Inlägg

Inlägg som hanou har skrivit i forumet
Av hanou

Kul initiativ! Blir en mugg och t-shirt nu direkt. Hade gärna sett en pikétröja eller dylikt i framtiden för oss som har såna där tråkiga jobb med krav på krage på kontoret.

Av hanou

Alltså, finns det verkligen inget erbjudande på ett 1050 eller 1050TI kort? Hittar bara de större modellerna eller typ 750 eller andra äldre kort.

Av hanou
Skrivet av JonasT:

1. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain (A Hideo Kojima game)
2. Axiom Verge
3. Dying Light

Om jag hunnit med att spela The Witcher 3 mer än ett par timmar hade det säkert platsat in på topplistan. Får bli ett "bästa spel från 2015 som spelades 2016".

Amen broder! Kan knappt vänta på vad Kojimas nya spelstudio ska skapa för nytt IP till PS4.

https://www.youtube.com/watch?v=KrxWltvojZA
#fuckkonami

Av hanou

Otroligt svårt att välja bara ett spel i den listan, det har varit ett ovanligt bra spelår. Men i slutändan är det ändå The Witcher 3. Ett riktigt bra RPG-spel i openworld-miljö med extremt mycket content och väldigt bra story. Tätt efter skulle jag nog sätta MGSV: The Phantom Pain. Men som sagt har varit mycket riktigt bra spel där framförallt Cities Skylines, Her Story, Life is Strange, Undertale, samt Ori and the Blind Forest har överraskat och sticker ut mest enligt mig.

Konstigt nog har jag inte nämnt det spel jag lirat mest och som också många lagt sin röst på, vilket är Fallout 4. Jag älskar fallout-universumet villkorslöst vilket bidrar en hel del till att jag spelat det så mycket, men kollar man på spelet med lite distans så har det en hel del brister. Största problemet i mina ögon är att samtidigt som spelet ska vara ett RPG i openworld, så är det på många sätt inte är ett RPG alls jämfört med t.ex. The Witcher 3. Jag skulle t.o.m säga att Undertale är mer ett RPG än Fallout 4. Sandbox är inte RPG. Men det här var jag medveten om redan innan spelet släpptes, då Fallout 3 i princip hade samma problem och att jag var säker på att Bethseda inte skulle låta sig inspireras av vad t.ex. Obsidian Entertainment gjorde annorlunda med Fallout New Vegas. Men oavsett bristen på renodlade RPG-element i spelet, så kommer Fallout 4 bara bli bättre med de kommande DLC och alla mods när Bethesda släppt sitt Creation Kit.

Största besvikelsen även om jag personligen inte köpte det (ett beslut jag nu i efterhand är glad över), måste ändå vara Star Wars Battlefront. Att det spelet ens blev nominerad till bästa shooter i år på The Game Awards är skrattretande.

Av hanou
Skrivet av Triton242:

Finns inget att oroa sig för än med honom. Han han har inte ens tagit sig vidare som presidentkandidat för republikanerna. Klara han denna omgång så blir det ett helt annat spel och uppmärksamhet i nästa omgång när det verkligen gäller. Hillary eller vem det nu blir på andra sidan kommer troligen vinna på alla hans mindre genomtänkta utspel.
Sedan har han ju rätt i vissa uttalanden med.

Själv anser jag mig inte gilla honom men han bidrar till en viktig del i spelet anser jag. Han gör inte allt till politiska frågor som skall malas och malas i evinnerlighet. Något jag personligen tycker vi har för mycket av här hemma i på lokal och riksnivå. Snabbare beslut och lite råg i ryggen som man står upp för.
Lite mer entreprenörsanda & ansvarstagande av driften av Sverige efterlyser jag.
Försvinner alldeles för mycket pengar på okunniga politiker, ansvarslösa kommunala inrättningar, verk m.m som lämnar ut att på bedömning för att man själva inte kan eller vill ta ansvar eller skickar det vidare.

Bästa inlägget i tråden.

