Inlägg

Inlägg som Tele2 har skrivit i forumet
Av Tele2

Hej
Nej. Inititalt så får alla nya kunder på 250 och 500 den nya routern.
/Fredrik

Av Tele2

Hej,
Nu har vi fått ihop tio testare. Tack alla för visat intresse.
/Fredrik på Com Hem.

Av Tele2

Testa ny router

Hej,

Vi har en ny router som kommer lanseras inom kort. Vi uppskattar engagemanget här i Com Hem-tråden och skulle därför vilja ge 10 personer möjligheten att vara bland de första att testa den nya routern. Så klart blir vi glada om ni som testar ger oss feedback och berättar för oss vad ni tycker. De som testar får låna en router med 500 Mbit/s uppkoppling under ett halvår.

Är du intresserad så maila till press@comhem.com
Först till kvarn gäller och du måste bo i ett Com Hem hus.

Vännerna på Com Hem

Av Tele2
Skrivet av Spacecowboy:

Jag försökte gör det men det gick inget bra när jag klickade på skicka:

An error occurred
We were unable to process your request at this time. Please try again later.

Hej,

Funkar fint nu då jag testar. Beklagar att det strulade för dig igår, testa igen.

Med vänliga hälsningar
Michael Hansson
Kundservice

Av Tele2
Skrivet av Spacecowboy:

Efter samtal med Comhem supporten i november kom jag att tro att mitt modem var åldrat hade kass prestanda (Netgear 3700). Mina hastigheter hade försämrats avsevärt speciellt på kvällar och helger. Supporten sa ingenting om att deras utrustning inte hade kapacitet nog och att jag hade försämrade hastigheter på grund av de inte kan leverera det som sålts till kunderna.

Jag kunde få ett nytt modem/router om jag gick med på att teckna upp mig på den nya "bättre" tjänsten. Istället för 200 Mbit skulle jag få 250 Mbit till samma månadskostnad. Mitt trådlösa nät skulle bli betydligt snabbare med den nya 5ghz tekniken och så 12 månaders bindningstid på paketet...

När jag får den nya utrustningen börjar helvetet (Netgear cg 3700). Min lina blir i princip helt oanvändbar de tider på dygnen jag vill utnyttja tjänsten: kvällar och helger. Jag har hastigheter mellan 1 Mbit och 15-20 Mbit. Nätter och vardagar har jag perfekt hastighet - till och med lite över 250Mbit.

Jag ringer några gånger till supporten (känns som 100-gånger) Jag får gå igenom det vanliga tramset - dra ut strömsladden osv bla bla bla. Vi kommer ingenstans - de ska "övervaka" problemet och de ska återkomma med en lösning osv. Inget händer. Jag går och köper Asus värstingrouter RT-AC68 och bryggar modemet. Samma elände ändå - naturligtvis nu i efterhand.

Nu har det går snart fem månader. I mitten av Februari fick jag för första gången ett positivt besked: de har lokaliserat felet och det ligger på deras sida NO SHIT SHERLOCK!!!. Något ska bytas ut/uppgraderas. De ska åtgärda felet den 28 februari.

Det gör de inte. Jag ringer och tjatar och uttrycker min besvikelse - jag har inte kunnat streama film på flera månader eller se OS som jag har betalat för. De lovar att återkomma med ett nytt besked. De lovar att ringa ikväll senast imorgon. Aldrig någon återkoppling. Jag upptäcker också att många av samtalen jag gjort till supporten har aldrig blivit loggade. Det är därför alltid bäst att maila dem så att man har all kommunikation svart på vitt.

Så här har jag det ikväll:
http://i.imgur.com/aU8oilJ.jpg

Faktureringen hos Comhem fungerar dock ypperligt - de ramlar in här på golvet varenda månad.

Någon som har tips på hur man kommer någonstans med det här skitföretaget?

Hej,

Beklagar att ditt ärende dragit ut på tiden och att det till en början varit oklart vart felet ligger. Skickar oss gärna ett ärende via formuläret i länken nedan så vi får se över detta:
https://www.comhem.se/kundservice/socialamedia

Med vänliga hälsningar
Michael Hansson
Kundservice

Av Tele2
Skrivet av jonatan80:

har Comhem sagt ja/nej till FRA/Säpo ska få tillgång till era servrar? har lite svårt hitta info om detta då det inte finns något Pressmeddelanden på eran sida..

