Inlägg

Inlägg som Mnc har skrivit i forumet
Av Mnc

Vad är det för något grafikkort? Vore bra om du berättade lite mer om systemet för att få någon ordentlig hjälp

Av Mnc

Du är duktig du bale hehe nädå.. ja jag vet faktiskt inte varför min går upp så förbaskat.. Finns ju inte nå vidare sätt att kyla den heller.. Vet fler som har de likadant.. Har du klockat ditt något?

Provat Artifaktscanning i ATI Tool, det är där jag ser v-regulator tempen..

Av Mnc

Du gapade ju nyss att det var helt osannorlikt att det var nätaggregatet??

Nej du har rätt! Det var 35A när det var oklockat.. Och rekommendationerna låg kring 34A.. Men det är väl också fel eller?

38A klockat för att vara exakt...

NorthQ 4775-500BULK
12V1 = 16A
12V2 = 18A
Combined max @ 12V ~ 26A.

Är du med?? Vi snackar alltså om 2st 12volt rails här..

580W

+5V
2.0A - 36A
+12V 1
1.0A - 20A
+12V 2
1.0A - 18A

Det aggregatet har to m fått en alldeles egen ATI symbol på tillverkarens hemsida..

Tror du e snett ute här

Av Mnc

Det är pasta på från box..
Du har inte satt ner flänsen på golvet innan montage då? Så pastan blev kvar där;)
Normal Idle temp för en processor du har är 40grader med orginalfläkten.. Med ett plus/minus 2-3 grader..

I regel är intels standardfläkt faktiskt inte så illa pinkad som många säger.. har sett flera exempel där folk fått upp sina 2.4ghz till 3.0 med orginalfläkten.. Jag kör med orginalfläkten nu, ser ingen anledning att byta i nuläget då min temp håller en idle på 42 och maxload på 55.. Ladda ner ett program där du ser RPM på processorfläkten samt temperatur.. Vet att te x mitt bios var riktigt kex när det gällde temperaturmätning tills jag flasha om.. Då blev det stabilt..

Kolla fläkten först och främst, sedan RPM och temperatur i annat program.. te x ASUS probe II.. Lycka till

Av Mnc

Blubben: När jag mätte vad mitt kort krävde full belastning så hamnade det på 38A.. Tror du ett agg med 26 pallar då eller? Klart som fan det kolar av....

EDIT: tror även ajg gjorde mig tydlig när jag sa att watten inte var det viktigaste...

Av Mnc

haha min flickvän råkade också göra något liknande... bara det att när hon suttit klart så startade inte datorn längre...

Av Mnc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -=Mr_B=-
Jag tycker iofs det låter mer som en vilsegången energispar funktion, än ett hårdvarufel. Jag hade börjat med att stänga av alla energispar funktioner.
Video BIOS Shadow, kopierar grafikkortets rom information, till ram, för ökad prestanda.
B!

Visst gör den det.. Men den orsakar ganska ofta den typen av problem som beskrivs ovanför.. Exakt teknisk information om varför kan jag itne ge men de kan säkert du..

Av Mnc

Lugnt xooz.. Tror ingen blev arg Men jag blir fortfarande så fundersam när man ser folk med ungefär samma system som en själv få flera tusen poäng till.. Fast klockar jag mitt kort+prolle lite till så hamnar jag väl kring 12.000, de får duga.. Orkar inte ha race tills de luktar brännt i burken

Korgan: konstigt att du får mycket poäng, du lär ju få sjuka CPU poäng.. Dina minnen är ju också skitsnabba, de gör massor i 3dmarks 05.. jag klocka mina minnen pyttepyttelite och ökade 500-600p.. sen skaffa jag 1024mb till och fick 200p till.. Sen klocka jag prollen ca 400-500mhz och fick 500p extra för de..

så nog gör processor delen sitt jobb

Av Mnc

Kan bara hoppa in i diskussionen och tillägga att mitt byte från Geforce Ti4200 128mb var ett kanonlyft från Savage4 32mb..

Sen var även X1900XT ett kanonlyft från Ti4200... Jag uppgraderar mig ungefär lika ofta som istiden infinner sig..

Av Mnc

Jag är kär i mitt Type-M 580w.. 18db och ligger kring 800kr! I love it

Inga blinkande jobbiga fläktar heller, utan bara ett svart agg.. Det ända negativa är att det blåser in den varma luften rätt in i burken

Av Mnc

Password: Tack för uträkningen..

då kan jag passa på att stå för summeringen..

