Tävlingar och erbjudanden i Komplett Geek Week

Inlägg

Inlägg som car2ns har skrivit i forumet
Av car2ns
Skrivet av medbor:

En surface utan 3 år gammal hårdvara? Förvånande!

Vad menar du? Är ju bara två enheter som haft gammal hårdvara; Surface Hub och Surface Duo. Resten har ju haft senaste som funnits att tillgå.

Av car2ns
Skrivet av Lanhead:

Och med en ännu större prislapp som gör att alla har råd med den..

Studio är inte till för "alla". Prislappen är satt för att det är för folk som har behov av Studios funktioner; grafiker och/eller personer som behöver kraft i ett litet behändigt format. Detta är inte en gaming-station eller för en student att anteckna saker på under skoltiden.

Det behöver du förstå, innan du spyr galla på priset. Samma sak med Apples dyrare datorer, dom riktas in till äkta proffs och inte till alla vi som vill ha "Pro-modellerna".

Av car2ns
Skrivet av Swedishchef_90:

Har Nintendo någonsin släppt något till en annan platform? Jag tror inte det?

Har någon spelstudio Sony köpt, som har utvecklat spel till xbox slutat med det EFTER uppköpet?
Vet ej, men tror inte det🤔

Och detsamma gäller Microsoft?

Det enda jag vet är Bethesda isåfall...

Skrivet av Mono:

Inte sedan Donkey Kong på Atari 2600 nej.

Skrivet av Mirialia:

Eh de har både Mario och Pokémon på Android och iOS.

För att inte tala om Mario Kart och Animal Crossing på Android och iOS! Nintendo kan dela med sig dom också

https://apps.apple.com/us/app/mario-kart-tour/id1293634699
https://apps.apple.com/us/app/animal-crossing-pocket-camp/id1...
https://apps.apple.com/us/app/fire-emblem-heroes/id1181774280
https://apps.apple.com/us/app/super-mario-run/id1145275343

Av car2ns
Skrivet av norrby89:

Så hur kan Samsung göra det för 900kr via deras auktoriserade verkstad? Det handlar om en glasbit som sitter limmad runt om, dvs plocka bort den gamla, skrapa bort rester av "tejpen/limmet" på med nya. Så att vattentåligheten skulle vara en faktor stämmer uppenbarligen inte iom att Samsung S23 ultra har IP68 och kostar 900kr.

så 2500kr för att byta en baksida så går garanterat 1600kr direkt till Apple, eller okej säg 1400kr iom deras nya fina färgsättning på glaset.

Jag håller som sagt med om att priset är galet dyrt, läs gärna allt jag skrev Jag besvarade att du förminskade vad själva bytet faktiskt innebär i hur du formulerade dig.

Av car2ns
Skrivet av Allexz:

Gillar hur generellt salty tråden är emot microsoft.
2024 Will be the year of linux desktop

Jag ogillar all form av salty mot bolag bara "för att man inte gillar dom av [insert something here] anledning". Det är bara idioti och huliganism. Den moderna grottmänniskan liksom.

Linux är coolt och man kan göra mycket och litet; men desktop tror jag inte det blir 2024! Däremot kommer det nog få iaf 2-siffrig del av kakan av desktop inom några år tack vare Steam Deck bland annat. Är väl inte ens uppe i 2% idag om jag minns rätt ... Men att folk är salty mot bolag, oavsett vad som skrivs/presenteras från dom är bara skit och bajs.

Skrivet av Bagarbosse:

När kommer windows "inbyggda winrar" för rar-filer??

Efter 28 år – Windows får inbyggt stöd för rar och 7-zip

När version 23H2 släpps, senare i år.

Av car2ns
Skrivet av norrby89:

Asså att byte av baksidan kostat mer än 1000 är bara en ända sak och det är ren stöld!

Det är en bit glas och vadå 10-15 minuters arbetstid?