Hej,

Som vi tidigare har kommunicerat (bland annat här: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18036481.ab ) så har vi varit mycket tydliga med att vi inte kommer att låta myndigheter själva söka och få fram uppgifter i ett automatiserat system.

Med vänliga hälsningar
Maria Johansson
Kundservice

Av Tele2

Tekniskt problem - Låg hastighet och uppkopplingen bryts

Skrivet av korreWorre:

Någon som haft problem med tappad anslutningen senaste dagarna med Comhem i Göteborg? Idag har jag tappat anslutningen minst 2 ggr och samma sak lite till och från den gångna veckan...

Skrivet av darel:

JA! och det gör mig tokig.. inte bara det jag får 20-30 mbits av den 100 jag betala för.. jag dålig service, och inte ett ord från supporten (samma sak händer ofta) har mailat och inte fått ett svar.

överväga att säga upp detta skrotavtal och gå över till stadsnätfiber, och tar hela områden med mig.

Skrivet av Wernemar:

Som ovan så har jag haft otroligt irriterande problem under typ 2 dagar.

Mina päron valde att "uppgradera" sitt bredband, och när dom väl gjort detta så fick dom med sig ett nytt modem (Netgear CG3700EMR)

Det som stör mig är när man streamar, laddar hem etc. funkar internet som smör.

Men när man ska spela onlinespel (I detta fall, League of Legends) så ligger man på 70ms och ibland så stiger den till 300-500ms vilket är totalt ospelbart, det kan även tappa helt.

Bor i Stockholms län (Märsta), någon som haft liknande problem? Eller måste jag ringa Com Hem? Kan det vara någon inställning som är fel etc. (Har fabriksinställningar)

Skrivet av Thxsen:

Samma problem i Skogås i Stockholm.
Får disconnects ifrån online spel drygt 5ggr/dag senaste 2 veckorna.

Skrivet av Pepcid:

Samma här, brukar få 1-2 disconnects på kvällarna.

Hade även en intressant sejour med deras kundsupport, hade beställt uppgradering till 500 och jag upplevde inte kom upp i de hastigheter som utlovades (fick runt 270-280/30 på en bra dag) så jag beställde nedgradering till 250 + extra upload då säger de att det inte går att få extra upload där jag bor.
Edit: kan tillägga att jag kör med det nya modemet.

Skrivet av Kabelkillen:

Mitt abonnemang tappade också anslutningen nu under ca 30 sek. Dioderna på modemet lyste som de ska men samtliga anslutna enheter tappa kontakten med nätet. Förövrigt fungerar allt som det ska.
http://www.speedtest.net/result/2989037412.png

Skrivet av korreWorre:

Tappade anslutning precis här med under ca 1min... Börjar bli värre och värre.
http://www.speedtest.net/result/2989137328.png

Skrivet av darel:

Jag mistänker att dom håller med med nätrvkers underhåll (för att klara av dom nya 500mbit packet man erbjuda) det har varit så här förut när dom lanserar nya produkt som deras stämnät klara inte riktigt av.

Men lite information skulle inte skada...

Hej,

Vi känner inte till några generella problem som skall orsaka att ni får låg hastighet och att uppkopplingen bryts.

Om ni fortfarande upplever samma problem så skulle vi verkligen uppskatta om ni har möjlighet att antingen kontakta Kundservice via telefon, 90 222, alternativt kontakta oss via privat meddelande på Facebook, www.facebook.com/ComHemAB, (skriv kort meddelande om vad problem är samt bifoga kund- eller personnummer) så att vi kan kolla närmare på om det finns några planerade arbeten i just ert område eller om det finns något annat som kan påverka.

Med vänlig hälsning
Johan Åström
Kundservice

Av Tele2
Skrivet av Xarox:

Hmm...

Jag har ett test modem och med det har jag maxat på 175mbit ner och 50 upp. Just nu ligger det på runt 147 ner och 50 upp.

Jag gjorde en sökning på min address om vad det ska finnas tillgängligt efter deras uppdatering. Där stod det 500mbit. Som testare, liksom flera andra, skulle jag inte ha 500mbit under test tiden om det nu fanns i min fastighet?

Personligen är jag nöjd med 100 ner och 10 upp som jag har nu och lär inte beställa högre, men det har varit kul att testa modemet.

