Inlägg

Inlägg som Danne980 har skrivit i forumet
Av Danne980

Tufft att få ekonomi i detta. Men om ni ändå tänker dra igång det så kan det vara ett tips för att få in lite folk att regelbundet ordna "träningar". Tex Torsdagar 20:00 kör ni en en lite seriösare pcw. Där ni själva försöker hjälpa andra spelare att bli bättre och samtidigt inse mervärdet att sitta i grupp. Försök gör en kul sak av det med småpriser (usb minne etc). Skriv också ut någon typ av leaderboard och sätt upp på väggen (funkar både som reklam och peppning till de som redan varit med).

Jag tror att ni kommer få svårt att få folk, och speciellt om ni inte kan erbjuda något som man inte kan få hemma vid sin pc lika gärna.

Lycka till.

Av Danne980
Skrivet av Schrimp:

En plasma har varit precis lika dyr som din nuvarande teve någon gång i tiden.. att säga "aldrig" är en väldigt lång tid. Ge det ett par år så..

Han skriver ganska tydligt att han menar just den här TVn...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Danne980

Strunta i de negativa kommentarerna. Det är bara att testa. Kostar inte mycket, sidan kan utvecklas till något helt annat innan det är klart med du har iaf troligen lärt dig massor. Jag skulle dock rekommendera att kasta om summorna på reklamen (google vs facebook) iaf fick jag intrycket på en site jag höll på med att det gav mycket mer med facebook annonserna. Vem klickar på google annonser?

Av Danne980

Jag hjälper en hel del vänner med sina datorer och det absolut vanligaste problemet är att man har något väldigt krävande antivirus program. Det måste bytas väldigt många datorer i onödan i Sverige pga dessa. Jag brukar fråga dem om de var nöjd med datorn när de köpte den? Gör de i dag något annat än vad de gjorde med den när de köpte den? För förutom ny program och full hd så är den ju inte sämre. Sorry 4 oftopic.

Av Danne980
Skrivet av [cyb:

;11646617]Inte alls eftersom köttbullar är en fysisk unik produkt.

Fail, du missade hela poängen i hans inlägg.

Tyvärr så är det ju inte bara Ubisoft som anser att piratandet är ett problem och era jämförelser med bf3 funkar ju inte alls då bf3 inte funkar i mp piratat. Konkurans är bra på alla marknader så detta är inte positivt för någon. Om konsol portarna ska försvinna från pc marknaden så skall det vara för att de konkureras ut. Sålänge spelen finns kvar så finns det tydligen ett tillräckligt antal som gillar dem.
Jag tror som många andra att 95% är en klar överdrift men är ganska säker på att piratandet kostar dem en betydande summa.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Danne980

En stor fördel med win8 är väl att det skall vara mer lättdrivet, mer optimerat för ssder. Så för mig blir det med största sannolikhet ett byte. Jag tror 8an kommer bli riktigt bra. Det kommer säkert gå att aktivera en "vanlig" startmeny om man vill. Hoppas man skiljer på apps och vanliga program. Alltså apps sådana som köps i metro app store.

Av Danne980
Skrivet av emil_fh:

Saken är den att det finns ännu inga Elbilar utan stora nackdelar. Alla tekniker har för och nackdelar, så även här. Ja skala en kraftig kärna så att den är väldigt effektiv vid låg belastning låter bra, undrar varför ingen har gjort det än?

Det finns alltid framtidens framtid och det kommer alltid finnas olika kompromisser. Vissa saker går inte att arbeta bort, bara att arbeta runt. Fysiken kring microprocessorer gör antagligen att om processorn är stor med många transistorer så kommer det dra mer ström, genom läckage osv än än mindre kärna, även vid standby.

Jag tycker det låter smart.

Grafen visar egentligen 2 olika linjära funktioner. Men de har kapat av dom där de möts, den röda hade fortsatt likadant åt mot noll, åt vänster och den gröna hade fortsatt på samma sätt åt höger. Saken är den att grafen visar att de alltid använder den funktion, röd eller grön, som ger lägst energiförbrukning!

