Inlägg

Inlägg som Racka har skrivit i forumet
Av Racka
Skrivet av oggiy:

Jag har precis satt ihop min nya data och skulle köra igång den. När jag tryckte igång hände inget och ett konstigt ljud från psu hördes (inte helt hundra att det är psu dock). Vad är det som kan ha åstadkommit problemet?

Operativsystem: Microsoft Windows 7 (inte ännu installerat då datorn inte bootat
Processor: Intel Core i7 4790k
Processorkylare: Intel Standard
Moderkort: Gigabyte GA Z97x gaming 3
Minne: 2x 8G Crucial Ballistix Sport 1 600 MHz
Grafikkort: Gigabyte windforce GTX 980 4g
Hårddisk: Kingston 240G ssd + Seagate 2TB HDD
Nätaggregat: EVGA NEX 750W
Övrig kylning: 2x140mm insug och 2x140mm utblås i lådan
Övriga komponenter: Samsung extern dvdläsare

Get den ifrån sig något tecken på liv alls? Lampa, fläktsnurr eller något sådant?

Av Racka
Skrivet av Pudeln:

För att förtydliga: gäller detta även 295X2 (eller vad det heter) och liknande dual gpu grafikkort?

Ja, de fungerar på precis samma sätt som en vanlig CF/SLI konfig.

Av Racka
Skrivet av Lessismore:

Om vi antar att ryktet om 70% högre prestanda till AMD's fördel stämmer, så finns det inte en chans att nVidia kan matcha det bara genom att "skruva upp tempen" (överklocka?).

Skickades från m.sweclockers.com

Naej, riktigt så mycket prestanda är svårt att tjäna igen på att bara klocka, realistiskt skulle man väl kanske kunna öka prestandan med ~10% bara genom klockning.

Men å andra sidan är 70% en oerhört stor siffra, tror knappast att de kommer upp i den nivån. Men med det i åtanke är jag ändå försiktigt optimistisk och hoppas innerligt att det är sant. Vore väldigt trevligt med ett sådant hopp i prestanda.

Av Racka
Skrivet av herman.sjolin:

Det finns kanske ett antal ställen att placera denna thread men ok...

Jag har haft denna datorn i ungefär 3 månader nu och prestandan är otrolig. Kör high-end spel på högsta grafik och kan recorda, etc, men jag har ett ljudproblem som jag inte såg förens för en vecka sedan. Jag öppnade ljudmixern och såg det här:

http://i.imgur.com/ArTwfPm.png

Jag har deaktiverat SoundBlaster CINEMA för att ljudet blev värdelöst med den på.
Högtalar spalten håller sig stadigt på 50% av original ljudet som kommer ur apparna.
Uppspelningsenheten är Realtek HD Audio. En MSI/Realtek app ingår men man kan inte göra mycket saker i den.

Om någon har haft samma problem eller tro de vet svaret, hör gärna av er!

Några specs som antagligen kvittar:
MK: MSI Z87-G45 GAMING (med SoundBlaster CINEMA, om det skulle hjälpa)
RAM: 2 x 8GB Crucial DDR3 PC1866 CL10 Ballistix Sport XT
CPU: Intel Core i7 4790K 4.0GHz
GPU: Club 3D Radeon R9 290X 4GB OC royalKing

Dold text

Gå in i uppspelningsenheter och klicka in på din aktiva enhet, gå till egenskaper och kolla under fliken "nivåer" för att se om allt står på 100 där.

Av Racka
Skrivet av nobleman:

jag har provat att koppla till en annan skräm med,
vga och med hdmi får samma resultat med båda...

I så fall blir det värre, luktar gpuproblem i så fall.

Av Racka

Regelbundna nedkopplingar med ASUS router.

