Inlägg

Inlägg som stimy09 har skrivit i forumet
Av stimy09

Min första disk var en Conner 20 MB. Tror jag gav en 2500 kr för den.

Av stimy09

Man lär sig något varje dag.

Av stimy09
Skrivet av Tozzi:

EDIT: Kollade i zip-filen nu, det är AMD64 mappen du ska kolla i för drivrutiner, då de är för 64 bitars, den andra mappen är för 32 bitars!

TUSEN TACK!!!

Fungerade kanon. Jag trodde den skulle hitta själv När den inte gjorde det var jag 100% säker på att det var i386 som gällde. Nu hoppade det igång!

Av stimy09

Ja, har provat det med. Jag gjorde så att jag ladda ner nån annan random signerad SATA driver och vips så hittade WIN7 drivarna, såklart fungerade dom inte ihop med mitt chipset, men det bevisar iaf att jag ska kunna göra som jag gör. Känns mer som att det är någe vajsing med filen eller min uppackning av den.

Jag har gjort detta säkert 50 gånger men på win 2k3 och 2k8 servers, så själva proceduren i sig är jag van med.

Av stimy09

Tack för svaret!

Det ska gå lika bra med USB/FLOPPY/HDD/CD så länge Win kan läsa mediat. Det verkar som instruktionen är för XP eller så, man behöver ju inte trycka F6 längre för att ladda drivern, det finns en knapp nu.

Det är precis den filen du länkar till som jag använder. Så, det borde ju funka.

Av stimy09

SATA RAID Drivare hittas inte vid Win7 installation

Hej!

Jag har en dator baserad på ett Asrock Extrem7 gen3

Jag sitter och försöker installera Windows 7 home (64-bit) på en RAID volym som är uppsatt via moderkortet. Jag har skapat volymen (ställt om till RAID i BIOS etc) och Win7's installationsprogram hittar volymen och kan formatera den. För att sedan kunna fortsätta installationen måste jag ju ladda en drivrutin (så här långt inga konstigheter) men när jag försöker ladda in drivrutinen via USB säger bara installationen: "No signed drivers were found.. etc"

Jag har laddat ner Intels SATA RAID Driver från denna sida: http://www.asrock.com/mb/Intel/Z68%20Extreme7%20Gen3/?cat=Dow... Packat upp filerna på ett USB-minne och bläddrar mig fram till i386 katalogen för att ange vart drivarna ligger.

Jag förstår inte riktigt vad som är fel. Tips mottages tacksamt!

Av stimy09

Vilket sjukt skitsnack. Blir riktigt förbannad över sån hittepå-statistik.

Av stimy09
Skrivet av Krass:

Jag har spillt på 2 av mina tidigare tangentbord. En av gångerna slutade ett par knappar att fungera helt, medan den andra gångerna så fastnade knappar i nedtryckt läge när man tryckte på dem. Körde tangentborden i diskmaskinen båda gångerna och det fungerade felfritt igen efter det. Så förstår inte riktigt uppståndelsen med ett tangentbord som kan handdiskas...

Förstår inte heller vad som är speciellt med detta. För 10 år sedan när jag jobbade med IT-support så körde vi regelbundet tangentbord i diskmaskin. Vi såg till att alla användare hela tiden hade rena och fräscha tangentbord. Vi måste ha diskat hundratals tangenbord och möss (med kula) utan att ett enda gick sönder.

Av stimy09
Skrivet av Aristotele:

Hmmm jo men jag menar tillför det något utöver den 200mm zoom som finns i tex sb-910? det är ju säkert bra om blixthuvudet i sig inte kan zooma?

Alltså är kombon sb-910 med 200m zoom + denna strut vettig? tar gärna emot fler synpunkter... vilken bildvinkel motsvarar struten?

Ja, det är klart. Du har en bra poäng. Struten kommer ju garanterat hjälpa till att fånga upp ljuset och fokusera det (trots zoom så sticker det ju alltid en del åt sidorna) men frågan är hur mycket det ger..

Av stimy09
Skrivet av Aristotele:

Jag hittade den, tackar. Fast rent spontant ser den väldigt vid ut? var inte tanken att FOKUSERA ljuset när man tex kör längre brännvidder? borde den inte fokusera mer?
såg på -- http://www.birdsasart.com/accs.html

Tycker den ser ut att fokusera ljuset väldigt bra. Har en liknande strut, fast man kan ändra diameter med hjälp av kardborre.

Av stimy09
Skrivet av thompo:

Man brukar väl få stötar av föremål som är laddade med statisk elektricitet? Jag har då aldrig fått det av en dammsugarslang. Är det någon annan här som fått det?

Ett trix jag har använt för att vara på den säkra sidan är att förlänga dammsugarslangen med en tom toarulle. Det torde vara totalt omöjligt att den skulle överföra någon statisk elektricitet till datorkomponenterna.

Tro mig, dammsugare är en klassisk elktronikdödare.. Jag har jobbat en del med elektronik och det normala när man behöver rengöra är att man använder en dammsugare med skydd mot urladdningar av statisk elektricitet. Dammsugaren är då gjord av ett konduktivt material.

https://www.elfa.se/elfa3~se_sv/elfa/init.do?item=80-121-07&t...