Hej,

Vi vill framför allt få ut modemet i lite olika miljöer och testa det, samt bjuda på lite högre hastigheter för er som varit med och testat. Har du aldrig kommit över 175 Mbit/s i tester?

För övrigt kan alla ni som har testmodem fortsätta att köra på om ni vill, vi kommer återkomma med info till er om hur länge och hur ni kan fortsätta att köra nytt modem/nya hastigheter.

Hälsningar,
Ola Eriksson
Com Hem

Av Tele2

Ni som har testmodem, NAT var avstängt för de flesta av er från start. Ni kan gärna aktivera det nu om ni inte redan har gjort det.

Trevlig helg.
Ola Eriksson
Com Hem

Av Tele2
Skrivet av iller:

I mitt fall stämde verkligen inte information på klisterlappen och vad som var instället.

Istället för ett SSID med comhem_xxx så var SSID cbn och helt öppet.

Tack för infon! Du fick ett modem som vi laborerat lite med och ej återställt den trådlösa funktionen helt. I övrigt är modemet identiskt med de andra testmodemen och den trådlösa funktionen ska vara inställd enligt klisterlappen för alla andra modem.

Hälsningar,
Ola Eriksson
Com Hem

Av Tele2

Hej,
Kul att en del av er varit snabba på att koppla in testmodemen. För de som redan skrivit i tråden verkar det mesta fungera som det ska och vi ser ganska bra testresultat på hastigheter från flera av er. Vi har skickat ut modem till ett par personer till som vi först meddelade ej skulle kunna få vara med och testa – ni ska få ett SMS när paketet finns att hämta. Modem till de sista ska vara på väg ut så ni som ej fått det ännu – det är på gång!

Ni som redan är igång får gärna rapportera vilka hastigheter ni får ut i Bredbandskollen och liknande tester. Ni som har det nya modemet, vad är ert allmänna intryck? Känns det stabilt och användarvänligt? Jämfört med tidigare modem, känns det här bättre? Vad använder ni för operativsystem och webbläsare vid test?
Det iller skrivit om att krypteringen på det trådlösa var avstängt, är det fler som upplevt det så? Kryptering ska givetvis vara på som standard.

Vi kommer göra en uppgradering av mjukvaran inom det närmsta dygnet, sannolikt ikväll eller i natt. Eftersom att denna görs manuellt just nu behöver modemen vara inkopplade och på, ni som redan fått modem, koppla därför gärna in dem (i vanliga fall uppdateras ju våra modem automatiskt när de kopplas in i nätet men eftersom att detta modem ännu inte riktigt finns sker uppdateringar manuellt. Är modemet avstängt när vi försöker göra uppdateringen kommer modemet alltså inte få uppdateringen)

Edit: Och ni som vill ha er telefoni kopplad till det nya modemet. Hör av er till oss på den mejladress ni tidigare fått så löser vi det.

Hälsningar,
Ola Eriksson
Com Hem

Av Tele2
Skrivet av Voy:

Har en fråga till er övriga som tagit del av att testa på modemet ifrån Compal. Fungerar er telefoni? Varit i kontakt med Com Hem under dagen men då personen som ansvarar för detta "test" är på semester så finns det ingen som vet hur man går tillväga för att koppla på just telefonin. Blev hänvisad att återkoppla med er här och se ifall ni hade samma problem.

I övrigt kort om upplevelsen än så länge med modemet så ser jag positivt på det hela. För egen del så upplever jag att trådlösa delen fortfarande är undermålig jämfört med att köpa en egen router. Men nog är det kul att kunna sitta på en 250/50 lina och testa på bandbredden som tillkom.

Det stämmer att telefonin inte fungerar i testerna med det nya modemet just nu. Ledsen för att vi ej var tydligare med detta! Ni som har telefoni, hör av er till oss på den mejl vi kommunicerat tidigare så ska vi lägga på telefonin på det nya modemet (det kommer då dock inte fungera med det gamla längre)

Hälsningar,
Ola Eriksson
Com Hem

Av Tele2

Hallå,

Kul att så många är intresserade av att testa vårt nya bredbandsmodem. Vi har redan fler anmälningar än vad vi kommer kunna erbjuda testmodem så nu har vi stängt anmälningsfunktionen. Vi kommer skicka ett mejl till er vi har valt ut och ett modem kommer att komma hemskickat till er runt månadsskiftet juli/augusti. Det är bara att koppla ur ert befintliga modem och koppla in det nya för att testa

Tack för allt intresse, nu väntar vi på att det kan bli lite diskussioner om det nya modemet här i tråden.

