Inlägg

Inlägg som Danne980 har skrivit i forumet
Av Danne980

Men om man kollar på bilderna i artikeln så ser det ju inte jättebra ut för Samsung lägger man då också till hårdvarans utformning så kan jag förstå att Apple försöker stämma. Det finns andra android tillverkare som också har vissa designer som liknar apples men skillnaden kanske är att samsung har ganska tydligt rippat designen ganska rakt av, andra har iaf försökt göra sin egen variant. Eller så är detta bara början för Apples stämmningar.

Av Danne980

Jag hade en 24" 1920x1200 skärm förut och gillade verkligen att den hade iaf för den tiden hög upplösning. (köpte den för många år sedan för 15kkr) Efter den erfarenheten så visste jag att jag ville ha massor med upplösning på nästa skärm, det var ju så bra. Nu har jag en LG 30" skärm med 2560 x 1600 men inser att det faktiskt är marginellt bättre. Tveksammt om det är värt så mycket mer. Tidigare så passade det att ha 2 fönster paralellt med varandra. Om man gör samma sak med den nya skärmen så blir det lite för stort. Så nu sitter jag ofta med webläsare i fönster och utnyttjar inte hela skärmytan.

Av Danne980
Skrivet av PerZerk:

Bra det är där som det hör hemma. Windows 8 hör inte hemma på en stationär dator.
Cred till Chris farsa för att han visar hur bättre det blir utan metro

Ganska fånig video. Ja det kan vara lite svårt att komma på att man skall använda windowsknappen, men hela hans resonemang byggde ju på just det. Kanske skulle fortsatt videon efter att ha lärt honom det. Kanske hade han tyckt att det var jätte enkelt sedan.

Av Danne980
Skrivet av _MmattiasS_:

Precis. Folk köper iphone för att ios flyter bättre. Ska vi skita i vad som är installerat från början, och jailbreaka iphonen och roota och lägga på cyanogenmod på optimus 2x, då flyter allt minst lika bra på optimus. Och då är det ändå androod 2.3.6, och inte 4.0.4. Det som uppfattas som - och är skit med optimus 2x är lg's egna variant av android. Det är tydligen för jobbigt för folk som köper iphone att roota osv, men om du nu ska jailbreaka iphonen, så kan du lika gärna slänga ut all förinstallerad skit och installera cyanogenmod eller något annat på lg'n också.

Skickades från m.sweclockers.com

Edit: vi vänder på det. Vad är fördelarna med en jailbreakad iphone framför en optimus 2x med cyanogenmod?

Edit igen: galet off topic, denna diskussionen hör inte hemna i en sån här nyhet, sry

Jag har absolut inte sagt att man inte får roota sin android. Jag räknar med att man gör det om man har behov av det. Om du tror att du har lika bra flyt på en optimus 2x som på iphone då bör du läsa på lite mer om dessa telefoner. Iphone har bättre flyt än någon android. Den har svagheter MEN "flytet" är inte en sådan.

Av Danne980
Skrivet av Evil Peter:

Jag har nog inte samma uppfattning som du. Jag ägde både en Galaxy S och en iPhone 4 sommaren när de var nya och efter någon månads tester så såldes iPhonen, så jag tycker inte Galaxy S var dålig. Den vann rätt många mobiltester där alla topplurar var med också så att kalla den dålig känns konstigt.

Det primära är ju dock att se vilken telefon som passar en själv bäst. Apples produkter har inte fungerat så väl för mina behov men det betyder ju inte att jag skulle säga att Apples produkter är dåliga. Det finns många olika behov och inget företag tillgodoser allas.

Exempel på saker som gjorde den dålig i mina ögon:
1. Pentile (för mig som är van iphone så fick jag ont i huvudet av att läsa på den)
2. Oerhört lagg (speciellt vid release) Min galaxy s låste sig vid flera tillfällen så pass mycket att jag missade samtal. Men det kanske var de smålagget som ändå störde mest.
3. Riktigt dålig GPS.
4. Mycket plastig känsla.
5. Mediaspelare (hantering av framförallt podcaster)

Även om den vann en del tester så tycker jag att det är ganska tydligt om man ser tillbaka nu så hade den med de för den tiden ganska avancerade komponenterna varit en mycket bättre telefon. Det var det som jag syftade till i min förra post. Galaxy S2 har jag iofs inte haft själv men den verkar fungera mycket bättre. Inte en beta lur.

Av Danne980
Skrivet av _MmattiasS_:

Snackar om iphone 4, som ändå är 2000kr dyrare än den jag länkade. Iphone 4s slår alla atm förutom htc one x cad jag vet?

