Inlägg

Inlägg som lasseboy har skrivit i forumet
Av lasseboy

Problem i Win 2000 server miljö

Hejsan! Ska försöka förklar mitt problem kort fattat!

jag kör ett win 2000 nätverk med active dirctory.
Har 30 tal clienter med win xp.
Problemet är att jag har skaffat en skrivare hp 1300n med en print server. Har installerat den via server och det funkar bra, har även delat ut den till all users (120st). Men problemet blir när jag installerar skrivaren i en client. Det funkar att instalera med administrator, men Skrivaren finns ej där när en vanlig user loggar in. Provad oxå installera lokalt på data med det hjälpte ej.
Så nu sitter jag i den sitsen att om Alla 120 users ska kunna skriva ut från vilken client som helst så måste jag gå in med deras user name och instaler på 30 datorer x 120 users= 360 st skrivar instalationer och in/ut loggningar.
Finns det nogån duktig nät tekniner som har svar på denna fråga .Script kankse funka men för att slippa script så köpte jag en print server för alla sa att det skulle funka då. Hp supporten kunnde inte hjälp dom hänvisade till microsft och dom i sin tur hadde inte support för det här.
Tacksam för svar
Lasse

Av lasseboy

Ca[[ pp
tack för ditt svar men vad är en signal d-link är det en accepoint eller nåt liknande. och hur i såfall fixar jag det alltså att det funkat utan kabeln.
lasseboy

Av lasseboy

tack för svar ! men funkar det?? delar den ut internet via trådlöst utan router . med bara 2 st nätverks kort ( trådlösa)

Av lasseboy

trådlöst näterk

Hej!!jag har tänkt att skaffa trådlöst nätverk hemma.
behöver jag en accepoint eller router för att dela internet mellan 2 pc räcker det inte med 2st trådlösa nätverks kort om jag kör xp på bägge datorerna.. just nu så kör jag vanligt rj 42 nätverk och det funkar bra men jag vill slippa kabeln mellan pcerna .
tacksam för svar
lasseboy

__________________
love in him