Inlägg

Inlägg som AJL har skrivit i forumet
Av AJL

[C#] Convert string data till variable data?

Tjo, har ett problem som jag aldrig ha behövt göra förut, men har nu kommit till det...

using System; public class Program { static int ID_ICON_EMPTY = 2; SomeObject object = new SomeObject(); void LoadFile() { // Do some loading stuff... // Convert the files string ID_ICON_EMPTY to it's value from the program, in this case 2. object.ID = ??? // <-- This is where i don't know how to achive this } void Print() { Console.WriteLine(object.ID); } } class SomeObject { int ID; } /* * File Data: * ... * ... * SomeObject.ID = ID_ICON_EMPTY */

Exempel kod för att visa vad jag vill göra, tänkte att det var lättare att visa än att förklara...
Någon som har en bra lösning på detta?

//AJL

Av AJL

Musen Dör

Tjo!

Har lite problem med min mus, den verkar dö lite random, har försökt säkerhetsställa om det är något speciellet som gör att det sker, men verkar kunna ske lite när som, vad jag än gör. Det som händer är att USB ljudet hörs som att den blir ur och i pluggad, sen fungerar den, är väl inget JÄTTE problem så, men är väldigt irriterande om man spelar och musen dör i 1-2 sekunder.
Vad jag är mest orolig över är att det är moderkortet som spökar :/ Vilket jag inte har råd att byta, men tänkte att jag hör efter här först ifall det kan vara något annat problem om folk haft liknande problem

//AJL

Av AJL

[C# Program] Have You

Tjo,
har knåpat ihop ett litet program som inte är något särskilt.
Programmet är gjort pga jag glömmer ganska ofta att ta min medicin (ganska dumt men, ja), så jag kom på idén att göra något som stör mig lite när jag sitter vid datorn för att påminna mig om att ta medicinen. Kanske är någon annan som har samma problem men kanske inte orkat göra något åt det, så tänkte att jag lägger upp det här också

Vad som krävs är .NET Framework 4.0, vilket dom flesta borde ha på sin dator vid dethär laget så
Källkod finns med ifall du vill göra något med programmet.
Har även funderingar på att lägga till så man kan lägga till flera saker som man måste bli påmind om under dagens gång...

Filer (Från dropbox):
HaveYou.rar EXE-fil
HaveYou_Source.rar Source Code

Ge tips på förbättringar eller liknande om ni har något att påpeka om programmet.

EDIT:
Hur det fungerar:
Varje dag så reset:ar man "checken" om man har tagit medicinen. Jag har valt att ha reseten kl 8:00 då jag har datorn på 24/7.
Så ett tips är att sätta sin timer att resetta när man vet att man startar datorn. T.ex om du vet att du garanterat har datorn igång runt 16:00, ställ klockan någon minut efter 16 för att vara säker att den blir "reset:ad".

//AJL

Av AJL

Hjälp! Musen slutar fungera "random"!

Hej, har ett problem som har börjat uppstå den senaste tiden, dvs musen slutar fungera efter en tid.

Det kan vara allt från 10 minuter till 4 timmar som datorn har varit igång, sen slutar musen fungera, den lyser men verkar inte reagera på input, går inte att högerklicka, flytta den etc.

Vad jag har provat är:
* Installera om drivrutiner (första jag gjorde)
* Stänga av tillåtelse för windows att låta USB portarna gå i sömnläge
* Installera om USB roots

När uppstår problemet?
Oftast har det varit när jag spelar eller kollat på YouTube osv, men det har även hänt när jag gjort annat (skriva mail etc)

OS: Windows 7 64-bit
Mus: Razer Diamondback 3G med v1.01 Drivers

Musen verkar fungera klockrent efter omstart, men sen helt "random?" så slutar den ta emot respons :/

//AJL

Av AJL

Tyvärr funkade det inte :/

Av AJL
Skrivet av Eberhart:

Prova det här!
Gå till Kontrollpanelen/System/Avancerade systeminställningar/Avancerat/Inställningar... under Prestanda.
Under "Visuella effekter", bockar du ur "Dölj menyer gradvis efter klickning", och verkställer.

http://forumbilder.se/CG4A1/2013-11-16-172512.png?width=150

Ska prova det!
Återkommer ifall det kvarstår

Av AJL

Menyer Fastnar

Tjo!