Tjena, har under senaste tiden haft rejäla problem med uppkopplingen här hemma, sitter på en ADSL uppkoppling som trots allt rullar på rätt okej. Tills för några dagar sedan villsäga då vårat abonnemang av misstag råkade terminernas, jag ringe upp telia och de sa att det förmodligen inte skulle vara några problem att få tillbaka det inom kort eftersom de inte hade hunnit ta bort utrustningen ännu. Mycket riktigt, förra tisdagen var uppkopplingen tillbaka men med stora problem, till en början var det helt oanvändbart men stegvis blev det bättre, det var dåligt ett par timmar, blev helt nedkopplade, kom tillbaka lite bättre tills det att problemen helt var borta.

Men för ett par dagar sedan blev det knas igen, under olika tidpunkter på dagen uppkommer det ett mönster av nedkopplingar där routern inte ens märker att den har WAN inkopplat. Det är regelbundet när det väl startar och har hittills hållit på i allt ifrån 2-6 timmar, för att sedan helt plötsligt försvinna på samma sätt som det uppkom.

Jag har ingen aning om vad det kan vara, även om jag misstänker att det ligger på Telias sida. Har bytt filter, router, testat utan telefon, direkt in i jacket, men till synes inget fungerar. Mellan dessa perioder fungerar även uppkopplingen prima, inga problem alls.

Nuvarande routern är en ASUS DSL-N12U B1.

EDIT*

Ursäkta, glömde bild på loggen.

http://i.imgur.com/ZzpArAB.png

Av Racka
Skrivet av Dino:

Tjena alla monsterdiggare,

Jag kommer börja resa en del med mitt nya jobb och vill därför ersätta min stationära med en bärbar. Jag tror att med de senste maxwell-processorerna så ska det äntligen gå att göra på ett vettigt sätt (om än kostsamt).

Det jag letar efter är följande,
17"
GPU - 980m
Antingen 512 gb ssd eller 2x256gb raid 0 + lagringsdisk (spelar ingen roll, har ett par liggande i bra storlek)
Processor, minst 4710, helst 48xx+
och svåraste, under 3kg (typ msi gs70, razor edge pro)
Pris är mindre viktigt men smärtgränsen går runt 25k.

Jag har letat och letat efter varianter men fastnar alltid på att det antingen är 970m eller 15,4" på alla varianter.
Clevo har två varianter på g som är slimline med 980m men bara i 15,4" vad jag kan se.

Någon som har hört rykten eller sett något som kan passa in på beskrivningen?

XMG släpper en dator som ska passa in någorlunda (osäker på vikt) i beskrivningen i mitten av november tror jag, håller själv ögonen öppna för den.

Sen är det lite halvtidigt efter release av 9XX serien så fler datorer kommer, men för tillfället kan det nog vara lite knappt, speciellt i den större formfaktorn som inte blir lika populär.

Av Racka
Skrivet av oscaremanuelsson:

Hej!

Har ett litet problem med min Acer Aspire timlinex som jag inte riktigt förstår mig på. När jag försöker koppla in mitt tangentbord tar de ca. 2 minuter sen går datorn i viloläge. Förstår inte varför och undrar om nån har haft liknande problem eller vet vad de kan vara?

Tack!

Det hjälper inte om du ändrar inställningarna för strömsparläge innan den somnar?

Av Racka
Skrivet av dj_aleks:

Har spenderat senaste timmen med att få bort den här jävla skiten jaoohqvqda.ru tracking cookie ur chrome som mitt avast varnar för konstant utan framgång, hur i helsike gör jag!?!

Malwarebytes, och inte det hjälper har jag för mig att Avast har en visusskan som körs innan boot, har varit effektiv för min del när jag använt den tidigare.

