Inlägg

Inlägg som perhuden har skrivit i forumet
Av perhuden
Skrivet av Zax89:

Fick du inget kvitto? Den kan vara stulen och spärrad.

Hehe hade du läst hela tråden hade du sett att den var både stulen och spärrad. Detta framkom när TS kontrollerade med polisen. Den är således inlämnad till polisen.

Av perhuden

Sjukt surt med vattenläckor. Du hade tur i oturen att iallafall ett grafikkort klarade sig.

Jag vill inte strö salt i såret men läcktestade du i 12h+ innan du startade burken?

Av perhuden

Ta och kolla in TFT-central för reviews av skärmar. http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2412m.htm
Ska själv köpa 1 alt 2 till u2412m skärmar som komplement till min hazro 27"(2560x1440). Vet dock inte hur jag ska få plats med allt.

Dellen har även "3 år, På platsen-utbyte"- samt en generös pixelgaranti.

Av perhuden
Skrivet av perper:

Tackar för det, har inte sett bygget förut! Mycket fint!=) Siktade själv på att använda slimradiatorer och fläktar från början, men har ändrat de planerna litegrann för maximal kylning. En radiator kommer därför placeras på taket. Dimensionerna skiljer sig lite (Blir rätt avgörande i den här storleksklassen, haha) mellan Q08 och Q25, men kommer helt klart finnas inspiration i ditt bygge.

Förstår att det blir mycket planändringar under byggets gång, men det är ju också lite av charmen med ett sånt här bygge!

Håller med om charmen i att bygga kompakt men kraftfullt. Trycka in vattenkylning i ett rymligt 800D känns inte lika häftigt som ett potent vattenkylt sff-minimonster. Jag gissar på att verktygslådan innehåller ett gtx 590?! Fedt! Jag säger det igen - FEDT!

Själv har jag fått kompromissa med matx istället för mitx (silverstone ft03) i kommande bygget. Hittade inget itx-moderkort med plats för dubbla hd6990
Återigen - det skall bli kul att följa bygget!

Av perhuden

Om du behöver inspiration så kan du kika på mitt bygge

http://www.sweclockers.com/image/gallery/2011/03/06/Inside3-1.jp...

Får varna dig med att det kan hända att man får tänka om både en och två gånger när man bygger trångt. Ska bli kul att följa bygget!

Av perhuden

Kylaren är för hög för att passa i chassit. CHassit 148mm högt. Kylaren 149 mm hög.

Av perhuden
Skrivet av godspeed:

------------
Detta har jag också tänkt på, vilket jag ska fråga polisen om hur man gör, ska ringa skatteverket också en sväng...jobbet blir verkligen lidandes idag..mycket ringande
Min chef var inte glad igår t e x allaredan men får förklara för honom vad som pågår, han måste förstå mig lite även att det är julhandel och vi är en man kort pga benbrott

Vill man ha tag på personnr så ær det bara att bli medlem gratis på ratsit, upplysning.se eller liknande sida så visas æven de sista fyra siffrorna vid en søkning. Det ær sjukt att det ær allt som behøvs før att skapa stora bekymmer før en annan mænniska. Lægg dær till att du kør med någon anonymiseringstjænst och du kan terrorisera din omgivning næstan obehindrat. Du kan till och med anvænda dig av en hushmail eller generera en så kallad slaskmail vid varje bestællning før att det skall bli ænnu svårare att spåra.

Sjælv skulle jag aldrig kunna bestælla något i nån annans namn før att jævlas men det kan ha hænt att jag anmælt min størsta antagonist till radiotjænst i kiruna. Och innan någon sæger något: Ja han har en "big-ass"-tv och en fruktansværd hemmabioanlæggning, samt en læggning att på udda tider spela høg musik och titta på film. Jag betalar sjælv avgiften så varfør skall inte han

Av perhuden
Skrivet av ODDNAME:

Inet har ingen som helst anledning att kompensera dig, de har inte tillverkat produkten, du får kontakta fractal som de säger, eller köpa nytt

Inet kan visst ha ett ansvar som säljare av en felaktig vara. Innan du kommer med påståenden så läs vad lagen säger och vilka rättsfall ARN själva refererar till när det kommer till skadestånd och försäljares ansvar.