Självklart är det så att de flesta tekniker har nackdelar, poängen är när en viss tekniks nackdelar är större eller mindre än en annans. Då blir det oftast ett teknikskifte. Elbilars största akilleshäl har varit räckvidd. Man har kompenserat detta med en förbränningsmotor därav "hybrid". Hybrid har funnits på marknaden i något år och delvis slagit igenom. Men redan nu så börjar man släppa bilar med mindre och mindre behov av förbränningsmotorn och tillverkarna vill inte längre kalla dem hybridbilar. Utan man vill att de skall ses på som elbilar med backup. Ditt påstående om att det inte finns elbilar utan stora nackdelar stämmer MEN det gör också påståendet att vi har inga förbränningsmotorer utan stora nackdelar heller. Jag är ganska säker att elbilar utvecklas betydligt fortare än fosilbränslebilar i dagläget. Och med tanke på att vi inte har oändliga mängder fosilabränslen så är det inte svårt att se hur framtiden ser ut i denna fråga.

Angående att skala en kraftful kärna: Är du säker att ingen har gjort det? Du tror alltså inte att dagens cpuer är energieffektivare än till exempel P4? Och det är också så att detta har inte varit en så viktigt marknad i så många år. Egentligen startade det med intel atom för den stora allmänheten. Man kan ju lika gärna fråga sig varför man inte tillverkat en cpu med en "Companion Core" tidigare?

På samma sätt som att ha 2 typer av motorer i en bil inte kommer vara det som är bäst på lite längre sikt så tror inte jag heller att mera avancerade cpuer med olika typer av kärnor kommer vara framtiden för processorerna. Nvidia själva har ju länge pratat om att deras gpuer skall ta över mer och mer från cpuerna. En smartare funktion kanske skulle varit om man lyckats stänga av hela cpun (vid lättare användning) och kört allt via gpu som hur som helst måste användas när skärmen är i gång.

Grafen i artikeln är bara någon man har ritat upp för att visa teoretiskt hur det skulle kunna se ut. Med absolut största sannolikhet är den positiva effekten överdriven, knappast underdriven. Just att de är linjära (som emil_fh) skriver är ju ett tydligt bevis på att de inte kommer från några verkliga data. Självklart skall de vara parabler. Om man snabbt kollar på denna graf så ser det ju bra ut men man måste komma ihåg att även det röda strecket fortsätter neråt.

De senare diagrammen där man uppger procentuell energivinst bör man då också ta med en nypa salt. Enligt första bilden skall ju alla kärnor användas vid uppspelning av hd media? Vart kommer den 60%iga vinsten ifrån?

Hur som helst blir det spännande att se. Hoppas det kommer funka men jag är tveksam och kommer knappast ändra uppfattning utifrån deras egna redovisade resultat som uppenbarligen är skapade/påhittade i reklamsyfte.

Av Danne980
Skrivet av emil_fh:

Om vi ska fortsätta på billiknelsen: Jag ser det mer så här:

Antingen en bil med endast en vanlig förbränningsmotor.
eller en Hybridbil som även har elmotor som tar över vid låg belastning.

Jag tycker tanken bakom låter bra, om det går att fåtill med mjukvaran att verkligen endast companion core används vid standby på telefon det vill säga. Mycket längre passningstid.

Angående Grafen så skulle den högra linjära funktionen fortsätta med samma lutning åt vänster. Companion core lutar kraftigare sure, men i det område där den används så ger den högre effektivitet. De vanliga kärnorna tar över, där linjerna möts, som sagt.

Du har helt klart en poäng men betänk detta:

Hybridbilen är redan i dag på väg ut. Prius etc har redan haft sin storhetstid. Det som släpps nu är egentligen elbilar men med bränsle backup. (Opel Ampera, Chevrolet Volt etc) Bensinmotorns i dessa finns endast till för att dagens batterier inte räcker till för räckvidder vi vill kunna ha med bilarna. Det är nog ingen som tvekar på att en helt elektrisk bil skulle vara mycket bättre om man bara haft mer batterikapacitet. Den fosila bränsla motorn väger en hel del och tar mycket plats (tankar, växellådor och kraföverföringar).
Det är alltså egentligen så att vi tycker hybridbilen är bra för att vi ser förbränningsmotorns nackdelar som något som vi måste leva med.

En hybrid bil som prius har två olika kraftkällor med två olika typer av lagrad energi, det är långt ifrån optimalt. Och elmotorns i en Prius har ändå mycket mer existensberättigande än en Companion Core. Den senare finns endast för att de vanliga kärnorna inte är optimerade för bra verkningsgrad i alla hastigheter.