Med vänlig hälsning
Fredrik Söderlund
Kundservice

Av Tele2
Skrivet av Buio:

Comhem tog bort informationen om att det är en driftstörning från deras webbsida, men bredbandet är fortfarande helt nere.

Hej,

Det där lät naturligtvis inte bra. Om driftinformationen har tagits bort så innebär det att tekniker kunnat konstatera att det återigen ska fungera.
Vissa modem kan däremot behöva startas om för att de ska komma igång, men jag antar att du redan testat med det?

Rekommenderar att du i första hand ringer in till kundservice på 0771-55 00 00 för snabbast hjälp, men du kan naturligtvis även skicka dina uppgifter till oss i ett privat meddelande på antingen Facebook eller Twitter så kan vi kika på det direkt.
Vår Facebook-sida: https://www.facebook.com/ComHemAB
Vår Twitter-sida: https://twitter.com/ComHemAB

Med vänliga hälsningar
Maria Johansson
Kundservice

Av Tele2

Hallå,

Vi är på gång att lansera ett nytt modem/router för våra bredbandstjänster. Vi har gjort omfattande tester av det under en tid, både i labb och ute i skarp miljö men det är alltid intressant att även testa hos några ”vanliga” kunder. Vi undrar därför om det finns intresse hos några här att få ett nytt modem hemskickat till sig för att testa och vara beredda på att svara på lite frågor från oss?

Det nya modemet är mindre än tidigare, mer stilrent vitt och stöder en del ny teknik, bland annat 802.11ac. Det kommer från tillverkaren Compal, som nog är mest kända för att vara en av de största OEM-tillverkarna till bland annat Lenovo, Dell och HP. Under själva testet kan det även ske förändringar av bredbandtjänsten anpassade till modemet. Exakt hur dessa kommer att se ut återstår att se, till att börja med vill vi testa modemets i skarp miljö med olika enheter och i olika sammanhang.

Påpekas bör att det här är tester i ett slutskede, det är inget instabilt alfa-modem vi vill att ni ska testa så någon större oro över att bredbandet inte ska fungera normalt bör inte finnas samtidigt som det givetvis kan uppstå situationer där det inte fungerar optimalt.

Vi skulle vilja ha tag i tio personer som är intresserade av att hjälpa oss och vara de första utanför Com Hem att testa modemet. Låter det intressant så fyll i det här formuläret, http://simplesignup.se/event/29137

Vi vill testa lite olika enheter och setuper och är därför intresserade av ungefär vad för saker ni har uppkopplade hemma. Vi vill också ha möjligheten att kunna ställa frågor till er, antingen här på Sweclockers eller genom mejl, om hur ni upplever modemet och tjänsten och att ni gör en del enklare tester, till exempel kör Bredbandskollen med jämna mellanrum.

Ni som vill vara med och testa behöver ha 100 Mbit/s eller 200 Mbit/s bredband från Com Hem idag.

Vi återkommer till de som är intresserade och som vi vill är med och testar inom de närmaste veckorna.

Med vänliga hälsningar,
Ola Eriksson
Com Hem

Av Tele2
Skrivet av taoman:

Har testat det programet, tyvärr gör det ingen skillnad för mig.

Ska ta och kontakta comhem någon dag och höra vad de säger. Annars blir det att testa vpn. Nåt förslag på bra vpn?

Hej,

Något som du bör göra är en traceroute mot den ip-adressen du upplever lagg mot, alternativt mot twich.tv, för att se var på vägen du får hög svarstid/packet loss. Mest troligt sitter detta utanför vårt nät, annars skulle alla andra sidor också bli påverkade. Kan vara någon server på vägen till twitch servarna som är överbelastade och orsakar detta.
Du kan naturligtvis ringa till vår kundservice, och då kommer vi att be dig göra detta först, så det är lika bra att ha det överstökat.

Med vänliga hälsningar
Maria Johansson
Kundservice

Av Tele2
Skrivet av jorgen69:

Har problem med det nya modemet som jag kör utan NAT
Det kopplar ner varje timma och detta står i loggen:

Time Priority Description
1970-1-1, 00:00:42.0 Critical (3) SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire QAM/QPSK symbol timing;;CM-MAC=10xxxxxxxxxx;CMTS-MAC=00:00:00:00:00:00;CM-QOS=1.0;CM-VER=3.0;
1970-1-1, 00:01:37.0 Critical (3) DHCP FAILED - Discover sent, no offer received;CM-MAC=10xxxxxxxx;CMTS-MAC=00xxxxxxxx;CM-QOS=1.0;CM-VER=3.0;

har tagit bort MAC adressen.