Av stimy09
Skrivet av X-oiL:

Lägg gärna upp ett eller två foton, måste se riktigt maffigt ut

Har tyvärr inte hunnit möblera om. Väggen bakom ser därför ut som crap. Men det blir väl nån fondvägg, modell lite mörkare. Installationen skall också snyggas till så klart!

http://farm9.staticflickr.com/8305/7808501582_9da0ca0511_c.jpg

Av stimy09

Efter ytterligare lite funderande, googlande etc blev det lite annorlunda ändå. Jag köpte mig 2 till DELL 27". Så nu står det 3x Dell UltraSharp 27" U2711 på skrivbordet. Dirt3 i 7680x1440 är riktigt härligt. BF3 blev jag illamående av, men jag hade iofs konsumerat lite single malt när jag testade det.

Av stimy09

Har kört lite "burn in" under kvällen och har såhär långt fått båda korten stabila på 1175 / 1600 OC. Ska prova att höja lite till imorgon. Med senaste beta drivisarna från AMD kan jag köra 2560x1440 i ultraläget på BF3 och får runt 90-100 FPS på Metro/64. Känns som att det finns en del kräm. Däremot är det nog ingen idé att gå högre än tre st 1920*1200 för Eyefinity. Så planen på 1 st 27" och 3 st 32/24" kvarstår.

Av stimy09

Så, nu har jag två st GHz edition bios patchade kort som ligger och väntar på att det termiska limmet skall torka, har påbörjat montering av Arctic cooling 7970 extreme. Räknar med att det blir klart imorrn. Hoppas kunna köra båda korten i 1,2 GHz. Får göra lite prestandatester och därefter blir det beställning av skärmarna.

Av stimy09
Skrivet av Ferrat:

Många gillar ju IPS skärmar fast för egen del så tycker jag det spelar mindre roll när man sitter själv direkt framför datorn men bästa är ju att du kollar reviews på de olika skärmarna på nätet och kollar så ingen har massa negativa saker osv

Ja, du har säkert rätt. Har du något tips på skärm som funkar bra på Eyefinity då?

Av stimy09
Av stimy09

Största problemet just nu är att hitta vilken skärm jag skall köpa. Har kikat på Asus och Dells 23-24". Skulle väl egenrligen vilja ha lite mindre Bezel men, ja, jag får inte riktigt ihop pusslet.

För mig räcker det med 60Hz. Bildkvalitén och färgerna är viktiga och jag är mycket nöjd med bilden på min Dell 27:a. Vill väl helst inte ha så mycket sämre. Tips mottages tacksamt!

Av stimy09
Skrivet av Brexour:

Skaffa två stycken mindre skärmar, med samma storlekt på bredden, som din nuvarande har på höjden, och sätt dem i porträttläge på var sin sida om din nuvarande.

Det är en bra idé, har kikat på det nu, men inser att det verkar bli svårt att hitta en bra lösning. De 19"are med 1440 som jag hittat har TN-paneler och jag tror det blir en dålig matchning mot min nuvarande skärm. Men jag tar tacksamt emot tips på passande skärmar!!

Av stimy09
Skrivet av Ferrat:

Här är lite referens i form av vad jag kör och vad jag får ut;
Jag kör 3 x 24" 1920x1080 och de flesta spel funkar helt ok på ett 7970 ASUS ref. som kör i 1200 med Ghz BIOS, jag kör maxat eller just under på alla spel jag kör och här är lite vad jag får

Upplösning: 5940x1080 ( Bezel Compensation )

Guild Wars 2 @ DX9 Inställningar: Allt på max utom shadows som är High istället för Ultra. FPS: WvW 30FPS+, PvP 60FPS stadigt, Open World 45-50FPS+ (oftast Stadigt V-sync 60FPS)

The Secret World @ DX11 Inställningar: Allt på max utom Advanced GFX settings som är på 3 istället för 4 (AMD AA AF, Tesse Optim samt SSAA). FPS: 30FPS+ beror lite på område m.m. första områdena är 35-50FPS+ bara vissa ställen i Transylvanien som är 30-35 områden och varje patch har förbättrat, 35-50FPS+ i PvP Fusang.

Spec Ops: The Line @ DX9 Inställningar: Allt på max. FPS: Stadigt V-sync 60FPS

Mass Effect 3 @ DX9 Inställningar: Allt på max. FPS: Stadigt V-sync 60FPS

Warhammer 40K: Space Marine @ DX9 Inställningar: Allt på max. FPS: Stadigt V-sync 60FPS

Största skillnaden man ser är att vissa spel nyttjar mycket mer VRAM, The Secret world har faktiskt varit och nafsat på just under 3GB vid något tillfälle och sedan ser man GPU load går upp en del ofc, fläkten kör 70-75% så det låter rätt bra men har slutna lurar så inte så farligt och tempen ligger på ~70°C

Värdena som jag satt som lägst är de lägsta, oftast ligger FPSen över, det enda är väl att om man inte kör med ett headset med slutna lurar ska man nog inte köra ref kort, för det låter rätt bra när det jobbar ;D men ska du köra CF är nog ref kylningen bättre fast den låter iom att den faktiskt trycker ut luften ur lådan? kanske fel men så jag hört det?

BTW ett tips sedan är Windows knappen + P så man kan växla mellan Eyefinity och Extended Desktop, gör livet mycket lättare

Tack så mycket för infon!

Ja, jag funderade lite på kylningen, men jag har såpass mycket stora (långsamma) fläktar som ventilerar ut luft från lådan ändå så tempen i lådan blir nog helt ok med arctic cooling.