Inlägg

Inlägg som SweetZoR har skrivit i forumet
Av SweetZoR

350 kr, kan hämta ikväll

Av SweetZoR

@Munib:

montera fläktarna så att den blåser ut varm luft, assistera det naturliga luftflödet.

Av SweetZoR
Skrivet av Discofox:

@andra94: Okej bra att veta. Jag håller på att välja grafikort till min ghost nu men det lutar nog åt EVGA 2080 xc. Vilket 2080 TI är det du väntar på då?

Skrivet av andra94:

@Discofox: Samma modell fast 2080TI Tyvärr har jag presentkort hos komplett så ja 2:a feb har aldrig varit längre bort. Får se om jag orkar vänta eller hur det ev blir.

Hej! vad har ni valt för grafikkort nu? Får inte i mitt Strix 1080 så är på jakt efter ett alternativ som får plats i chassit.

Hur är ljudnivån/temp på EVGA 2080 xc? Hört att det låter en hel del när man spelar?

Av SweetZoR

Hej!

Körde min i5 3570k på 4,4 GHz utan några problem. väldigt lätt att klocka och hade ok temps med Noctua NH-U14S.

Vad tänkte du använda den till?

Av SweetZoR

"Långtid" att identifiera nätverk vid uppstart

Hej!

Har problem med att det tar långtid för mitt nätverk att "identifieras" när jag startar datorn. Ja det är ett momentant problem men ack så irriterande.

Är det pga. dåligt modem? eller är det något strul med windows 10 drivrutiner som ställer till detta?

"Telia Wifi Router plus" med några år på nacken.

Har samma problem på flera datorer i hemmet..

Av SweetZoR

https://komponentkoll.se/bygg/ZSYCz/

Jag skulle valt dessa komponenterna, antager att du har SSD/HDD med prylar på som du kan flytta med från gamla datorn om du behöver mer lagring.

Tycker dock att du borde vänta minst en vecka för att se om det är någon stor lansering under CES nu i veckan som kan påverka marknaden.

Av SweetZoR

Uppgradera eller köpa nytt?

Hej!

Har köpt Battlefield V. Vilket medfört FPS-drops, håller på att bli tokig

Funderar därför på om det är värt att uppgradera och i såfall vad? Alternativt om jag skall byta ut hela datorn?

har idag följande:

Grafik: GTX 970
Moderkort: Asrock Z77 Extreme4
Ram: DDR 3, 16gb corsair ??
SSD: OCZ-Agility 3 series
CPU: 3570K @ 4,2 GHz (kan inte dra mer då blir den för varm) (Noctua kylare: NH-U14S)
Chassi: Fractal Design R4/R5?
Nätagg: Corsair RM750 modulärt

Spelar CS:GO, LOL & nu BF5. vill kunna spela BF5 med 144hz skärm i 1080p utan FPS-drops & lag. skulle även uppskatta om 3D rendering var effektivare med Autodesk paketet. Jag vill spela i borderless så att jag kan köra annat på andra skärmen (1440p dock ej för gaming).

Vad har ni för tips och råd, är det värt att behålla något och uppgradera eller skall jag köpa helt nytt? skicka gärna förslag på alternativ med komponentkoll!

Av SweetZoR

Datorljud, Ljud i allmänhet (dB), Luftflöde/kylningseffekt.

Hej, jag sitter och funderar på vad som skulle vara/bäst effektivast för att göra min dator tystare. Helst "ljudlös" samt hur jag skapar ett så bra flöde igenom datorn som möjligt. Själva problemet uppstod i samband med flytt när datorn kom ut från garderoben och började föra en massa väsen! (hade en stor garderob med ventilation inne i den)

När det är "tyst" i rummet så "finns" det ett "ljud" som är lite över 30 dB. (mätt med iPhone app "Buller") Jag funderar som sagt på vad som är "effektivast" för att "minska/ta bort ljudet av datorn"

Jag är medveten om att det har en betydelse var man befinner sig i förhållande till lådan men hur många "dB", vilket ljud har en "ljudlös" fläkt? säg att datorn är placerad på golvet under skrivbordet. Har tittat runt på olika fläktar och jämfört deras decibel mot luftflöde, men frågan är vad är en "tyst" fläkt i dB? Har provat göra lite kalkyler men det är svårt att bilda sig en uppfattning t.ex.

I princip, Om jag hade 3 fläktar som förde ett "ljud" på vardera 17.9 dB så skulle ljudet höjas från 30 dB till 30.737, är det en märkbar skillnad? känns inte direkt som att datorn skulle låta något om den ökade ljudet i rummet med 0.737 dB men känns som det finns fler faktorer här?!.
(http://www.wolframalpha.com/input/?i=30+dB+%2B+17.9+dB+%2B+17...)

Angående flödet i datorn, hur "stort" flöde behöver man för att skapa en god kylning, finns det något program där man kan rita upp en 3d skiss och göra teoretiska kalkyler över hur luften rör sig och hur stor kylnings effekt den har. Säg att man gör en grovskiss av datorn i t.ex. CAD och sedan anger var fläktarna sitter, dimensioner samt "flöde". Det borde finnas något vet dock inte vad. (Är hemma hos päronen över jul/nyår och då de flesta inte är "hemma" har jag haft för mycket tid att fundera över onödiga saker!), kanske det finns någon "rök" eller annat ämne man skulle kunna prova med som inte är allt för dyrt och inte skadar datorn?

Datorn har en H60 vattenkylare, GTX 570, samt en okänd samling av fläktar i ett Antec 300 chassi, modell äldre, men är intresserad av mer allmänna svar, Hur man skall gå tillväga för att skapa ett väl kylt system som helst även är ljudlöst och det skadar aldrig att göra det för en så liten peng som möjligt!

Ber om ursäkt om det redan finns en tråd men jag har inte hittat någon formulering/svar på det sätt jag önskat, om inget annat så god fortsättning och gott nytt år!

Av SweetZoR

http://www.inet.se/kategori/419/120mm/428/cougar

funderar själv på att ändra i min dator då jag tycker att den låter för mycket. Tittat runt på nätet och dessa är de intressantaste jag hittat, ger bäst flöde i förhållande till ljud, visst smakar det så kostar det!

Av SweetZoR

Någon som skulle kunna komma med ett nytt system? hade uppskattat ett system från Intel och ett från AMD. Skall klara att köra 1080p.

Av SweetZoR

Har tittat kablarna och de sitter som de skall får testa med farsans nättagg imorron måste skriva ett skolarbete nu. typiskt att skiten skall gå i sönder..

Av SweetZoR

Är mitt nättagg sönder?

Hejsan, för cirka 20 minuter sen hade jag precis installerat och bakup:at ett nytt W7 på min stationära dator. Helt plötsligt dog datorn bara och den startar inte...

har mitt nättagg dött eller vad kan det vara?

ps. jag har även en extern hårddisk som får ström via usb och den lyser ?

nättagget ligger på 630W (vet inte vilket märke men: AXP 630 Watt Power Supply - PFC RoHS)

Lådan:

OS: W7
NÄTAGG: 630W. se ovan..
MODERKORT: Gigabyte GA-MA790X-DS4
GRAFIK: Radeon HD 3850
HDD: SATA2 250 GB Samsung Spinpoint
MINNE: 4x2GB Corsair DDR2
CPU: AMD 9950BE

hoppas det är all information som behövs för att hjälpa mig.

Tack för svar!