Folk har mycket åsikter om saker och ting utan att orka läsa på lite. Trump leder förvisso i mätningarna gällande republikanernas kandidatval, han har ungefär runt 30% av stödet. Men det är långt ifrån någon majoritet. Förutom Trump så finns det ungefär 10 andra kandidater som har 60% av stödet, samt ungefär 10% som inte bestämt vem de stödjer. Dessa kommer hoppa av en efter en den kommande tiden. De avhoppade kandidaterna och deras väljare kommer därefter att välja en av de kvarvarande att stödja. Hur många av dessa kandidater och väljare tror ni kommer gå till Trump? Förmodligen jävligt få om ens någon. Republikanerna kommer börja samla sig kring en annan kandidat (Rubio, Carson, Cruz eller Bush). Donald Trump är ungefär som en takthållare/hare i friidrott/maraton. Det finns inte en chans att republikanerna vinner ett val med Trump, och det är de medvetna om. Det kommer svänga snabbt och intensivt de kommande månaderna.

Som någon annan nämnde så tror även jag att republikanerna oavsett kandidat kommer få det svårt att vinna valet på grund av demografin, men helt över är det inte.

Av hanou
Skrivet av Patienten:

Elgiganten ändrade sin url, nu hittar ni grejerna här:

http://www.elgiganten.se/cms/black-friday-datorer-surfplattor...

Några fler exempel:
Metro Redux för 49kr (Både 2033 och Last Light)
Civilization: Beyond Earth Collection för 169kr (spelet och expansionen)
Borderlands: The Pre-Sequel Season Pass för 79kr (mac kod som fungerar för PC)

Tack för tipset! Refundade mitt Metro Last Light på Steam och köpte båda spelen via din länk istället.

Av hanou

Som en del kanske sett redan är det höstrea på Steam, och det finns som väntat riktigt bra erbjudanden. Har själv köpt följande:

Metro Last Light Redux 4,99€
http://store.steampowered.com/app/287390

Dragon Age: Origins - Ultimate Edition 4,99€
http://store.steampowered.com/app/47810/

The Witcher: Enhanced Edition Directors's Cut 1,19€
http://store.steampowered.com/app/20900

The Witcher 2: Assassins of Kings Enhanced Edition 2,99€
http://store.steampowered.com/app/20920

Brothers - A Tale of Two Sons 2,24€
http://store.steampowered.com/app/225080

Totalt runt 150kr

Av hanou
Skrivet av p19101:

Kan bara konstatera att Black Friday i Sverige är ett enda stort skämt. I USA kan man göra helt sjuka kap på Black Friday, i Sverige kan man få 20% på vissa specifikt utvalda produkter, om man har tur.

Kan ju ha att göra med att deras ordinarie priser är ungefär som våra Black Friday-priser.

Av hanou

Alltså nu blev jag fan salty af. Jag har missat alla bra saker på de andra sidorna så CDON är typ sista chansen. Och nu kör de alltså Musli och Granola kl 20.00 hahaha.

Av hanou
Skrivet av alex5555:

Massdöden verkar ske oftare än så, ungefär var femte år. Detta är inte något man märker av förrän man kommer upp i ca 40k invånare.

Jag ser det som en bugg, alla ska inte dö samtidigt. Det blir omöjligt att hantera alla döda oavsett hur bra trafikflöde man har, såvida man inte ploppar ned 10 ggr fler kyrkogårdar och krematorium. Önskar att det fanns en mod som helt tog bort dödsaspekten ur spelet. Som den är nu är den otroligt dåligt implementerad.

Finns mods som förlänger livslängden på cims. Är väl ingen optimal lösning, men alltid något iaf.

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=4090702...

Av hanou

Sim City utan tvekan.

Av hanou
Skrivet av Blupparen:

De vill ju öka hypen för fallout 4. Frågan är inte om det kommer utan när det kommer.

