Inlägg

Inlägg som Ph0bLif3 har skrivit i forumet
Av Ph0bLif3

Unigine Heaven Benchmark

Här har du resultatet från bänktestet i basic och extreme inställningarna med min Lenovo LEGION Y520 så du kan se på ett ungefär hur den presterar.

Vid normalt användande och i spel belastats inte grafikkortet 100% hela tiden så du bör få bättre resultat. Beroende på spelet förstås. Sen kommer du ju att köra spel i 1920x1080 och inte i 1280x720 respektive 1600x900.

Trotts sommarvärmen så håller den sig ganska sval. Efter typ 3 minuter i Unigine Heaven Benchmark stannar temperaturen på 57 grader. Max temperaturen på GTX1060(6Gb Max-Q) är 96 grader så det är helt okej tycker jag.

Bänktestet visar inte korrekt vRam det ska vara 6Gb och inte 4Gb. Den visar också fel windows version för det ska vara Windows 10.

http://forumbilder.se/H7GHN/unigine-basic.jpg

http://forumbilder.se/H7GHN/unigine-extreme.jpg

Av Ph0bLif3

HyperX Alloy

Köpte mig en ny mekanisk tangentbord! Jag landade på en HyperX Alloy(Cherry MX Red varianten). Den inhandlades på Elgiganten.

Jag är helnöjd med köpet! Tangenterna är mjuka att trycka in, knappt någon motstånd alls och svarar snabbt...

Köpte ju nyligen en Lenovo LEGION Y520 laptop men hade svårt att anpassa mig i spel till tangenterna som hade en tätare och mindre yta. Är ju så van från en stationär dator. ^^

Kartongen:

http://forumbilder.se/H7FUT/20180715-141249.jpg

Standard:

http://forumbilder.se/H7FUT/20180715-141608.jpg

Capsen utbytta till dom röda:

http://forumbilder.se/H7FUT/20180715-170555.jpg

Laptop: Lenovo LEGION Y520, Tillbehör: Hörlurar(Audio-technica ATH M50), Gaming router(ASUS RT-AC66U), Tangentbord(Kingston HyperX Alloy), Mus(Steelseries Rival 110), Blue-Ray spelare(Samsung), Multi-SD kort läsare(Kingston), Extern 4TB HDD(Seagate), Musmatta(Steelseries).

http://forumbilder.se/H7FUU/20180715-182022.jpg

Av Ph0bLif3
Skrivet av bankdosa:

Hej. Kollade upp den på mediamark, den kostar 1000 mer men har som du säger 3gb mer vram och dispayport. Den kanske är mer prisvärd än den jag länkade då?

Skickades från m.sweclockers.com

I längden så är den nog mera prisvärd och du kommer ju kunna köra lite tyngre spel med högre inställningar med en 6Gb grafikkort.

Att den har en mini-displayport är bara ett plus utifall du skulle vilja ha din laptop lite mera stationär hemma genom att koppla en extern skärm och möjligtvis en fullstor tangentbord också till ett av USB3 uttagen.

Av Ph0bLif3

Lenovo LEGION Y520

Skrivet av bankdosa:

Hej! Funderar på denna datorn men tänkte kolla här först då jag inte har så bra koll. Är den något att ha eller finns det mer prisvärda i samma prisklass?

https://www.webhallen.com/se/product/285444-Lenovo-Ideapad-Y5...

9000kr är max budget, jag har tänkt att spela cs, pubg och bf1.

Tack!

Har själv en Lenovo LEGION Y520 och jag är helnöjd med den med tanken på att min gamla stationära var ca: 8 år gammal. Tänkte först skaffa en ny stationär men kom på att jag inte hade tillräckligt med utrymme i den nya bostaden.

Sitter och spelar mest mmorpg som typ World Of Warcraft, Guildwars 2 etc. Så inte så särskilt krävande. Den duger gott och väl till det jag gör och borde fungera bra för dig också.

