Inlägg

Inlägg som perhuden har skrivit i forumet
Av perhuden
Skrivet av thexps:

Satsa på luft istället, jag ångrar att jag valde vätskekylning.
Ska byta till luft.

Nu önskade trådskaparen hjälp med att sätta ihop ett paket med delar till vattenkylning. Vad ditt lätt trolliga inlägg gör i denna tråden förstår jag inte.
TS vill inte ha hjälp med att välja mellan luft och vatten och att du ångrar att du gick över till vatten är hör inte riktigt hit. Starta en egen tråd där du kan diskutera detta.

Edt. Såg att du dessutom kör en sluten vattenkylningslösning. Här pratar vi om custom vattenkylning.
Vidare:
http://www.aquatuning.se/index.php/cat/c1159_7950-7970.html
Gpu block.
För fullcover block så kommer prestandan vara ungefär likvärdig för de olika alternativen. I mina ögon kan du lika gärna välja det som är snyggast och passar färgschemat.

CPU block
http://www.aquatuning.se/index.php/cPath/22_835/sortprod/4
Här kan det skilja en del i prestanda.
Några populära block är:
Watercool HK CPU LGA1156 Rev. 3.0 LT
EK vatten Blåss EK-Supreme HF

När det kommer till radiatorer så brukar man säga ju fler desto bättre. Se bara till att matcha radiator med rätt sorts fläktar. Radiatorns FPI (fins per inch eller "täthet") påverkar strömningsmotståndet och därmed vilka fläktar som är lämpliga.

Hinner inte skriva mer men någon annan kan säkert fylla på med mer info. Men börja med att välja blocken så har du en början.

Edt. När det kommer till pumpar har jag en favorit i laing d5.(finns med många olika produktnamn men är samma pump.) finns även en mindre version som även den är mycket fin. Jag tror att Xroo och andra blöta rävar på forumet håller med om d5:ans förträfflighet.

Av perhuden

Det är Eu-kommisionen som drivit på och förhandlat fram ACTA med övriga nationer. ACTA måste dock godkännas i EU-parlamentet (den församling där de folkvalda sitter). I EU parlamentet finns det ett starkt motstånd mot ACTA bla pga hemlighetsmakeriet som varit kring avtalet.

Jag tycker artikeln är kraftigt missvisande då ratificeringen i EU-parlamentet inte omnämns.

Följande gäller:

Först skall avtalet ratificeras genom omröstning i Europaparlamentet.

Sen skall avtalet ratificeras av varje enskild medlemstats parlament. (riksdagen i sverige)

Av perhuden

Jag skulle gärna ha ett klargörande från indomo av vilka "undantag" de anser finns för att de skall kunna undgå KKL och inte betala ut prisskillnaden.

Av perhuden
Skrivet av WipeClean:

Bra svar utav Indomo, dock så tycker jag att dom kunde hört av sig innan dom satt in pengarna till TS eller kompisen eller vem du nu var och förklarat varför?

I detta fall så litar jag dock mer på Indomo än på alla hobbyjurister här på forumet...

Jag hade då aldrig litat på någon som hävdar rätt utan att ange källa. Vare sig det är en politiker eller ett företag.

Då föredrar jag en hobbyjurist med källa.just my 0.02 $

Av perhuden
Skrivet av Aze:

Lite komiskt resonemang från många håll.

Du fick tillbaka alla pengar du har lagt på produkten från början. Du fick "låna" en hårddisk under en viss tid (tills den dog), sedan kan du antingen:

1. Acceptera att hårddiskarna är dyrare för tillfället, köpa en ny trots detta faktum (ett tips är att kolla i andra butiker, då du uppenbarligen är missnöjd med Indomos garantiservice, även om jag har svårt att tro att den skulle skilja sig från andra butikers).

2. Vänta med att köpa en hårddisk tills priserna går ner, och helt plötsligt så får du kanske en större/snabbare disk för de pengar du fick tillbaka (personlig vinst?) eller använd pengarna till något annat kul.

