera.
I regel gäller det bara att öppna rätt portar i gatewayen samt att se till att upnp är aktiverat.
Har man då en mac så stödjer inte os x upnp så då löser man problemen genom att bara öppna rätt portar.

För att sedan komma åt sin server utifrån är lättaste sättet att använda en dynamisk dns tjänst, tex http://www.no-ip.com/ men det är självklart helt valfritt att använda och inget jag eller Telias vanliga support hjälper till med.

@Jaa_kola: Det finns inställningar för WDS i gatewayen men ska du bara ha en repeater ställer du bara in ssid i den så sköter den bryggningen. Du får dock halverad bandbredd iom att du bryggar uppkopplingen och kan även få vanliga radioproblem iom att du kör 2 radiodelar på samma kanal.
Om du inte gjorde så förut, hur gjorde du då?

Jag hoppas alla här på Sweclockers har haft en trevlig Jul!

Mvh
Johan Hedlund
Telia Kundservice

Av TeliaKundservice

Hej,

Du ska inte behöva något lösenord alls för att logga in på TG787an. Det jag skulle tipsa dig om att är att göra en ny reset på den, sedan låta den stå över natten då den nämligen gör flertalet uppdateringar av firmware och konfigurationer efter en factory reset.

Logga sedan in igen via 192.168.1.254 i webbläsaren. det bör fungera bättre.
Hoppas det hjälper!

Mvh,
Simon Brännström
Telia Kundservice

Av TeliaKundservice

Felet ligger mest troligen från jacket till modemet, brukar ofta vara kabeln som strular.
Kan dock även vara splitterkontakten (delen som sitter i telefonjacket) eller modemet så om du har möjlighet att låna ett modem av en granne tex. så hade det varit det bästa för att felsöka.

Mvh,
Simon Brännström
Telia Kundservice

Av TeliaKundservice

Hej igen.

Skicka ett PM till mig med dina kontaktuppgifter (telefonnummer eller personnummer) så kan jag kika på anslutningen och se om modemet verkligen håller en stabil uppkoppling.

Mvh,
Simon Brännström
Telia Kundservice

Av TeliaKundservice

Hej,

Om du har talat med våran support och de säger att det fungerar som det ska så är det nog att modemet inte tappar kontakt med stationen.

Kvarstår felet så bör du prova med datorn ansluten direkt till modemet för att se om felet sitter i datorn eller i routern.

Kvarstår felet även där trots att modemet inte rapporterar något fel så sitter felet i datorn och då är det säkerligen någon på detta forum som kan ge dig lite tips & trix för att reda ut det hela.

Mvh,
Simon Brännström
Telia Kundservice

Av TeliaKundservice
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fredag
Hej kära Jeanette Nyberg på Telia Kundservice och dina vackra medarbetare!
Först vill jag tacka er för att ni skriver här, det känns verkligen trevligt. Jag har en fråga som jag undrar om ni kan vidarebefordra till huvudansvarig för 4G och sedan posta hans/hennes svar då det har ett allmänt intresse för oss som läser här.

Frågan lyder: Tycker Ni(ansvarig) att detta är rimligt år 2010?

Citerar utvalda lustigheter ur villkoren för tjänsten:

(Vill man endast surfa en vecka eller en dag är man hänvisad till Tele2, hos er måste man således binda upp sig för 599 *12, är inte det för liten bindningstid, jordens undergång ligger ju 24 månader bort, hur tänkte ni nu?)[/I]

(Från vilken planet är den plastbiten? Det priset får man ju en dator för...)

(Wow, det var billigt, bara 10% av min månadsinkomst, studenterna kommer att jubla i hela landet, eller förlåt, jag menade ju miljonärerna, my bad... Med detta vill ni alltså utesluta studenterna helt från ny teknik, då undrar jag varför?)

(Så vi ska sitta och byta modem till augusti, känns ju helt rätt 2010. Stanley Kubrick skulle vända sig i graven om han visste hur framtiden egentligen blev...)