Köpte min dock på Mediamarkt. Den varianten dom säljer har en mini displayport istället för en SD kort läsare. För att kunna koppla en extern skärm dvs. NVIDIA GeForcer GTX 1060, 6Gb, Max-Q är mera än kapabel att köra en 144Hz skärm om du skulle vilja det.

Av Ph0bLif3

En ny bärbar!

Tänkte lägga upp min nya gaming/multimedia laptop som jag köpte i veckan! 😊

Var dags att uppgradera från min gamla stationära dator som var typ 8 år gammal... 😝 Funderade först på en stationär men kom underfund med att jag inte hade tillräckligt med utrymme i den nya lägenheten. Dessutom är en bärbar mera praktisk. 😉

Självklart kommer sambon att använda den också! Dock mest som en multimediadator för att titta på TV serier och olika filmer.

Stor skillnad mot min gamla stationära trotts att det är en laptop. Inte så konstigt kanske. ^^

Svårslaget för under 10000Kr och ny. Fick mycket prestanda för pengarna. 😊 Köpte den på Mediamarkt.

För specifikation se min signatur...

http://forumbilder.se/H7EJ5/20180701-131737.jpg

Av Ph0bLif3

RX200S 250W uppdatering...

Såg igår att WISMEC hade lagt upp V4.10 uppdateringen för mjukvaran till RX200S!

Från deras egen sida: "Maximum output power is upgraded to 250W and the screen display time is extended".

http://www.wismec.com/software/wismec-tc-software-for-upgradi...

Det jag har märkt också är att den inte längre har någon "Ramp up time". När man trycker på knappen går den igång på en gång. I den tidigare V4.00 märkte man av att den hade en pytteliten fördröjning...

http://i68.tinypic.com/198u9.jpg

Av Ph0bLif3

Hardcore Love Drops "Nana Dream" 120ml...

Vapemail!

Köpte för någon månad sen en 30ml "Nana Dream" från Hardcore Love Drops och kan bara säga, vilken e-juice! Smakar så gott!

Bestämde mig nu för att köpa 120ml versionen för 359Kr så jag sparar 117Kr istället för att köpa 4x30ml för 119Kr/st vilket blir 476Kr.

Värt vartenda öre enligt mig...

70/30 VG/PG 6mg

http://i64.tinypic.com/11t4ojs.jpg

Av Ph0bLif3

Kunde inte redigera mitt citat så jag skriver här igen på nytt...

Mätte spänningen med en voltmätare och det som står på skärmen verkar stämma. Den drar 4.2V över 3 batterier.

Ligger på 37% just nu och separat så är dom 3.67V, 3.53V och 3.67V. Den I mitten verkar dra lite mera än dom andra. Fullt laddade låg alla tre på ca: 4.2V.

Den verkar inte ha någon spänningsfall "Voltage drop". I alla fall inte med 0.4ohm brännaren. Det som står på skärmen det är det man får ut.

Rätt så imponerad faktiskt. Inte perfekt men den verkar ha väldigt stabil spänning. Gjorde tyvärr ingen mätning innan jag uppdaterade mjukvaran så har inget att jämföra med.

Av Ph0bLif3
Skrivet av [WP@]Wolverine:

well jag har ju haft den vanliga RX200 i eviga tider och såvitt jag kan se är det samma modd med annan skärm så risken att jag skulle bli missnöjd var ju mikroskopisk både rx200 och rx200s är fucking awesome och ger mer bang for the buck än något annat som existerar på marknaden just nu

Håller med dig till hundra procent. Man får riktigt mycket för pengarna...

Dom släppte nyligen en uppdatering på mjukvaran till RX200S: http://www.wismec.com/software/

Det står inte exakt vad uppdateringen gäller men jag kan gissa att det är för att göra den ännu mera stabilare.

Det jag har märkt är att innan uppdateringen så låg spänningen på 4.05V med fullt laddade batterier med en 0.4ohm brännare. Nu ligger den på 4.1V och ökar lite i taget ju mera batterierna laddar ur i VW. Den verkar dock inte gå högre än 4.2V.