Att det har kostat 7000kr är juuh helt sjukt och borde vara rent av olagligt.

Det handlar faktiskt mer om det. Telefonerna är ju vattentåliga numera också, så det ska ju också fortfarande finnas kvar efter ett byte. Annnars kan man ju använda en av dom där billiga mobilreparatör-firmorna som tar hundralappar och gör det på en kvart medan man väntar.

Men man vill ha kvar vattentätheten. Då är det lite fler steg och framförallt måste saker verifieras. Men jag håller med om att priset är galet dyrt. Därför jag sen många år tillbaka har drulleförsäkring hemma så jag "bara" betalar 1500kr.

Av car2ns
Skrivet av NaaR:

Allt ser trist ut :D. Dialogen, rymdskeppen, striderna, UI. Hur? Jag vet inte exakt, genom abstrakt tänkande och kapacitet till att förstå liknelser eller metaforer? Vilket meme? Det första som jag kom tänka på är detta:

https://i.imgur.com/37EdvHx.jpg

Jo jo, men att skriva det ser ut som "ett skittråkigt meme" är ju otroligt abstrakt och direkt fel liknelse enligt mig. Memes är roliga och fantasifulla och underhållande; vilket enligt dig är raka motsatsen till vad du tycker om spelet Så vilken kapacitet till att förstå liknelser och metaforer skulle jag då sakna?

Av car2ns
Skrivet av DasIch:

Du måste till läkaren snarast och kolla så att ögonen inte skramlar runt när du skakar på huvudet.

Eller så har vi olika saker vi stör oss på Perception och kanske lite ömsesidig respekt är några saker du borde läsa på lite om.

Av car2ns
Skrivet av cyklonen:

Jag ser vad som menas, och det ser inte snyggt ut, men det är nog olika hur mycket man stör sig på det. Jag ser det själv när jag spelar men jag tänker inte på det om jag inte aktivt kollar efter det.

Det är en multiplicering av det som syns när "kameran" rör sig snabbt. Man ser liksom samma saker flera gånger samtidigt.

Vi har väl alla olika saker vi lättare irriteras av. Själv störs jag av flimrande och blinkande saker, men det brukar vara aktivt skapade beteenden av spelutvecklarna. Det som visas här är mer en brist i renderingen när saker rör sig snabbt.

Hmm okej, det tänker jag bara är ens ögat som inte hinner med, samma som i verkliga livet. Slöar man ner videon till .25 i hastighet så blir det inte multiplicering av saker som syns i kameran. Vilket det borde vara om det skulle vara det felet på spelet så att säga. Det verkar ju mer vara att våra ögon inte hinner med, alltså inte spelet som spelar dig ett spratt utan dina egna ögon Men kan ju såklart vara en brist i renderingen, för jag ser ju via Youtube och inte på din skärm

Ja, så är det ju. Jag personligen stör mig på kablar i hemmet som syns, medans andra kan ha kabelhärva a la spaghetti och fortfarande sova gott om nätterna :S

Av car2ns
Skrivet av NaaR:

Bara jag som genuint tycker det ser ut som ett (skittråkigt) meme?

Vad ser ut som ett skittråkigt meme? Spelet? Hur kan ett spel se ut som en meme? Och i såfall, vilken meme av alla miljarders miljarders memes där ute på Internet?

Skrivet av DasIch:

Såhär ser det ut när jag kollar runt snabbt med musen. Värsta jag sett i något spel. Och då ser det ändå bättre ut efter att youtube förstört bilden.
https://youtu.be/VQmXXl10fc0?si=VG3-mTLsQRgSuoYV

Jag ser inte alls vad som är fel. Är nog för gammal, men det där ser ju sjukt bra ut när du vandrar omkring och skakar på huvudet Inte ens i verkliga livet ser det sådär bra ut när man skakar på huvudet liksom ...

Av car2ns
Av car2ns
Skrivet av Alling:

Det är just det jag vill kunna göra!