Hej,

Tråkigt att du har problem med det nya modemet. Anledningen till att den startar om kan bero på att signalen till modemet inte är helt okej. Rekommenderar att du tar kontakt med kundservice på telefonnummer 0771-55 00 00 och felanmäler problematiken du upplever.

Med vänliga hälsningar
Maria Johansson
Kundservice

Av Tele2
Skrivet av Atlas Tsatsume:

Hej Com hem.

Först får jag bara beklaga mig över den fruktansvärt dåliga service och kundsupport ni har. Ni har verkligen kortat ned många människors liv med ett par-tre veckor.

Sedan vill jag veta vad ni har för policy på de fall där er garanti på 100mbit på trådade anslutningar inte gäller. Jag "har" 100mbit, men får ut trådat ca 90. Eftersom det är en garanti från er sida undrar jag hur ni avhjälper kunder där denna situation uppkommer.

Den garanterade hastigheten för Bredband XXL är 50-100Mbit/s när du är ansluten med kabel till modemet.

Skrivet av inzajt:

Är så jävla trött på comhem kan vara den sämsta internetleverantören jag någonsin haft och då har jag haft Bredbandsbolaget, Telia samt Bahnhof på andra adresser..
Detta ständiga ostabila ms hoppandet och dåliga jävla sketna överbelastade tjänst som dem själva inte ens kan hantera vid tider då många sitter och trycker är helt jävla otroligt..

Efter att ha tagit del av deras erbjudande på 200mbit för så har det varit ett endaste helvete! Bad dem göra om linan till 100/10 vilket han i teknisk support sa inte gick att ändra tillbaka till 200 eftersom 2veckor hade passerat men jag kunde få betala samma summa? Han skickade vidare mig till en annan avdelning som ändrade tjänsten. Testade att ändra till 100mbit linan på 13e dagen för ångerrätten gick ju ut på den 14e, flöt på ganska bra och då har jag ringt dem konstant i sen jag skaffade tjänsten. Dum som jag är var detta på morgonen på en vardag och då är det inte alls överbelastat..får då upp mina förhoppningar och har tjänsten på 100mbit istället..Dagen därpå börjar det lagga igen och jag kan självklart inte häva köpet..Ringer och klagar sönder förgäves utan någon skillnad. Haft skiten nu i snart 1år och det är ett endaste jävla helvete.. sitter och pingar mot sunet.se och får svarstider som hoppar mellan 20-80ms..inte ett enda packet i rad håller samma ms så då kan ni tänka er hur det är när man spelar ett spel.. Dem på teknisk support kan även också vara dem mest inkompetenta tekniker jag stött på..

Nu kommer det roliga har ringt och felanmält och be dem skicka ut tekniker eller som dem kallar det skicka ärendet till deras "analysavdelning" detta gjorde jag konstant förra sommaren 2012. Efter hur mycket tjat och samtal ifrån min sida i drygt ett halvår får jag ett mail om mitt ärende ifrån i somras att det ska vara åtgärdat. Tror ni på det eller? Svar NEJ. Dvs jag har ringt KONSTANT och tjatat och det hjälper inte..

Nu kommer jag säga upp denna pissleverantör efter att det varit nere i drygt 3dagar för att en "kabel gått av när någon hade grävt i marken".. Det är väl bara skicka en tekniker så ska det vara ordnat på 1 timme!?

Skaffa aldrig comhem, har ni förbannad jävla tur så har ni någorlunda bra ms och vanligtvis stabil ner- och uppladdningshastigheter, men den chansen är minimal då hela deras tjänst är överbelastad och de kan inte leva upp till tjänsten..Jag däremot har inget av vardera varken bra eller stabil ms och ner/uppladningshastigheter som är i närheten av 100/10... När man ringer supporten är det en inkompetent dum brud eller någon otrevlig dryg snubbe som tror att man är okunnig och att det ska vara ordnat med en "modem omstart"... Sen är det kul att dem gör reklam för "SUPERSNABBA 200mbit" som är gjort för spel men sen kan dem inte leverera tjänsten för den är så jävla överbelastad och det är kul med att alla i deras support säger att sålänge man inte pingar över 70ms så gör dem inget åt saken. Självklart är jag tvungen att LJUGA och säga att den ligger på 70-100ms.. Vem som helst som är kunnig och spelar bland annat spel VET att en ostabil jävla ms som hoppar varannan millisekund ifrån 10-70 SUGER KUK och är _OACCEPTABEL_
HELLRE HAR JAG EN 1MBIT LINA MED STABIL 30MS än deras jävla skit om jag ska spela spel!?