Faktumet är att om du hade fått dina pengar tillbaka och diskarna hade haft ett lägre dagspris som hade resulterat i en bättre hårddisk så hade du suttit och hyllat Indomo snarare än att hänga ut dem här...

Aze detta handlar inte om dina resonemang. Detta handlar om vad Konsumentköplagen ger TS för rättigheter. Det kvittar om du tycker det verkar konstigt att lagen är som den är och det får du gärna göra. Men att komma till en tråd, där en medlem söker rådgivning i ett ärende, och säga att denne skall vara nöjd med att företaget bryter mot lagen är ett riktigt dåligt råd och även rätt trolligt vad jag anser.

Till TS: Kontakta konsumentombudsmannen i din kommun via mail och hör med dom. Fortsätter indomo att bråka så kan det passa att lämna ett välformulerat omdömme hos prisjakt samt upprätta ett klagomål hos fairshopping.se.

Av perhuden
Skrivet av Indomo.se:

Hej alla!

Vi försöker alltid i första hand ersätter våra kunder med ny vara om produkten fortfarande finns tillgänglig och vi har dem i lager. När vi inte kan leverera en ny produkt (om det utgått etc), så försöker vi om det är rimligt att erbjuda en alternativ produkt i samma pris/prestandaklass. Är inte detta möjligt så är vårt sista alternativ att återbetala kunden pengarna han betalt för produkten.

Disken som perhuden länkar till har vi inte haft några returärenden på den senaste tiden så förmodligen är det en annan disk som TS menar.

Konsumentköpslagen innehåller faktiskt några undantag och sammanfattningsvis kan man säga att i det här fallet har vi rätt att välja mellan omleverans (dvs. skicka ut ny vara) eller återbetala pengarna.

TS eller vår kund får givetvis höra av sig till oss om han inte är nöjd med lösningen så försöker vi arbeta fram en annan lösning som alla är nöjda med. Vårt mål är alltid att våra kunder skall känna sig nöjda och välbehandlade så givetvis vill vi lösa detta på bästa sätt. Så hör av er på telefon eller mail så löser vi det så snabbt som möjligt!

Jag vill också klargöra att varken vi, eller distributören vi köper WD-diskar av, får nya diskar som ersättning. Vi får alltid en kredit på det vi betalade för disken.

mvh
Johan
indomo.se

Johan inte för att vara sån men jag litar inte på det du säger. Varför....

1. ni har part i ärendet
2. Ni tolkar KKL rätt frikostigt och citerar ingen källa på dessa applicerbara undantag.

Att ni skulle kunna frångå era skyldigheter enl konsumentköplagen är rent SKITSNACK! Konsumentköplagen är glasklar på denna punkten. Kan ni inte omleverera en likvärdig fungerande vara så har köparen rätt "att med tillräcklig omsorg och inom skälig tid efter det att köpet hävdes kräva ersättning för prisskillnaden mellan de båda köpen.

"Påföljder vid fel på varan
22 § Är varan felaktig enligt 16-21 §§, får köparen enligt 23, 24 och 26-29 §§ kräva avhjälpande, omleverans, prisavdrag eller ersättning för att avhjälpa felet eller häva köpet. Dessutom får han kräva skadestånd enligt 30-32 §§. Han får även hålla inne betalningen enligt 25 §. Lag (2003:162)."

"Prisskillnad
33 § Har köpet hävts och köparen gjort ett täckningsköp till högre pris, omfattar skadeståndet ersättning för prisskillnaden mellan de båda köpen, om täckningsköpet gjorts med tillräcklig omsorg och inom skälig tid efter det att köpet hävdes. I annat fall omfattar, om gängse pris för en sådan vara som köpet avser vid tiden för hävningen överstiger priset enligt köpet, skadeståndet denna prisskillnad."

http://www2.notisum.com/Pub/Doc.aspx?url=/rnp/sls/lag/1990093...

Av perhuden

Fuck garanti säger jag. Detta är ett solklart fall av reklamation och då har kunden rättigheter som indomo inte kan undvika.

