Inlägg

Inlägg som stimy09 har skrivit i forumet
Av stimy09
Skrivet av perhuden:

Trevligt att höra. Hoppas det passar och släng gärna upp en bild i tråden när allt är på plats.

Absolut! Har beställt ett till ref. kort 7970 som skall biospatchas till ett "Ghz edition". Sen blir det väl arctic cooling-fläktar på för att se hur långt de båda korten kan klockas. Räknar med att klara av detta denna vecka. Efter jag fått igång CF och en stabil klockning så räknar jag med att beställa skärmar under nästa vecka.

Av stimy09
Skrivet av perhuden:

När jag stod i en liknande situation som du (hade en 27" men ville testa eyefinity) så valde jag att satsa på tre st dell u2412 24" skärmar som komplement till min 27" (2560x1440) skärm. Dessa 3 kör jag i porträttläge för eyefinity men jag kan fortfarande köra spel på min 27" om spelen inte stödjer multiskärmar. Bra blandning som inte sved lika mycket ekonomiskt. De drivs av dubbla vattenkylda 6990 kort som får svettas när jag spelar ex bf3.

Efter mycket funderande blir det något liknande din setup. Så tack för tipset!

Av stimy09

Svara på min egen fråga. Jodå moderkortet fixar trifire även med det extra ljudkortet, men jag behöver även byta nätagg. Så jag tror jag börjar med att köra enbart CF.

Av stimy09

Jag spelar D3, BF3, NFS Shift 2, Dirt 3 just nu. Så det är ganska blandat. BF3 är okej att gå ner lite i inställningar på, jag behöver inte all eyecandy, men lite okej ska det ju vara.

Jag kan som sagt tänka mig att köpa två kort, tänker mig två likadana som det Sapphire refkort jag har, sen biosflasha dom till GHz, köra dom på typ 1150 Mhz som jag gör med mitt idag. Då borde det gå undan hyffsat iaf, men går inte det in i min burk så får jag nöja mig med två totalt.

Intressant med 24" arna också.

Av stimy09

Råd har jag (jag är dock inte gjord av pengar) att köpa två st kort.

Jag har ett ASRock Z68 Extreme7 GEN 3 som sitter i en Corsair Graphite 600T med ett Corsair TX 850W V2 80+ Bronze. Jag har dessutom satt i ett Asus ljudkort som tar en plats och en molex. Frågan är om jag får in tre totalt i burken min?

Av stimy09

Eyefinity, komplettera eller börja om?

Hej!

Har med tiden blivit mer och mer sugen på en flerskärmslösning (tre) och Eyefinity och har som mål att sätt upp en lösning under september. Har därför lite frågor kring hur jag skulle kunna göra detta.

Jag har egentligen tre behov.

1. Spel
2. Video och bildredigering - perfekt att köra bild i mitten och verktygen vid sidan om.
3. Musikproduktion, främst i Reason - här vill man köra Reasons tre huvudskärmar i varsin skärm.

Idag sitter jag med en Dell UltraSharp 27" U2711 IPS och ett 7970 referenskort biosflashat till GHz edition. Datorn är helt okej för att bygga vidare i.

Om jag köper två st Dell UltraSharp 27" U2711 IPS till, kan jag då köra 7680*1440 i spel? Jag antar att jag kommer få komplettera med minst ett 7970 till för att det skall rulla hyffsat.

Ni som kan detta, kan ni ge mig lite tips och råd? Är ovanstående okej, eller bör jag tänka om?

Av stimy09

En klassiker som spelades flitigt på min Amiga 500. Noterar att på skärmdumpen dyker en sampling signerad Lizardking upp. Kommer ihåg att han dök upp som en sol (och ner som en pannkaka) och vann allt som gick att vinna på musiktävlingarna under något år tidigt nittiotal. En gång på ett demoparty i Örebro så var han även med i en ölhävartävling på scen. Han var en jävel på att häva öl, sen blev han full och somnade, tror jag.

Av stimy09
Skrivet av m4gnify:

Nice adress 900 Disc Drive. Taget eller?

Hehe, det ser ut så lite varstans i Silicon Valley. Teknikbolagen har gått in med bra mycket pengar och har fått tycka till rätt mycket om infran, vägar etc. Jag var på Seagate på studiebesök för ett par år sedan och dom har ett ganska fläskigt huvudkontor.

Av stimy09
Skrivet av Delzino:

Försöker bara guida folk som känner dem inte riktigt har grepp på Monken ännu, gör du det homie blir säkert bra det med

Jag hade inte koll på hur man skulle spela den. Blev lite skillnad om man säger.. Tack!

