Inlägg

Inlägg som IRONBERG har skrivit i forumet
Av IRONBERG

@Flamso: Helt korrekt. Det finns inga direkta hinder att köra fläktar på radiatorerna för att få mer kylningsförmåga. Just streacoms chassie kanske inte blir så vackert om man hänger på fläktar längst sidorna men Calyos har sagt att det ska försöka utveckla en AIO kylare som då högst troligt måste köras med fläktar. Deras egna chassie kan man tillföra fläktar i.

Av IRONBERG

Mer Calyos grejer till folket! Jag sitter & väntar spänt på min NSG 01. Betydligt större låda, men så ska jag ju förhoppningsvis köra lite häftigare grejer också. Att calyos teknik kommer till fler lådor gör ju att fler företag kanske vill tillverka fittings och täcksidor för blocken också Men detta chassie vore ju inte så dumt till sambon som inte är riktigt lika kräsen på prestanda som mig själv.

http://fanlessfan.com/ för er som kanske har mer intresse av Calyos och deras teknik.

Av IRONBERG

@Ahlen: Vill man ha antistatisk effekt så använd lite sköljmedel på en fiberduk. Mycket billigare och luktar gott också . Rengöringsprodukter av alla dess slag är ganska överflödiga. Det är dyrt och man har oftast redan grejer hemma som löser uppgiften galant.

Av IRONBERG

Vatten och mikrofiberduk. Är det fläckar som inte går bort använd vinäger (50% vinäger 50% vatten). Använd inte alkoholbaserade grejer (fönsterputs, T-sprit) Då dessa löser upp eventuella filter eller beläggningar skärmen har och skapar fläckar som aldrig går bort! Detsamma gäller mobilen! Använder man spritduk på mobilen så löser man upp den fettavisande beläggningen som nästan alla mobiler har.

Tillägg: Mikrofiber dukar kan man med fördel tvätta för återbruk. Följ tvättanvisningarna på duken

Tillägg 2: Hushållspapper repar känsliga ytor som: glasögon, skärmar, rutor och andra glas/plast material. Även Gorilla glas repas av papper. Det är för att grus har högre densitet än glas. Hårdast material vinner skulle man kunna säga.

Av IRONBERG

Windows 10 behöver man inte lägga om efter moderkort byte. Starta bara datorn med Windows hd och Windows kommer installera nödvändiga grejer i starten. Man får meddelande "vänta medan nya komponenter installeras" skulle det mot förmodan krångla så sök efter "återställ windows" kör det o vänta 10 minuter. Så slipper man installera om alla program.

Av IRONBERG

@lindahlj: jag frågade Asus. De säger att kampanjen har startats om och gäller fortfarande. Håller inte Asus hus här på forumet också så man kan reda ut eventuella frågetecken?

Av IRONBERG
Skrivet av Frigolitbit:

Sitter med 2st skärmar, en 60hz skärm 24" och en 144hz 24" som gaming skräm. Spelar mycket PUBG just nu och med dom sakerna jag har idag så har jag 30-40fps knappt det ibland.
Men en tanke med det hela är att jag ska uppgradera mig till en G-sync asus ROG skärm 27" inom en snar framtid och att jag ska spela Destiny 2 och antar att det kommer kräva en hel del ifrån datorn samt att slippa uppgradera på dom 2 närmsta åren.

Sen är väl tanken att jag ska kunna uppgradera det lilla sista för 4k gaming. Att möjligheten ska finnas där.

Ja ska du köra 4K så är det 1080 ti som rekommenderas bland recensenter och även mig. Ska du köra 1080P ett tag till så räcker RX 580 alternativt Geforce 1060. Men det förstår du nog sen innan. Just PUBG är ju något i ett beta stadium fortfarande så det som kommer öka fps:en mest är kodoptimeringar i spelet. Du ska alltså inte utgå ifrån din prestanda i det spelet. Det svajar väldigt mycket oavsett hårdvara. Du kan snurra mellan 120 och 30 fps med 1080ti också.

Ska du spela idag så är 7700K det absolut bästa du kan ha. Framtidsvisionärerna bör man hålla för ögonen för lite grann (AMD förespråkarna). Det enda det säger är att det blir bättre och mer optimeringar i framtiden. Men det är spekulationer. Ingen kan se in framtiden. Men hoppas gör man.