(Vad ska man med 4G till om tjänsten är tömd redan inom en vecka? Har ni själva provat att surfa i 120 Kbit/s så ni vet hur det känns? Den straffhastigheten gällde ju 3G, och borde väl ligga åtminstone tio gånger högre för 4G?

Omräknat i procent mot teoretiska 100 Mbit så förlorar man nästan 99% av uppkopplingshastigheten. Känns som att ni tappat bollen helt här, man får väl hoppas att detta inte var så genomtänkt och planerar ändras?)

Tack på förhand!

När det gäller 12 mån bindningstid så är detta för 4G abonnemanget. Vill du surfa dag, vecka eller månad så rekomenderar jag Telia Mobiltbredband Kontant. www.telia.se/mobiltbredband
Telia dygnsurf - surfa ett dygn eller upp till 0,5 GB för 39 kr
Telia veckosurf - surfa i 7 dagar eller upp till 2 GB för 99 kr
Telia månadsurf - surfa i 30 dagar eller upp till 5 GB för 279 kr

Att modemen kostar 3495:- beror på att det är så pass nya och att det är få volymer än så länge. Priserna kommer med all säkerhet att följa med i utvecklingen som allt annat.

Tills de nya Multimod-modemen kommer så får man byta modem beroende på vilket nät man använder. Månadskostnaden kommer dock vara endast 4:- fram tills dess.

Vi vill känna av trender och därefter anpassa gränser för datatrafik så 30 GB idag kommer säkert utökas i framtiden.

Hoppas det var lite svar på dina funderingar.

Mvh Jeanette Nyberg, Telia kundservice

Av TeliaKundservice
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DaLys
Hej Telia! Ni skriver att man får skriva upp sig på en väntelista för modem imorgon, men när kommer de första modemen levereras?

Leveranstiden är beräknad till slutet av januari.

Mvh Jeanette Nyberg, Telia kundservice

Av TeliaKundservice

Om ni har funderingar kring hastigheter mm gå gärna in på www.telia.se/4g för mer information.

Mvh Jeanette Nyberg, Telia kundservice

Av TeliaKundservice

Hej igen,

Vi lämnar tyvärr inte ut de uppgifterna och därför kunde jag inte ge mer information än så. Vi måste gå efter avtalen som finns och det står även där att utrustningen endast får användas för tjänsten ( paragraf 8).

Om din nuvarande internetleverantör inte har några begränsningar så ska vilket modem som helst fungera. Ser ut att finnas från 300:- på blocket (ADSL 2+ modem)

MVH,
Simon Brännström
Telia Kundservice

Av TeliaKundservice

Hej Kirill.

Anledningen till att vi har låst våran produkt är just därför att det är fortfarande våran gateway, du som kund hyr den av oss.

Här är ett utklipp från avtalen för Telia Smart:

Citat:

7.
Utrustningen ägs av Telia. Avtal om Tjänsten innebär inte att äganderätten till Utrustningen övergår till Kunden och Kunden får inte sälja, pantsätta, hyra eller låna ut eller på annat sätt förfoga över Utrustningen. Kunden får inte utan Telias skriftliga medgivande reparera, utföra service på, göra påbyggnader på eller ändringar i, eller ta bort delar eller märkning avseende ägandeförhållanden från Utrustningen.

Källa: http://www.telia.se/files/smart-start-kompl-villkor.pdf

Hoppas det svarar på dina frågor.
Ha en fortsatt trevlig eftermiddag.

MVH,
Simon Brännström

Av TeliaKundservice

Hej Henkenz0r,

Om du skickar dina kontaktuppgifter (telefonnummer, kontonummer eller personnummer) i ett PM till mig så kan jag kika på modemets anslutning och se om jag ser något galet där.

Felet kan ju ligga på många ställen, men du kan ju prova att koppla datorn direkt till modemet. Fungerar det fint då så vet du ju att felet ligger i routern, kvarstår felet så är inte routern problemet.