Av stimy09
Skrivet av sistergodiva:

Som sagt, det är mycket möjligt att du blivit hackad för lääääänge sen. Det var ju en stor våg av folk som fick sina diablo saker snodda första veckorna. Det mesta av det var nog folk de hackat tidigare och sen tömde på diablo guld när de var värt som mest.

Ja, det är väl typ det jag kommit fram till också. Helt omöjligt att det är i närtid. Måste ha varit låååång tid sedan mitt bnet-konto blev ägt och sen har dom väntat på något bra. En uppsida i det hela är att det finns en massa uppspelade chars på US-sidan. Så jag får väl strippa dom och sälja på AH helt enkelt.

Av stimy09

Personligen tycker jag hela diskussionen med tekniskt kunnig / okunnig är rent nonsens. På vilket sätt skulle det vara intressant över huvudtaget? Om man kokar ner det hela är väl själva syftet med datorer att använda dom och dra nytta av dom? Så länge man som användare är nöjd med sin dator / operativ är det väl bra så?

Tittar jag på min egen bekantskapskrets / yrkesliv är det faktiskt folk med Mac som råkar vara de mest tekniskt kunniga. De (få) ingenjörer jag känner har alla Mac. Ett par sysadmins på KTH / Sunet som jag känner kör MacBooks. De lite tyngre nätverkstekniker jag känner kör Mac. Känner även ett par utvecklare på Cybercom och dom kör Macbooks. Sist jag träffade på någon konsult från Sentor så körde de Macbooks, iofs med Linux.. De enda jag känner som är "tekniskt kunniga" som inte kör Mac är ett gäng killar på NodeOne. Dom kör olika Linuxdistar på enkla bärbara PC´s. Men, detta är såklart bara en slump, det hade lika gärna kunnat vara PC som dominerade i min bekantskapskrets. Spelar det nån roll? Nej jag tror inte det.

Om "tekniskt kunnig" handlar om att kunna bygga / modda sin egen dator så "vinner" såklart PC-sidan. Men att kunna bygga / modda en PC är ju såpass enkelt att man inte direkt behöver vara tekniskt kunnig för att göra detta. Jag har iaf byggt en lång rad burkar utan att se mig själv som tekniskt kunnig.

Personligen är jag trött på att det över huvud taget skall behöva snackas om detta. De olika plattformarna har olika fördelar / nackdelar (viktigt att inte ställa varumärke mot varumärke utan att jämföra produkt mot produkt, d.v.s bara för att man kommer fram till att en S3:a vinner över en 4S behöver inte en Samsung Ultrabook vinna över en MB Air). Man skulle kunna hävda att en person som är tekniskt kunnig klarar av att bryta ner sina behov och sedan finna en lösning där man inte bryr sig om vilket varumärke man sedan hamnar med. Sen är det väl också så att man inte alltid har förmånen att välja. Det finns ju något som heter jobb också och där brukar man bli tilldelad diverse produkter.

Min personliga lista med prylar:

Bärbart:
Lenovo x220 - Win7 (jobbdator)
MB Air - Lion (surf + resedator + videoredigering)
Galaxy Tab 7" - Android 4.x (jobbplatta)
Galaxy Nexus - Android 4.x (jobblur)

Stationärt:
Hemmabygge PC - Win7 (speldator)
MacMini - Lion (mediadator, kommer antagligen snart ersättas med en Asrock)

Av stimy09

Varit inne, men inte postat.

Av stimy09

Nu kör jag med authenticator inställd så att den frågar vid samtliga login. Tror inte det kommer hända något mer nu.

Men jag är fortfarande väldigt undrande över hur någon fick tag i mitt konto från första början. Ingen har rört kontona för Steam, Origin, Spotify eller Paypal som använts under samma period på samma burk, tycker dom borde gjort det om det var en keylogger. Känns också skumt att jag haft mitt battlenetkonto i flera år för både WOW och SC2 och det har inte hänt något. Sen typ tre veckor efter install av D3 så snor nån mitt konto. Ifall jag nu har så dålig säkerhet, varför tog ingen mitt WOW-konto där det i flera år funnits ett gäng höglevels med massor av guld?

Jag hittar heller inget i felaktigt i logfilen jag postade, men det kanske finns nån mer erfaren som som hittar någon keylogger eller trojan eller så?