Av Ph0bLif3
Skrivet av [WP@]Wolverine:

En god vän beslutade sig för att bjuda mig på lite nya vapeprylar

RX200S
Limitless RDTA
3st Sony VTC5
En Paket Notch coils
3 paket Fiber Freaks
och en rulle fused clapton från wick&wire

http://i.imgur.com/TElpB0b.jpg

Man har rätt jävla nice polare minsann

Hoppas du blir nöjd med din RX200S! Riktigt lång batteritid med 3st 18650 faktiskt. Min räcker i typ 3-4 dagar beroende på hur mycket jag vejpar på 0.4-0.5ohm/40-50w vardagligt...

Av Ph0bLif3
Skrivet av Sea_man:

Riktigt fina saker. Alltid undrat om den där automizern. ÄR det en subohm eller en mouth to lunga? Finns det någon rba coil till den? Måste försöka hinna köpa så många automizers över 2ml jag bara kan. Funderar på göra mig av med lite oxå typ nå mods och nå automizers samt ejuicer från min blog sen bara ha kvar dem jag verkligen faller mig in för Den där går väll uppgradera till 250w samt har jag för mig att det är samma chip i dem här som i min cuboid. Är riktigt kul sätta dit egna logos jag anvädner cartman från southpark på min nu hehe har prövat röka min ijoy tornado med 4st ss316l coils i 160w men tyckte det fasen blev för varmt tror man knappt tror man behöver någonsin mer än 130w känns det som. MEn bra köpta saker

Det är en Sub-Ohm tank och ja det finns att köpa till en tillsats så man kan bygga egna coilar och då rymmer den 5ml istället för 3.5ml. ^^ Riktigt stora moln på fullt luftflöde speciellt med 0.2ohm brännaren. Stäng av lufthålen till typ hälften av hälften och den smakar som en gud. Topfill på den så det gör allt enklare när man är på resande fot...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ph0bLif3

Lite godsaker... ;)

Det var ett bra tag sen jag gjorde några inlägg här...

Föll tillbaks på vanliga cigaretter ett tag men har bestämt mig nu för att verkligen försöka igen. ^^

Prylar jag köpte:

Wismec Reuleaux RX200S VW/TC mod
Aspire Cleito + ersättnings förbrännare(5 pack)
3st Sony VTC 5 batterier
1st 60ml Cosmic Fog "Neon Cream" 6mg e-juice
1st 30ml Ripe Vapes "Key Lime Cookie" 6mg e-juice

Alla dem problemen som föregångarna till RX200S hade sägs vara löst. Återstår att se... Batterierna är på laddning just nu så har inte kunnat använda den ännu.

Köpte denna för batteritidens skull. 3st 18650 lär ju räcka ett tag... Hade definitivt inte tänkt att köra den i 200W. Skulle jag vilja börja bygga egna coils igen så finns det nog med kraft så det räcker och blir över.

Tänkte använda för vardagligt bruk. I hemmet, på väg till jobbet osv.

Samlingsbild...

http://i67.tinypic.com/335bclu.jpg

Från sidan...

http://i63.tinypic.com/fkw96p.jpg

Framifrån...

http://i68.tinypic.com/w15wua.jpg

Wide bore drip-tip

http://i67.tinypic.com/x21o4i.jpg

Av Ph0bLif3

Laney TI15-112 Tony Iommis signatur förstärkare

Overdrive kanalen på min Marshall MG15CFX gick sönder nyligen så vart tvungen att köpa en ny förstärkare. Ingen idé att laga den för att det kommer nog kosta mera än vad förstärkaren kostade som ny. Den har tjänat mig bra här hemma och nu har den gjort sitt.

Tänkte lika bra att skaffa en rörsförstärkare. Låter ju helt annorlunda mot en transistorförstärkare även i den mindre formaten. Högre volym och mera "punch" och varmare toner. En 15W rörförstärkare låter ungefär så högt som en 30W transistorförstärkare om inte lite högre beroende på.

Köpte en laney TI15-112 som är Tony Iommis signatur förstärkare. Han spelar ju i bandet Black Sabbath.

