Inlägg

Inlägg som perhuden har skrivit i forumet
Av perhuden

Vi ær några hær på forumet som inhandlat 27" Hazro skærmar. 2560x1440 IPS panel, med underbar bild. Nackdelen ær foten som ær lite trist samt det faktum att de måste bestællas från England. Priset ær strax øver 4400 kr med frakten inræknad. Mycket prisværd enligt mig.

http://www.tftcentral.co.uk/reviews/hazro_hz27wa.htm

Av perhuden

Kolla om tillverkaren har något program för kalibrering av batteriet.

Av perhuden
Skrivet av XpreS:

Jag kan inte hjälpa dig med ditt problem mer än att komma med ett störande
lätt-att-vara-efterklok-utlåtande;

De få gånger jag har haft fel på NÅGONTING och skall skicka tillbaka det,
fotar jag alltid föremålet/varan. Det spelar ingen roll om det är till vanlig butik
eller nätbutik.

Så hände detta mig som hände dig, fast med en TV. TV:n hade lämnats för lagning,
jag blev sedan uppringd och de sa att det förekommit yttre åverkan, i form
av en gigantisk repa på bakstycket. Då körde jag upp de detaljerade bilderna i ansiktet på dom.
Detta slutade med att jag fick ut en ny TV, som var bättre samt en blu-ray spelare
på köpet för att de hade farit med osanning. (Detta var webhallen).

Så en framtida rekommendation är att dokumentera och fota varan du ska skicka
tillbaka.

Utomordentligt bra tips!

Av perhuden
Skrivet av Needas:

Ofta används nickelpläterad koppar!

I vattenkylning - Ja. I kylflänsar på moderkort - Nej.

Av perhuden

Hoppas det löser sig Niklas
Tycker att du har gjort allt enligt skolboken och jag följer tråden med spänning då även jag innehar en hazro skärm från OC.

Av perhuden

För dubbla loopar kommer kostnaden att dra iväg rätt rejält. Tänk på att du kommer att behöva i runda slängar dubbelt så många "fittings" och tro mig fittings är inte billigt. Dessutom kommer det att bli rätt mycket slang i chassit. Har själv kör ett bygge med dubbla loopar(crossfire gpus/cpu) och även om det kan verkar häftigt så anser jag det inte lönt. Kör med dubbla pumpar i en singelloop istället. Ek har rätt sjyssta pumptoppar för dubbla laing d5:or i serie.
Själv har min vattenkylning på min kommande dator kostat runt 10000-12000 kr. Och då kör jag bara en loop.

Av perhuden
Skrivet av Hraf:

Kanske borde svara på din fråga också.

Jag skulle rekommendera ett 360-kit eller ett 240-kit med en extra 120-rad. Man brukar generellt säga att en 120-rad räcker per block, men det skadar aldrig med så mycket radiatoryta som möjligt.

Den större pumpen, 4.0, är inte alls speciellt tyst precis som du säger. Den blir ganska tyst om man drar ner spänningen, men då är det lika bra att skaffa en av de mindre varianterna. Jag tror att du kommer att bli nöjd med den mindre pumpen (har 2 st sådana själv i burken).

CU står för att de är i koppar och inte har något lager av nickel eller liknande utanpå. EN är de nyreviderade nickelblocken. EK hade problem med att nicklet var dåligt på de tidigare versionerna, så de gjorde om dem med ett stort klistermärke med just EN.

Här går det att se hur vattenblocken passar:
http://www.coolingconfigurator.com/waterblock/3831109855331

NH-D14 är en bra kylare, hade den själv innan jag blev besatt av vatten. Att säga att det är 20-25 grader skillnad mellan den och H80 är helt galet. Kolla på alla tester som har gjorts, där ser man att de presterar ganska likvärdigt.

Antar att du menar slangar? I sådana fall har du rätt, det blir ju en slang som går till vattenblocket och vidare till nästa komponent. Jag skulle personligen säga att det är ganska snyggt. Jag fasar däremot för ikväll då jag ska plocka ut moderkortet och byta mot ett annat. En jäkla massa slangar och grejer som kommer att vara i vägen.

Håller helt med om att 4.0 pumpen låter rätt mycket när man matar den med full spänning. Har även testat en setup med en 2.2 pump som är mycket tystare och räcker för de flesta setups. Sålde själv av min 4.0 för att helt använda laing d5 pumpar samt en laing ddc i mina två setups.

Av perhuden
Skrivet av Linuslink:

okej. har en corsair h50 kylare nu. tror du jag kommer märka stor skillnad i grader. har min i52500k clockad till 4,0ghz nu och får när jag spelat bf3 i nån timme som max 59-60 grader. Hur vet man om kylblocket kommer att passa just min version av 580grafikkort då? skulle denna http://www.indomo.se/14767-EK-FC580-DCII-Acetal-EN-Nickel passa tro?

coolingconfigurator.com
Där kan du se vilka EK block som passar till ditt kort.