Men:

Vi får se, allt är ju rykten även om en del saker är bekräftade Du får tyvärr anpassa ditt användningsmönster ibland, även om man inte alltid ska göra det.

Av car2ns
Skrivet av Alling:

en touchknapp på sidan som ersätter ljudreglaget på tidigare enheten

Låter som en klar nedgradering. Ändrar ofta volymen när telefonen ligger i fickan; hur ska det gå till med touch?

Det blir högst troligt samma typ av "touchknapp" som Hem-knappen var/är till iPhone 8 exempelvis. Den är touch men ändå en knapp. Så du kommer kunna höja sänka med att föra handen ner i fickan. Att göra det från utsidan fickan kommer du eventuellt inte kunna göra i fortsättningen.

Av car2ns
Skrivet av AllMessedUp:

Fan vad jag känner mig gammal nu när du sa "mitt i livet". Känner mig som 25, men 'är 33.
Kan rekommendera devops, eller jobba inom it-driften. Programmering är ju också kul, men det tröttnade jag på. Mest för att man ska byta språk osv hela tiden.

Alternativt nischa in dig på molnet med någon utbildning, Azure.

Måste bara säga; IT-Drift kan man inte bara börja på utan erfarenhet

Skrivet av pekkasteele:

Jag jobbade på en marknadsavdelning och gjorde produktkataloger, 2018 var jag 41år och slutade, gick ner i lön och började som Supportekniker, ingen utbildning inom IT men en intresse privat som de flesta här. Idag är jag IT-support chef för en avdelning med ca 10 anställda, med support på en arbetsplats med 2500 anställda. så ja, det är inga problem att sadla om!

Oj, är ni nästan 10 anställda med 2500 anställda? Min gamla arbetsplats var supporten, när det var som sämst, 2 supporttekniker och en supportchef, som också lekte supporttekniker och 6500 anställda. Ibland var dom 3-4 men det låg oftast på 2 tekniker plus chef. Låter som en dröm med den supportavdelning kontra antalet användare som i har!

Till TS: Bara byta karriär. 30 är ju ingen ålder i arbetslivet, du har ju 35+ år kvar i arbetslivet liksom Övriga har skrivit massa bra tips så har inget annat att tilläga.

Av car2ns
Skrivet av Ozzed:

Det finns folk här som tycker att jdg hävt ur mig tillräckligt med dumheter för att de helt ska avfärda allt jag skriver så jag vet att den mentaliteten gäller annat än teknik i sig. Jag bryr mig inte, men är medveten om mentaliteten.

Jag tror du ser det här från fel vinkel. Det är inte så att vi, och nu använder jag "vi" som ett läst begrepp för de flesta som håller med om att mönstret stämmer, på förhand har bestämt att eftersom version X är bra så kommer version I vara dålig, utan det handlar mer om att konstatera att fenomenet alltjämt står sig efter att man har testat. Jag var inte ens medveten om att det var ett mönster förren efter Windows 8 kommit ut, såg den där bilden, eller någon version av den och tänkte "fan, så är det ju. Vad lustigt". Sen finns det säkert en och annan tok som på förhand dömer ut och vägrar testa den nya versionen.

Sen skadar det ju ingen att inte hoppa på den nya versionen. Supporten på Windows 7 gick väl ut lagom till att Windows 10 lanserades så man kunde "slippa" Windows 8 och ändå få säkerhetsfixar om man ville.

Sen är väl inte det nya spännande bara för att det är nytt, utan det skall ju vara mätbart eller åtminstonne subjektivt bättre. 10 vs 11 verkar ju vara hugget som stucket. De turas om att vara marginellt snabbare eller långsammare eller så är det ingen skillnad alls, och då får man ju titta på gränssnittet och se om man gillar det bättre. Sen blir det väl så med tiden att det kommer funktioner som 10:an inte får och då får man ju se om det är något man vill ha eller klarar sig utan, eller om Windows 12 är såpass nära att det ändå kvittar.