Man kan kanske tro att detta är en "Metal" förstärkare men så är det ju inte. Har testat lite fram och tillbaka och upptäckte att det går att ställa in det mesta. Blues, blues-rock, klassisk rock, hårdrock, metal etc...

Väldigt flexibel förstärkare som har en helt okej "Clean" kanske inte som en Fender men godkänt enligt mig. Förstärkaren gör sig som bäst i overdrive. Den har en "Pre-Boost" typ som en inbyggd boost pedal som ökar på gainen markant utöver normalt ju högre man skruvar upp den.

Som sagt är jag riktigt nöjd med förstärkaren. Den låter inte som något så litet. Låter som något mycket större...

Fick riktigt bra pris på den. Runt 2400Kr helt ny och oöppnad. Köpte den i samma butik som jag köpte min nuvarande gitarr. Dom hade tydligen fått en väldigt bra deal så förstärkaren säljs med typ 60% rabatt. Om någon undrar så var det på 4Sound i Stockholm.

Lite specifikationer nedanför...

Ingång: 1x15W eller 1x1W(Väsentligt tystare med bibehållen ljudkaraktär)
Kraft: 15W
Antal kanaler: 1
Kanal kontroller: Pre-Boost, Volym, Drive
Equalizer: Bas, Mellanton, Diskant, Dynamik, Ton
Preamp: 3xECC83 Ruby rör
Output: 2xEL84 Ruby rör
Klass: AB
Footkontroll: Inte inkluderat(Går att köpa separat)
FX Loop: Ja, variabelt FX loop/bypass
Högtalare: 1x12 Custom HH högtalare(går att koppla bort och använda en extern högtalarlåda typ 4x12. Förstärkaren klarar av 8Ω och 16Ω impedans)
Record Out: Hörlurar/Live DI - högtalaremulerad
MP3 ingång: Mini kontakt

--------------------------------------------------- Uppdaterat ---------------------------------------------------

Herregud vilken volym! Det går att spela högst med volymen på 3 och det finns ända upp till 10. Undra hur högt det är på 10? Kommer säkert krossa glasrutorna. ^^ Sen tror jag också att det beror på att min gitarr har under huven CTS 500k audio taper pottar istället för 300k som dom flesta mera moderna Gibson Les Paul gitarrer har.

Det är ju en "57 reissue" så dom har använt sig utav likadana typer som användes under 50 talet...

Har ju fått tillstånd från föreningen att få spela högt fram tills 19:00. Sen måste jag använda hörlurar. Men jag spelar inte så länge. Typ 1 timma på vardagarna. Hinner inte mera efter jobbet och sen är man ju trött. Kör mest på helgerna men då typ bara 2 timmar eller så. Försöker spela alla dagar jag kan.

Ingen har klagat ännu. Bor på bottenvåning. Lägenheten är en omgjord föreningslokal och jag har bara 1 granne ovanför mig som har en annan port på andra sidan men dom har inte sagt något. Bredvid mig i samma port har jag bara 1 granne. Dom som bor bredvid mig har dock sagt att dom inte hör ett dugg när jag spelar. Sen så bryr dom sig tydligen inte för att dom själva gillar den typen av musik. Dom andra 2 sidorna i lägenheten pekar mot utsidan och en pekar mot källaren. Alla väggar är av betong och bra isolerat, även innerväggarna. Det ekar ingenting. Under lägenheten är det typ granitberg...

http://i62.tinypic.com/2415cnr.jpg

http://i57.tinypic.com/2i8vjog.jpg

Av Ph0bLif3

Gibson Custom Shop 1957 Les Paul VOS Goldtop R7 Reissue(Lightly Aged)

Fick idag hem min efterlängtade gitarr!

Köpte den i en musikaffär i Stockholm. Vilken skön gitarr alltså och så snygg! Om man gillar Les Paul gitarrer alltså. Stor skillnad mot min gamla Epiphone Les Paul Standard.

Denna modell är "Lightly Aged" alltså ser ut att vara lite slitet och använt. Krackelering i lacket etc. Nästan snyggare än att den ser helt ny ut.

