Inlägg

Inlägg som [SH] har skrivit i forumet
Av [SH]
Skrivet av bjoen:

Kaffekalender hade ju varit riktigt kul men drygt 1300 kr/kg känns lite mycket

Många av de kaffen som ingår där ligger numera på runt 1000 kr/kg till ordinarie pris. Sedan ska det packas i mindre påsar osv. Det är dyrt men inte orimligt.

Och om det nu stämmer att det bara är Per Nordbys kaffe och Åre Kafferosteri som ingår så är det väldigt hög nivå.

Av [SH]

En liten chansning på sista som gick hem. Men så har man spelat Xbox ett tag.

Av [SH]

En stavmixer från Bamix, vilket torde vara endgame på det området för min del.

Av [SH]
Skrivet av Jumpcut:

Fanns det ens några telefoner med USB-C då?

Nix, tror Lumia 950/950 XL var bland de första telefonerna med USB C som nådde någon form av spridning och de släpptes hösten 2015. Allra först tycks en obskyr kinalur varit på våren 2015.

Av [SH]

USB C sedan 2015.

Av [SH]
Skrivet av SlackyKun:

Läs första inlägget och två sidor bak för guidning 😅

Första inlägget är väl inte relevant längre? Den typ av konvertering som beskrivs där har väl upphört nu?

Av [SH]

Chansningarna gick inte hem så jag fick det resultat jag förtjänade. 🙂

Edit: Tiden. Jag fick ta en paus för att förklara för barnen att man ska vara snälla mot varandra... 🙄

Av [SH]
Skrivet av griid:

WOW!
Var har du köpt denna!?

Min kommer från Webhallen.

Av [SH]

Kom en present med posten, från mig till mig. 🙂

Av [SH]

Semesterbild från förra(?) sommaren på Öland, vill ha bilder med ganska dova färger och denna funkar bra. Men det är ju inte så att man spenderar dagarna med att titta på den...

Av [SH]

Årets bästa köp?

Kostymen från Hacket London som jag fyndade i januari. Mörkblå i klassiskt snitt med byxor som levererades i rålängd, dvs fick lägga upp dem hos skräddare men då har de också perfekt längd nu.

Har haft ett behov av en kostym en tid men inte ägt någon som jag trivts med på flera år. Denna älskar jag och den kommer följa mig många år framöver.

Av [SH]

Att tipsa om fynd man gjort ger kanske inte så mycket...

"Vad sitter du på för tips kring bra och billiga prylar och mojänger?"

Som någon mer skrev, Ikeas laddbara batterier är otroligt prisvärda.

Label Off från Biltema är inte särskilt dyr men funkar otroligt bra för att ta bort rester från tape, klistermärket och liknande.

Av [SH]
Skrivet av Electrizer:

Idag var jag i människobyn i ett annat ärende och gick förbi classe och kom på att jag skulle kanske köpa ett nytt filter då den fick jobba hårt i den torra försommaren/sommaren vi har haft.
Jag hittar inte filtret i butiken och frågar därför personal och får till svar att produkten har utgått och det finns inga filter att köpa. Han pausar lite o säger vänta lite, springer in på lagret och kommer tillbaka med dom två sista filtren som finns i butiken.

Ok, denna gången hade vi tur, men ska det verkligen få vara såhär?
Jag köpte maskinen för mindre än tre månader sen, utan vetskap om att maskinen skulle utgå och de utbytbara filtrena inte skulle vara möjliga att köpa. Jag blir så less även om vi faktiskt hade en aning tur denna gången och förhoppningsvis kommer vi kunna använda de två nya filtrena över vinter och nästa vår/sommar. Jag hade hoppats på att få använda en pryl som ändå kostade en tusenlapp betydligt längre än så.

Ta reda på om det faktiskt är så att filtrena inte går att få tag på eller om det bara är Class som slutar med dem. Om det inte går att köpa filter i Sverige längre på en så pass ny produkt är det grunden för en reklamation. Bör räcka som reklamationsgrund om två år också men att reklamera redan nu.