Jag har följt "hoax-skaparens" (aka DCHoaxer) AMA-tråd på reddit under dagen och jag börjar nästan bli mer besviken över det faktum att DCHoaxer inte fick ta den här episka bluffen ända till onsdag då timern skulle gått ut, än att alltihop i slutändan var fake. Den tid och tanke som är nedlagt på detta är beundransvärt. Bara tanken på hur tiotusentals Falloutfantaster F5:ar TheSurvivor2299 i samband med slutet av timern, bevittnar CGI trailern DCHoaxer berättat om på reddit (den ska tydligen komma upp på någon annan sida om ett tag) och alla reaktionerna efteråt - gör ju att man blir lite irriterad på Bethseda.

Varför bestämde de sig nu, helt plötsligt, för att avslöja denna bluff? Den största "hypen" hade ju nåtts ifall de fortsatt hålla tyst till onsdag då nedräkningen skulle sluta på sidan, då bluffen förmodligen ändå skulle uppenbara sig på det tilltänkta sättet. För mig känns det iaf konstigt och faktiskt lite korkat att först "spela med" i bluffen genom att totalt knipa igen och inte kommentera någonting gällande detta i över en månad, för att sedan totalt döda bluffen några dagar innan den ändå förmodligen skulle avslöja sig själv. Den enda anledningen jag läst om är att de bedömde att folk först nu tog detta seriöst, vilket ju är helt fel då väldigt många varit engagerad och följt detta under en lång tid. Bethseda hade kunnat få ut mer av detta, även om de nu inte går tomhänta.

Sammanfattningsvis har detta minst sagt varit underhållande att följa. Jag har känt mig som Fox Mulder i Arkiv X i ett par veckor - I wanted to believe. Men det jag fortfarande tror på är att ett announcement på ett nytt Fallout är nära!

Av hanou

Men i slutändan var det inget annat än ett hoax ändå. Ett ruskigt välgjort sådant dessutom. Som jag uppfattat det avslöjades det i samband med att Bethseda bestämde sig för att ta bladet från munnen och bl.a twittra att man inte ska tro på nått som inte kommer officiellt direkt från dem. Anledningen till att de gjorde det nu, över en månad in i detta, skulle vara för att de ansåg att det var först nu "folk tog det seriöst". Väldigt konstigt agerande från deras sida tycker jag. Många har bevisligen tagit detta väldigt seriöst i över en månad. Antingen skulle man tagit avstånd och avslöjat det direkt, eller väntat hela vägen ut till nu på onsdag när timern skulle gått ut och på så vis spelat med skämtet. Det sistnämnda hade varit episkt.

Av hanou

Jag har också cph1 och sitter ungefär 100 mil från Köpenhamn just nu med Telia 30mbit. Zordaxus lösning fungerar än så länge för mig också, dock laddas klippen otroligt långsamt, ligger på ungefär 3-600 kbps när jag kör 360p så det är knappt det går att se ett klipp direkt utan att låta det ladda ett tag. Men det är ju ändå en klar förbättring mot hur det var innan, dvs att klippen slutar laddas fram efter ett par sekunder.

Väldigt uppseendeväckande att detta inte åtgärdats av Google ännu med tanke på hur länge det här problemet existerat.

Av hanou

Förutom Death Note, som Universalia redan nämnt, är följande mina favoriter:

Cowboy Bebop
Den har allt, ett mästerverk rakt igenom.

Berserk
En anime som aldrig blev klar, så om man hatar ofullständiga slut med en rejäl cliffhanger bör man skippa den här. Men ändå helt sjukt bra enligt mig.

Afro Samurai
Extremt häftigt gjort enlig mig. En av få animes som har en någorlunda värdig engelsk dubbning, med Samuel L. Jackson i spetsen!

Gantz
Kort men totalt vrickat. Ganska mycket våld, gore etc.

Wolf's rain
En välrenommerad anime. Har inte sett klart den här än men de första avsnitten borgar för en ruskigt bra anime.

Basilisk
Kan tyckas vara ett konstigt val med tanke på de övriga jag listat. Många kan nog tycka att den är alldeles för överdriven etc, men mig fångade den på nått sätt.