Framtiden ska du inte tänka på. Min rekommendation är att du köper hårdvara efter det du ska använda det till idag. Det går fort i pc världen så som andra sagt så när du väl köper din 4K skärm om 2 år så har ditt grafikkort tappat väldigt mycket i värde och du har inte haft någon användning för dess prestanda. Ska du köpa 4K inom kort så kan du ju köpa 1080ti, ska du ha asus nuvarande 1440p g-sync skärm så känns 1070/1080 som ett bättre alternativ.

Av IRONBERG

Du kan köra med det nätagget du har. Tänk bara på att det är något av värsting grejerna du valt. Vilken skärm ska du använda? Ska du spela i 1080p behöver du inte fläska på så mycket med datorn.

Av IRONBERG

Asus kör en cash-back kampanj på en drös av deras moderkort när man samtidigt köper intel cpu. Upp till €200 kan man få tillbaka. €100 för det paketet jag själv funderar över. (z270 + 7700k)

Bl.a. Dustin, netonnet, och Inet är deltagande i kampanjen.
Dustin har just nu även lite rabatt på just Asus moderkakor

http://www.asus-promotion.com/cpu/en/sweden

Av IRONBERG

Studenterbjudandet är ett sommarbete mellan mecenat, tele 2 och Huawei. Tele 2 har fått fler unga kunder som kanske behåller sitt abonnemang. Mecenat kan erbjuda bra studentrabattar som är deras mål. Huawei får en större kundkrets i "iphone landet" och folk tycks ju faktiskt väldigt nöjda med deras telefoner. Kostanden är väl gissningsvis delad. Mecenat fixar reklamen. Tele 2 och Huawei står säkert bägge för kostnaden av telefonen. Hyffsat billig marknadsföring kan jag tänka mig för att nå en stor och ny kundkrets.

Av IRONBERG

Mycket intressanta diskussioner måste jag säga både fram och tillbaka. Jag var helt inne på en ryzen 7 av något slag men jag kör nog intel ändå. Anledningen är inte spel eller cinemabenchprestanda de är inte så stor skillnad på fps fronten tycker jag och cinemabench kör jag inte dakligen direkt. Att koda videos tar någon minut hit eller dit är inte heller särskilt viktigt. Det vore kul att stödja amd för konkurrensen skull men hela platformen känns väldigt ofärdig.

Folk tycks ha STORA problem med stabilitet och få sina minnen & gå i vettiga hastigheter. Det ska va samsung ram, det ska va single side minnen (max 8 gb) och gud förbjude om du kör mer än 2 stickor. Då går hastigheten ner radikalt och bootloops vekar nästan "normal" läget när det gäller x370 korten. Därav väljer jag intel igen. Det vore ju kul att köra en massa VM men det blir väl svårt när man bara har 16 gb ram i vettig hastighet?

Många tycks argumentera att det blir bättre i framtiden, jag hoppas verkligen det. Men jag betvivlar det i lika stor utsträckning som jag hoppas. Jag menar när man skriver ett program så kompilerar man ju inte för en specifik cpu. Man bara kompilerar för plattformen det ska köras på. Klart man kan se till att programmen använder fler trådar, men bara i viss mån. Oftast behöver man ju köra kod i tur och ordning. Sen är ju kostnaden för liknande optimering rent ut sagt brutal. Man ska ju inte räkna med att indie spelen får någon optimering för en specifik grafikkorts arkitektur eller processor.

Jag får kolla in när nästa chipset kommit, hoppas de fått ihop skutan då. Framförallt minnesstödet. Varför har AMD inte fixat det här innan release?

Av IRONBERG

Det är kronofogden du ska kontakta för att erhålla tillåtelse att forsla bort fordon.

Av IRONBERG
Skrivet av Patrik356b:

Märkligt. Jag har en Huawei Honor 8 med stöd för någon specifik Quick charge, men den laddar inte långsammare än vad förra telefonen (Sony Z3c) gjorde med samma laddare.

Skickades från m.sweclockers.com

Det är inte så märkligt. Huawei "quick charge" använder 2 ampere i laddningen likt alla andra telefoner med qualcomms "quick charge" medans deras "super charge" använder 4.5-5 Ampere. Det är endast huaweis egna usb c kablar märkta "5A" som fungerar för "super charge"

Av IRONBERG
Skrivet av mrqaffe:

Ska du läsa text lär en va panel vara behagligast då de kan uppnå bättre svärta och kontrast än en ips, de flesta ipspaneler finns dessutom bara som blanka och blankt är fruktansvärt att ha till arbete jämfört med en matt skärm.