Jag har ett litet problem, när jag högerklickar på något som visar en meny och väljer ett alternativ så stannar det jag senast klickade på framme (se bild):
http://gyazo.com/d2d24f99c7e57550a5d0861c9e1b9248

På bilden är det programmet Serviio som menyn "fastnade" på, men detta händer på olika ställen, Utforskaren etc

Någon som vet hur man löser detta?

Jag har provat installera om drivrutiner etc men problemet kvarstår

Av AJL

Detta får någon rätta mig på, men skriver det iallafall!
Timing är väl det svåraste, samt att räkna ut hur mycket data du verkligen behöver skicka och hur ofta.

Säg att du står på punkt A.
Flyttar dig mot punkt B., Du har en hastighet (varierande?) så du kan beräkna hur lång tid det ska ta från punkt A till B, är det kortare än en sekund? Och kommer det ha någon betydelse för gameplay:et? Har det mindre eller ingen betydelse så kan du skicka datan till klienterna att objektet kommer befinna sig mot punkt B och kommer inte att sluta röra sig förrens destination B är uppnådd. Har det större betydelse, hitta ett jämnt och bra intervall att kolla mot klienten om objektet har ändrat sin input / destination / hastighet, är detta fallet, så bör data skickas, annars kan du passa detta interval att skicka datan.

Det finns mycket som spelar in när det gäller att skicka data och ofta, så bäst är att tänka till vad du behöver skicka och hur ofta, etc

Exempel av Minimal data:
Ett rum sprängs, en sylvass nål åker genom rummet, det enda du behöver skicka är riktning, utgångshastighet / tryck, ska den rotera? Du väljer att den inte ska ha någon kollision, då är bästa valet att bara skicka denna data 1 gång till alla klienter, så får dom göra jobbet med att räkna ut vad som ska hända. Ingen data krävs för att uppdatera alla klienter med nuvarande position av nålen. (Om man nu vill att nålen ska bete sig som i detta exempel)

Exempel av Mer data:
Ett rum sprängs och en järnlåda slungas iväg i en hastighet, riktning etc, massa saker kommer att spela roll, rörliga objekts kollision (spelare, kulor, omgivning?) Här kan det vara bättre att skicka data mer frekvent för att få alla objekt synkade med kollision, hastigheter etc.

//AJL

Av AJL

Ändra Skärmlås (Xperia X10 Mini Pro)

Tjo,
uppdaterade min mobil idag till senaste versionen av Android, allt funka bra men när jag aktiverade skärmlåset och skulle låsa upp så såg jag att den föregående funktionen jag hade, dvs Dra åt höger för att låsa upp och dra åt vänster för att stänga av/på ljudet hade blivit utbytt mot Dra åt höger för att låsa upp och Dra åt vänster för att slå igång kameran.

Jag tyckte att slå på/av ljudet med en dragning var mycket smidigt och har kollat efter någon inställning för att ändra funktion för att dra åt vänster, men utan lycka.

Någon som vet om det finns något sätt att få tillbaka min kära ljud kontroll?

//AJL

Av AJL

[WoW] Mists of Pandaria Beta Tillgänglig!

Hej!
Tänkte meddela att man kan ladda ner sin Beta klient nu om du har kommit med i en Beta wave
Kolla ditt battle.net konto

EDIT: Fel forumsdel, mitt fel! Kan en mod flytta?

Ses in-game!

Av AJL

Elgot:
hmm där sa du något, blir att ändra lite se om det blir nå bättre
blir att återkomma

Cyber:
Men MVVM är väl lite mysko också om jag inte missminner mig så blir MVVM extremt otympligt vid större applikationer?
Och mindre applikationer är det lite "overkill"

Av AJL

[C#] Programmet avslutas rakt av utan något felmeddelande?

Hej!
Som titel säger, mitt program avslutas helt tvärt utan något felmeddelande, t.ex Index out of bounds etc..

Vad programmet gör är att sparar class objekt i en lista.
Listan har en socket i varje class objekt som den håller.

Problemet uppstår bara om denna situation uppstår:
Klient 1 2 3 4 är anslutna.
Jag stänger ner klient 3 så enbart 1 2 4 är anslutna,
Klient 3 tas bort från listan.
DÅ stängs programmet tvärt utan något felmeddelande.

Men kör jag med denna metoden:
Klient 1 2 3 4 är anslutna.
Jag stänger ner klienterna i ordningen som dom anslöt, dvs 4 3 2 1, programmet fungerar som det ska och dom tas bort ur listan.

Jag har försökt leta efter vart det kraschar med att sätta breakpoints och där det kraschar kommenterar jag bort, då är det nästan grej som gör att programmet kraschar, så jag vet inte vart jag ska börja?