Så avslutningsvis vill jag säga att SKAFFA _ALDRIG_ _ALDRIG_ _ALDRIG_ _ALDRIG_ COMHEM!!!!!!
Det är falsk jävla marknadsföring och allt handlar bara om massa jävla SÄLJ.. Deras två rödtottkärringar gör lite rolig reklam på TV-rutan och lurar på okunniga!

EDIT:
Sista chansen, fixa min jävla ms annars säger jag upp skiten!

Tråkigt att läsa att din uppkoppling inte har fungerat som du förväntat dig. Här på Sweclockers kan vi dessvärre inte hantera enskilda kundärenden utan vi besvarar endast generella frågor om vår bredbandstjänst. Med anledning av detta måste jag hänvisa dig till vår support så vi får försöka hjälpa dig. Skulle det dessvärre visa sig att vi inte kan leverera efter dina förväntningar så kan du naturligtvis begära en uppsägning av avtalet.

Med vänlig hälsning
Fredrik Söderlund
Kundservice

Av Tele2
Skrivet av Dreadjesus:

Hej. Mitt problem är säkert något som redan gåtts igenom men har inte kunnat hitta ngt specefikt, det gäller dock endast när jag spelar som jag märkt något.

Att jag tappar all koppling till nätet så jag ramlar ut ur spelen. Dock bara under en kort stund men väldigt regelbundet. kör med sladdat, kollat så att brandväggen i routern är avstängd, ip flood detection är avstängt. Någon som har några tips? tänkte brygga comhems router men som jag förstått är det bara för det trådlösa det skulle göra någon nytta? 100 lina btw.

hoppas på svar
Mvh
Dreadjesus

Hej,

Du kan naturligtvis testa att stänga av NAT i modemet för att se om problemet du upplever beror på den inbyggda routern i modemet.
Sedan kan du även kontrollera hur andra program fungerar när spelet kopplar ner, till exempel Skype, Teamspeak, Spotify etc. Om det bara är spelet som kopplar ner så kan du behöva göra en portforwarding. Dock är detta något som vi dessvärre inte kan hjälpa till med.

Med vänliga hälsningar
Maria Johansson
Kundservice

Av Tele2
Skrivet av ludeds:

Hej,

Jag bor i ett comhem-hus med en hel rad comhem Wifi-nätverk. Har förstått att detta skapar problem med hastigheten då alla kör på samma frekvens. Går detta att justera på något sätt i router-intsällningarna eller måste man köpa en ny router?

Hej,

På våra trådlösa modem så har du möjlighet att ändra inställningarna för det trådlösa nätverket, vi tillämpar dock ingen hastighetsgaranti när man är uppkopplad trådlöst.
Nedan har jag skrivit en kort instruktion för vårt Netgear-modem, om du har något annat modem så rekommenderar jag att du kontaktar vår kundservice via telefon för mer information, du når dom på telefonnummer 0771-55 00 00.

För att komma åt inställningarna i modemet så loggar du in på modemets gränssnitt, adressen är 192.168.0.1 och användarnamnet är admin, lösenordet är password. Gå in på alternativet som heter Wireless och ändra sedan Control channel. Prova gärna att byta till auto om den inte redan står på detta alternativ. Vi rekommenderar att du är kopplad med kabel mellan modemet och datorn när du gör dessa ändringar.

Du kan naturligtvis koppla in en egen router om du önskar, tänk dock på att du måste stänga av routerfunktionen i modemet för att det ska fungera. Detta alternativ finns i gränssnittet.

Jag kan även tipsa dig om vår artikel om just trådlösa nätverk, se länk nedan.
http://www.comhembloggen.se/2013/02/18/hur-far-jag-bast-anslu...

Med vänliga hälsningar
Maria Johansson
Kundservice