Här är ett exempel på en kvinna som köpte en bäddsoffa som skadade golvet i hennes lägenhet. https://lagen.nu/arn/1993-3505

Allting handlar om §30 - §32 i KKL

30 § Köparen har rätt till ersättning för den skada han lider genom att varan är felaktig, om inte säljaren visar att underlåtenheten att avlämna en felfri vara beror på ett hinder utanför hans kontroll som han inte skäligen kunde förväntas ha räknat med vid köpet och vars följder han inte heller skäligen kunde ha undvikit eller övervunnit.
Beror underlåtenheten att avlämna en felfri vara på någon som säljaren har anlitat för att helt eller delvis fullgöra köpet, är säljaren fri från skadeståndsskyldighet endast om också den som han har anlitat skulle vara fri enligt första stycket. Detsamma gäller om felet beror på en leverantör som säljaren har anlitat eller någon annan i tidigare säljled.
Köparen har alltid rätt till ersättning om varan vid köpet avvek från vad säljaren särskilt utfäst.

31 § Säljarens skadeståndsskyldighet enligt 30 § omfattar även skada som på grund av fel på den sålda varan uppkommer på annan egendom som tillhör köparen eller någon medlem i hans hushåll och egendomen är avsedd huvudsakligen för ändamål som faller utanför näringsverksamhet. Lag (2005:62).

32 § Skadestånd på grund av säljarens dröjsmål eller fel på varan omfattar ersättning för utgifter, inkomstförlust, sådan prisskillnad som avses i 33 § samt annan förlust på grund av dröjsmålet eller felet.
Skadestånd enligt denna lag omfattar inte i andra fall än som avses i 31 § ersättning för förlust som köparen tillfogas genom skada på annat än den sålda varan.
Säljaren och köparen kan träffa avtal om att ersättning enligt första eller andra stycket inte skall omfatta förlust i näringsverksamhet.

Annat intressant fall
https://lagen.nu/arn/1994-4754
En man köper målarfärg och placerar den i bagageluckan på sin bil. När han kommer hem har färg runnit ut i bagagerummet pga att locket på en av burkarna gått upp. Arn ger mannen rätt till ersättning.

Allt handlar om en bedömningsfråga och där tror jag att varken du eller jag på rak arm kan säga att såhär är det. Detta besvaras bäst av någon som är mer insatt i konsumentköplagen än gemene man. Så snälla ska du komma med påståenden som ditt ovan så bifoga gärna en källa som styrker det du påstår.

Visst det låter ologiskt att säljaren av en vara kan vara ersättningsskyldig och det är just därför man alltid skall kolla vad som gäller INNAN man uttalar sig.

Till trådskaparen:
Fortsätta hävda din rätt. Ta kontakt med konsumentvägledaren. Försök ta reda på vilka delar i datorn som fungerar och försök skrapa ihop till nya/begagnade delar. Du kan säkert kommar över delar i swec-marknaden nu i mellandagarna. Samtidigt så tycker jag verkligen inte att du ska ge dig men ställ in dig på att det kan ta tid och kräva mycket mailande och svärande men jag är övertygad om att det kommer vara värt det, om du får rätt.
Får du inte rätt så sprid denna skräckhistoria till alla du känner och se till att du hindrar någon du känner från att handla hos dom.

Av perhuden

Då tycker jag att du skall maila till inet och förklara att du har komponenter som kan ha skadats pga av det felaktiga nätaggregatet. Det kan även vara bra om du försöker få reda på hur nätaggregatet var trasigt. Försök att kommunicera via mail då du i framtiden kommer att ha bevis på vad som sagts.

Det kan även vara bra att maila till din konsumentvägledare för att fråga om råd samt få denna involverad i ett tidigt stadie. Skriv till dom och berätta vad som hänt och fråga vad du har för rättigheter som konsument. Svaret från konsumentvägledaren kan du bifoga till inet om det skulle vara problem.

I övrigt så är information A och O när det kommer till sånt här. Läs på vad konsumentköplagen säger. Skaffa så mycket information om hur nätaggregatet var trasigt. Läs på nätet om vilka skador ett trasigt nätaggregat kan ge upphov till. Fortsätt felsöka när det nya nätaggregatet kommer samt det viktigaste av allt: Kräv din rätt som konsument.
Det kommer kanske ta ett tag men ge dig inte.

Uppdatera oss gärna om hur det går för dig samt lycka till!

KKL : http://www.konsumentverket.se/Global/Konsumentverket.se/Best%...

http://www.konsumentverket.se/Global/Konsumentverket.se/Best%...

Av perhuden

I konsumentkøplagen kan du kræva skadestånd som tæcker de kostnader den felaktiga komponenten gett upphov till.
Læs på lite på konsumentverkets hjemsida.
Hær ær en liten notistext ang skadestånd:

"Skadestånd
Du kan dessutom kräva skadestånd i vissa fall. Du har rätt till ersättning för alla utgifter och förluster som du drabbas av på grund av fel på varan. Du kan också få ersättning för skada på annan egendom som tillhör dig eller din familj, exempelvis om en diskmaskin läcker vatten och skadar golvet."