Självklart monterar man vattenblock på sina grafikkort för att det är snyggt och att man höjjer taket för överklockning såklart
Att köra dubbla överklockade 6990 kort på luft blir rätt bullrigt.

Av perhuden

Håller med om att de flesta problem som människan ställs inför går att bryta ner i mindre delproblem. Det är domstolens tolkning av matematiska algoritmer som inte är helt logisk. Mjukvarupatent är och kommer alltid vara en styggelse enligt de flesta. Främst då de behandlar en möjlig lösning på ett problem som kan lösas på oändligt många sätt. Att göra något är inte intressant i patent utan snarare hur görs det. Hur är lösningen unik och en nyhet?

Patentklimatet bygger på att de flesta patent som beviljas görs det på rätt grunder. Detta fall med MS visar på banala patent och hur de skapar stora ekonomiska förluster för företag. De borde inte ha beviljats från början. Tyvärr så kostar en sådan miss troligen Android-tillverkare/kunder otroliga summor. Och man måste även ha i åtanke att microsoft presenterat en handfull patent som är i slutet av sin levnadsperiod och de har säkerligen några handfull till med liknande patent som ammunition.

Hur löser man dessa problemen som har uppstått på sistone. Den lösningen som är bäst är nog om politikerna i USA tilldelar USPTO mer pengar till utbildning och ökar antalet timmar en granskare har på sig att granska en ansökan. Då kan vi kanske slippa dessa slamkrypare till patent som är allt för diffusa och luddiga.
Jag tycker att USPTO ska titta på EPO när det kommer till kvallite. EPO rankas år efter år som den bästa patentmyndigheten i världen och det är med rätta.

Av perhuden

In et Alappat avgjordes redan 1994 om man skall vara petig
Annars har du rätt.
Det senaste om mjukvarupatent i Usa är court of appeals för the federal circuits tolkning av vad som kan patenteras. de menar på att en tanke process inte kan patenteras .... så länge den inte är tillräckligt komplicerad. Detta öppnar för godkännandet av patent med matematiska algoritmer som anses för svåra att utföra för hand. Detta kan tolkas som att mjukvarupatent (mjukvara som innehåller en avancerad matematisk algoritm) kommer att tillåtas i framtiden.

Nu har jag inte koll på volvo så jag må vara ute på djupt vatten.
Jag kan tänka mig att det föll då det inte uppfyllde uppfinnigshöjdskravet. Detta finns av just denna anledningen att man inte skall kunna patentera för en fackman uppenbara lösningar. Det är även svårt att visa att ingen någonsin tidigare monterat ett bromsljus i ögonhöjd
Oftast så går det dock att argumentera att en uppfinning har viss uppfinnigshöjd mot att man kompenserar ansökan genom att göra kraven lite smalare.

Skickades från m.sweclockers.com

Av perhuden
Skrivet av snajk:

Ja absolut. Hela idén med att patentera mjukvara är helt bisarr, koden är skyddat av upphovsrätten så varför kan man ens patentera själva funktionen?

Vad jag förstått så tillåter inte patentsystemet (i USA i alla fall) mjukvarupatent alls egentligen men att de ändå går igenom på grund av dåliga kunskaper hos personalen på patentverket. Samma sak gäller designpatent. Om du kopierar något är det ett intrång, men bara för att något liknar något annat är det inte det. Samsungs plattor är exempelvis inga kopior på ipad då de bland annat inte har någon apple-logga på sig. De må vara lika men det är inte tillräckligt.

Tänk hur det hade gått om Benz hade patenterat bilen (fyra hjul och förbränningsmotor exempelvis) så hade alla andra fått göra bilar med annat antal hjul och annan motor.

USA tillåter mjukvarupatent. Detta beror inte på okunskap hos granskarna. EU tillåter "mjukvarupatent" om de är en del av ett system som löser ett konkret problem. (Kraven här är mycket högre) .
Tänkte fortsätta slå hål på lite myter. Det finns inga världspatent eller EU-patent. Ett patent måste valideras i alla länder där man vill ha det giltigt. Däremot kan du lämna in en ansöka där du låter myndigheten veta att du vill söka patent i en massa länder. Denna ansökan måste dock som sagt föras vidare och valideras i alla länder.

I MS fallet:
Det som är intressant i detta fall är att MS försöker skrämma folk till att betala licenskostnader. MS ville från början inte ens berätta vilka patent de ansåg bröts i detta fallet. Verkliga barnfasoner. De skulle prompt ha ett NDA avtal underskrivet innan de avslöjad vilka patent det gällde. De lyckades dock förhandla om NDA till att bli mycket smalare. Det är detta som gjort att gemene man nu kan läsa hur det går till när MS fiskar efter licenspengar.