Av Racka
Skrivet av Trollareen:

Hej!
Nu är det såhär att jag har upptäckt ett ganska så jobbigt problem dom närmaste dagarna. Jag har som sagt en "dongel" ett USB bredband. Men då är det såhär att när jag satte in "dongeln" i min dator så verkar den inte vilja fungera som den ska. Den funkar som den ska i min andra dator, men i den här datorn så droppar den i fps HELA TIDEN. Från ungefär 60-70 till 600+ ibland 1000. Spelar ingen roll vilken USB port jag sätter den i och inte vart i huset jag befinner mig i, så jag tror nästan att problemet sitter i datorn. Verkar nästan som att den når vissa toppar sen slowar ner sen uppåt igen.

http://gyazo.com/f6c7b95dc7ce6717304d6f398f3a44f2 - Bild från användningen av en 1minuts video på youtube

Jag har ett HUAWEI Usb Stick - Model MF190.

Jag kan fasiken inte förstå problemet.
Någon vänlig själ som kan komma med hjälp?

MVH Billy

http://gyazo.com/f6c7b95dc7ce6717304d6f398f3a44f2 - Bild från användningen av en 1minuts video på youtube

En sak i taget nu, FPS står för frames per second, dvs hur många bilder per sekund din dator orkar puffa ut. Detta get upphov till flyt eller oflyt i bilden; jämför en snabb dator med en konsol till exempel, brukar kunna se skillnad där.

http://30vs60.com/dirt3.php Skillnaden är mindre på video, men väldig påtaglig när man spelar.

Hur som helst, vad du talar om är istället din svarstid, ping eller MS/millisekund, det har lite olika betäckningar beroende på var du tittar men de syftar i slutändan till samma sak. Det är tiden det tar för signalen att gå från din dator till destinationen; i det här fallet spelservern. Mobilt bredband är ökänt för att vara lite halvdant när det kommer till stabil svarstid, men man kan få det att fungera som du sett på din ena dator.

Vad du kan göra för att försäkra dig om att det inte är signalen är att sätta in dongeln i den "dåliga" datorn och sedan placera den på samma plats som den "bra" var på. Löser det sig då är det signalproblem, fortsätter problemen även om du vet att signalen är bra skulle jag gå in i "resurshanteraren" och gå in under nätverksfliken. Sortera listan efter "total" och läs processnamnet till vänster för att se om det är något program som håller på och har sig.

Av Racka
Skrivet av Hudo:

Hej!

Jag lånar tråden ett par minuter. Tror ni att ett EVGA SuperNOVA G2 750 klarar 2-Way SLI GTX 980's, med en 4790k på runt 4.3 GHz? På pappret så gör det det, men gör det det under alla situationer?

Inga problem, kolla ovanstående. Du kommer inte dra ut 350w extra genom att klocka.

Av Racka
Skrivet av Lifooz:

Hallå där allesammans, vet att ni saknat alla trevliga trådar jag skapar.:up:
Nåväl, jag satte ihop min polares dator ikväll som består av min före detta rigg.
Och då finns det två molex-ingångar för ström. Jag vet ej var elen från dom tar vägen någonstans.
Min polare kör med ett HD-6970. Och jag anslöt den ena molex-ingången. Tyvärr glömde jag den andra och när jag såg den så var datorn nästan helt färdigmonterad.
Så kommer det fungera ändå? Eller måste jag riva upp hela bygget bara för att ansluta den sista molex-kontakten?

Ingra problem, PCIe ska enligt spec kunna leverera 75w till instickskort. Men vid ett stort antal kort och/eller andra enheter kan det behövas mer ström till dem för att systemet inte ska bli instabilt. Moderkortet i fråga är iden klassen där det finns en risk för ett stort antal grafikkort och har därför extratintag för ström. Men dessa behövs då bara om du kör med flera grafikkort och/eller overklockning.

Se Zcenicx tråd för mer ingående förklaring.