Vad är det egentligen som är bra med att nvidia inte får sina 4 kärniga cpuer att skala linjärt rakt från 0? Att lägg till en kärna för att kompensera för "problem" i arkitekturen borde inte vara optimalt. Speciellt när man med största sannolikhet inte bara behöver betala mer för kärnan och dess utveckling utan detta "växlande" fram och tillbaka knappast kommer utan negativ påverkan på prestandan.

Hybrid bilen har fortfarande lite tid kvar. Nästa generations hybrider borde komma med riktigt snåla dieselmotorer och inte halvtaskiga bensinmotorer (prius). En diesel motor som drar <0.4L/mil kombinerat med elmotorerna är fortfarande ett väldigt energisnålt alternativ. Men det är inte framtiden om man har en horisont på mer än 5 år framåt.

/Danne

@Lcdposter: Om du inte förstår så kan jag skriva en utförligare förklaring. Typ pixibok så även du kan hänga med och inte reagera med illska bara för att du känner att du är den enda som inte fattar.

Av Danne980

Många positiva kommentarer angående detta.
Jag vill se lite bättre bevis innan jag köper konceptet. Känns som ett litet steg fram och 2 stora bakåt för mig.
I en optimal värld så ska man ha en kärna som kan anpassa sig beroende på vilken belastning den har och antal simultana beräkningar man kan utnyttja (alternativet med flera kärnor som kan arbeta helt synkront, typ 4st 1GHz kärnor är exakt lika snabba som en 4GHz kärna även på enkeltrådade beräkningar). Några skriver att det är så bra att man lyckats tillverka en kärna som är energi effektivare vid lägre belastning. Ja visst kan det låta vettigt. Men det skulle ju vara mycket bättre med en kärna som är effektiv över hela spannet. Någon annan skriver att det är en fördel om varje cpu gör det den är bäst på. Men ni glömmer bort att vi redan har en gpu. Nvidia har ju under flera år påpekat att deras gpuer skall kunna tävla med x86 cpuerna. Då borde gpun åtminstone kunna användas som "companion core".

Kolla även på diagrammet om hur de olika kärnorna är tänkte att arbeta. Vi har ju fortfarande knappt fått någon vinst i att använde quadcore i vanliga desktops. Där är det fortfarande bakgrundsprocesser som kräver cpu kraft annars hade det varit ännu mindre fördel med 4 kärnor. I android är dual core fortfarande nästan bara en gimmick. (Se tex sony ericsson Arc, vilken klarar de flesta uppgifter på ett bra sätt). Kom också ihåg att en desktop drabbas ju absolut inte lika hårt av att strömförbrukningen och värmen ökar med flera kärnor.

Men visst det kan säkert bli jättebra, men jag tror det kommer bli en kortlivad teknik. En enkel kärnig cpu på säg 4 Ghz med en Hyperthreading liknande teknik som kan anpassa användandet av kärnan typ 20-80% och släcka ner den del som inte används tror jag är framtiden. Alternativt en avancerad gpu som sköter allt annat än ringande, smsande och mailande. Flexiblare lösningar vs volymlösningar (olika beräkningsenheter för olika användningsområden). Companion Core är ju bara ett bihang när den inte används, likaså är gpuns beräkningskraft helt outnyttjad när den inte behövs. Det är inte optimalt.

Måste ju avsluta med en billiknelse:
Det finns en anledning till att de flesta personerna i Sverige har en bil, och väldigt sällan mer än 2. Vi köper en bil som vi kan:

1. Åka på semester i.
2. Jobbpendla med.
3. Kanske dra släpvagn.
4. Åka och handla med.
5. Och glida runt på sommaren i.

Det hade ju varit jobbigt och DYRT om man behövt 5 olika bilar och ingen klarade av någon av de andras arbetsuppgifter.

Av Danne980
Skrivet av alpha:

Windows 8 konceptet med klassisk Windows i kombination med Metro tror jag kommer bli mycket lyckad. Det finns väldigt många som redan är duktiga på Windowsutveckling och Microsofts utvecklingsverktyg, så kan de bara ta vara på det så är det nog många som är intresserade av att utveckla för Windows 8 / Metro. Med tanke på hur många Windows-användare vi har på den här planeten så borde det locka till sig många utvecklare. Att sedan köra samma appar på datorn som på surfplattan gör inte saken sämre.