Av [SH]
Skrivet av Wyver:

Mera allmänt.
Är i tankarna att bygga en uteplats för grill/outdoor kitchen.

Ok, en pelletsgrill kan iaf varmt rekommenderas.

Av [SH]
Skrivet av Wyver:

Vad säger medlemmar här om pelletsgrillar?
T.ex Weber SmokeFire ex4?

Kör med en Traeger Timberline 850 som komplement till min gasolgrill sedan knappt ett år tillbaka. Otroligt nöjd!
Kör mycket olika grejer på grillen, min gasolgrill får mest leverera yta, snygga ränder och smashburgare.
Exempelvis, körde plums som jag rubbade och lät gå på Traegern till 60 grader och sedan fick biten en frasig yta på gasolgrillen och nådde sluttemperaturen.

Undrar du något specifikt?

Av [SH]
Skrivet av medbor:

Mitt tips hade varit att kolla på eller skaffa benify, oftast minst halva priset

På Miele, Bosch och Asko? För det är de enda tvättmaskiner som får komma över min tröskel.

Av [SH]
Skrivet av ipac:

Vad är det där för siffror?

Googlade omsättning och fick fram:
A/B 7.5B$
Sony 88B$
MS 204B$

Tycker inte dessa siffror för Microsoft och Sony är relevanta då de avser hela bolagen. Bättre att jämföra respektive bolags speldvision.

Av [SH]
Skrivet av richie80:

Kostar samma hos Professional Secrets själva. Frakt tillkommer men det går att få 20% om man signar upp till deras nyhetsbrev (om/vilka villkor som gäller vet jag inte).

De två omdömen på Prisjakt är inte särskilt positiva. Om det stämmer, eller de inte vet hur man hanterar en kolstålspanna, är oklart.

Har en kollega som har den pannan och han är iaf nöjd. Kan inte säga så mycket med om kvaliteten.

Av [SH]

Produkt: Professional Secrets Kolstålspanna 28 cm
Länk: https://www.elon.se/kampanjer/sommar-rea/professional-secrets...
Kategori: Stekpannor
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4389090
Pris: 399 kr

Av [SH]

Har landat hemma efter en semestertripp till bland annat Öland, har blivit 150+ mil (utan husvagn) på svenska vägar och nu är det läge att gubbgnälla... Givetvis vet jag vad jag talar om eftersom jag kör bättre än genomsnittet... (källa)

  • Hur svårt kan det vara att hålla avstånd? Tät trafik ut från Stockholm, ca 110 km/h i vänsterfilen där jag ligger med lämpligt avstånd till bilen framför. Håller på att köra om bil som håller knappt 100 km/h. Unga killar i häftig Audi dyker upp och lägger sig med ett avstånd motsvarande knapp sekund bakom mig. Kommer ni fram snabbare då? Som den ommogna gubbe jag är avslutade jag min omkörning med att dutta till på bromsen innan jag bytte fil. Bara så lamporna tändes... De körde om och lade sig lika nära nästa bil.

  • Svårt att hålla avstånd. Igen. Varför ligger folk toknära husvagnar på en 2+1-väg när det tydligt framgår att det är enfiligt de närmaste sex kilometrarna? Kör säkert och gasa på när det blir tvåfiligt.

  • Om du prompt ska köra 80 km/h (utan husvagn) på en 2+1-väg med en hastighetsgräns på 100 km/h så håll dina 80 km/h även när det är tvåfiligt. Att gasa upp till 100 km/h då för att färre ska hinna köra om dig tyder på att du är en riktig psykopat som inte borde köra bil. Hänt flera gånger.

  • Sluta köra in så tajt när ni kör om! Jag älskar min adaptiva farthållare men det är sjukt irriterande när folk kör om på motorväg men svänger ín så tajt framför mig att bilen tycker sig behöva bromsa in lite. Händer ofta trots gles trafik.