Inlägg

Inlägg som ramcd99 har skrivit i forumet
Av ramcd99

Vad är det för datum idag?

Av ramcd99

Jag lirar dagligen mellan 20-24, har spelat 700h+. är plat3, brukar spela med några kompisar annars kör jag rätt mycket solo. Uplay:lambo..

Av ramcd99

Har precis köpt spelet och söker spelare som vill spela rankade matcher har är på level 40 just nu, selando@uplay

Av ramcd99
Skrivet av Don_W:

Hur det är Samsungs fel är väl rätt uppenbart anser jag. Eftersom att Apple faktiskt beställde chip som förväntades hålla en viss kvalité och Samsung inte leverade det. Eller med samma logik i så fall skulle det vara ditt fel om du köper säg en DOA telefon från säg Elgiganten ? Beställer man en sak så förväntas man få just det man tänkt betala för. Är det bristfälligt ja då får ju den som levererat stå för det.

Om jag köpte nåt som är DOA från Elgiganten så vänder jag mig till elgiganten som jag köpte varan av. Inte från märket. jag kollar inte på vilken komponent innuti produkten som är felaktig. Det är själva produkten som ska garantera att funktionerna fungera.

Av ramcd99

Parallellt, kan man väl dra in TV och monitorer scenariot. Modellen som man köper in kan variera i responstid, clouding, kontrast beorende på vilken paneltillverkare som underleverantör, väl där handlar det om lotto, har man tur får man en bra skärm eller hur.Men jag tycker att det är bra att detta kommer fram att alla modeller inte har samma komponent nu gäller det att vara som kund vara vaksam.

Av ramcd99
Skrivet av Don_W:

Behöver inget tredje parts program för att kolla version mig veterligen. Skall räcka med att kolla igenom diagnos/battery log. Samsung fortsätter med Volkswagen temat falsk marknadsföring med andra ord ? Kan ju hoppas att det blir droppen som får bägaren att rinna över för Apple och utesluta Samsung som supplier även om det blir kämpigt. Extra kul då Samsung hade sin första vinst ökning på 2 år nu 2015 http://9to5mac.com/2015/10/07/samsung-profits-apple-chips/ .

Hur fick du till att detta är samsungs fel?

Det är väl snarare Apple som ska ha kvalitetskontroll på sin underleverantör och ställa krav. Plus att det är väl apple som bör varna sina kunder att det är en sämre procssor som används och bör ge sämre batteritid och kanske sänka priset. Men Apple tycker väl att dem som köper deras produkter ska acceptera detta:)

Av ramcd99

Ja du kan använda raspberry pi som streaming enhet antingen genom att streama från lokal PC, USB HDD, nätverks HDD eller filmer som finns på webben via Addons till KODI.

Den klarar av att streama youtube klipp utan problem.

det finns olika distributioner. Jag använder Openelec: http://openelec.tv/ men det finns andra så som OSMC: https://osmc.tv/

KODI är det medieprogrammet som startas automatisk när du installerar dessa distr.

Av ramcd99
Skrivet av Trollet23:

Har du möjligtvis något förslag på vilken jag ska köpa? Vore jättetacksam för det. Duger den här t.ex?
http://www.kjell.com/sortiment/dator-kringutrustning/kablar-a...

Det är nog det du behöver, jag har tyvärr inga erfarenheter av sånt eftersom jag kör ljudet via HDMI till försärkare. Men fråga kjell personalen om returrätt om det inte fungerar. Annars finns det ju alltid billigare varianter som t.ex aliexpress: http://www.aliexpress.com/item/Digital-HDMI-to-HDMI-Audio-Ada...

Av ramcd99

du får nog köpa en extractor till HDMI->SPDIF, att skicka ljud till TV och sen till förstärkare gör att ljudet downmixas till 2.0.

Av ramcd99
Skrivet av skrubban:

Kan man köra Kodi/XBMC på Windows eller Linux stickan och då hämta sina filmer via nätverket/NAS ?

ska inte vara något problem, kan du accessa filerna via operativsystemet så är det lugnt. Jag är mest intresserad om den kan bitstream DTS-HD från windows.

Av ramcd99
Skrivet av Harjaaa:

Okej.
Såg att ljudchipet skiljer sig på dem, ena har realtek alc 887 medan den andra har realtek alc 892, är det någon skillnad?

tveksamt om du kommer märka någon skillnad om du nu inte använder datorn till att mixa ljud

Av ramcd99

Emil,

Eftersom ni testar en HTPC, är det möjligt och inkludera hemmabio test för en sådan produkt i framtiden, det räcker att ni kopplar in HDMI till receivern och se vilka ljudformat som stöds. Jag skulle vilja veta om DTS-MA och andra HD ljud fungerar. Bay Trail har varit problematiska när det gäller HD ljud med pass through i windows. Med Openelec så fungerar det. Annars tack för recensionen.

Av ramcd99
Skrivet av DrunkenMonkey:

någon som vet hur man uppgraderar sin raspberry pi till kodi? har lite problem med att hitta detta på nätet.

tacksam för lite hjälp.

Kör openelec 4.97.3 RC, dem har lagt in KODI till den och det är stabilt än så länge även om det bara är release candidate.

http://openelec.tv/get-openelec

Av ramcd99

kolla upp denna sida:

http://www.arctablet.com/blog/forum/pipo-tablets/

Du måste veta vad du har för tablet för att kunna lägga in custom rom, lägger du in fel så blir det inte så bra

Av ramcd99

du kommer nog tappa några kanske uppemot 10fps i vissa spel. Så du får nog avgöra själv om det är värt och uppgradera eller ej.

http://www.overclock.net/t/1362591/gamegpu-crysis-3-final-gpu...

Av ramcd99
Skrivet av kaosness:

Har en fråga vet inte om den passar här men provar endå.
Jag har problem när jag ska spela upp film på min Philips ( 55" 6serie) ifrån datorn. På tvn finns det en inställning som man kan ställa tvn i dator och spelläge och så kan man stänga av båda så de blir "original ". När jag spelar upp film med dator eller spelläge så fungerar det men bilden blir suddig och oskarp. När jag spelar upp film när jag stängt av dator &spelläge så blir bilden mycket skarp och allt flyter på "smooth" men då flyter de på i kanske 20sek sen hackar de som att datorn måste jobba ikapp. Är detta pga att datorn är för klen eller kan man ställa in typ uppdateringsfrekvens på grafikkortet?
Spelar ingen roll om det är en hd film på 15gb eller en dvdrip på700 meg

PS när jag spelar upp film ifrån netflix på min Ps4 eller kör film ifrån usb minne direkt i tvn så fungerar de perfekt.

Vore tacksam för svart för alla jag frågar vet inte va de.beror på riktig.

Behöver mer information om dator konfiguration som du kör, mediaspelare och har du kollat aktivitetshanteraren om CPU visar 100%?

Av ramcd99

brukar vara minnen, har du testat dem?

Av ramcd99

kolla muttraran på baksidan på moderkortet och se om blocket verkligen sitter tight på CPU, testa rubba blocket och se om den rör sig.

Av ramcd99

Använder du GPU för transcoding så är det grafikkort som avgör prestandan inte processorn. Intels HD är överlägset jämfört med andra GPU. men använder du CPU för transcoding så är Haswell-E bättre såklart.

Av ramcd99

jag gissar bara, men hur gammal är din skärm? för det kan vara ett hdcp problem.

annars testa och justera på upplösning på PS3 först med 480p, 720p och uppdateringsfrekvens och se om det fungerar.