Jag är rädd att det blir lite som när man testat dualboot. Typ Linux/windows. Inom några dagar har jag alltid hittat systemet jag gillar bäst och efter att ha installerat en del program där så dör intresset ut för det andra. Nu var det ju väldigt enkelt att byta mellan metro och vanliga windows (win knappen) men jag tyckte det kändes lite konstigt med både den funktionen och alt-tab. Kaka på kaka. varför inte bara ha metro som ett skal som autostartar med win och sedan växla som man vill med gamla hederliga alt-tab.

Av Danne980
Skrivet av Aster:

Tycker 30% är helt okej då detta ska täcka upp utvecklingen av SDK, marknadsföring av appen, lagring av den osv.

Fast man tar ju redan betalt för själva windows. Att det skall behöva vara så dyrt att hosta filerna tycker jag låter otroligt. Jämför gärna hostingen på tex dropbox. Och att ms står för marknadsföringen är ju verkligen en sanning med modifikation. De kanske har någon typ av lista av vad som är populärt men informationstexten i deras store skrivs knappast av dem och den absolut mesta marknadsföringen sker ju UTANFÖR deras butik.

Att jämföra påslag på en butik i stan som säljer kläder och denna typ av "e-butik" är väldigt missvisande. Finns det något som liknar vanlig över disk försäljning med detta? Ingen manuell hantering, inga fysiska utrymmeskrav, ingen dyr lokal (centralt i varje stad) mm mm. Jag tycker det låter konstigt att man inte kan komma ner i siffror runt 5%. Men jag kansk också erkänna att jag inte vet alla omkostnader, men jag vet att jag har 2GB+ gratis på dropbox där jag kan ladda upp och ner hur mycket jag vill typ. Varför skall bandbredden vara så mycket dyrare för MS? För e-butiken ska väl inte behöva vara så dyrt?

Av Danne980
Skrivet av RealMadrid:

Det är ju just det, det finns vad, 200 000 appar i Android Market? En stor del av de där apparna är totalt skit och det vet jag själv då jag upplevde det själv.

Jag föredrar mkt hellre 25 000 appar där jag vet att nästan allt är bra skit än 200 000 där 150 000 är upprepningar och sämre versioner av de första 50 000 apparna.

http://www.winmobile.se/index.php/2011/07/01/windows-phone-7-...

Där har du statistiken. Som det står i artikeln så tog det 8 månader för WP7 att nå 25000 apps medan det tog 15 månader för Android Market att nå dit.

Dessutom så är den artikeln publicerad första juli, om man ska följa det spåret så borde det finnas ungefär 32 000 appar på marketplace nu. Sedan så kan du förvänta dig att det kommer bli en riktigt stor app boom när WP7.5 lanseras världen runt.

I vilket fall som helst så är appar inget argument mot att inte skaffa WP7

Allt snack om hur många appar och hur fprt man nått dit är HELT ointressant. Då det är självklart att ett operativ som tillkommit senare kommer få appar mycket fortare om det inte floppar helt. Detta pågrund av att tillverkare endast behöver porta sina appar till det nya operativet. Samtidigt som att det ju finns betydligt fler appskapare i dag än när iphone släpptes. Jag har valt bort ett antal Androider för ios men nu börjar WP7 låta lite intressant. Jag kan göra allt på min iphone som man kan göra på android men till skillnad mot android så laggar det inte och appsen är inte 90% skräp. Och det finns faktiskt spel som inte ser ut som om de kom från 90 talet. Men Wp7 kan mycket väl vara något. Misstänker att integreringen mot windows 8 kommer bli ganska bra framöver. Spännande, speciellt om nokia kan kläcka ur sig någon permiumvariant som inte bara är en kopia på de tidigare wp7 telefonerna.

Av Danne980

Alla tycker det låter som ett vettigt pris bara för att konkurrenterna tar samma... Jag tycker det låter år helvete för mycket. Hur kan det komma sig att MS (eller för den del Google, apple) ska ha 30% av priset när de jämförs med utvecklarnas jobb med dessa applikationer. För billigare apps är det väl ok. Men om MS ska tjäna ett par tusen kronor för att göra program som photoshop tillgängliga via en appstore är ju så sjukt.