Frågar igen, köper du verkligen en iphone för att du tycker att den har bra prestanda för priset?

Jo man får bra PRESTANDA dock inte alltid kraftfullaste komponenterna. Om man skulle använda optimus 2x och iphone 4 bredvid varandra så tror jag de flesta skulle uppfatta iphone 4 som kraftfullare. Även om komponenterna i 2x faktiskt var för sig kan vara högre specade. Sedan är ju optimus 2x en väldigt dåligt sammansatt produkt med dåliga mjukvaru uppdateringar.

Men poängen är ju ändå: komponenterna var för sig gör inte att det är en bra telefon. Galaxy S när den kom var ganska dålig fast den hade mycket bra hårdvara. När galaxy s2 kom så hade den också bra hårdvara. Så man kan ju tro att det skulle göra dem båda till riktigt bra telefoner. I min värld så är S2 just det men INTE den tidigare. Det är inte heller den kraftiga grafikdelen som gör att folk köper iphone 4s utan den sammansatta produkten. Så det är ganska oviktigt egentligen vad som sitter i, det är hur den uppfattas som avgör. Och Optimus 2x uppfattas som skit kostar strax över 2000kr men folk betalar mer än dubbelt så mycket för en iphone 4 och det beror INTE på okunskap. Däremot tyder det på okunskap att jämföra iphone 4 med optimus 2x och antyda att de borde ha likvärdiga priser.

Av Danne980
Skrivet av _MmattiasS_:

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=795644 kostade 2,1k för någon månad sedan med halebop (ingen delbetalning). Har iphone 4 bättre hårdvara än den? Kan du få en iphone för 2,1, eller om du nu vill 2,5 helt olåst?

Du kan väl inte helst seriöst säga att du köper en iphone för att den har så bra hårdvara i förhållande till priset?

Hårdvarumässigt är Iphone 4s riktigt bra! Just cpu delen är inte den mest kraftfulla men grafikdelen är ju riktigt bra. Och det ser ju faktiskt ut som att trenden går lite åt det hållet (Se nya snapdragon vs tegra3). Resten av hårdvaran då? Kameran är ju bland topptelefonerna helt klart. Ljudet är också riktigt bra, skärmen är också bra även om den kanske inte är bäst längre (beror lite på vad man är ute efter). Att du tror du får liknande hårdvara för 2500:- är bara fånigt, jag tror du får väldigt svårt att få med dig NÅGON på att telefonen du länkade till har ens i närheten av lika bra hårdvara som Iphone 4s.

Skrivet av Fredag:

Se vad som händer på skärmen?

Tycker appar och en del spel är lite för små för 5,3" men det fungerar. Surfa, browsa bilder och kolla serier är också gränsfall, men det fungerar.

På en 3,5" däremot blir det ju löjligt. Fåglarna i angry birds är bara några få pixlar, man måste "pinch to zoom" när man surfar helsidor, använder wordfeud och färgerna upplevs som de har en grå hinna över sig. Frågade polaren varför han skaffade en sån pygménalle när han sett hur bra min är, men det var tydligen en "present" från frun(hon köpte två), så han hade inget val. Det han klagar på mest just nu är batteritiden. Den tål inte att användas och duger mest till sms. Kul att sitta med ett avtal på två år med den...

Tjatet om tegelstenar hör man bara på forum. IRL blir alla impade av Note. Speciellt tjejer som inte har koll och som ser den för första gången... Nån kille har väl kläckt ur sig, "men är den inte för stor" så får man visa hur lätt den glider ner i fickan...

Apple säljer på okunskap. Om alla fick prova en Note och en 4S hemma i en vecka innan de bestämde sig skulle Apples värde gå ner till mera realistiska nivåer.

Med SIII kommer förhoppningsvis hypen runt Samsung öka mera, de har ju släppt de bästa nallarna sen sommaren 2010 nu, så de är förtjänta av lite mera uppmärksamhet än vad de fått...

Det kanske funkar för dig men jag hoppas du är medveten om att majoriteten INTE alls är avundsjuk på din telefon. Man vill inte ha 5,3" på sin telefon, hade det funnits ett större intresse än några få hardcore intressenter hade det funnits fler sådana telefoner. Jag är lite sugen på galaxy s3 men det är just skärmstorleken som är avskräckande. Jag tror 4,3-4,5 är lämpligt storlek för mig, med förutsättningen att det är ganska små kanter runt skärmen. Att säga att Apple säljer på okunskap är nog ett av de dummare saker jag läst i denna Apple vs Android debatten. Att de säljer på image är däremot nog ganska sant.
Att din Note glider ner i fickan säger inte så mycket, jag kunde ha min galaxy tab i fickan. Klart det gick men ville jag det? Knappast.... Men fortsätt du leva i din fantasivärd att just Note skulle kunna påverka ett av världens absolut största företag bara någon fick testa den....