- Är rädd för att dessa 26A inte räcker för ditt XTX...:(

EDIT: Och en grej till Vi vill bara hjälpa dig, även om jag förstår att du inte vill höra att ditt agg inte räcker till så borde du inte stänga öronen för det..

Tror de flesta som läser detta är överrens om att ditt nätagg med största sannorlikhet inte är riktigt ok för ett system som ditt..

Hemskt ledsen, hade samma problem själv, köpte ett Hiper Type-M 580w.. Fungerade finfint..

Men om du är så säker på att det inte är det så får du väl fortsätta felsöka men den hjälp jag hade att ge var den jag gav.. Läs rekommendationerna på ditt grafikkort + nätaggregat så får du kanske dra en slutsats sen..

Puss o kram!

Av Mnc

jadå, det ska inte vara nåra problem.. Sätt i allt där de ska.. Sen boota datorn.. Sen ska det vara helt Ok.. Om den inte bootar eller inte vill in i windows efter installation.. Då kan du skriva i denna tråd igen så ska vi hjälpa dig igenom bios

Av Mnc

för lite ström kanske? Krävs mer ström för att driva en 4.0:a, nånstans säger den stopp ju.. Även på 3.8 skriker den kanske efter 8 timmars orthos eller prime.. Minnena kanske inte vill vara med å leka där uppe? Ge dem lite mer ström också...

Av Mnc

Omöjligt att säga exakt vad som är ditt maxtak eftersom att det är mycket som spelar in.. Moderkort, Processor, minnen.. Alla dem använder FSB'n.. Klockar du processorn så klockas minnesbussen också..

Av Mnc

Det står ingenstans i specifikationerna hur många ampär 12volt railen ger.. Har du nån info för hur många 12volt rails den har samt vilken ampär? Ett XTX behöver kring 36A helst.. vid lite överklockning runt 39..

EDIT: Spelar ingen roll hur många Watt!! Jag hade ett kasst 560watts agg som inte pallade mitt system.. Köpte ett ORDENTLIGT 580w som klarade det alldeles utmärkt!.. Watten kan gå och ta sig nånstans, det är spänningen som betyder något.. En hel 12volt rail går åt till ett XTX, så har du bara 1.... ja då klarar inte ditt agg av det..

Av Mnc

Håller med apamedvapen.. Utan luftflöde är tempen sådär.. Den är skyhög med bra luftflöde också.. Min temp håller runt 70-75 full load.. och voltregulatorn kan emellanåt bli kring 100grader..

Av Mnc

Hmm svårt att säga, men det tror jag inte.. Video Shadow.. Något med Shadow bör det heta iallafall..

I övrigt kan du ta en titt på tillverkarens hemsida.. de brukar ha en FAQ under Support avdelningen där de tar upp problem som dessa..

Men som sagt, alla gånger jag haft Exakt ditt problem har det varit nätaggregatet som jag fortfarande tror är problemet..

Av Mnc

Bios kommer ställa in allt automatiskt efter ditt system, den känner vad du har för grejjer.. Att ändra i bios kan du oroa dig för den dagen du vill klocka et c.. Eller om något inte fungerar och du behöver ställa in diverse saker manuellt.. Men det ska inte vara något tvång..

Alla hastigheter ställs in automatiskt.. Annars hade det ju bara varit att bestämma att min Intel Core2 ska vara 13ghz Med en smula överdrift

Av Mnc

Har du satt fast fläkten ordentligt? Inte pillat på pastan på boxfläkten? Se till så att pasta sitter där den skall och att fläkten har ordentlig kontakt.. Annars, ta bort pastan som sitter och köp en bättre cpu fläkt och smeta på lite ny pasta..

Allså, fläkten är lite bökig att få fast, men du känner när den sitter ordentligt.. Om du nu tror att de är det som orsakar det.. varför har du inte provat att åtgärda?.. Ta och skaffa ett annat temperatur program och se så det inte diffar.. Annars bör du verkligen rycka å slita lite i din fläkt för att se så den sitter...

Du är verkligen säker på att du inte förstörde kylpastan?

Av Mnc

11908poäng

teckim: har du fifflat me inställningar i 3dmarks eller ger xtx så pass mkt mer än ett klockat xt?