Av hanou
Skrivet av Rydisen:

Kort historia om min Nexus 7 som led av screen lift.
Plattan är av C8-batchen eller liknande, där asus försök till lösning på screen lift va att plocka bort två skruvar från vänstersidan. Detta hade självklart inte hjälpt så min led av screen lift.
Lämnade in den till siba där jag hade köpt den, inga problem, den skickades vidare till infocare.
Infocare tog snabbt hand om den, beställde hem reservdel, reservdelen visade sig vara en ny skärm, lagade den snabbt och jag kunde hämta ut den på siba igen efter en vecka. Snabbt och bra, vilket jag blev förvånad över då man sett alla möjliga skräckhistorier om infocare.

Så lösningen på screen lift verkar tydligen vara att byta skärmen, vilket förvånade mig ganska mycket efter att ha läst lång tråd på XDA om olika lösningar och vad som kunde vara orsaken etc.

Jag har också fått min Nexus 7 "reparerad" av infocare (köpt av Inet). Min platta hade stora problem med touchen som registrerade tryckningar på ställen där man inte ens vart med fingrarna etc. Lösningen för mig var också en ny skärm. Fick tillbaka den igår, nu fungerar den inte alls. När man laddar den så tänds skärmen en smula sen händer absolut ingenting. Har laddat den över natten, fortfarande ingenting. Jag vet att laddaren fungerar. Gjorde nyss en ny felanmälan. Börjar bli rejält less nu, har inte kunnat använda den sen jag köpte den. Vilket är över en månad sen nu.

edit: Märkte nu att när skärmen tänds (det lilla den faktiskt gör det) så syns nån form av brus i form av vita prickar som blinkar på skärmen. Tog ett tag innan jag märkte det nu. Är ju rätt klart att Infocare har totalt misslyckats med att få den nya skärmen att fungera. De kan inte ha kontrollerat att plattan fungerade innan de skickade tillbaka den. Riktigt förbannad nu.

Av hanou
Skrivet av Kent:

Weekend rush my *ss. 2000 spänn för en Nexus 7 16GB importversion (UK) med eu-adapter. Är detta ett skämt eller?
32GB ej import för 2290:- och 2 års garanti istället för 1. http://www.inet.se/produkt/1971185/asus-nexus-7-32gb
Dessutom har ni ockerpris på 32GB versionen, men det är väl bara för att lura folk att tro att 16GB-versionen är billig. Usch.
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1469131

Gillar inte att gnälla när det gäller sånt här, men lite besviken är även jag. Men jag hade det på känn, Dustin har höjt priset på 32GB versionen flera gånger senaste dagarna, och eftersom de är bland de enda att ha den i lager kan de ha högre pris än t.ex. Inet som inte har den än, och definitivt inte ha med den på nått helgerbjudande. Det är ju ingen välgörenhet detta, utan tillgång och efterfrågan.

Jag har kvar min beställning på Inet istället.

Av hanou
Skrivet av Pimpim666:

Det här är ju enbart ditt eget fel. Att EA valt att göra det mycket svårare att hacka ditt konto så borde du ha varit smart nog att välja frågor och svar du kan utan att tveka.
Jag tycker det här är något alla andra spelutvecklare borde tagit åt sig speciellt blizzard som har enorma problem med konto som blir hackade.

Men i övrigt är spelet inte speciellt bra och känns fortfarande som om spelmotorn är i tidigt beta stadie. Hade man fixat den hemska delay som finns på abilities så hade det nog varit spelbart.

Så detta är alltså inte fixat än, snart ett år efter launch? Jag hade tänkt prova igen på torsdag, men har de inte ens fixat det där kommer jag inte bli långlivad i spelet.

Av hanou
Skrivet av Fractal Design:

Jess, den panelen bör komma samtidigt (för Arc kommer vi, åtminstone i börna, enbart sälja panelen som tillval).

Okej, tack för snabba & raka svar! Kanske nyper ett Arc nu så länge då.

Av hanou
Skrivet av Fractal Design:

De lämnade Kina för ungefär två veckor sedan, så nu ska de förhoppningsvis inte bli mer försenade - bör vara 4-6 veckor kvar tills de finns i handeln nu.

Okej, gäller det också fönstervarianten till Arc? Har svängt lite och lutar lite mer mot ett Arc nu.