Jag stör mig dock på att Windows 10 inte blev den sista versionen, som Microsoft lovade. Har varit nice med stabilitet och förutsägbarhet på det viset. Men sen är väl också mycket av poängen men 11:an att gå all in på UEFI. och då går det ju inte erbjuda alla en uppgradering. Jag tror det kan bli bra på sikt, då det är mycket gammalt skit de nu inte behöver ta höjd för. Men än sålänge har jag inte sett några stora fördelar i praktiken.

Edit: Man bör också ha i åtanke att varannanregeln naturligtvis inte vill mena att allt är bra eller att allt är kass med en viss version utan man ska nog se det mer såhär:

"Version X har såpass många brister att jag inte vill använda den"
"Version Y är tillräckligt bra för att jag ska vilja använda den"

Och naturligtvis då med subjektiva bedömningar in emellan. Det har som sagt alltid varit tjafs om att modellen har brister för att man har tagit med eller inte tagit med ev viss version, med olika rättfärdiganden åt båda hållen. Men till syvene och sist så faller ju den biten på Microsoft. Om ett multimiljardbolag inte klarar av att tydligt differentiera vissa versioner så till den milda grad att den faktiska upplevelsen hos en kritisk massa av användarna är att det är "samma", ja då är det deras problem. Att sitta och försöka skriva folk på näsan om att 98 och 98SE och 8 och 8.1 är "olika" versioner för att anledning X U Z upplevs bara som elitistiskt. Det blir lite "en jordnöt är ingen nöt, det är en baljväxt" En banan är ingen frukt, det är ett bär" över det hela. Och man riskerar dessutom att själv bli skriven på näsan av någon som säger att "Men om det är ett bär, så är det per definition en frukt!", och så vidare. Det är teknikaliteter som egentligen saknar praktisk betydelse.

Jag håller med i det du skriver, vi verkar ändå ha lite samma tankar men olika sätt att utrycka sig på bara

Bara en sak du fått helt fel: "Jag stör mig dock på att Windows 10 inte blev den sista versionen, som Microsoft lovade"

Microsoft, som företag, har aldrig sagt eller lovat att Windows 10 skulle bli den sista versionen Det var en anställd som utryckte sig så vid en mässa.

"But Microsoft representatives never said that Windows 10 would be the last version of Windows—not really. That comment was actually made by Jerry Nixon, a Microsoft developer evangelist who spoke at the company’s ”Tiles, Notifications, and Action Center” presentation about Windows 10 at Microsoft’s Microsoft Ignite conference in 2015. According to the transcript of the session, Nixon’s comment was more of a throwaway line, one that he literally referred to as a segue. Microsoft developers could never talk about what they were currently working on, he said, only what they had worked on and released. That changed with Windows 10, because it was all one platform.

“All the stuff that’s coming, because even though we were announcing Windows 8.1, we were all really working on Windows 10,” Nixon said at the time. “It’s sort of a bummer in its own way. But that’s not what’s happening today.

“Right now we’re releasing Windows 10, and because Windows 10 is the last version of Windows, we’re all still working on Windows 10,” Nixon continued. “And it’s really brilliant. So I can say things like, yeah, we’re working on interactive tiles and it’s coming to Windows 10 in one of its future updates, right.”

Microsoft didn’t deny what Nixon said, but it also didn’t back up the “last version” of Windows, either.

"

- https://www.pcworld.com/article/394724/why-is-there-a-windows...

Av car2ns
Skrivet av Aka_The_Barf:

Märkte aldrig av blåskärmade uppdateringar med 7an eller 11an. /an är min favorit, finns inget jag inte kunde i göra iden som jag kan göra i 10an tex. däremot saknar 10an aero vilket jag gillade och så börjar dom ta bort avancerade verktyg eller snarare gömma dom för oss som kan lite mer.

Vi som kallar det varannan tycker det fungerar för oss.