Av stimy09

Fick svar på min ticket nu. Det har varit folk inne på kontot och spammat om guld i US sen den 5:e juni tydligen. Eftersom det har gått så lång tid så kan dom inte få tillbaks vare sig guld eller gear. Nu är det bara en enda lvl 37 så det är väl ingen större fara. Men man undrar ju hur effektiva Blizzard är om dom har koll på att det har spammats om guld i typ 5 veckor och dom inte har hört av sig en enda gång via min mail.

Av stimy09
Skrivet av dozix:

Tyvärr så finns det crypters etc som inte antivirus inte hittar direkt utan det kan ta veckor innan dom får en definition för just den cryptern.

Tanka ner hijackthis och posta loggen här så kan jag ta en titt om du har några suspekta processer etc.
http://sourceforge.net/projects/hjt/

Citera gärna så jag hittar tillbaka

Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.4
Scan saved at 15:51:47, on 2012-07-14
Platform: Windows 7 SP1 (WinNT 6.00.3505)
MSIE: Unable to get Internet Explorer version!
Boot mode: Normal

Running processes:
C:\Windows\SysWOW64\HsMgr.exe
C:\Users\admin\AppData\Roaming\Spotify\Data\SpotifyWebHelper.exe
C:\Program Files\UNi Xonar Audio\Customapp\ASUSAUDIOCENTER.EXE
C:\Program Files (x86)\Personal\bin\Personal.exe
C:\Program Files (x86)\CodeMeter\Runtime\bin\CodeMeterCC.exe
C:\Program Files (x86)\AVG\AVG2012\avgtray.exe
C:\Program Files (x86)\OpenOffice.org 3\program\soffice.exe
C:\Program Files (x86)\OpenOffice.org 3\program\soffice.bin
C:\Program Files (x86)\Common Files\Java\Java Update\jusched.exe
C:\Program Files (x86)\Adobe\Reader 10.0\Reader\Reader_sl.exe
C:\Users\admin\Downloads\HijackThis.exe