Om det visar sig att varan var felaktig och det anses troligt att felet gett upphov till skador på øvriga komponenter i din dator så ær inet skyldiga att ersætta dig. Det kvittar om de vill att du ska skicka in moderkortet till tillverkare eller den butik du køpte kortet i. Ansvaret ligger på sæljaren (inet) av den felaktiga varan.

Men vænta tills inet har testat psu:n innan du slår på stora trumman. Visar det sig att psun ær felaktig så ær det bara att børja bråka och kræva din rætt.

Av perhuden
Skrivet av Chris_Kadaver:

Jaa vissa har det bra du! ;p synd att jag inte hann beställa. Skrev till inet att dom borde se till att ta hem dessa, och bevisa att de är värda utmärkelsen som årets datorbutik. Känns löjligt att man ska behöva bedriva handel med britterna x)

Citerar för att informera.
Skärmarna har gått ner i pris till ca 374 gbp igen för modellen med glaspanelen.
Betyder att jag definitivt kommer att slå till på ännu en monitor.

Av perhuden

Äger två 6990 kort och jag anser att ska man köra dubbel-chip-kort så är det ett absolut krav att de vattenkyls. Ljudnivån och mängden värme korten generar är rent av löjlig när de belastas ordentligt.

Av perhuden
Skrivet av gibbarante:

Hej! har ett microsoft sidewinder x4 tangentbord. På tangentbordet finns mediaknappar ( play/pause, prev, next ) Dessa går dock bara till wmp och skulle vilja få dom att funka till spotify. Skulle va väldigt gött om någon kunde hjälpa me detta:)

Har du installerat några drivrutiner? Mina knappar fungerar både i spotify, VLC mfl.

Av perhuden
Skrivet av Zcenicx:

Konsumentköplagen ger 6 månader garanti och 3 år reklamationsrätt, så det gör liten till ingen skillnad. KKöpL trumfar garanti så länge man vet hur man ska formulera en reklamation.

Blanda inte in garantibegreppet i KKL. De sex månaderna du talar om är den tiden du kan hävda ursprungligt fel, med resultat att säljaren utan omkostnad skall åtgärda felet.
Garanti har inget i KKL att göra!

Av perhuden

Lira lite BF BC2 vettja

Av perhuden

Sverige har utlämningsavtal med Thailand så när han samlat på sig tillräckligt mycket bagage så blir det några månader i Thailändskt fängelse innan utlämning och rättegång i Sverige.

Av perhuden

Folk som lurar flera personer på betydande belopp åker ofta dit. Om polisen har kontonummer och flera anmälare så brukar de kontakta förövarens bank för att få tag på listor över alla överföringar som gjorts. Därefter betar de av listan och kontaktar alla som har liknande överföringar och kan tänkas ha blivit bedragna.
Detta hände mig när jag blev lurad på ca 2600 kr. Ju fler personer han lurar desto högre sannolikhet att han åker dit. Tyvärr så är risken mycket stor att eventuella pengar för alltid kommer att vara förlorade. Det kan ta otroligt lång tid om personen döms att betala skadestånd tills dess att man får pengar tillbaka. Detta är ofta människor som inte har några pengar eller tillgångar kvar och sannolikt redan har betydande skulder till banker/skatteverket m.fl.

Av perhuden
Skrivet av Burks:

nej nu räknade du väl fel?

det drar 880W ur väggen. 80% (tror det är verkningsgraden) av det använder då nätagget. alltså 880*0,8 = 704W. Systemet drar då ca max 700W.

Jag tog det enkla fallet med ett agg som klarar att leverera 1000w ut i datorn før att det ær lætt att rækna på. Mitt var ett demonstrativt exempel och syftade bara till att førklara principen.

Får tillægga att 80% verkninsgrad vid 100% belastning gæller ett rætt pissigt nætagg. Bra agg klarar 89-90+% verkningsgrad vid 100 % belastning och 230 v input.

Av perhuden

Att mäta i väggen och på linorna ut från nätagget är två olika saker. Ett bra 1000 w agg kan leverera 1000 w ut i datorn men då verkningsgraden inte är 100% så kommer den att dra mer än 1000W från väggen.
Vid 90% verkningsgrad drar agget då 1111 w från väggen.

Av perhuden

New Vegas för 5 euro är ett KAP!