Alla förändringar leder absolut inte till något bättre. Säg det till alla som dött av förändringar så får vi se vad dom tycker?

Min chef hade ganska rätt där: Han sa inte att det kommer bli bättre, bara annorlunda och det var helt sant.

Nyfiken fråga där; vilka avancerade verktyg dom tog bort eller snarare gömma? Anser mig vara en av dom som kan lite mer, och känner inte att något "avancerat" är gömt.

Nej såklart inte dödsfall ingår i det jag skrev ...

Det är ju subjektivt, oftast om en förändring är bättre, eller bara annorlunda. Sen kan det ta olika lång tid innan en förändring har lett till något gott/bättre. Men som med all utveckling så leder det till att saker blir bättre, däremot kan det ta olika lång tid.

Av car2ns
Skrivet av Ozzed:

Som sagt... Det här med versioner och namn är ju från början påhitt och saknar i sig praktisk betydelse, så då får man gå på något som de flesta kan gå med på. Och i det här fallet så är det rätt självklart att ett operativ som heter 98 i grunden är samma som ett som heter 98SE, samma med 8.1 och så vidare. Microsoft själva hoppdate ju t. ex över 9:an, oklart varför. Men det är som det är.

Och det är klart att folk går på allmänt tillgänglig och vedertagen information. Wikipedia är idag ansett som en stabil och seriös organisation. En så viktig sak som en sida om ett visst operativsystem undersöks givetvis noga av communityt. Tänk vad mycket "Linux Rulezzzz"-klotter det hade varit på alla sidor om Windows annars. Så detta med att det inte betyder något att en viss sak står på Wikipedia kan du försöka med någon annanstans.

Man får tänka på att "public perception" är väldigt viktigt för om ett operativsystem ska få fäste eller ej. Det är rätt självklart att ingen vettig människa säger att allt ät bra eller skit med ett visst operativsystem. Det handlar ju svarare om ifall det man tycker är dåligt är såpass dåligt att man inte vill använda det. Och det där är universellt och har inget att göra med om man är teknikintresserad eller inte. Varför skulle teknikintresserade människor ha en högre tolerans för det som upplevs som dåligt?

Det är klart att man tycker det är kul när det händer nya saker, men mindre kul när de nya sakerna visar ha fler nackdelar än fördelar (baserat då på ens egna tycke och smak såklart).

Vi har absolut ingen skyldighet att köpa ett företags narrativ eller agenda bara för att vi är teknikintresserade.

Jag ser gärna att "varannan bra, varannan dålig" upphävs. Men då är det inte jag och andra som ska skärpa oss utan det är Microsoft.

Visst är det så att det inte går göra en omelett utan att knäcka ägg. Det är jag med på. Men det är fullt möjligt att göra en omelett utan att få med äggskal i smeten. Och det är något man som kund ska kunna förvänta sig, och är det ändå skal i omeletten sedan så är det fullt rimligt att klaga. Är du med på vad jag menar?

Jadå, jag är med på vad du menar

"Vi har absolut ingen skyldighet att köpa ett företags narrativ eller agenda bara för att vi är teknikintresserade."
Det är inte vad jag säger. Man ska alltid vara kritiskt. Men att bara vägra det nya pga en eller ett fåtal saker; det förstår jag inte. Speciellt när det man sitter på börjar ticka mot sin död. Plus som teknikintresserade borde man se det positiva med det nya, det som ger nya saker, funktioner etc och vara intresserad av förändring, annars är man ju teknikintresserad med stor inriktning på retro-saker.

Skrev inte att Wikipedia inte betyder något, utan att man inte ska ta det alltid som 100% sanning. Du skriver att det är med versionnummer inte har någon praktiskt betydelse, för att sen säga att det har betydelse för gemense man. Versionnummer har praktiskt betydelse, det är ju enda sättet att veta vilken version man sitter på. Plus att bara för att Microsoft, i det här fallet, döper sina versioner snarlika betyder inte at man ska se det som samma. Precis tvärtom, men att mycket av den gamla grunden är kvar och då blir det x.1 eller xx Second edition osv.