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,SearchAssistant =
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,CustomizeSearch =
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName =
F2 - REG:system.ini: UserInit=userinit.exe
O2 - BHO: AcroIEHelperStub - {18DF081C-E8AD-4283-A596-FA578C2EBDC3} - C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelperShim.dll
O2 - BHO: AVG Do Not Track - {31332EEF-CB9F-458F-AFEB-D30E9A66B6BA} - C:\Program Files (x86)\AVG\AVG2012\avgdtiex.dll
O2 - BHO: WormRadar.com IESiteBlocker.NavFilter - {3CA2F312-6F6E-4B53-A66E-4E65E497C8C0} - C:\Program Files (x86)\AVG\AVG2012\avgssie.dll
O2 - BHO: Java(tm) Plug-In SSV Helper - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program Files (x86)\Java\jre6\bin\ssv.dll
O2 - BHO: Windows Live ID Sign-in Helper - {9030D464-4C02-4ABF-8ECC-5164760863C6} - C:\Program Files (x86)\Common Files\Microsoft Shared\Windows Live\WindowsLiveLogin.dll
O2 - BHO: Java(tm) Plug-In 2 SSV Helper - {DBC80044-A445-435b-BC74-9C25C1C588A9} - C:\Program Files (x86)\Java\jre6\bin\jp2ssv.dll
O4 - HKLM\..\Run: [AVG_TRAY] "C:\Program Files (x86)\AVG\AVG2012\avgtray.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [Adobe ARM] "C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\ARM\1.0\AdobeARM.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [AMD AVT] Cmd.exe /c start "AMD Accelerated Video Transcoding device initialization" /min "C:\Program Files (x86)\AMD AVT\bin\kdbsync.exe" aml
O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] "C:\Program Files (x86)\Common Files\Java\Java Update\jusched.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [StartCCC] "C:\Program Files (x86)\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static\CLIStart.exe" MSRun
O4 - HKCU\..\Run: [Google Update] "C:\Users\admin\AppData\Local\Google\Update\GoogleUpdate.exe" /c
O4 - HKCU\..\Run: [Steam] "E:\spel\steam.exe" -silent
O4 - HKCU\..\Run: [Spotify Web Helper] "C:\Users\admin\AppData\Roaming\Spotify\Data\SpotifyWebHelper.exe"
O4 - Startup: OpenOffice.org 3.3.lnk = C:\Program Files (x86)\OpenOffice.org 3\program\quickstart.exe
O4 - Global Startup: BankID säkerhetsprogram.lnk = C:\Program Files (x86)\Personal\bin\Personal.exe
O4 - Global Startup: CodeMeter Control Center.lnk = C:\Program Files (x86)\CodeMeter\Runtime\bin\CodeMeterCC.exe
O9 - Extra button: AVG Do Not Track - {68BCFFE1-A2DA-4B40-9068-87ECBFC19D16} - C:\Program Files (x86)\AVG\AVG2012\avgdtiex.dll
O10 - Unknown file in Winsock LSP: c:\program files (x86)\common files\microsoft shared\windows live\wlidnsp.dll
O10 - Unknown file in Winsock LSP: c:\program files (x86)\common files\microsoft shared\windows live\wlidnsp.dll
O16 - DPF: {D27CDB6E-AE6D-11CF-96B8-444553540000} (Shockwave Flash Object) - http://fpdownload2.macromedia.com/get/shockwave/cabs/flash/sw...
O18 - Protocol: linkscanner - {F274614C-63F8-47D5-A4D1-FBDDE494F8D1} - C:\Program Files (x86)\AVG\AVG2012\avgpp.dll
O23 - Service: Adobe Acrobat Update Service (AdobeARMservice) - Adobe Systems Incorporated - C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\ARM\1.0\armsvc.exe
O23 - Service: Adobe Flash Player Update Service (AdobeFlashPlayerUpdateSvc) - Adobe Systems Incorporated - C:\Windows\SysWOW64\Macromed\Flash\FlashPlayerUpdateService.exe
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\Alg.exe,-112 (ALG) - Unknown owner - C:\Windows\System32\alg.exe (file missing)
O23 - Service: AMD External Events Utility - Unknown owner - C:\Windows\system32\atiesrxx.exe (file missing)
O23 - Service: AVGIDSAgent - AVG Technologies CZ, s.r.o. - C:\Program Files (x86)\AVG\AVG2012\AVGIDSAgent.exe
O23 - Service: AVG WatchDog (avgwd) - AVG Technologies CZ, s.r.o. - C:\Program Files (x86)\AVG\AVG2012\avgwdsvc.exe
O23 - Service: CodeMeter Runtime Server (CodeMeter.exe) - WIBU-SYSTEMS AG - C:\Program Files (x86)\CodeMeter\Runtime\bin\CodeMeter.exe
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\efssvc.dll,-100 (EFS) - Unknown owner - C:\Windows\System32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: @keyiso.dll,-100 (KeyIso) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: Intel(R) Management and Security Application Local Management Service (LMS) - Intel Corporation - C:\Program Files (x86)\Intel\Intel(R) Management Engine Components\LMS\LMS.exe
O23 - Service: @comres.dll,-2797 (MSDTC) - Unknown owner - C:\Windows\System32\msdtc.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\System32\netlogon.dll,-102 (Netlogon) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: PnkBstrA - Unknown owner - C:\Windows\system32\PnkBstrA.exe
O23 - Service: PnkBstrB - Unknown owner - C:\Windows\system32\PnkBstrB.exe
O23 - Service: @%systemroot%\system32\psbase.dll,-300 (ProtectedStorage) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\Locator.exe,-2 (RpcLocator) - Unknown owner - C:\Windows\system32\locator.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\samsrv.dll,-1 (SamSs) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\snmptrap.exe,-3 (SNMPTRAP) - Unknown owner - C:\Windows\System32\snmptrap.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\spoolsv.exe,-1 (Spooler) - Unknown owner - C:\Windows\System32\spoolsv.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\sppsvc.exe,-101 (sppsvc) - Unknown owner - C:\Windows\system32\sppsvc.exe (file missing)
O23 - Service: Steam Client Service - Valve Corporation - C:\Program Files (x86)\Common Files\Steam\SteamService.exe
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\ui0detect.exe,-101 (UI0Detect) - Unknown owner - C:\Windows\system32\UI0Detect.exe (file missing)
O23 - Service: Intel(R) Management and Security Application User Notification Service (UNS) - Intel Corporation - C:\Program Files (x86)\Intel\Intel(R) Management Engine Components\UNS\UNS.exe
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\vaultsvc.dll,-1003 (VaultSvc) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\vds.exe,-100 (vds) - Unknown owner - C:\Windows\System32\vds.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\vssvc.exe,-102 (VSS) - Unknown owner - C:\Windows\system32\vssvc.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\Wat\WatUX.exe,-601 (WatAdminSvc) - Unknown owner - C:\Windows\system32\Wat\WatAdminSvc.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\wbengine.exe,-104 (wbengine) - Unknown owner - C:\Windows\system32\wbengine.exe (file missing)
O23 - Service: @%Systemroot%\system32\wbem\wmiapsrv.exe,-110 (wmiApSrv) - Unknown owner - C:\Windows\system32\wbem\WmiApSrv.exe (file missing)
O23 - Service: @%PROGRAMFILES%\Windows Media Player\wmpnetwk.exe,-101 (WMPNetworkSvc) - Unknown owner - C:\Program Files (x86)\Windows Media Player\wmpnetwk.exe (file missing)