Av Racka
Skrivet av lassefrasse:

Trög att surfa på, ändå har jag valt det program jag tolkat ska vara det snabbare; chrome + 4G.
Den tål inte riktigt att vara igång flera dagar då blir den lite mupp.
Nu förstår jag att det ligger mer på Android i sig, stör mig ordentligt på att den mörkar skärmen när man ringer. Prövade ändra enda inställningen jag hittade men hjälpte inte. Blir stressigt när man ska avsluta samtal med kund när skrämen är svart och man inte kan trycka på någon knapp. Löste det med att aktivera läggapå funktionen på en sidoknapp, fast blir problem om jag ska surfa samtidigt som jag då ska prata.. och behöver väcka skrämen som inte reagerar själv.
Samma med Kartläsarappen som då buggar och kör svengelska samt inte förstår vilken gata man säger.
- Fast visst det går ju fort att starta om men...

Ingen som vet datum på Z3 compact? Hittade inget när jag googlade.

Nu hade du flyt med timingen, de utannonserades bara minuter sedan och fick en beräknad leverans vecka 40.

http://www.swedroid.se/priset-for-xperia-z3-och-z3-compact-en...

Av Racka
Skrivet av Gokartkungen20:

Hejsan

jag har tänkt på att köpa ett asus 770 för mitt 650ti är någorlunda trött nu xD Men jag har ett problem, jag har bara en 6pinnars störmkontakt på mitt nätagg och ett 770 behöver en 6 pinnars och en 8 pinnars. Kan man lösa detta på ett annat sett än att köpa ett nytt nätagg?

mvh
Max

Dator spec.
i5 2320
asus gtx650
16gb ram
500w fractaldesign 80 plus bronze nätagg

Mjo, nog ska det gå att lösa. Men är det inte en 6+2 pin kontakt på nätagget?

En molex>6 pin får du med största sannolikhet med grafikkortet.

Av Racka
Skrivet av Dr.Peppar:

Tja!

Jag har en SSD + en HDD i min dator och jag tänkte starta igång en liten server till mig och mina kompisar. Det jag undrar är bara om jag har OS på SSD kan jag då köra servern på HDD utan att det sliter på SSD? För jag har läst om man har minecraft klient/ server på en SSD så skriver det över så den lägger av fortare.

Edit: Det jag menar är att jag har haft en server innan och den låg på samma disk som OS. För den använde sig av AppData om jag minns rätt. Så kan man ha servern på min sekundära hårddisk utan att den har något med SSD att göra?

Jo, visserligen kommer den lägga av snabbare men det är fortfarande magnituder högre än den egentliga livslängden vi talar om.

Tänk dig 10 till 9 år, du kommer ändå ha lagt den åt sidan vid det laget.

Av Racka
Skrivet av Robin9291:

btw mitt moderkort är "gigabyte p35-ds4" vet inte om det stödjer SLI

Nej, bara CF på det moderkortet.

Av Racka
Skrivet av Majs123:

Hej! Jag ska nämnligen köpa en ny processor och är lite osäker vilken man ska köpa och vilken passar mitt moderkort. Jag har Gigabyte GA-H55-UD3H moderkort och det står att man kan använda intel core i7, i5 och i3. Men är det säkert att inte moderkortet är för gammalt för de nya processorena eller kommer det inte vara något problem alls?

Jag har just nu en i3 och behöver därför uppgradera en anning. Vilken processor skulle sitta fintfint då?
Behöver en processor som man ska kunna spela in och livestreama utan några problem.
i5 eller i7?

Tacksam för svar!

Har du en budget vi kan arbeta med? Samt nuvarande specs i fullo.

Av Racka
Skrivet av GGlucke:

Vet någon var man kan köpa mic skydd till headset?

Menar du en sådan där liten skumbit som mickar ofta har?

Av Racka
Skrivet av Damadre:

Medvetet själviskt bitterljuvt slut. En chans att rädda mänskligheten men han vill ha henne för sig själv antagligen för saknaden av sin egen dotter?

Precis.

Av Racka
Skrivet av dewpo:

Finns här någon som har ett dual gpu grafikkort och vet om det ses av systemet som två kort och om i så fall har dom utgångar så att dom kan användas som två separata kort istället för ett SLI-kort?

Jo, de ses som två kort, både CF och SLI.

Vad är du du vill uppnå med denna konfig/idé?