Inlägg

Inlägg som Grinnall har skrivit i forumet
Av Grinnall

ojoj så sent....ja då är det ingen mening att vänta i onödan, skulle det visa sig att det nu är så himla bra kan man ju alltid sälja sitt x800xt vilket det nu kommer att bli!

Av Grinnall

Det värsta när man vill ha nya prylar vill man ju ha dem direkt men vill man ha bland det senaste i datorvärlden är ju detta ett dilemma. Frågan är ju om man SKA vänta på x850 men vet någon när det förväntas dyka opp exakt?
Sen det här med RAM-minne. 1024mb är ju ett givet val men vilket märke osv skall man välja? Naturligtvis vill man ju försöka komma så billigt undan som möjligt...

Av Grinnall

Moderkort och x800xt

Hejsan!
Nu sitter man här på sin kammare och ivrigt funderar på att införskaffa en ny dator. Hade tänkt mig ett ATi x800xt, fast å andra sidan kanske man skulle vänta tills x850 kommer. Jaja iaf så är moderkortet den stora frågan. Nforce4 som kommer snart ser ju ganska intressant ut då jag vill ha en AMD64 3500-processor. Frågan är nu om ett x800xt + detta moderkortet är en bra kombination, kan jag dra nytta av t ex SLI med ett ATi-kort eller gäller detta endast för nvidias 6800-serie? Vilka minnen är att rekommendera till detta? Finns det ngt annat alt. än nforce4?
Vore tacksam för seriösa svar!

//MVH Daniel

Av Grinnall

Program för DV-kamera -> DVD?

Hejsan!

Finns det något lätt smidigt program om man vill föra över sina filmer från den digitala video-kameran till en DVD-skiva?

//Grinnall

Av Grinnall

Gainwards 6800-kort

Hejsan!!
Kompisen min skall köpra ny dator och vi har fastnat i valet av grafikkort (från komplett.se). Några som han fastnat för och som verkar vara en bra investering är följande:

- Gainward GeForce 6800GT 256MB GDDR3 AGP, "Ultra/2400",2ns,DVI, Retail
- Gainward GeForce 6800GT 256MB GS GDDR3 AGP, "Ultra/2400 Golden Sample", Retail

Det verkar ju vara nästa samma kort men det ena säger "Golden Sample" men säger inte mig så mycket. Någon som har något vettigt förslag eller borde han köpa något annat kort för samma prisklass? Annars om det är någon skillnad prestandamässigt kan man ju bortse från "GS"

//MVH ACE och Jester

Av Grinnall

Länk för att optimera Win XP Pro?

Hejsan!
Har checkat runt lite men inte hittat något matnyttigt så jag tänkte helt enkelt höra om någon har en länk till en BRA och lättförståelig guide för att optimera Windows XP Pro.

Av Grinnall

ok det låter ju ganska rimligt, frågan e varför använda FAT32 till swapfilen om man har NTFS på de resterande?
/tack för svaret

Av Grinnall

Partitionera för bästa optimering?

Hejsan!
Har införskaffat mig en ny hdd (Maxtor 200gb 8mbcache) och tänkte därför göra en formattering! Jag har även en 80 gb westerndigital 8mb cache. Frågan är nu hur man borde partitionera upp diskarna på lämpligt sätt.
Borde man skapa en partition för enbart OS och en för installerade program samt spel eller ha båda på samma partition?
200gb'aren skall ju naturligtvis vara för lagring samt musik.
Vore tacksam för lite matnyttiga tips!

/Grinnall

Av Grinnall

ok men eg. "behöver" man ju inte köra sådana "gigantiska" upplösningar, räcker gott o väl med 1024, med lite kantutjämning o annat krafs på blir det ju oxå bra...?

Av Grinnall

De nya ATiX800?

Hejsan!
Efter många tester och artiklar om det brutala kortet som kommer snart från ATi, närmare bestämt X800, är man ju mäktigt sugen på att införskaffa ett sådant. Frågan är bara om man behöver uppgradera något mer för att kunna få ut så mkt som möjigt av det? Vore ju dumt och punga ut med ca 4000-5000 kadoner och sen visar det sig inte göra den skillnad man förvantade sig. Mina specs står i signaturen!
Vore tacksam för lite tips och råd!
// Grinnall

Av Grinnall

japp det finns plats!

Av Grinnall

Någon skillnad om jag skaffar mer minne?

Hej alla!
Jag kör för nuvarande 2x256 DDR PC2100. Enligt mitt moderkort körs de oxå i "DUAL-mode" antar jag, inte så jättehaj på detta men frågan är nu om jag köper till 2st 256 PC2100 om jag kommer märka någon skillnad prestanda-mässigt?

Av Grinnall

...ett riktigt irreterande problem!

Hejsan!
Har ett mkt jobbigt problem som jag inte har någon lösning på...
- Jag startar upp datorn på morgonen
- Datorn står på ett tag sedan så kommer det upp en liten konstig, fyrkantig ruta på skärmen med konstiga färger som ändras när jag rör pekdonet sedan låser sig bilden och sedan stängs skärmen av.
- startar om datorn på nytt
- exakt samma fel kommer efter en stund igen!
- efter ett par omstarter står datorn igång hur länge som helst tills att jag har haft den avstängd tex under natten
- felet kommer aldrig om den vatt igång en timme så spel och sånt verkar inte ha nån betydelse
- blir snart tokig
- vad göra??

//MVH Grinnall

Av Grinnall

det går ju inte....det e ju den fältet där startmenyn o alla fönster är asså...

Av Grinnall

Hur får jag 2 aktivitetsfält??

Hejsan!
Fick nya nummret av "M3" häromdan o där var det en bild där det var 2 st aktivitetsfält. Ett uppe och ett nere. Hur gör jag för att få detta??

/MVH Grinnall

Av Grinnall

Profiler i Catalyst 3.8

Hejsan!
I releasenotan för Catalyst 3.8 står det att man kan göra egna profiler för ett specifikt spel men jag har meckat runt lite och hittar inget om detta, eller har jag kanske bara hamnat lite bakom flötet.
Ett exempel:
Om jag nu vill att min Brightness (ljusstyrka) ska vara högre när jag spelar Counter-Strike jämfört med andra spel jag spelar. Hur gör jag då??

Vore tacksam för svar!!

//MVH Grinnall

Av Grinnall

AGP-problem

Hejsan!
Min kompis har en exakt likadan dator som jag har fast han har ett 9800 PRO istället för ett 9700 PRO som jag har. Grejen är att han inte kan aktivera AGP när man skriver "smartgart" i "Kör" på startmenyn, vilket jag nu kan på min. hans btara stängs av efter omstart. Vad kan detta bero på? Kan detta ge upphov till några stora ändringar isf??
Tacksam för svar!

MVH Grinnall

Av Grinnall

...och förresten borde det inte vara billigare att beställa kortet från hemlandet dvs USA?

Av Grinnall

Ok nu har man ju lite priser o gå på..frågan är nu bara när det kommer släppas?!

Av Grinnall

Radeon Xt...pris? Datum?

Hej alla!
tänkte bara hör om någon vet när RADEON XT hamnar i svensk handel och hur mkt det kommer att kosta ca!

MVH Grinnall