--
End of file - 8059 bytes

Av stimy09

Alltså:

1. Jag har olika lösen på allt. Samtliga lösen är svåra. Jag kör minst 8 tecken, med en blandning av bokstäver, siffror och specialtecken. Dessutom kör jag med googles authenticator för mailen, innan dess körde jag med SMS-auth för mailen (detta redan innan jag skaffade D3).

2. Jag har kört ett flertal olika skanningar på datorn med olika verktyg alla 100% rena.

3. Har inte gått på nån phising eller svarat på nåt mail.

Av stimy09

Gear + guld stulet, men hur?

Loggade in idag (har inte varit inne på över en månad). Min karaktär var då naken och pank. Kollade under social och där låg två spelare jag inte känner till under "recent players".

Jag har nu skaffat authenticator via telefonen, hade inte det innan. Men jag fattar inte hur man kommit åt mitt konto ändå.

Jag har en helt ren speldator, den är alltid helt uppdaterad och jag kör ett viruskydd som är uppdaterat etc. Skannar hela datorn då och då och den är alltid ren. Jag har denna burk till att spela och att redigera bilder. Inget annat. Surfa etc gör jag på en annan dator. Det finns inga warez eller liknande, alla programvaror (de få som är installerade) är köpta. Byggde burken i Februari så Windows är relativt nyinstallerat. Burken har aldrig stått direkt exponerad mot Internet. Datorn är enbart på när jag spelar, vilket var ca en månad sen. Så risken för keyloggers borde vara extremt låg.

Mitt mailkonto kör jag med tvåparts autenticering på sedan länge så jag är 99,9% säker att ingen tagit sig in den vägen och dessutom är ju inte lösenordet ändrat.

Jag har enbart spelat ihop med en annan person, en person som jag känner väl.

Jag har inte sålt eller köpt något på AH.

Hur kan det ha gått till?

Av stimy09
Skrivet av stoffeboffe:

Det där lät som en riktigt smidig lösning måste jag säga.

Har du kvar lösningen? Skulle gärna vilja ha en bild om möjligt, då det säkerligen skulle passa utmärkt här hos oss också.

Gärna lite mer info om mobilladdaren och de andra prylarna som du använde för att få det att funka.

Tack på förhand

Skickades från m.sweclockers.com

Hej!

Tyvärr har jag inga bilder och jag kan inte fixa då jag flyttat. Men lite mer info:

Det var ett väggmonterat köksöverskåp från IKEA. Jag borrade hål i botten och körde sedan med en sticksåg för att ta upp hål för fläktarna. Körde i 12x12 cm Noctuafläktar. Vanliga 5V chassifläktar. Satte i två st. Skulle jag gjort det nu så hade jag satt dom så att dom sög luften ur skåpet istället för att blåsa in. Man ser till att fläktarna sticker upp något på insidan av skåpet, då får dom nästan kontakt med stärkaren och drar luften igenom, det kyler fint. Vill man vara lite deluxe av sig kan man sätta en gummilist runt om fläktarna, sluter gummilisten tätt mot stärkare blir det riktigt fint luftflöde. Fläktarna går på 5V och drar extremt lite ström så jag tog en gammal mobilladdare och klippte av sladden, plus mot den röda och minus mot den svarta tråden, fläktarna kopplade jag parallellt. Sen en sån här grendosa för att fläktarna enbart skall gå när stärkaren går: http://www.kjell.com/sortiment/el/el-produkter/starkstrom/gre...

PM:a för mer frågor.

Av stimy09

Jag hade ett liknande problem med min stärkare, en Onkyo 607 (dom blir bra varma). Stärkaren hade luftgaller på både ovan och undersida så jag tog upp hål på undersidan av möbeln och satte Noctua-fläktar under som tryckte luft genom stärkaren, funkade dunder och var helt osynligt. Fläktarna drevs av en gammal mobilladdare. Jag köpte också en enkel master/slave grendosa och kopplade stärkare och fläktar på så fläktarna gick bara när stärkaren var igång. På detta vis kunde jag köra med helt stängda luckor utan några värmeproblem.

Av stimy09