Inlägg

Inlägg som rrobbann har skrivit i forumet
Av rrobbann

Kör med CPU kablen ifrån PSU:n men 4+4 delen passar ej till moderkortet. Den ena 4 pin har inte några fyrkantiga pin endast de som är halvt "rundade på toppen"

Skickades från m.sweclockers.com

Av rrobbann

Ändrade bildkälla då det förra inte funkade som det skulle

Skickades från m.sweclockers.com

Av rrobbann

4 eller 8 pin till cpu?

Hej!

Sitter och bygger ihop den nya datorn. På moderkortet är det en 8 pin till CPU och kablen ifrån min PSU är 4+4 men med två helt skilda "mönster".

Behöver jag ha 8 pin inkopplad? Och varför är det inte samma mönster på kablarna?

Bild på kabel:

https://www.dropbox.com/s/ajrfqbfmwgw2jff/20160923_224527.jpg...

Bild på EATX12V:

https://www.dropbox.com/s/dyj30wy9jq0mejj/20160923_224646.jpg...

Moderkort: asus z170 pro gaming
CPU: intel i7 6700k
PSU: EVGA Supernova 750 G2

Av rrobbann
Skrivet av J.Hilleskog:

Tjenare allihopa! Jag råkar ha en drös med spelnycklar som ligger och skräpar som jag gärna skulle vilja göra mig av med. Planen är att skänka dem men om ni har möjlighet att bidra med antingen spelnycklar eller CS:GO items så hade det uppskattats!

Jag har följande nycklar:

Dead Space Origin Key TAGEN
Crysis 2 Maximum Edition Origin Key TAGEN
Medal of Honor Origin Key TAGEN
Mirror's Edge Origin Key TAGEN
Battlefield 3 Origin Key TAGEN
Command & Conquer: Red Alert 3 - Uprising Origin Key TAGEN

Är du intresserad av EN av nycklarna så PM:a mig vilket spel du vill ha så löser vi det! Som sagt så får ni bara ta en nyckel per skalle då så många som möjligt ska få njutning av spelen. Och det skulle dessutom vara bra om ni som ber om nycklar även spelar spelen så att de inte går till spillo!

Ha en fortsatt trevlig måndag! <3

Tack så mycket för Command & Conquer: Red Alert 3 - Uprising!

Av rrobbann
Skrivet av jonpab:

Hur får ni som ger bort Evolve-koder tag på dem? Jag har redan betan (antar att det som visa sagt innan är för att jag har Bioshock Infinite och Left4Dead2 på mitt steam), men tänkte att jag kunde ge bort några också om de är enkla att få tag på. Kan tänka mig att de är enklare att få om man redan har det, typ för att bjuda in kompisar?

Man får en beta nyckel om man är med i deras lista ifrån den tidigare alphan, så det är tyvärr inga nycklar man bara får tag på! Och sen så slutar betan idag så inte så stor mening att bjuda in någon nu heller ^^

Av rrobbann
Skrivet av kaya:

Tack

Jag tog den nu, koden funkade och nu förladdar jag spelet.

Man måste ha Left 4 dead eller BioShock Infinite för att koden ska funka, har du nån av dom spelen?

Ne det stämmer inte riktigt! Om man har Left 4 Dead eller BioShock Infinite i steam biblioteket så får man tillgång till betan

And if you already own Left 4 Dead or BioShock Infinite in your Steam library you can participate – just check your Steam Games Library come January 16th.

Av rrobbann

Har en kupong till Sins of a Solar Empire®: Trinity som ger 66% rabatt på steam.

Den som är intresserad skickar ett PM!

Av rrobbann
Skrivet av Annero:

PAYDAY 2 - Lycanwulf and The One Below Masks (DLC) [tagen]

Tack så mycket!

Av rrobbann
Skrivet av ArcticFire:

Tackar! Nu kan man äntligen spela med kompisarna!

Av rrobbann
Skrivet av Nyp0ns0pp0saurus:

Orcs Must Die! 2: Complete Pack

Tog denna Tack så mycket!

