Inlägg

Inlägg som Techs har skrivit i forumet
Av Techs

Köpte en beg. iPad 10,2 9:e gen (2021) Space Gray 64 GB Wifi + Cellular för ca 1-1 1/2 månad sen och är väldigt nöjd med den. Se bara till att ha lite mer ram än mina 4 Gb. Inte för att det laggar eller upplevs som segt på annat sätt, men det är inte många % ledigt RAM. Du vill nog ha lite mer än 64 Gb lagringsutrymme också. Jag har aldrig tänkt att lagra en massa grejer och/eller stora filer på iPaden. Cellular är kanske inte nödvändigt, det är en trevlig möjlighet men du har väl mobiltelefon?
Så vad använder jag min iPad till? Väldigt mycket surf, den startar på nolltid jämfört med min stationära som tar en stund innan OSet är redo.

Av Techs
Skrivet av ztenlund:

Den har aldrig varit avsedd att ersätta några MTB-störtkrukor för skogsbruk. Syftet är rätt uttryckligt normal, någorlunda lugn cykling på asfalt. Sedan känns fallande objekt på grund av hård vind rätt långt utanför huvudanvändningsområdet (!) för en cykelhjälm... Då får du nog gå med hjälm dygnet runt och överallt, för vem vet vad som blåser eller ramlar ned från tak inne i stan? Inte minst så här års, då det faktiskt har hänt att folk har dött av nedfallande is.

Har inte haft en MTB sen förra vintersäsongen, MTB är för begränsade. Du menar alltså att människor som bor i kustnära områden där det blåser ofta, t ex jag i Göteborg, inte är tänkt att ha en hjälm från Hövding? Jag cykelpendlar varje arbetsdag till/från jobbet, "normal, någorlunda lugn cykling på asfalt" som du utrycker det. Med dubbdäcken på pendlarcykeln kommer jag inte upp i några hastigheter värda att nämna oavsett hur utvilad jag må vara, och oavsett underlag t ex asfalt, grusväg, skogsstig.
Nedfallande is har jag sett spår av på Älvsborgsbron så sent som för ca en vecka sen. Även om jag skulle få svåra skallskador av nedfallande is på nämnda bro med min cykelhjälm så är den bättre än en Hövding. En Hövding aktiveras efter jag redan är träffad, i bästa fall halvdöd, och på väg ner i bron.

Av Techs

Jag skiter i julen, men mellandagsrean brukar vara av intresse. På mellandagsrean blev det två Sigma Sport Buster 2000 lumen framlampor (en till vardera fat bike), och två Avid BB7 MTB mekaniska bromsar till den tredje fat biken. Båda artiklarna kan sägas vara "köp 2 till 1 ordinarie pris".

Av Techs

Första gången jag såg en Hövding tänkte jag att den där kommer aldrig sitta på mej.

Anledningen? Hur skyddar den mot fallande objekt (kvistar etc) när jag cyklar i skogen? Jag har än idag inte sett något som bekräftar att den skyddar mot fallande objekt oavsett varifrån det kommer t ex under hård vind.

En hjälm med hakskydd, så kallad "full face", är i mitt tycke det bästa alternativet.

Av Techs

Övergången från HDD (Western Digital Black var min favorit) till en Kingston SSD 128 GB. Jag häpnade över skillnaden. Den var så påtaglig och konstant. Lite grann som att ha kört en risig Volvo och så köper man en Porsche.

Av Techs

GOG.com giveaway : Master of Magic Classic

Erbjudandet giltigt 69 timmar när detta postades.

Av Techs

GOG.com giveaway : Immortal Redneck

Erbjudandet giltigt i 63 timmar från och med nu.

Av Techs

GOG.com giveaway : Lovecraft's Untold Stories

45 timmar kvar när detta postades.

Av Techs

Mitt bidrag till sommarbildtävlingen.

Sandstrand vid Lilla Delsjön i Göteborg en kväll i juli. Fotot togs med min mobil, en CAT S62 Pro med standardinställningar i kamera-appen i Android 11. Fotot är ej redigerad.

Av Techs

GOG giveaway : VirtuaVerse

The giveaway ends on June 27th 2022, at 1 PM UTC.

Av Techs

GOG.com giveaway : Shantae and the Pirate's Curse

43 timmar kvar från och med nu.

Av Techs

GOG.com giveaway : Venetica - Gold Edition

Ca 47 timmar kvar från och med nu.

Av Techs

GOG.com giveaway : POSTAL 2

Erbjudandet gäller i ca 39 timmar från och med nu.

Av Techs
Skrivet av oqvist:

Det är ett gammalt lir. Ej gratis du betalar för borden

Jag skrev aldrig att spelet är nytt, det finns både Pinball FX2, Pinball FX3 och möjligen även Pinball FX4. Många av spelen som postas här är knappast sprillans nya. Jag spelade Pinball FX alldeles nyss, jag betalade inte en krona mer än elförbrukningen av min datorutrustning på kommande elräkning.

Av Techs

För några dagar sedan postades det om ett flipperspel. Här är ett annat hos Epic Games: Pinball FX

Finns även ett gratis Add-on.

Av Techs

Epic Games giveaway : Ghostwire: Tokyo - Prelude

Av Techs

Har en Cooler Master Silent Pro Gold 1200W samt en Fractal Design Newton R3 1000W i min stationära.

Av Techs

Köpte en Samsung Galaxy Note II en kort tid efter att den lanserades (om jag minns rätt), sedan dess har jag köpt Xiaomi Mi A2 Lite (64 GB varianten) runt år 2018 eftersom Note II passerade "bäst-före-datum" för länge sen. Förra året insåg jag att jag behöver en telefon som tål lite stryk samt är någorlunda vattentålig. Valet föll på CAT S62 Pro som jag tycker lever upp till kraven och köptes förra året. Jag cyklar en hel del, ofta i skogen, därav mina krav på viss stryktålighet och att mobilen klarar av regn.
Min Xiaomi är numera "plan B" ifall CAT inte kan användas (är sönder, borttappad etc).

Av Techs

Windows 10 på stationära, Linux Ubuntu Studio på laptopen. Jag gillar Studio bättre än vanliga Ubuntu, den är roligare och fungerar stabilare i min Lenovo ThinkPad W541 än vad Win 10 gör.

Av Techs

Jag gillar Notcuas kyllösningar, nästan hälften av fläktarna i min stationära PC är Noctua. Inget fönster på chassit så jag ser inte in i den.

Men Noctuabrunt på tangentbordet? Näe, där drar jag en gräns.

Däremot... skulle jag bli helt färgblind efter en riktigt hård smäll mot skallen, då lär jag strunta i vad för färger tangentbordet har.