Inlägg

Inlägg som IzzE har skrivit i forumet
Av IzzE

mät i chassit :).

Av IzzE

Har själv corsair och jag är supernöjd med mitt. Men som sagt eftersom det andra nätagget gav vika kan det hända att det skadar andra komponenter via undervoltning osv. Men RMA på nätdelen först sen felsök resten av komponenterna. Prova gärna nätagget i en annan dator.

Av IzzE

Ögat kan uppfatta max 30 Bilder per sekund (FPS) vilket med för att 25 BPS är helt okej, du märker ingen direkt skillnad och du störs inte heller.

Men hjärnan klarar av att 100 bilder per sekund så även fast vi inte ser alla, så uppfattar hjärnan de flesta av dessa. Så därför kan man må illa vid 20-25 BPS även, Tycker det är skumt och mår illa över 30 FPS så är det troligtvis något strul med skärmen.

CRT skärmar är strålande vilket gör ont i ögonen efter en stund och man kan även bli illmående. Även värt att nämna är att LCD skärmar begränsar FPSn eftersom många (dåliga) lcd har bara en svarsfrekvens om 50-60hz vilket resulterar i en MAX BPS på 50-60. Och det är inget att vara kräsen över.

Men för i tiden när "CS" var så himla populärt snackades mycket om minst 100Fps vilket är BS totalt onödigt du klarar dig fint på 50 FPS, Det viktiga är att din dator håller det stabilt då du inte kan råka ut för något frys när du spelar.

Av IzzE
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mmemmemme
http://www.idg.se/2.1085/1.114111

Men läs detta testet då om ni inte tror mig. Jag har själv både nexus och noctua i burken och nexus är överlägset bättre blås och bara marginellt mer ljud.

I det testet är det Noctua's NFS12F800 som bara blåser på väldigt veka 800 rpm och 500 rpm med resistorn.

Den fläkten som dom borde jämföra med är NF12S F1200 som blåser på 1200 rpm och ligger runt 19 db Helt klart den bästa fläkten.

Sen att den inte är vacker det är en annan femma.

*edit* ska fläktar jämföras ska dom ha samma speccs för att det ska vara helt rättvisst. (var det gäller RPM och storlek)

Av IzzE

han kanske har glömt att nätaggregatet sedan ska ha ström ? :P, Hur som helst tror jag inte det finns någon "minsta" belastningen på nätaggregat som är svår att uppnå alla data grejer drar ju ström så den nås ganska fort. Fel kopplat eller trasigt agg, RMA.

Av IzzE
Citat:

Ursprungligen inskrivet av XaaR
bara jag som tror att han inte var seriös?

Nope, Men iaf. Man får en kvalitets känsla om nätaggregatet är fint förpackat, Ger intyg om att tillverkaren är seriös nog.

Av IzzE

6xxx korten var kända för att dra oerhört med ström. En kompis hade 6800 tror jag d var skiten börja brinna helt slumpat ^^. Venne om detta skulle kunna överbelasta ett nättagg, Men möjligheten finns nog :P.

Av IzzE

Du kan aldrig ha en ampere's motstånd då motstånd mätts i "Ohm". Och om du inte uppnår rätt resistans måste något ha rökt mobot kanske ?.

Av IzzE

Jag har själv även Asus P5K, Och corsair minnen har även haft problem med dessa, Fast mest problem i xp ökade volten och datorn slutade krångla 2.2v på minnena. Men som sagt det är problems med Asus och Corsair vad jag förståt.

Av IzzE

E6850 Helt klart val då spelande är majoriteten, Finns inget värre än en hackande dator :P. Dock så får video redigeringen lida lite men det lär nog inte vara så mycket slöare (vad jag vet).

Av IzzE

Försök annars komma i kontakt med asetek vattenkylnings tillverkaren i danmark ? eller var det tyskland ?. Då slipper du EU tullen, Och lägre frakt kostnad :), Dock är deras varor inte lika intressanta kanske, Jag är "lite" intresserad av "petras" men desto mer av "DangerDen's"

Av IzzE
Citat:

Ursprungligen inskrivet av LÖVTRÄ
Tjo!

Jag är väldigt ny inom klockning med jag tänkte att jag skulle få upp min E6750 lite. Så jag gick in i bios, stängde av C1E och CPU Elst function.

Men när jag kom in och skulle klocka så stod min fsb på 200 och multipel på x8.
Borde inte fsb va på över 300 ?

har ett gigabyte p35 s3 moderkort och corsair 6400 1024x2 minnen..

mjo du borde ha 333 mhz tror jag e stock speed.

8 x 200 = 1600mhz, Ganska så under klockad ?.

Av IzzE

Jag säger bara en sak, Minnena krånglar alltid har t.o.m lite strul med minna (dock funkar dom men inte till 100%) och screw 32bits windows stabiliteten suger kuk mina minnen funkar felfritt i 64 bitars lol. Men men....

Av IzzE

Nja varför vara så drastisk, du kan ju alltid ge bort den till din farmor o säga att den är bra ? sälja kanske ?...

Av IzzE

Aja nu vet jag varken in eller ut funderar på att sälja mitt gamla Radeon kort o gå över te Nvidia dom verkar ju härska på marknaden nu :/

Av IzzE

har du slängt biten eller ? annars äre ju bara o klistra dit den igen :P. Försök göra en likadan ? Materialet bör nog vara en isolator. (Icke ledande material).

Av IzzE

Har dammsugit min rätt ofta men har inte råkat ut för nån ESD skada. Men rätt skumt för denna krabat.

Av IzzE

Funkade datorn innan du dammsög ?

Annars prova reseta bios.

Av IzzE
Citat:

Ursprungligen inskrivet av lackarn
jag har ett liv i alla fall, till skillnad från er.

¨

Dock saknar ditt liv mening gå o häng dig

Av IzzE
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Otec88
Vad jag vet så rör sig elektroner saktare vid -grader. Inte helt säker.

Materialet som proccesorn är gjord av är en så kallad halvledare och den "LEDER" ström bättre vid kallare temperaturer dock inte vid minus 276 (kanske var 273?) grader eller också känt som 0 kelvin för då är alla materiel isolatorer. Och även atomer ska upphöra att röra på sig.

Men jag tror inte elektroner rör sig märkbart slöare vid minus 50-20 grader. (Om nu så är fallet har för mig att det är väldigt svårt att påverka dessa)