Att säga allt är skit är är ju precis det jag försöker få folk att sluta med, för det är inte vettigt som du själv skriver. Sen att dom fåtal sakerna man tycker är skit gör att man inte vill hoppa på nya versionen just nu, är något helt annat. Tänk om någon inte skulle tycka om hur du pratar och då tycka "allt är skit med dig". Det är vanvettigt att dra till med så hårt för att det är något man inte gillar med produkten/personen. Och det är exakt det som är hela och har varit min poäng.
När det gäller teknik så borde man vara mer tolerant för fel på vägen, och det jag läst och sett och själv upplevt med Windows 11, har inte varit en showstopper för mig. Tvärtom är allt jag sett och läst och upplevt själv som är bra med Windows 11 som gör att jag inte förstår varför man inte hoppar på tåget. Sen att en patch strular för vissa och i detta fallet specifikt för en moderkortstillverkare, går ju att lösa = avinstallera/installera inte patchen och invänta en fix. Betyder det att "allt är skit med Windows 11"? Tycker man det borde man inte ens behålla Windows 10, 7 eller någon av Microsofts tidigare OS för samtliga har haft patchar som varit direkt förstörande och därmed har betyget "allt är skit" av dom människorna.

Gillar din omelett-liknelse, tyvärr inom teknik finns det alltid en närvaro av äggskal. Och ja, man ska och får alltid klaga. Det är hur man klagar och att man inte ens är villig att testa nästa omelett för att den första hade några äggskal i sig som stör mig.

Av car2ns
Skrivet av Aka_The_Barf:

Inte ett dugg förändrings fientlig men när förändringen är skit, tex blåskärmar pga msi mobo så är det en dålig förändring. Allt i 11an är inte skit men när det blåskärmar mitt mobo så är det faktiskt för mig skit.
Jag har inte 11an för det verkar föra med sig mer problem än bra saker och för mig och uppenbarligen ganska många andra fungerar "varannan" tekniken rätt bra.

All förändring är inte bra förändring.

Kan citera en gamma chef: Jag säger inte att de nya förändringarna kommer bli bättre men annorlunda.

Det förstår jag, men i just blåskärms-felet så är det en patch och inte 11:an i sig. Hur många patchar har inte Windows 10 haft som varit rätt jobbiga? Med den logiken så borde du ju då gå tilllbaka till Windows 7 Som också haft patchar som varit jobbiga osv.

Varannan fungerar för dom som inte förstår det felaktiga i att kalla det varannan.

Nej, all förändring är inte bra förändring, men alla förändringar leder alltid till något bättre. Din gamla chef känns som en person som faktiskt tycker det var bättre förr

Av car2ns
Skrivet av Ozzed:

Jag förstår inte riktigt poängen i att skohorna in saker som gör att dogmen inte stämmer. Visst är det så att ett namn bara ör ett namn, och ett versionsnummer är bara ett versionsnummer, och visst är indelningen i viss mån godtycklig, men ändå inte då det finns klara och tydliga regler för vad som räknas enligt oss som tror på den.

Men Microsoft får skylla sig själva. Hade de bara kallat Windows 98SE för Windows 99 så hade allt fallerat.

Fast om det nu är två olika versioner så känns det ändå konstigt då UX har ytterst små skillnader om ens några.

Sen tycker jag även du har fel i att man inte får rata ditten och datten på grund av småsaker. Vem avgör vad som är en småsak och inte? Just det. Var och en, eftersom det är en åsikt.

Och förändring ska ju drivas av ett behov, inte av ett företags agenda. Just med Windows 8 var det så tydligt att de ville försöka öka kundbasen kring Windows Phone. Och när man så gravt ignorerar användarvänlighet till förmån för reklam så är man inte "teknikfientlig".