Din sista mening om hur Samsung har tillverkat de bästa telefonerna visar bara så tydligt att du inte förstått marknaden och hur den fungerar. Samsungs smartphones kan mycket väl vara de bästa telefonerna för dig. Men jag har haft en galaxy s och en galaxy tab och för mig var de faktiskt ganska dåliga. De hade båda sina bra sidor så som svärtan på galaxy s. Men för vardagsanvändande med bland annat kraftigt lagg och kass gps gick den bort (plastig känsla var också ett stort minus). Man blev frustrerad när den hela tiden buggade. Tyvärr blir man som iphone användare ganska bortskämd med flytet och då stör man sig mycket på lagget som de flesta androider tycks dras med. Och de här widgetarna som räknas som en av de stora sakerna som de flesta iaf tror att man inte kan ha på sin iphone är ju kul i några minuter ända tills man lyckas ha tre eller fler aktiva och man ser hur seg telefonen helt plötsligt blir.
Iphone passar väldigt många användare, tyvärr verkar inte vissa personer vilja förstå detta bara för att det kanske inte är så för just dem. Jag var faktiskt nyligen och köpte en till 4s till min mor nyligen. För hon vill kunna se på videoklipp och bilder som vi skickar till henne. Samtidigt kan hon surfa, kolla facebook och använda den som stegräknare. Jag skulle inte köpt en android till henne då jag inte vill agera support ett par timmar om dagen. Jag visade henne en del på iphonen innan jag åkte från henne sist men väntade mig ett samtal redan dagen efter om hur något funkade. Hon har inte ringt en gång om det utan tycker det är ganska enkelt. Och det från någon som inte har någon som helst vana av tekniska prylar.

Av Danne980
Skrivet av toxicstone:

som andra säger så jämnför du helt fel mobil så du verkar inte vara en person som är kapabel till att kritisera folk, och det är alltid lika kul när någon säger " den kan inte var så dålig om nu nästan alla har den" eller något i den stilen, det roliga med det är att 97% om jag inte har fel ligger i medel på IQ så det betyder att endast 3% har hjärna nog att fatta logiska beslut, behöver nog inte peka åt vilken grupp du ska gå till....

Skön kommentar.... Verkar som att du har full koll. Speciellt kul skulle vara om du utifrån en granskning av din egen text skulle göra en uppfattning om vart just du verkar ligga på denna iq skala? jag har helt ok iq (är bland annat medlem i Mensa) och jag gillar Iphone.

Jag tycker det är trist att alla trådar som handlar om vissa varumärken speciellt Apple ska hamna på sådan sandlådenivå. Telefonerna är hyfsat likvärdiga och har alla sina poänger. Jag uppfattar det som så att iphone är enklare att använda men många uppfattar den som lite begränsad. Dock är det just på sidor som sweclockers man hittar dessa användare. Ute i vardagen är de flesta som köper en iphone eller android mest intresserade av några få huvudfunktioner (Ringa, skicka bild/video, surfa, kalender, lyssna på musik...). Är man bara ute efter dessa funktioner så är nog iphone att föredra då man får en lättanvänd telefon med hög kvalite.

Många användare som lockas av android uppfattar iphone som för låst, jag är dock av en annan uppfattning. OM man jailbreakar (vilket inte är svårt) känns det faktiskt så som att iphone har mindre låsningar än android. Denna uppfattning har jag fått efter att ha haft 3 androider och 4 iphones vilka jag ALLA använt ganska rejält mycket. Men hur begränsade de är vs varandra är iaf inte en stor skillnad och jag för min del kommer nog köpa en one X eller galaxy S3 som nästa telefon. Mest för omväxlingen. Mitt största frågetecken är dock hanteringen av ljudböcker och podcasts då jag lyssnar mycket på dessa i min iphone och hanteringen av sådana har varit ganska tveksam i mina tidigare androider. Även om det är ett strul med konverteringen av ljudböcker till itunes så är det bättre att strula en gång än halvtaskig funktion under hela tiden man lyssnar.

Föresten kom gärna med förslag på vad man kan göra med en Android som man inte kan göra med en jailbreakad iphone.