"Är det fel på en vara du köpt kan du enligt konsumentköplagen ha rätt att:

kräva att felet avhjälps
kräva omleverans av en ny, felfri vara
få prisavdrag
få ersättning för reparation
häva köpet och få pengar tillbaka
hålla inne betalning
få skadestånd

Men du kan inte kräva alla alternativen vid ett och samma tillfälle. Det är egentligen bara kravet på skadestånd som går att kombinera med något av de andra. Du har rätt att reklamera en vara upp till tre år efter köpet. Men reklamera alltid ett fel så snart du har upptäckt det. Normalt ska du göra detta senast två månader efter att felet blev känt för dig."

Längre ner i avsnittet skadestånd står:

"Skadestånd
Du har enligt konsumentköplagen rätt till ersättning för alla utgifter och förluster som du drabbas av på grund av fel på varan eller försenad leverans. Rätten till skadestånd har du oavsett om köpet hävs eller om felet har blivit åtgärdat av säljaren. Skadeståndsgrundande kostnader kan vara:
utlägg, som resor och transporter för att få felet avhjälpt,
inkomstförluster, exempelvis på grund av att du måste ta ledigt från arbetet för att vänta på en reparatör och därmed fått avdrag på lönen,
prisskillnad, det vill säga om du efter att ha hävt köpet tvingas betala mer för en motsvarande vara,
andra förluster, som exempelvis en biljett till en bilfärja som du inte kunnat utnyttja för att det blivit fel på din bil.
Du har också rätt att få ersättning av säljaren om den felaktiga varan orsakar en skada på annan egendom som tillhör dig eller din familj, till exempel om en diskmaskin läcker vatten och skadar köksgolvet.

Om ersättningen blir orimligt betungande för säljaren kan den i undantagsfall jämkas. Man tar då hänsyn till firmans ekonomiska förhållanden samt firmans och kundens försäkringar. Generellt gäller att du måste vidta rimliga åtgärder för att begränsa förlusten eller skadan, till exempel inte förvärra ett fel på varan genom att använda den. Försummar du det får du betala motsvarande del av förlusten. Läs mer om skadestånd via länken till höger på den här sidan."

Sista stycket säger att om skadeståndsersättningen blir orimligt betungande för säljaren kan den jämkas i undantagsfall. När det handlar om så små summor som värdet på en hårddisk så kan det knappast ses som orimligt betungande utgift för företaget. Detta gäller snarare ersättningar som kan få fimarn att gå i konkurs eller liknande.

Återigen om du tar detta som en normalt reklamationsärende (EJ GARANTI!) så säger konsumentköplagen att om säljaren häver köpet så har du rätt till ersättning för den ökade kostnaden du har för att köpa en ny likvärdig disk hos indomo eller hos en konkurrent.

Jag skulle gärna vilja se hur indomo försöker trolla bort dina rättigheter i konsumentköplagen. Tyvärr är det rätt vanligt att företag (inkl inet.se som även i mitt fall ville betala tillbaka det jag betalade för disken trots att,1. nuvarande disk kostade det dubbla, 2. de hade 40+ diskar i lager.) försöker undgå vissa av sina skyldigheter enl. lagen.

Av perhuden

Jag hade ett liknande ärende hos inet som även de ville ge mig pengar när jag var i behov av en disk. Han får helt enkelt skriva ett välformulerat mail där han påpekar att indomo har disken i lager och att han anser det är konstigt att han inte kan få en utbytesdisk.

http://indomo.se/14345-2TB-Western-Digital-Caviar-Green-WD20E...

Läs på konsumentverkets hemsida där står vad man som konsumnt har rätt till.

http://www.konsumentverket.se/sv/Lag-ratt/Din-ratt-som-konsum...

Följande text är saxad från länken ovan.

"Skadestånd
Du har enligt konsumentköplagen rätt till ersättning för alla utgifter och förluster som du drabbas av på grund av fel på varan eller försenad leverans. Rätten till skadestånd har du oavsett om köpet hävs eller om felet har blivit åtgärdat av säljaren. Skadeståndsgrundande kostnader kan vara:
utlägg, som resor och transporter för att få felet avhjälpt,
inkomstförluster, exempelvis på grund av att du måste ta ledigt från arbetet för att vänta på en reparatör och därmed fått avdrag på lönen,
prisskillnad, det vill säga om du efter att ha hävt köpet tvingas betala mer för en motsvarande vara,
andra förluster, som exempelvis en biljett till en bilfärja som du inte kunnat utnyttja för att det blivit fel på din bil."