Av Danne980
Skrivet av Tony Clifton:

Självklart. I den bästa av världar. Fast ibland måste man kompromissa med hänsyn till plånboken. Och tvingas man välja mellan en bra skärm eller tre dåliga så är valet enkelt för mig. Andra, som killen nedan gör ett annat val som är rätt för honom och det var där diskussionen tog sin början. Han och jag prioriterar helt enkelt olika saker. För har man inte obegränsat med pengar så tvingas man göra val.

Fast jag tror kanske inte heller att ens de billigaste skärmarna är direkt dåliga. De är billiga för att de kanske inte är lika bra som sina dyrare kusiner. Så jag ser din poäng. Ibland är det bra att nyansera lite, men jag fortsatte i samma fotspår som citatet nedan.

För mig är det iaf självklart att en "bra" stor är totalt överlägset 3 st mindre "sämre". Vad är det som är så lockande med att ha plastkanter mitt i synfältet. 3 skärmar är för de som tycker lite för mycket om Matrix filmerna. De moderna 30"´s skärmarna har nog bra utrymme för de flesta.

EDIT: Själv har jag en riktigt gammal LCD (http://www.prisjakt.nu/produkt.php?pu=33012) Samsung 242MP. Fick betala 14500:- när jag köpte den
Funkar helt ok fortfarande typ 6 år senare.

Av Danne980

Mycket snack om latenser. Varför skulle Thunderbolt vara sämre än DVI, HDMi eller displayport? Visst att de inte är tvåvägs men det påverkar ju mest bandbredden.

För min del skulle en burk med en grafikkortsplats och 2 hdd platser vara optimalt. (gärna någon usb på också). Som en dockningsstation med turbo. Självklart skall man också ha (minst) en extern skärm.

Av Danne980
Skrivet av FribBe:

Men fula är de fortfarande Herp.

Så pass fula att man nu skapar en "serie" datorer baserat på macbook air utseendet?

Av Danne980
Skrivet av ostrimissimo:

Men det är ju inte riktigt samma sak... Här får du in det du ritar i datorn och kan redigera det som linjer (i olika layers) istället för bilder. Sen är den liten och portabel, och du slipper släpa på en dator hela tiden. Om den fungerar tycker jag det är en bra produkt, som är värd 1660 kr för dem som hittar ett bra användningsområde för den.

Ja det är fördelarna, nackdelarna då? Suddningen bör väl fungera väldigt dåligt då du ju inte suddar bort strecket på papperet. Så om man vill rita något mer avancerat och börjar sudda lite så blir det snart svårt att hålla reda på vad som är suddat och vad som inte är det. Tryckkänsligheten funkar säkert jättebra när man väl för över den till pc. Tyvärr blir det väldigt svårt att se dessa effekter på papperet. Ritar man tex lite detaljer och lyckas trycka lite väl hårt har man helt plötsligt bara en svart plump när man överfört bilden till datorn. Och detta har man alltså ingen koll på alls.

Av Danne980
Skrivet av burken_swe@yahoo:

kan nån förklara vad detta innebär för en mindre kunnande person?

Absolut ingenting.

Av Danne980
Skrivet av andchi:

Detta är så tramsigt.

Ni som säger att Samsung kopierar den fysiska designen: Titta på vilken Smart Phone som helst. Alla ser i princip likadana ut. Det är ganska svårt att variera utseende på något som är en stor skärm med plast runt. Det som skiljer modellerna åt är i regel ett par fysiska knappar, kamera och någon text.

Ni som gnäller på att Samsung kopierar menyerna: Gnäll i så fall på Google istället. Det är inte Samsung som designar Android.

Sammanfattat; trams, trams och åter trams. När ska Apple acceptera att de inte längre är några nyskapare?

Om det nu bara var så att den yttre designen på SGS var lite lik Apple så hade jag kunnat köpa dessa argument. Men nu är det ju så att även massor av ikoner är nästen identiska kopios. OCH man gör samma sak igen med galaxy ace. Det är ingen slump att det alltid är Samsungs telefoner som är för lika. Däremot som tidigare skrivits är iphone ganska rejält lik LG prada också.

Av Danne980

Riktigt dålig artikel tycker jag. Man har skrivit den så som att Samsung hotar att avbryta samarbetet med apple. Det enda han egentligen säger är att de ska svara på anklagelsen aktivt sedan har man en anonym källa som säger att de ska "reagera skarp". Om man sedan fortsätter artikel med att skriva om hur deras samarbete ser ut i dag lyckas man vinkla den till något mycket allvarligare än vad någon har sagt att det är.