Inlägg

Inlägg som CommanderShepard har skrivit i forumet
Av CommanderShepard

Glad påsk!

Av CommanderShepard
Skrivet av Ryssfemma:

Vilken bordskiva har du på alexlådorna :)?

Jag har för mig att det är Ikea Karlby björk/faner

Av CommanderShepard

Äntligen en 8 av 10 😂

Av CommanderShepard

Jag reagerade helt klart på att saker och ting inte laddade så snabbt som det brukade efter uppdateringen. Skönt att få det bekräftat! Hoppas att de arbetar på en fix 🫤

Av CommanderShepard
Skrivet av Linus82:

Problematiken ligger i vissa konfigurationer, allt startade säsong 3 när dom "optimerade" spelet.
Har 5800x3d och 3080, ligger på 90% cpu util konstant i ultra 1440p, finns milslånga trådar på både steam och EAs forum.

Största problemet är ju att det dom vet om det och har inte fixat det på 4 månader.

Så hög cpu util? Har för mig att jag bara låg på några ynka procent på min 5900X sist jag kollade. Spelar också i 1440p. Är det någon inställning jag missar?

Av CommanderShepard

Pixel 7 pro inköpt i slutet av januari för ca 10 000 kr (minus 2500 kr genom dåvarande kampanj). På Tradera tycks de kosta ca 7000 kr för 128 gb (jag har 256 gb).

Av CommanderShepard

Jag kan bekräfta problem med uppstart av Windows. Jag blev tvungen att stänga av datorn med on/off knappen/hard reset ett par gånger.

Av CommanderShepard

Zen 1-processorerna från AMD banade vägen för en oerhört snabb utveckling på processormarknaden, med fler och ruskigt snabba kärnor som följd.

Av CommanderShepard
Skrivet av Dramalama:

Tja köpte nyligen ett Powercolor Fighter 6700xt.

Har inte haft några större problem med drivrutiner eller något annat vid vanlig användning samt instabilitet än så länge. Men har
fått lite funderingar på det här kortet. Jag skriver all relevant info sist/längst ned i inlägget.

Efter att kopplat in det installerade jag de nyaste drivrutinerna, Körde Furmark i 20min, tempen stannade vid 95(Hot spot) och höll sig där ett tag. Testat små spela lite med det utan några problem än så länge. Testade även Timespy 3dmark out of the box.
Har testat Witcher 3 Next Gen uppdateringen lite som ger mig ca 65-120 fps ( Normalt tror jag då cpun flaskar gpun lite tror jag )

Vad jag har märkt dock är att jag inte riktigt får prestandan som jag borde i CSGO samt Minecraft, som exempel. Har försökt listat ut vad som orsaker det utan större framgång. Det ledde mig till ändra Min/Max Frekvensvärdet i Wattman, Därför tänkte jag testa undervolta samtidigt för att eventuell får ned tempen lite då kylaren inte är den bästa direkt. Men det är något knas med det hela eller är det något jag missar.

ändrade "min" värdet till 2350
ändrade "max" värdet till 2550
Undervoltade från 1.2 till 1.135

Körde Timespy igen och vann lite prestanda men tempsen känns något högre. Vad jag har märkt är att tex i HWinfo64 visar "Gpu Core Voltage" endast "1.022V " medans "GPU Memory Voltage ligger på "1.366V"(Antar att det är ngt annat). Vad kan jag mäta/se med så jag är säkert på att spänningen sjunker vid ändrade inställningar?

3dmark Timespy = 11 800 score (GPU) 6000(CPU)
3dmark Timespy(Efter) 12 150 score(GPU) 6000(CPU)

CSGO = 150-250 fps ( borde vara högre tycker jag vad jag hört andra har )

Övriga dator
--------------
6700xt PC fighter
Ryzen r5 2600 3.4Ghz
Tomahawk b450 (icke MAX )
16gig ram @3200hz
Seasonic Focus 750w gold
Drivrutiner: Nyaste Chipset
Driv- Grafik: 22.11.2 Radeon/Adrenalin
Har gammalt bios dock.

Hej!

De spel du hänvisar till, Minecraft och CSGO, är mycket beroende av vilken CPU du använder. I dessa fall tror jag ditt grafikkort begränsas en hel del av din processor. Vill du ha högre FPS i dessa spel tror jag att du behöver uppgradera din processor.

Av CommanderShepard
Skrivet av Imtottson:

Får man fråga vilken bänkskiva du kör med? Ska mot Ikea imorgon & pyssla ihop ett skrivbord

Jag har för mig att det är Ikea Karlby björk/faner

Av CommanderShepard

Det ser onekligen häftigt ut! Är dock mycket tveksam till om jag kommer att skaffa ett Playstation 5 med anledning av det (fortfarande) höga priset.

Av CommanderShepard

Jag älskar Bethesdas rollspel så Starfield står högst på listan. Dock har jag också förhoppningar på "The Day Before"

Av CommanderShepard

https://i.imgur.com/PI4BSp6.jpg

Den här spelhörnan delas av mig och min dotter ❤. Vid skärmen närmast kameran finns en Xbox Series S. Mitt emot de två skärmarna (men utanför bild) finns en 46 tums tv parad med en Nintendo Switch. Blir vi less på PC och/eller Xbox vrider vi bara på stolarna och spelar på Switchen 😊

Så glad att min dotter delar mitt intresse för spel!

Av CommanderShepard

Jag köpte mitt RX 6700XT september 2021. Dock efter att jag först sålt mitt Vega 56 för 5000 kr. Det innebar att jag betalade "endast" 3600 kr för mitt nya kort. Det var liksom en förutsättning för att det över huvud taget skulle bli något grafikkortsbyte med de galna priser som då gällde.

Av CommanderShepard

Nej, har aldrig ägt ett GTX 1060. Jag hade istället motsvarande modell från AMD, ett RX 480.

Av CommanderShepard

Fantastiskt trevligt! Pluspoäng för att de bjuder på uppdateringen. Ser mycket fram emot en till genomspelning ❤

Av CommanderShepard

Jag har för mycket ospelat i mitt bibliotek för att kunna motivera att handla 😂

Av CommanderShepard

Känner du inte att du måste ha just ett moderkort från MSI så har Inet just nu kampanj på Asus b550 F Gaming för 1499. Ett riktigt bra moderkort det också.

Av CommanderShepard

Jag och sambon är rörande överens om att dammsugarroboten är topp tre i listan av goda investeringar som vi gjort. Nu är vår robot en tre år gammal modell (iRobot Roomba 980). Den fungerar dock fortfarande fint och håller golven rena och fina. Har svårt att se ett liv utan dammsugarrobot!

Av CommanderShepard

Om 3-4 år när det är dags att uppgradera burken igen.