Och som jag har sagt innan... Jag vore glad om det visade sig någon gång att "varannan bra, varannan dålig" inte stämmer.

Men det de som kritiserar dogmen verkar ju förutsätta att vi ser det som en självuppfyllande profetia, men så är det ju inte utan det är klart att vi tar saker för vad de är och bedömer själva. Men jag ska väl erkänna att jag dömde ut Windows 11 tidigt på grund av TPM, krav på UEFI och secure boot och annat som innebär att Microsoft har mer än bara toppen på snoppen i kundernas rumpor.

Sen har de nu äntligen återinfört Never Combine igen. Det är såklart bra, men att en sådan viktig funktion bara kan försvinna och att det släpps igenom, och sedan tar det bokstavligen år för dem att fixa... Det är inte OK.

Jag säger inte att man inte får rata ditta och dattan baserat på en eller få saker. Det är när man säger att allt är skit, för att en sak eller fåtal saker är skit, som jag är emot och tycker är fel, speciellt på ett teknik-forum.

Jag skohornar inte in saker. Grejen är att Windows 7 blev inte så bra som "Internet upplever" förrän SP1. Samma sak med XP, det var först vid SP3 som XP blev det vi alla älskade. När XP kom så flög folk upp från stolen, speciellt hur det såg ut. Folk ratade det glada gröna blåa-temat. Därför som varannan bra, varannan dålig, inte stämmer. Sen kan man försköna historien och tro att alla älskade XP och 7:an när dom kom, men sanningen är att så var det inte.

Skrivet av Aka_The_Barf:

Allt har en gnutta sanning och alla har inte fel i sina upplevelser.

Sen att lyssna på någon som liknar mig och andra med liknande upplevelser vid en trump supporter sätter ribban hos den personen rätt omgående.

Vad vi upplevt och märkt är inte samma som du och det gör oss definitivt inte till politiska supportrar. Undrar vem som hör hemma på flashback egentligen?

Jag säger inte att folk har fel i sina upplevelser, det är hur folk anser att "allt är skit" för ett fåtal saker eller att man inte gillar en funktion etc.

Som sagt, jag skrev extremexempel. Jag liknande inte 1:1 folk som dömer till orkanhöjder baserat på några få saker med Trumps supportrar.

Att döma ut och säga att ALLT i ett OS är skit för att det finns förhöjda hårdvarukrav (som höjer säkerheten vilket är mer än någonsin viktigare idag) eller att Startmenyn är flyttad till mitten (som går att placera tillbaka till vänster), är helt galet. Man behöver inte hålla med. Jag är bara trött på att folk beter sig så förändringsfientliga i ett teknikforum där teknik per defintion är i konstant förändring.

Av car2ns
Skrivet av Ozzed:

Tassa nu inte in på området som försöker göra åsikter till fakta. 98SE var en uppdaterad version av Windows 98, men fortfarande 98. Ska du komma och säga att Windows 8.1 inte var Windows 8 också eller?

Från Wikipedia:

"Windows 98 Second Edition (often shortened to Windows 98 SE and sometimes to Win98 SE or 98 SE)[71] is an updated version of Windows 98 released on May 5, 1999"

Och hör sen.

Folk som har ett IQ över 70 borde ha förmågan att begripa att om någon säger att något är bra eller dåligt så kan det endast röra sig om åsikter och inte någonsin fakta... Hur kan det vara svårt?

"Det är 20,2 grader Celsius i rummet" är fakta. Det kan verifieras med en termometer. Det finns inget utrymme för diskussion.

"Det är kallt i rummet" är en åsikt. Det är upp till var och en att hålla med eller inte hålla med, och om man börjar bråka om huruvida det är varmt eller kallt så... Ja då har man det inte lätt i livet.

Där har du skillnaden.