Det är faktiskt, trot eller ej tvärtom. Hög kontrast gör att man blir trött i ögonen. Detta är inte så farligt dock som det låter. Man kan sänka kontrasten och ljusstyrkan så det blir behagligt för ögonen. Det flesta som använder sina skärmar för text hantering föredrar blanka skärmar. Matta skärmar gör texten lite mjuk. Att IPS paneler är blanka är helt fel. LG:s IPS paneler har Anti Glare Coating som gör skärmen matt. Även asus och acer ips panelerna är matta. CF791 upplevde jag som ännu mattare.

Av IRONBERG

@Mutation: Det blev en Acer X34A. Den är inte perfekt direkt, men nackdelarna den har kan jag lätt leva med, lite ligtbleed är det men det ser jag bara på natten med alla lampor släckta. VA paneler är ingen höjdare för bildhantering heller, CF791 må vara bättre än alla andra VA paneler jag sett hittills men det räcker inte på långa vägar för sånt arbete. Kontrasten på samsung panelen gjorde däremot att doom såg helt fantastikt ut. Blir ett grymt djup i bilden. Men jag använder dock Word betyligt mer än vad jag spelar single player shooters. Därav så får man prioritera.

Av IRONBERG

Jag lämnade tillbaka CF791 på grund av 2 saker. Text "blöder" på quantum dot paneler. Få lär se det men jag blev galen efter några få timmars textbehandling. Tänk dig en färgauro p.g.a. hur subpixlarna fungerar och ligger på QD paneler. Andra anledningen var fördröjningen som jag märkte av. CF 791 är en kunglig skärm för casual spelande och filmtittande, grymt häftig kontrast. Ska man textbehandla/programera eller spela på avancerad nivå finns betydligt bättre val. Nu kanske inte du är lika känslig som mig med QD funkar inte alls för mig. Blev en IPS istället för mig men det finns ju VA paneler som är mer "normala" utan dessa knepiga suppixlarna.

Av IRONBERG

Tillverkarna måste sluta hitta på egna grejer. Min Huawei p10 har stöd för Huawei egna super charge. Qualcomm kör quick charge och usb använder power delivery. Det är inte ok någonstans. Allt annat än usb PD bör förbjudas. Jag var mäkta less att sambons laddare inte alls ville leka med min mobil och vice versa. Laddar gör det men långsamt. Apple följer iaf standarden här med macbook. Nu kan jag med allt efter timtals påläsning. Det kommer inte Svensson göra och jag borde inte behövt göra det. Eländigt har det blivit.

Av IRONBERG

Gillar min 3ds skarpt. Switchen åkte ut direkt efter att Zelda var avklarat, gillade verkligen inte switchen. det bör väl finnas fler som tycker som mig?

Av IRONBERG

@Wazumba: Ja silver kill coil som det kallas gillas inte av bakterier men det allmänna rekommendation på nätet verkar vara att köra pt nuke nu för tiden. Silver påverkar inte nickel och koppar på galvanisk väg. Men det finns ganska många fall där nickelpläteringen släppt från fittings speciellt EKWB när man använt silver. Nu är det mässing under så det påverkar inte prestandan ett dugg (förutom eventuella avlagringar??). Men så har ju även pläteringen släppt utan silver i också vad jag sett. Vissa påstår att problemen försvinner om man skippar silvret. Det är ju å andra sidan ett tecken på att den så kallade nickel pläteringen består av något annat än bara nickel skulle jag gissa på. Nu verkar även pläteringen blivit mycket bättre på senare serier av kopplingar. Kör du med färg så blir i vissa fall rören missfärgade efter ett tag. Glas tycks klara sig mycket bättre medans plastditon klarar sig sämre. Det är inte mycket missfärgning vi pratar om men jag menar om det blir avlagringar på rören så bör det vara avlagringar i blocken också. Vilket i sin tur leder till försämrad prestanda. Det får ju samma effekt som glykol. D.v.s. att vattnet får ingen/sämre kontakt med kopparn/nickelpläteringen.

Av IRONBERG

Kan tillägga att jag kör kopparrör. Mjukglödgade lätt att böja. Men slangar är absolut enklast. Ett jäkla pussel med rör. Finns uv slangar i olika färger. Kör du rör kan du nog räkna med XX antal timmar med bygget. Med slangar blir det bara ett X 😁 med tanke på att du aldrig gjort det förr. Byt successivt till rör istället. Risken är att du ger upp innan du är klar. Läckage risken är stor eftersom man lätt säger "det duger nog fastän röret inte riktigt är rakt". Passa dig för att påfresta vinklarna. Där är läckage risken störst. Sett ett par byggen där rören har pressat 45 o 90 vinklarna lite i sidled så dessa har börjat läcka.