Av Danne980
Skrivet av ETR786:

Är det bara jag som är otroligt otaggad inför sensorer i bärbara datorer? Jag gnuggar geniknölen högintensivt men kan inte hitta ett enda område där jag skulle vilja ha t.ex. en magnetometer eller en barometer i en laptop.

Sensorernas ska ju självklart sitta där då intel vill börja närma sig plattorna med sina ultrabooks. Finns ju redan nu plattor med avtagbara tangentbord och ultrabooks med detsamma så de är ju inte direkt stor skillnad mellan dem i fysiskt format redan nu. Kommer nog bli riktigt bra detta.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Danne980

En till fördel med så här pass höga upplösningar som några verkar missa är att det faktiskt gör mindre om man inte kör native upplösningen också. Alltså till er som pratar om hur kraftiga grafikkort som kommer krävas så är det faktiskt så att ni behöver inte köra mer än 1920x1200 och det kommer se bra ut ändå. Det går inte jämföra med att köra 1024 på en 1920 skärm.

Av Danne980

På min arbetsplats finns det iaf ett par jobb jag lätt skulle byta bort mot de där som man såg på filmen och lönen kan ju inte jämföras med vad vi har här.

Av Danne980
Skrivet av Heinel:

Inte ens en tillstymmelse till kritisk granskning... Det känns ju seriöst.

Skickades från m.sweclockers.com

Finns iaf minst 2 stora anledningar till det, först så är det på Foxconns villkor de är där och sedan tror jag att man kan hamna väldigt illa till rättsligt om man rapporterar något negativt som de kan vrida till smutskastning.

Av Danne980

Inte värre än många jobb som finns här i Sverige....

Två intressanta radioprogram om Foxconns fabrik. Man kan inte låta bli att undra om den senare är beställd, och att Mr Daisey kan ha ganska stora anledningar till att ta tillbaka delar av sin berättelse då dessa företag inte direkt är rädda för att stämma någon.

http://www.thisamericanlife.org/radio-archives/episode/454/mr...
http://www.thisamericanlife.org/radio-archives/episode/460/re...

Av Danne980

Om du inte kan lämna tillbaka den så testa att montera i mer ram och installera win 8.

Av Danne980

Låter trevligt, jag hade dock gärna sett detta på en Android. Sedan har vi inte sett många bilder på krävande miljöer (mörka i första hand) eller bilder som kräver snabb slutartid (actionbilder) och det är trotts allt där som nuvarande mobilkamerer funkar sämst.

Av Danne980

När man kollar på bilden ser den tyvärr lite ps aktig ut.

Av Danne980
Skrivet av pg_ice:

äkta pixlar eller Pen Tile?

Är själv inget fan av pen tile men undrar om det verkligen kommer vara synbart i denna upplösning.

Ser trevlig ut kanske dags för android igen. Men jag är lite kluven till att man tagit bort de fysiska knapparna på de flesta androider nu. Undrar hur sg3 kommer klara grafikprestandan i mer avancerade spel. Förra versionen hade väl inte så kraftig grafikdel?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Danne980
Skrivet av blagi:

Det tvivlar jag det starkaste på Att misco, clickok eller CDON skulle köpa in billigare än webhallen tror jag inte heller och detta betyder ju isf att dem säljer dem billigare än vad dem köper in dem för.

Olika distributörer har ganska olika priser. Kan variera mer än iaf jag trodde.

Av Danne980

Är lite tveksam till detta. Jag har en 128x2 raid 0 array av gamla corsair ssder. Enligt as ssd och crystaldiskmark så ger detta bra fart åt dem. Men kör man aida så kan man få några 6500Mb+ resultat för att sedan hamna på runt 60mb/s. (diskarna ger utan fancycache 181Mb/s i alla test utom buffered där de ger 300+Mb/s). Nästa gång man kör kan nästa alla test få bra resultat. Tredje gången får nästan alla test runt 60mb/s. Verkar lite otillförlitligt, misstänker att det är ännu större skiftningar i andra program än enkla benchmarks.

EDIT: samma beteende på en annan ssd (solid 3 120Gb). Droppar dock inte under 100MB/s. Även en 1Tb samsung hd reagerar på samma sätt...
Känns tråkigt att bli besviken på så flashiga siffror när man oftare får halverad prestanda.

Av Danne980
Skrivet av Kare:

En Samsung 1Tb disk gick på ca 450kr förut, den är fortfarande på 1390kr just nu :\

Själv när jag bygger datorer te polare m.m så brukar jag slänga in en SSD och skita i vanlig disk nu. Det är smartare att köpa när priserna sjunker.

Jag köpte en 2TB extern hd i dag för 11xx:-.... (WD)

EDIT: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=531227