Följande text kan vara bra för din kompis att citera i mailet. Den säger att du har rätt till ersättning på grund av prisskillnad då en ny hårddisk kostar nära det dubbla i inköp.

Lycka till!

Av perhuden

Fan va synd perper.... Hoppas du får bra betalt för grejjerna så att du får lite pengar över till framtida projekt!

Av perhuden
Skrivet av KRQKAN:

Aaa det är synd att man inte får spela in grejs^^ Har varigt med om så sjukt mycket skit på VHF och telefoni som jag gärna hade spelat in ^^

älskar den

Hehe ja på kanal 16 kan det ibland utspela sig rätt konstiga samtal.....
Det finns en del nötter som inte förstår vad kanalen skall användas till

Vad gäller telefoni så är väl lagen skriven så att så länge en part i samtalet har kännedom så är det fritt fram att spela in. Jag kör själv en liten app på mobilen som spelar in alla samtal jag gör eller får. Direkt efter samtalet så kan man bestämma om man vill spara samtalet. Dessutom kan du filtrera så att samtal från kända kontakter ej sparas.
Är främst en säkerhetsåtgärd i det fall en uppringande försäljare beslutar sig för att vara kreativ med klipp och klistrandet.

Av perhuden

Det är med skräckblandad förtjusning jag följer tråden. Jag köpte själv en h27wc och jag varje natt innan jag går och lägger mig så ber jag för att jag ska slippa att ha något med supporten på OC att göra.

För allas våran skull så hoppas jag att ni ger dom på nöten. Då kommer framtida köpare här på swec ha mer kött på benen om oturen skulle vara framme.

"To arms!"

Av perhuden
Skrivet av XrOo:

En person har provat med en 140 radiator i singel loop.

1 x Black Ice® GTS Gen Two Stealth 140 Highest Performance Radiator (GTS140) with XIGMATEK Cooling System XLF XLF-F1455 140mm (1000RPM, 63.5 CFM and 16dba) 1 x Alphacool NexXxoS ATXP Back Plate - ATI 6990 Series 1 x Alphacool NexXxoS ATXP ATI 6990 Series (11028) (useing AS5 on GPU units but using the memory thermal pads that came with cooler) 1 x Koolance Reservoir and Pump, RP-980BK, Black (RP-980BK) (on full power)

Han träffade 77C efter 30 minuter.
Så hur länge klarar en simpel 120 uppgiften?

Edit: Kan tilläga att tätningarna stack och kortet gick åt skogen.
Varför? Expandering.
Nu får ni jiddra vidare om ni vill. Jag ger mig.

Håller med om att även om det kanske skulle gå att använda en 140 mm radiator på ett 6990 kort så förstör det själva meningen med varför man kör vattenkylning. Lägger man 6000 kr på ett grafikkort så ser jag ingen mening med att snåla in på kylningen. Enda fallet det är försvarbart är om man bygger så smått att det bara finns plats för en 120 radiator, och redan här tycker jag att man skall tänka till en extra gång. Själv kör jag dubbla 6990 kort plus en i7-2600k i en loop med dubbla pumpar i serie. Detta kyls med 1x120 rad, 1x 240 rad och en 360 rad. Jag själv anser att detta ligger på gränsen och hade från början räknat med att få plats med en 240 rad till. Men det finns helt enkelt inte plats.

Så frågan TS skall fråga sig är vad syftet med att vattenkyla är. Om det är för att få ett svalt och tyst system så bör han lägga ner tankarna på att endast använda en 120 mm rad på ett 6990 kort.

Fallet med killen Xroo pratar om visar även vad höga vattentemperaturer ger upphov till en ökad risk för läckor. I detta fallet var dock olyckan ett resultat av den höga vattentemperaturen tillsammans med gammal hederlig klantighet. Killen i detta fallet verkar ha klantat sig genom att ta bort tätringarna för "fittingsen" vid radiatorn.