All kod som används (En hel del):

delegate void AddClientCallback(String pName); delegate void UpdateLogCallback(String strData); delegate void UpdateClientCallback(); public void UpdateLog(String strData) { if (this.txtDataLog.InvokeRequired) { UpdateLogCallback d = new UpdateLogCallback(UpdateLog); this.Invoke(d, new object[] { strData }); } else { txtDataLog.AppendText(strData + "\n"); } } public void UpdateClientList() { if (this.lstClients.InvokeRequired) { UpdateClientCallback d = new UpdateClientCallback(UpdateClientList); this.Invoke(d); } else { lstClients.Items.Clear(); if (playerList.Count > 0) { for (int i = 0; i < playerList.Count; i++) { AddClient(playerList[i].GetName()); } } } } private void AddClient(String pName) { if (this.lstClients.InvokeRequired) { AddClientCallback d = new AddClientCallback(AddClient); this.Invoke(d, new object[] { pName }); } else { this.lstClients.Items.Add(pName); } } public void OnClientConnect(IAsyncResult asyn) { try { Player tmpPlayer = new Player(); tmpPlayer.SetName("Player" + playerList.Count.ToString()); tmpPlayer.IsMoving = false; tmpPlayer.SetPosition(0, 0, world); tmpPlayer.playerSocket = m_mainSocket.EndAccept(asyn); tmpPlayer.PlayerID = playerList.Count; playerList.Add(tmpPlayer); WaitForData(tmpPlayer.playerSocket, tmpPlayer.PlayerID); AddClient(tmpPlayer.GetName()); UpdateLog(tmpPlayer.GetName() + " connected to the server."); m_mainSocket.BeginAccept(new AsyncCallback(OnClientConnect), null); } catch (ObjectDisposedException) { System.Diagnostics.Debugger.Log(0, "1", "\n OnClientConnection: Socket has been closed\n"); } catch (SocketException ex) { //MessageBox.Show(ex.Message, "Error", MessageBoxButtons.OK, MessageBoxIcon.Error); UpdateLog("ERROR: " + ex.ToString()); } } public void WaitForData(Socket sock, int playerID) { try { if (pfnWorkerCallBack == null) { pfnWorkerCallBack = new AsyncCallback(OnDataReceived); } SocketPacket theSockPacket = new SocketPacket(); theSockPacket.m_currentSocket = sock; theSockPacket.playerID = playerID; sock.BeginReceive(theSockPacket.dataBuffer, 0, theSockPacket.dataBuffer.Length, SocketFlags.None, pfnWorkerCallBack, theSockPacket); } catch (SocketException ex) { //MessageBox.Show(ex.Message, "Error", MessageBoxButtons.OK, MessageBoxIcon.Error); UpdateLog("ERROR: " + ex.ToString()); } } public void OnDataReceived(IAsyncResult asyn) { int pID = 0; try { SocketPacket socketData = (SocketPacket)asyn.AsyncState; pID = socketData.playerID; int iRx = 0; iRx = socketData.m_currentSocket.EndReceive(asyn); char[] chars = new char[iRx + 1]; Decoder d = Encoding.UTF8.GetDecoder(); int charLen = d.GetChars(socketData.dataBuffer, 0, iRx, chars, 0); String szData = new String(chars); if (szData == "\n\0") { HandleData(socketData.m_currentSocket, playerList[socketData.playerID].recData, socketData.playerID); playerList[socketData.playerID].recData = ""; } else { playerList[socketData.playerID].recData += szData[0]; } WaitForData(socketData.m_currentSocket, socketData.playerID); } catch (ObjectDisposedException) { System.Diagnostics.Debugger.Log(0, "1", "\nOnDataReceived: Socket has been closed\n"); } catch (SocketException ex) { UpdateLog(playerList[pID].GetName() + " disconnected from the server."); SendData("FORCEREFRESHPLAYERLIST"); playerList.RemoveAt(pID); UpdateClientList(); } }

Antingen är jag helt blind eller så är det något jag har missuppfattat! Har klurat på detta i flera dagar utan att komma vidare

//AJL

Av AJL

Tips på Fantasy / Adventure Filmer!

Hej.
Jag börjar fundera om jag har sett allt inom genren snart, så nu vädjar jag efter tips
Gillar filmer som liknar Indiana Jones, Mumien, The Librarian, LotR, etc
Det får gärna vara åka tillbaka till dinosaurie tiden också
Helst filmer från 1990 och frammåt då jag inte gillar effekterna på äldre filmer
Skriv gärna lite mindre kända filmer (B-filmer gör detsamma).