Mvh,
Simon Brännström
Telia Kundservice

Av TeliaKundservice

@xervz
Lite snabbt googlande ger även en del bra svar.
Det finns lite olika lösningar på rj11 till rj45.
Dels kan du bygga egna kablar med en rj11 i ena änden och en rj45 i andra änden eller så kan du använda en converter enligt bilden nedan.

http://www.run-it-direct.co.uk/images/RJ11toRJ45converter.JPG

Om du bor i en bostadsrätt bör du kunna höra dig för med din förening om hur andra i huset har gjort.

Mvh
Johan Hedlund
Telia Kundservice

Av TeliaKundservice

Det stämmer bra den infon du fått. Setupen borde fungera.
Kan du skicka dina uppgifter till mig så ska jag kika lite närmare på din Thomson gateway?
Använd detta formulär: http://proof.telia.se/enkatpoll.asp?ProofID=15515

Mvh
Johan Hedlund
Telia Kundservice

Av TeliaKundservice

Hej igen.

Som ett exempel så har alla våra ADSL kunder (utan Telia Smart) enbart modem och det har inte varit något problem hittills.

F-Secure (Telia Säker Surf) får du med som en gratis extratjänst. Självklart får du köpa ett annat antivirusprogram om du inte gillar det vi erbjuder.

Jag tar och vidarebefogar dina synpunkter på att vi bör leverera routrar till fiberkunder för ökad säkerhet.

Av TeliaKundservice

Hej igen Tupolev72,

Det är som basn säger, switchar används inte för säkerhet, de ger antingen bara mer portar (som Zyxel ES105-A) eller för att fördela de olika VLANen så att rätt utrustning får rätt IP.

Av TeliaKundservice

Hej Tupolev72. Tänkte försöka svara på dina frågor angående produkterna.

1. Inteno Bredbandsswitch. Det är en switch, ingen router. Du tilldelas ingen intern IP eftersom NAT inte är aktiverat.

2. Vood322. Standardtelefoniadapter, dvs, de flesta kunderna som har bredbandstelefoni igenom Telia använder den. Den bör fungera fint för dig också!

3. Zyxel ES-105A. Vanlig switch med QoS.

4. Motorola 1910. Du kan ändra inställningar för bilden via bootmenyn. Gör så här: Stäng av boxen igenom att dra ut strömmen. Koppla i strömmen och slå på boxen. Håll inne "info"knappen på fjärrkontrollen före boxen går förbi den första pricken på TVn.

Hoppas jag kunde ge lite klarhet på utrustningen. Sen får gärna andra forummedlemmar komma med mer info om hur de upplever utrustning så du får mer information än vad du har fått av mig.

Mvh,
Simon Brännström
Telia Kundservice

Av TeliaKundservice

Hej,

Vi erbjuder tyvärr inte statisk ip för privatkunder på ADSL. Använd därför tex. DynDNS som SirMacke skrev.

Mvh,
Simon Brännström
Telia Kundservice

Av TeliaKundservice

Hej hardrade,

Har du provat det Shike skrev med smtprelay1.telia.com istället för smtprelay.telia.com ?
Annars så kan du kika på din webhotelleverantörs hemsida för information om vilken SMTP server du kan använda när du använder deras e-posttjänst.

Mvh,
Simon Brännström
Telia Kundservice

Av TeliaKundservice

Kul att du gillar att vi är här xeefus!
Vi är 3 stycken som jobbar på Telia och svarar här på forumet där vi känner att vi kan hjälpa till på något sätt.

Vet du om att du kan uppgradera firmwaren i både routern och modemet?
Kolla tillverkarnas hemsidor och leta reda på produkterna du har och uppdatera firmwaren så får du säkert inte tillbaks problemen igen heller.

Mvh
Johan Hedlund
Telia Kundservice

Av TeliaKundservice

Hallo där Galvatron.

Det stämmer väldigt bra att maclåset ligger i 20 minuters intervaller.
Du kan dock ha tur och koplla in din dator i mitten av intervallet och därför få access tidigare.
Du kan läsa lite mer om DHCP på denna sida
En router är en lösning för att slippa maclåset men du kan oxå öppna kommandotolken och skriva "ipconfig /release" innan du kopplar ur sladden ur en dator så släpper du leaset.
Hoppas detta hjälper dig.

Mvh
Johan Hedlund
Telia Kundservice