Av rrobbann
Skrivet av bengt4870:

Ändra bootordningen, datorn letar efter hdd först.

Gjort detta och den gör fortfarande samma sak. Startade om 4 gånger och en utav dessa 4 kom jag vidare till den vanliga skärmen och bootade från skivan, den laddade filerna och kom förbi starting windows sedan frös sig allt.

Av rrobbann

Har nu testat med en annan nätdel men får upp windows boot manager där det står att det inte går att boota, att jag stoppa i windows skivan och starta om men det spelar ingen roll om jag har windows skivan för jag kommer bara tillbaka till windows boot manager igen.

Nu hittar bioset min hdd i alla fall men det funkar ändå inte för så fort jag startar datorn med hdd i kopplad så kommer jag till windows boot manager och inte längre, startar jag datorn utan hdd och bara windows skivan i så kommer jag till installationen.

Är det moderkortet som är sönder tror ni?

Av rrobbann
Skrivet av Alle22:

byt nätdel:en

Testade att starta hårddisken med min usb adapter då jag tyckte att det lät som om den fick pulsvis med ström från datorn så den startade och sedan stängde av och sedan startade igen etc men med adapter går den lugnt och fint så håller på och testa om det är nätdelen!

Av rrobbann
Skrivet av Lauge:

prova o resetta bios annars e risken mobot e kört

Testat det men det hjälpte inte så mycket. Lyckades få fram "bild" en gång utav fyra försök och det skulle inte förvåna mig om det är moderkortet som är sönder då det är så jäkla dyrt att köpa ett nytt..

Av rrobbann
Skrivet av Kalasis:

AXP agg alltså.
Det kan förklara det mesta. Har förmodligen förstört någon komponent i datorn.
De är notoriska för att kortsluta och ta med sig komponenter i samma veva.

Ja tyvärr är det inte det bästa men den har suttit i datorn länge och har faktiskt aldrig haft något problem med den!

Men om den kortslöt borde inte nätagget vara dött med då?

Av rrobbann

Datorn dog och vägrar starta

Hej!

Fick ett oväntat fel på min dator igår och behöver hjälp med att ta reda på vad som kan vara felet, efter att jag har testat en rad olika grejer utan framgång.

Det började med att spotify laggade i musik sedan kom det upp ett fel meddelande från spotify men efter som jag var mitt i ett spel så tänkte jag inte på det och tryckte ok efter att jag läst igenom det lite snabbt. Osäker på vad det stod men tror det var något om att det inte gick att skriva till minnet.

Några sekunder efter att jag tryckte ner rutan så fryser sig hela datorn och sedan får jag blåskärm. Datorn startar om men denna gången går det inte att starta datorn det kommer bara upp diskboot failer please insert system disk and restart the computer.

Så min första tanke var att hårddisken krashat men jag testade att sätta in den genom en usb->sata adapter i min bärbara och den hittade hårddisken utan problem. Så jag sätter tillbaka hårddisken och försöker starta med windows 7 skivan och den laddar windows temporära filer och sedan kommer starting windows upp sedan försvinner bilden helt, jag testat att starta om den några gånger och ibland får jag bild och ibland inte tillslut kommer jag in i installationen för windows 7 men då hittar den inte min hårddisk och den finns inte med i bios men min dvd läsare är med.

Det som jag har haft tankarna på är att det antingen är ram minnena eller moderkortet efter som hårddisken funkar i de andra datorerna och den starta inte med en annan hårddisk som jag vet funkar.

Specs:

Operativsystem: Microsoft Windows 7
Processor: AMD phenom X4
Processorkylare: Corsair H60
Moderkort: Gigabyte GA-MA790XT-UD4P
Minne: 4x 2 GB Corsair XMS3 1 600 MHz
Grafikkort: XFX Radeon HD 6870
Hårddisk: Western digital 150GB
Nätaggregat: AXP 500W

Det är inte det lättaste att förklara och det är säkert en massa oklarheter här men all hjälp uppskattats!