Jag vet att listan kan göras oändlig men kan vara bra att ha dom samlade då

//AJL

Av AJL

Är siffrorna på en bestämd plats?

Av AJL

Snabb kod gjord med default namnet på en textbox, byt ut mot egna textbox namn etc

if (textBox1.Text == "") { MessageBox.Show("Empty Box!"); } else { int coins = 0; try { bool isNum = Int32.TryParse(textBox1.Text.ToString(), out coins); if(isNum) MessageBox.Show("Textbox had a valid numeric value!"); else MessageBox.Show("Textbox did not have a valid numeric value! Try again!"); } catch (Exception ex) { MessageBox.Show(ex.ToString()); } }

Av AJL

C# - Multithreading (XNA Spelprogrammering)

Tjo!

Är rätt ny med multithreading och har nu stött på ett problem.

Följande är en Draw() funktion från en class jag använder

public void Draw(SpriteBatch spriteBatch) { if (Visible) { spriteBatch.Draw(background, size, Color.White); foreach (ChatMessage chatMsg in Messages.ToList()) { if (chatMsg != null) { if ((size.Y + chatMsg.Position.Y > size.Y) && (size.Y + chatMsg.Position.Y < size.Y + size.Height)) { if (string.Compare(chatMsg.WhoSays, "YOU") == 0) { spriteBatch.DrawString(font, chatMsg.Text, new Vector2(size.X + chatMsg.Position.X, size.Y + chatMsg.Position.Y), new Color(153, 217, 234)); } else if (string.Compare(chatMsg.WhoSays, "PLAYER") == 0) { spriteBatch.DrawString(font, chatMsg.Text, new Vector2(size.X + chatMsg.Position.X, size.Y + chatMsg.Position.Y), Color.White); } else if (string.Compare(chatMsg.WhoSays, "SYSTEM") == 0) { spriteBatch.DrawString(font, chatMsg.Text, new Vector2(size.X + chatMsg.Position.X, size.Y + chatMsg.Position.Y), Color.Yellow); } } } } chatBox.Draw(spriteBatch); } }

Då den anropas hela tiden samt att jag modiferar Messages-listan i princip hela tiden så får jag tillsist ett error-message vid foreach() efter ett tag, men jag har kollat upp felmeddelandet och vad jag har förstått så försöker jag köra foreach() när den redan körs dvs två trådar försöker köra samma funktion samtidigt... Så min fråga blir då, finns det något sätt att kolla om ingen tråd går igenom listan redan?

Felmeddelande:

ArgumentException unhandled: Destination array was not long enough. Check destIndex and length, and the array's lower bounds.

EDIT: Har kört spelet ett längre tag nu och har Inte fått felmeddelandet igen, men då jag har fått det en gång så måste det ju finnas risk att det kommer att komma igen? Då jag antar att det har med thread timing att göra?

Av AJL

Kan tillägga att det gäller 2D i dethär fallet

You's senaste lösning borde fungera bra i teorin tror jag, har inte provat ännu.

Av AJL

[C++] SDL Lightning Effects?

Hej,
sitter och leker lite med SDL och har läst runt lite och vad jag fattar så har det inget stöd för shaders etc.
Så finns det någon vettig lösning som inte drar extrema CPU-krafter för att få lightning effects i spel?

Exempel vad jag letar lösning på är att ha mörker i hela synfältet utom där spelaren är, där vill jag ha en sk lampa som lyser frammåt från gubben. Men jag har ingen aning om hur jag ska gå till väga med ljushantering, har bra koll över SDL och C++ så jag nöjer mig med en någorlunda bra förklaring om hur man skulle kunna göra.

Tack på förhand.

//AJL

Av AJL
Skrivet av E_maN:

SDL har ingen felmeddelandeshantering du kan visa i ett konsollfönster eller logga? brukar underlätta

jo, men tänkte inte på det hehe ^^
SDL_GetError();
ska tydligen finnas IMG_GetError(); för SDL_image libbet också

Av AJL

haha nu har man gjort bort sig allt, spenderat 2 timmar på att koda om allt, visade sig att jag gjort ett litet nybörjar misstag. hade lyckats röra ihop koden så att jag försökte ladda filen och köra SDL_DisplayFormat();
utan att ha initialiserat SDL_Init().

Är huvudet dumt, får folk på internet lida hehe
Tack iaf!