Fick en bra deal på den för att det var en demo som hade hängt på butikens vägg. Kostade under 20 tusen vilket får tyckas vara en väldigt bra deal för en gitarr från Gibson Custom Shop. Den är från år 2013. I USA kostar denna gitarr helt ny och oöppnad 4699$. Sjukt bra pris jag fick!

Den behöver dock lämnas in för intonering och en full genomgång eftersom jag själv inte är så insatt i dom tekniska bitarna förutom att byta strängar...

Riktigt nöjd med gitarren. Första gången jag köper en äkta Gibson.

---------------------------------------------------------------

Uppdaterat: Denna gitarr var inte från 2013. Fick idag 2015-09-23 ett mail från Gibson support att den är från 2011 tillverkad i Nashville USA. Butiken hade fel om när den hade tillverkats.

Information hämtat från internet: Samma år som den amerikanska justitiedepartementet konfiskerade all trä från gibson fabrikerna. Dom hade anklagats för att fört handel av olagliga utrotningshotade träsorter nämligen rosewood från Madagascar. Men det visade sig sen vara ett misstag från justitiedepartementet. Det var lagligt trä från Indien. Dom var tvungna att lämna tillbaks allting till Gibson som sedan efteråt använde trän till att göra deras Government Series gitarrer...

Som jag har förstått så hann dom bara tillverka runt 800 styckna gitarrer av den modell jag köpte innan allt trä konfiskerades så det finns inte många i världen. Vet dock inte om detta stämmer till 100% i antal.

Enligt mitt serienummer är min gitarr 424e i produktionsordningen...

---------------------------------------------------------------

Kartongen

http://i58.tinypic.com/14b7047.jpg

Fodralet

http://i57.tinypic.com/30ixfz8.jpg

Gitarren synlig i fodralet

http://i58.tinypic.com/2565r1i.jpg

Närbild på gitarren
(Om ni undrar vart den lilla plast pluppen är på pickupväljaren så lägger Gibson den separat i en liten påse)

http://i61.tinypic.com/24ytg78.jpg

Närbild på gitarr huvudet

http://i59.tinypic.com/rjqh6b.jpg

Av Ph0bLif3

TC Eletronic - Flashback Delay and Looper

Det var dags att uppgradera min pedalfamilj med ytterligare en pedal.

Denna gång skaffade jag "TC Electronic - Flashback Delay and Looper" pedalen. Använder den mest för delay funktionerna. Finns ju en inbyggd looper också men har inte kommit runt till den än...

Har testat lite men använder mest den dynamiska inställningen just nu. Fungerar jättebra till leads och solon. Färgar inte tonerna medans du spelar. Man hör lite i bakgrunden och när du avslutar en ton så kickar den igång. Väldigt användbar funktion.

Beroende på Overdrive/Distortion så kan du komma behöva köra förstärkaren i en "Clean" kanal för att göra delayn mera distinkt.

Jätte nöjd med köpet!

Nästa projekt blir väl en Dunlop GCB95 Cry Baby(WahWah) och sedan en TC Electronic - PolyTune 2(Stämapparat i pedal format). Sen om det behövs, en boost pedal också. Resten får vi se. Finns ju hur mycket som helst i pedal vägar...

Snart dags att skaffa ett pedalbord. ^^

TC Electronic - Flashback Delay and Looper samt mina andra pedaler...

http://i62.tinypic.com/2ef8hae.jpg

Av Ph0bLif3

Effektpedaler till elgitarr...

Köpte idag 2st nya effektpedaler till min uppsättning.

BOSS SUPER OverDrive SD-1w(Waza Craft version).
Dunlop MXR M195 Noise Clamp(En slags "noise suppressor").

Waza Craft versioner av BOSS pedaler är tillverkade i Japan så det kostar därefter, men inte alltför dyrt...

Använder dessa tillsammans med min BOSS Distortion DS-1.

Helt klart en mera distinkt och varmare "overdrive" än den som sitter på förstärkaren. Waza Craft versionen har inställningen standard(S) och custom(C) där S är precis som standard SD-1. På C har den mera gain och tonomfång.