Jag tycker dock inte att man är teknikfientlig bara för att man inte sväljer Microsofts narrativ okritiskt. Tänk om alla hade uppgraderat till Windows 8 och ingen hade klagat över Metro... Då hade Metro varit kvar som UI, något som de flesta hade tyckt varit dåligt. Och det Microsoft ser som nytt och coolt (Metro) är ju också bara deras åsikt, och det är upp till folket att bestämma om de håller med eller ej.

Vi konsumenter har makt i att påverka saker genom att belöna företag när de gör bra saker, och låta bli när de gör dåliga.

Jag liksom de flesta andra som har IT-jobb har "nöjet" att varje dag använda Windows 11, så det är first hand upplevelser. Sen är det ju så att Windows 11 har krav på TPM. Något som kan upplevas som obehagligt, då man ge stor makt till Microsoft att bestämma över ens dator. Så jag tycker i det fallet man har rätt att döma ut 11:an utan att ha testat det.

Vad gäller Windows 8 så är det nog rätt blandat. Mitt företag, men 25 000 anställda globalt, rullade aldrig ut det utan det var Windows 7 som gällde tills 10:an kom. Så där har jag inte lika mycket erfarenheter men att startmenyn ska täcka hela skärmen är enligt mig usel UX-design.

Men som sagt... Åsikter är åsikter och fakta är fakta.

Det verkar bara vara så att väldigt många delar min åsikt. Jag har som sagt inte gjort bilderna tidigare i tråden, och jag tycker inte det är något fel i att bilda gemenskaper med folk som har samma åsikt, sålänge man är med på att det är en åsikt.

SE var en ny version av 98, det är inte samma gamla 98 men bara uppdateringar, enormt mycket gjordes om, bland annat support för USB-diskar, som inte fanns i 98:an. Det jag syftar på. I sak är ju isf Me en uppdaterad version av 98 SE med den logiken du skriver med. Originalet är 95 och slutversionen blev Me om vi nu ska gå ner den nivån. Dessutom är Wikipedia baserat på folks input. Jag kan ju gå in och skriva något annat och sen citera det som fakta liksom ...

Att allt är perfekt i nya versioner säger jag inte. För det är det inte. Men att rata något för att det är något man inte gillar så säger man att "allt är skit, jag håller mig till Windows x" och så kan det bara vara att startmeny-knappen är centrerad (och går att flytta på) som är det som dom inte gillar, då är allt skit helt plötligt ... Det är bara knasigt på ett teknik-forum. Och den memen hjälper till att dessa människor fortfarande ratar saker pga känslor och inte logiska anledningar. Att folk säger sin åsikt är inte fel, precis tvärtom. Men att rata något för man inte gillar en eller ett par saker, är felaktigt, speciellt på ett teknikforum (som sagt, vad gör man ens här om man inte gillar teknik som i sak är förändringsbenäget?). Och hör sen.

Att hela Startmenyn var fullskärm var inte snyggt, eller användarvänligt, om vi ska prata såna detaljer. Det dock lärde mig var att söka efter saker och ting, vilket jag även då började göra på Windows 7 till och med. Innan så klickade jag mig fram till saker och ting. 8 och 8.1 samt den grymma sökfunktionen i Windows 10 fick mig att helt sluta använda startmenyn och bara söka efter allt istället.

I jobbet passerade vi inte heller 8 eller 8.1 utan gick från Windows 7 till 10:an. Däremot har jag använt både 8 och 8.1 hemma och var nöjd, hade inte större problem annat än att jag slutade använda startmenyn och började söka istället.
Jag sitter idag på Windows 10 på jobbet, och längtar tills vi kan köra in Windows 11. Men andra projekt går före just nu så 11:an får vänta, vilket jag tycker är synd, av personliga skäl. För mitt jobb fungerar Windows 10 bra, men EOL är inte superlångt bort, så ur den synvinkel bör man börja titta på Windows 11 senast i början av nästa år beroende på hur stort företag man sitter på. Oavsett vad man personligen tycker om Windows 11.