"yes i had the fill valve top open on the system to make sure there was no absured pressure in the system. but i think i know why it leaked after i went to bed. As i was testing it the tubes got very warm. 77c warm. so the fittings would of expanded because of heat. the two barbed fittings on the rad had bad rubber gaskets on them that leaked during the first water test. i removed them and forgot to put some new one back in....i don't need to exploain futher. but i will, for the trolls. the heat expanded the steel fittings on the rad and when i hut down the tests they cooled and shrank again. this is why i needed the gaskets....when they shrank they leaked..."

Av perhuden
Skrivet av FlummbulleN:

Apple är långt ifrån världens största företag Deras varumärke är stort men jag kan räkna upp tio svenska företag som har mångdubbla tillgångarna

Apples börsvärde var i tredje (möjligen även fjärde) kvartalet störst i hela världen. Så på ett sätt kan man hävda att apple är världens största företag.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_corporations_by_market_c...

Av perhuden

Vilket moderkort hade du tänkt dig?

Av perhuden
Skrivet av schitzo:

Om man räknar i % så ser det stort ut ja.
Men i verkligheten så är det lite.

Snabbt? Köpa ett grafikkort för 2500 kr.
2 år senare får man 10fps mer för 2500 kr...

HAHAHA! Snabb utveckling, my ass!

I verkligheten är det fortfarande 23% vilket är otroligt mycket i jämförelse med andra tillvrrkningeområden/utvecklingsområden. Du lurar bara dig själv om du inte jämför vad du får med vad du hade tidigare. Se det som dagens tips. En ökning med 12 fps är i detta fallet en avsevärd ökning

Av perhuden
Skrivet av schitzo:

På Swec's test där de visar VRAM användning på Ultra, High, Medium och Low. Men det var heller inte det jag frågade om. Han nämner VRAM hela tiden, inte prestandan.

Förstå frågan istället för att låtsas vara smart och nämna samma sak om och om igen.

http://media.bestofmicro.com/Z/5/313601/original/nvidia%20hig...

http://media.bestofmicro.com/Y/N/313583/original/amd%20high%2...

Skiljer 8 fps mellan 560 Ti och 6950. Alltså, inte så mycket i mina ögon.
Och skiljer 12 fps mellan 5850 och 6950.. GPU utvecklingen går sakta!

En ökning med 23% i fps är definitivt inte lite. Utvecklingen går snarare snabbt.

Av perhuden
Skrivet av borz:

Håller med ovan.
Har man varit inne redan via CMOS så är det kört. CMOS står för Casual Motherboard Opening Stop, det är ungefär som att förlora oskulden - har någon varit inne en gång så kan vem som helts ta sig in.
Jag rekommenderar att du kontaktar närmaste datorbutik och hör med dem om de kan erbjuda dig ett moderkort där CMOS är intakt!
Lycka till!

Casual Motherboard Opening Stop kan man gøra det via modermodemet......?

Av perhuden

Har du øverklockat GPUn?

Av perhuden
Skrivet av Rattnalle:

Dagens troll? Du verkar gilla att posta konstiga inlägg. Bilden heter ju dessutom 51876_u2410_u2711_4_1000.jpg vilket tyder på att den andra skärmen inte ens är aktuell i sammanhanget.

Just 27or verkar inte ens finnas som 16:10 men det är snarare ett argument mot att köpa dem över huvud taget än något annat.

Jag skulle vilja tillægga att ingen utav skræmarna ær aktuella i diskussionen. U2410 kostar næra 2000 mer æn u2412m.

Av perhuden

Du kommer inte få böta någonting. Även om "god tro" principen inte existerar längre så är det svårt för en åklagare att påvisa brott

För att han skall dömmas måste åklagare kunna visa att du vetat om eller haft en misstanke om telefonen var stulen. Här var varken "priset för bra för att vara sant" eller mobilen "såldes av en skum pundare på gatan".

Surt att det blev som det blev.