MXR M195 Noise Clamp fungerar som förväntat. I och med att jag använder SD-1w tillsammans med DS-1 så skapar pedalerna en hel del brus och missljud vilket gör att jag behöver filtrera bort dessa.

Pedalerna ligger i en "loop" tillsammans med Noise Clamp innan den når förstärkare och på så vis filtrerar bort allt oljud.

Fungerar bra ihop med min Les Paul gitarr och Marshall förstärkare. Man får justera förstärkaren så att den låter bra tillsammans med pedalerna.

Mycket nöjd med köpet!

http://i61.tinypic.com/330v6ux.jpg

Av Ph0bLif3

Effektpedal till elgitarr...

Köpte igår en BOSS Distortion DS-1 pedal till min uppsättning. Det var helt klart ett bra köp!

Eftersom jag spelar mycket i mellanregistret när jag gör mina "leads" och solon så vill jag ju gärna lyfta fram mellantonerna och diskanten så att dom hörs klart och tydligt. Ge dom mera karaktär så att mina slides, vibratos, pull offs, hammer ons etc blir mer varma och fylliga så att det inte låter så platt.

Det var en riktigt bra kombination med min Marshall förstärkare och Les Paul gitarr.

Pedalen ger en väldigt jämn och lång "sustain"...

BOSS Distortion DS1

http://i62.tinypic.com/yz5ec.jpg

Av Ph0bLif3

Hållbarhet på olika livsmedel i frys & kyl...

Tänkte att det kunde vara bra med ett sådant tråd. Alla har ju nytta av det.

Lägger upp min fråga...

I onsdags så tog jag fram frysta kycklingkorvar oöppnade i originalförpackning. Jag tinade dom sakta i kylen för att jag hade tänkt att äta dom i torsdags. Men jag ändrade mig och lagade annat mat. I fredags så var jag på en kryssning så igår på lördag så vart det inte mycket.

Saken är så här att korvarna har legat i kylen sedan i onsdags. Dom har aldrig legat framme. Togs ur frysen och sedan direkt in i kylen. Bäst före datumet är 2015-06-01. I affären när jag handlade dom så var dom inte frysta utan när jag kom hem så fryste jag dom själv.

Har hört så mycket om att man ska äta upptinade livsmedel ganska snarast men vet ej om detta stämmer helt och hållet. Det finns ju så många olika produkter som håller olika länge...

Så nu undrar jag hur länge håller oöppnade, tinade i kyl kyckling korvar? Kanske helt okej eftersom BFD datumet gäller ofryst. Frågar för säkerhets skull.

Av Ph0bLif3

Stoppad av polisen...

Någon som har blivit stoppad av polisen nån gång för att ha rökt e-cigg? Det har hänt mig 2 gånger sedan jag slutade med analoga cigaretter för ett år sedan. Senaste var inte så länge sen...

Dom ställde frågor så man vart tvungen att visa. Fick göra en liten demonstration av min e-cigg. Visade dom min e-juice flaska. Och sedan så släppte dom iväg mig.

Det är tydligen inte så vanligt ännu här i Sverige enligt polisen.

Av Ph0bLif3
Skrivet av lite_:

En liten fråga:

Röker du elektroniskt för att sluta röka analogt eller röker du elektroniskt bara "för att" ?

Som du säger så har nog dom flesta börjat använda elektroniskt för att sluta med analoga och detta gäller även mig. Visst det fungerade men vad jag personligen inte var beredd på var att jag skulle bli så beroende av e-ciggen. Den är minst lika beroendeframkallande som vanliga cigaretter om inte mera.

Till skillnad från cigaretter så är dom väldigt lättrökta i och med olika smaker etc. Den vanliga cigarettröken är ju mycket tyngre än ångan från en e-cigg. Mängden nikotin kan man ju få ungefär samma som med cigaretter eller starkare om man vill.

Det är lätt hänt att man springer iväg med användandet av elektroniska cigaretter genom att använda den stup i ett. Man glömmer bort ibland för att den är som jag tidigare sa - lättrökt. Man får använda sunt förnuft helt enkelt...