Barns & Noble är ett litet företag i sammanhanget som inte har råd att betala licenser eller stämma MS för den delen heller. Det enda de kan göra är att granska patenten MS hävdar att de bryter samt filea för re-examination hos USPTO eller berörd myndighet. I detta fallet har de gjort sin läxa och de flesta patenten MS anför mot B&S borde aldrig ha beviljats från början pga "prio-art" hinder.

MS är på hal is när det kommer till dess attack på Android. I detta fallet har B&S dessutom vänt sig till konkurrensmyndigheter i USA och de kommer med stor sannolikhet ta upp fallet.

Den person som inte inser att felaktigt godkända patent skapar ökade kostnader för företag och i slutändan kunder har inte alla hästar i stallet.

Sen alla exempel såsom: "isåfall ska jag patentera bensinmotorn" etc. Tro mig hade du uppfunnit en ny metod för att omvandla kemiskt energi till rörelseenergi, och metoden inte var känd sen tidigare så är det fritt fram att patentera. Varför tar ni alltid exempel på kända uppfinningar där alla eventuella patent har gått ut för länge sedan?

Av perhuden

Hej
Äger en utan glas och måste säga att jag är helnöjd med skärmen. Det finns en tråd där några av oss som beställt skärmen delat med oss av våra synpunkter.
http://www.sweclockers.com/forum/101-skarmar-och-tv-apparater...
/P

Av perhuden
Citat:

Om det skulle vara fel på din vara har du i första hand rätt att få den reparerad eller utbytt. Detta ska ske utan kostnad för dig. Reparationer och byten ska göras inom rimlig tid och utan väsentlig olägenhet för konsumenten.
Att reparation eller byte skall ske kostnadsfritt innebär att konsumenten ej skall behöva ha utgifter för frakt-, arbets- eller materialkostnader för att återställa varan till avtalsenligt skick.

Om reparation eller byte inte kommer ifråga, inte sker inom skälig tid efter reklamationen eller inte kan ske utan väsentlig olägenhet för dig, har du rätt att kräva ett lämpligt prisavdrag eller häva avtalet. Hävning av avtalet betyder att säljaren betalar tillbaka alla pengar som du har betalat mot att du lämnar tillbaka varan. Du har dock inte rätt att häva avtalet om felet är obetydligt.

Rättigheterna kan ej avtalas bort
Avtalsvillkor eller överenskommelser som du ingår med säljaren innan du upptäcker felet och som begränsar eller åsidosätter dina rättigheter är inte bindande. Medlemsländerna får dock, när det gäller begagnade varor, föreskriva att säljaren och konsumenten får komma överens om vissa avtalsvillkor eller ingå överenskommelser med kortare ansvarstid för säljaren än två år. Ansvarstiden får dock inte understiga ett år.

Taget från http://www.konsumenteuropa.se/Klaga/Fel-pa-varan/Dina-rattigh...

Observera att denna reklamationsrätt ej kan avtalas bort som OC hävdar. Bara på dom!!!

Av perhuden

Hej Niklas
Hur har det gått för dig?
mvh P

Av perhuden

Sirnicke:

Foliehatten har aldrig åkt på. Jag tycker vi skall hålla oss ifrån att dela ut foliehattar till höger och vänster bara för att det finns meningsskiljaktigheter. Vissa kan nämligen uppfatta det stötande när man liknas vid en person som bär en foliehatt

Du ställde en öppen fråga om hur. [...skulle "hjälpa den mmyndigheter att styra internet"] och jag gav dig ett tänkbart svar. Är jag övertygad om att detta är den enda svaret - NEJ.

Vill du få ett bättre svar på din ursprungliga fråga så läs hela artikeln vettja! Då får du kanske veta vad författaren menad med de ord han skrivit. Ibland är det så enkelt. (punkt)
http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2387203,00.asp#fbid=Is5j...

Av perhuden

Skapa en bild av ett osäkrare internet för gemene man. Detta ger myndigheter ett naturligt mandat att begränsa internet.

Av perhuden

Håller med om att en eller annan sporadisk trasig pixel är ok. När de börjar bilda ett mönster så är det inte acceptabelt.
Är väldigt nöjd med min skärm iallafall. Får hoppas på en till prissänkning den närmaste månaden.

Av perhuden

Jippi inga döda pixalr. Inge bleed. Bara en sned fot Den skall dock bytas ut. Fan två till i porträtt läge hade varit det ultimata. Någon som känner till några eyefinity ställ för tre skärmar som klara tre 27" i landskapsläge?

Av perhuden

Skulle säga att det är intressantare att se till score per minute istället för K/D. Spelar man för laget så brukar man även få mycket poäng tillslut.

Av perhuden

Jag mailade och det verkade som om de inte hade riktigt koll på min order. Han lovade dock att den skulle packas och skickas idag.
Den trillar væl in næsta vecka någon gång.